o ilkokul ben üniversite mezunu...

+1000
Eskiden insanlar cehaletle övünmezdi
Şimdi cahilim cahil kalacağım bundan da utanmıyorum diyorlar
Üniversite de bile abii ben en son cin aliyi okumuştum yaa deyip gülüp anlatan adamlar türedi
Yada tek okuduğu ilkokullu yazarların bestseller kitapları olan kadınlar

Konu sahibi bence bu devirde okumamanin hiç bir gerekçesi olamaz
Özellikle kendi işini kurmuş para kazanan birinin hiç değilse açıktan okumamış olması sadece eğitime önem vermediğini ve ihtiyaç duymadığını gösterir

Ben açık okulun bile örgün eğitimin yerini tutmadığını düşünürken hem de

Boş ver ne üniversite mezunları eşlerini dövüyor yorumlarını
Kadın döven bir pisliğin nedeni aileden yetiştirilme tarzıdır ister ilkokul mezunu olsun ister üniversite mezunu bunu değiştirmez
Karakter ve eğitim durumu iki ayrı şeydir

Cnm her okumayan insana cahil diyemeyiz tabi.. iyi bir aile terbiyesi almış olabilir anlattığınız kadarıyla.. ama bunun ilerisini de düşünmek lazım. Sizim belli bi birikiminiz var anladığım kadarıyla. . Eşinizle sohbet ediceksiniz laf lafı açacak. . Belki konuşacak bişi bulamıcaksınız.. ama belki.. belki tam tersi olur. Ama onun dışında hiç kitap okumaması, küfürlü konışması.. bunlar sizin için dezavantaj. . Kimbilir tanıdıkça daha ne özelliklerini sevmiceksiniz. Risk almaya değmez.. en başında bitirdiniz.

Bu arada saydıklarımı tabiki her insan bilmek zorunda değil. Ben örnek vermek istedim.

Şimdi yazarken aklıma geldi bizim bir öğretmenimiz kızlar siz okumayın bakın istatistiklere üniversite ve lise mezunu kadınlar daha çok dayak yiyor demişti

Başka bir öğretmenimize bunu söyledik acayip sinirlendi
Size tek bir şey söyleyeceğim kızlar para kazanan yüksek eğitimli bir kadın mı dayaga küfüre karşı çıkar yoksa gidecek olmayan eğitimsiz kadın mi diye

Bu tıpkı Avrupa ülkelerinde tecavüz daha fazla deyip tecavüze uğrayanin recm cezasına uğradığı ülkeleri istatistik olarak karşılaştıran sivrilere benziyormuş durum

Neyse cok uzattım kısacası eğitim hiç bir şeydir susuzluk her şey yorumlarindan bıktım
İnsanlar cehaletle övünmesinden eğitim değer olarak hiç görülmesinden

Elbetteki bir insan da en belirli ölçütumuz onun karakteri doğru düzgün bir insan olup olmamasıdır
Ama eğitim durumu da iki insanın anlasabilirligini etkileyen önemli bir faktördür

Konu sahibine kendimden bir ornekle aciklayayim.
Ben universite mezunuyum eşim lise mezunu.
8 yıllık bir iliskinin ardindan evlendik mayista 1. Yilimiz olacak. Suana kadar cok mutluyum ve umarim böyle. Devam eder. Asla boyle seyler aramizda problem olmadi. Ben hic bir zaman o lise mezunu acaba biz denk miyiz bu is olurmu diye düşünmedim. Bence bunu dert eden sensin. Bunu yazdiklarindan anlamak cok kolay. Unutma etrafda bir yığın universite mezunu cahil va

Lise mezunu olunca sorun yokmus sizin icin. O zaman aciktan bitirsin. Sorun bitti. Tek sorun buysa eger.
ama universitede nasil iyi bir es, sadik bir koca, iyi bir baba olunur kursu vermiyorlar ona gore. Bir ton insan denemeyecek universiteli taniyorum

aynen ya bi de bu devirde üstelik.
millet marsa koloni kuruyo e sen daha böyle bi devirde ilkokul mezunu kalıyosan pes zaten yani, bu nası bi vizyonsuzluk.böyle bi zihniyetin her tarafı kendini geliştirse nolur yani.

Arkadaşlar aslında burda sorun ilkokul mezunu olmasından çok denklik.. Eğer konu sahibide ilkokul mezunu olsaydı adam üni mezunu olsaydı herkes kendini geliştir açıktan oku derdi.. o kişi başka biri ile çokta iyi anlaşabilir ama anlattıkları kadarıyla konu sahibiyle anlaşamaz gibi geldi. .

ya ilkokul mezunj diye bu sekilde davranmak bana sacma geldi insanlari egitim durumuyla degil de kisiligiyle dusunceleriyle degerlendirmek daha dogru olur sanirim

Egitim cehaleti aliyor ama eseklik bakii kaliyor. Bende universite okuyorum. Sozlumde ortaokul mezunu ama kendini o kadar ilertletmis ki cogu konuda ona akil danismisligim oluyor
Yabanci dilini iletmis ve gundemi surekli takip edet ve hemen hemen her konuda bilgisi vardir ukala diye takilmisligim olmuyor degil
Yani demem o ki siz anlastiktan sonra ve karsinizdaki kendini gelistirip yerinde saymadiysa gerisi pekte onemli degil hakkinizda hayirlisini diliyorum..

Sorma ya bilsem okumazdım. Hayat okulu kafi. Bilmiyorum mesleğinizde alaylılardan mısınız ben de o bölümü okuyorum şu an. Bilsem okumazdım piyasayı alaylılar domine ediyor. Neyse ya da okumuş olurum sonra ilkokul mezunlarını ezer egomu tatmin ederim. Profesör ya da işte asistan kovalamayı düşünüyorum evlenmek için de o kadar okumuşum ilkokul mezunu bir eşim hayatta olamaz tenezzül etmem...

Her ilkokul lise mezunu da kendini geliştirmiş oluyor zaten. Hiç inanmıyorum. Hiç.

Eğitime cok önem veriyorum. İlkokul, ortaokul, lise hatta belirli üniversiteler dışında üniversite mezunlarının kendilerini bir dereceye kadar geliştirebileceğine inanıyorum. Burada yazanların çoğu "ilkokul mezunu ama kendini cok geliştirmiş" erkeklerle evli ya hani o yalana hiç inanmıyorum. Kime göre neye göre geliştirmiş? Adını söyleyebilen erkeğe kendini geliştirmiş demeyin lütfen.

Saygı duyuyorum ancak hiçbir ilkokul mezunuyla denk bir üniversite mezunu görmedim. Üniversiteden mezun olup dayak atan kocalar var demek bana gülünç geliyor.

Bu konu ve bunun altında yapılan "önemli olan kendini geliştirmesi" , "benim kocam ilkokul mezunu ama üniversite mezununa iş veriyor" filan gibi açıklamaları eziklik olarak görüyorum.

Eşim benim kadar iyi bir üniversiteden mezun olmasaydı, iyi bir mesleği, beni mutlu edecek kadar görgüsü bilgisi olmasaydı evlenmezdim ve hayır mantık evliliği degil gayet de aşk evliliği yaptım ancak digerlerinden farklı olarak mantıgıma uymayan birine zaten aşık olamam. Olana da asla inanmam.

Üniversite mezunu olup eşi ilkokul mezunu olan bir kadının, Eşi iyi bir okul mezunu, iyi bir meslek sahibi kadınlara özeneceğini düşünüyorum. Benim içimde kalırdı, başkasının da içinde kalmayacağına inanmıyorum.

pek okumuş gibi değilsiniz zaten.ya da verdiğiniz örnek gibi, okuduğu üniversite kendisine hiçbişi katmamışlara bi örnek de sizsiniz sanırım.

pek okumuş gibi değilsiniz zaten.ya da verdiğiniz örnek gibi, okuduğu üniversite kendisine hiçbişi katmamışlara bi örnek de sizsiniz sanırım.
Okumuş gibi olmadıgına burdaki cevaplarından yola cıkarak mı kanaat getirdiniz?ki gayette mantıklı cevaplar.Evet okumayı cok büyütüyosunuz.Öyleki evlilik için çok büyük kriter olabiliyor.Evlilikte okumamanın tek sıkıntısı,eşler birbirine denk degilse,okumayan kendini hiç geliştirmemişse ortaya çıkabilir.Konu sahibine,aranızda cok farklılık varsa sorun olabilir tarzı yorumlar yapılabilir de.Okumayanları bukadar ezmek nedir anlamadım.Bu noktada helenranın,evlilikte daha önemli şeylere dikkat çekmesi,örnekler vermesi gayet mantıklı.Heleki günümüz sistemindeki eğitimi hiç gözünüzde büyütmeyin ezberden başka bişey degil.Matematik dahi ezber formüllerle ögretiliyor mantıkla degil.Sisteme makineleşmiş adam yetiştiriliyor okadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…