- 9 Eylül 2013
- 12.073
- 27.798
- 798
- Konu Sahibi kahvenindelisi
-
+1000Arkadaşlar cehaleti değil eğitimi övün, korkmayın yanlış bişey yapmış olmazsınız.Zaten ülkecek başımıza ne geldiyse cehaleti övmekten, eğitimi ve eğitimli insanı karalamaktan geldi.Bırakın artık şu fakir edebiyatını ve duygu sömürüsünü.
Cnm her okumayan insana cahil diyemeyiz tabi.. iyi bir aile terbiyesi almış olabilir anlattığınız kadarıyla.. ama bunun ilerisini de düşünmek lazım. Sizim belli bi birikiminiz var anladığım kadarıyla. . Eşinizle sohbet ediceksiniz laf lafı açacak. . Belki konuşacak bişi bulamıcaksınız.. ama belki.. belki tam tersi olur. Ama onun dışında hiç kitap okumaması, küfürlü konışması.. bunlar sizin için dezavantaj. . Kimbilir tanıdıkça daha ne özelliklerini sevmiceksiniz. Risk almaya değmez.. en başında bitirdiniz.Ben sanırım oturmasını kalkmasını ve nasıl konuşulmasını bildiğini gözlemledim ve bu beni etkiledi. Kendisini çok iyi ifade edebiliyor. Dürüst görünüyor. Ama tüm bunlardan emin olmam için daha fazla zaman geçirmem lazımdı. Ben daha fazla zaman geçirirsem kalbim onu görmeme engel olacak diye düşünerek bir karara varmak istedim. Düşündüm ve bu riski almamaya karar verdim.
Bu arada ben kişisel gelişim kitapları okuyarak insanların geliştiğini pek düşünmüyorum, geçici olarak egolarını şişiriyorlar:))) onların yerine sağlam psikoloji okumaları yapan biriyim ve ne fizikten anlarım ne de siyasetten. Edebiyat ise sevsem de konuşacak kadar birikim yapamadığım bir alan. Benim de var ilgi alanım ama çoğu insan ilgilenmez o alanlarla. Kendini geliştirmek kendini tanımak demek benim için. Kendisini bilen insanla evlilik yoluna çıkılır ama ben ilkokula takıldım kaldım:))
+1000
Eskiden insanlar cehaletle övünmezdi
Şimdi cahilim cahil kalacağım bundan da utanmıyorum diyorlar
Üniversite de bile abii ben en son cin aliyi okumuştum yaa deyip gülüp anlatan adamlar türedi
Yada tek okuduğu ilkokullu yazarların bestseller kitapları olan kadınlar
+1Arkadaşlar cehaleti değil eğitimi övün, korkmayın yanlış bişey yapmış olmazsınız.Zaten ülkecek başımıza ne geldiyse cehaleti övmekten, eğitimi ve eğitimli insanı karalamaktan geldi.Bırakın artık şu fakir edebiyatını ve duygu sömürüsünü.
ya ilkokul mezunj diye bu sekilde davranmak bana sacma geldi insanlari egitim durumuyla degil de kisiligiyle dusunceleriyle degerlendirmek daha dogru olur sanirimMerhabalar,
Birisi ile tanıştım ve iyi anlaştık. Ancak bir süre sonra ilkokul mezunu olduğunu örendim. Tanıştığımızda lise mezunu olduğunu sanıyordum aracı olan kişi öyle söylemişti. Çok uzun zaman geçirmedik bir arada ancak güzel bir uyum sağlamıştık. Şimdi ayrıyız ve aklım hala onda. Benzer durumda olup evlenen var mı?
Sorma ya bilsem okumazdım. Hayat okulu kafi. Bilmiyorum mesleğinizde alaylılardan mısınız ben de o bölümü okuyorum şu an. Bilsem okumazdım piyasayı alaylılar domine ediyor. Neyse ya da okumuş olurum sonra ilkokul mezunlarını ezer egomu tatmin ederim. Profesör ya da işte asistan kovalamayı düşünüyorum evlenmek için de o kadar okumuşum ilkokul mezunu bir eşim hayatta olamaz tenezzül etmem...Pardon da Türkiye'de ünv mezunu oranı %11.Üniversite mezunu olmakla ilkokul mezunu olmak nasıl eşdeğer olabilir, gerçekten okumuş ve bilgiye kıymet veren biri nası bunu söyleyebilir aklım almadı şahsen.Madem bi kıymeti yoktu ünvnin okumasaydınız.
Ayrıca üniversite insana karısını dövmemesi gerektiğini öğretmez.Harvard'a gidene de öğretmez.18-20 yaşına gelen bi birey o yaşa kadar o erdemi kazanamadıysa üniversitenin o erdemi katmasını beklemeyin bunlar çok basmakalıp laflar.Üniversite insana evrensel bir bakış açısı ve bilgi sunar.Anasının babasının o yaşa kadar büyütüp adam edemediğini üniversite adam edemez, öyle bi misyonu da yok zaten hiçbi üniversitenin.Orası ahlak terbiye okulu değil.
Yani niye böyle bir ön yargı? Adam kendini geliştirdiyse ilkokul mezunu olmasının ne önemi var? Anlaştık diyor ki baştan anlaşmazlardı bence. Bir de eğitim cehaleti almaz cahil üniversiteli üniversite mezunu çok.
İnanmıyorsunuz diye onlar da üzülüp ağlıyorlar demeyin öyle şeylerHer ilkokul lise mezunu da kendini geliştirmiş oluyor zaten. Hiç inanmıyorum. Hiç.
Sorma ya bilsem okumazdım. Hayat okulu kafi. Bilmiyorum mesleğinizde alaylılardan mısınız ben de o bölümü okuyorum şu an. Bilsem okumazdım piyasayı alaylılar domine ediyor. Neyse ya da okumuş olurum sonra ilkokul mezunlarını ezer egomu tatmin ederim. Profesör ya da işte asistan kovalamayı düşünüyorum evlenmek için de o kadar okumuşum ilkokul mezunu bir eşim hayatta olamaz tenezzül etmem...
Aynen öylepek okumuş gibi değilsiniz zaten.ya da verdiğiniz örnek gibi, okuduğu üniversite kendisine hiçbişi katmamışlara bi örnek de sizsiniz sanırım.
Okumuş gibi olmadıgına burdaki cevaplarından yola cıkarak mı kanaat getirdiniz?ki gayette mantıklı cevaplar.Evet okumayı cok büyütüyosunuz.Öyleki evlilik için çok büyük kriter olabiliyor.Evlilikte okumamanın tek sıkıntısı,eşler birbirine denk degilse,okumayan kendini hiç geliştirmemişse ortaya çıkabilir.Konu sahibine,aranızda cok farklılık varsa sorun olabilir tarzı yorumlar yapılabilir de.Okumayanları bukadar ezmek nedir anlamadım.Bu noktada helenranın,evlilikte daha önemli şeylere dikkat çekmesi,örnekler vermesi gayet mantıklı.Heleki günümüz sistemindeki eğitimi hiç gözünüzde büyütmeyin ezberden başka bişey degil.Matematik dahi ezber formüllerle ögretiliyor mantıkla degil.Sisteme makineleşmiş adam yetiştiriliyor okadar.pek okumuş gibi değilsiniz zaten.ya da verdiğiniz örnek gibi, okuduğu üniversite kendisine hiçbişi katmamışlara bi örnek de sizsiniz sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?