- 18 Ekim 2013
- 16.262
- 32.582
- 598
- 35
- Konu Sahibi kahvenindelisi
-
Yoo tezat değil, okuyacak kitap bulamayan insan imkansizlik içindedir. Gücün para olması ise parası olan kişinin bilirkişi sayılmasıdır. İkisi çok farklı şeyler. Cehaletin övüldüğü bir dönemdeyiz ne yazık ki.Iyide imkansizliktan okuyamamışta nasıl kendini geliştirme fırsatı bulmuş deyipte , gücün para değilde bilgi olduğunu görebilecek miyiz demeniz çok tezat.
Doğru sana göre.. bunlar benim fikirlerim.. sizin fikirleriniz ne diye tahmin etmeye çalışmıyorumBu soylediginizin ilk mesajla hiç ilgisi yok ki bana göre bu söyledikleriniz de değil.
Katiliyorum...Zaten universite mezunu derken aslinda biraz da bundan bahsediliyor.Universitede insan ister istemez kendini gelistiriyor ilgi alani kesfediyorAynı durumdayım evliyim.sana şöyle söyleyeyim arkadaşım sen uni mezunu olarak kitap okumayı bir konu hakkında tartışmayı işte yeni kesfedilmis bir yerin bir gezegenin bile hakkında konuşmayı seviyor musun yoksa yok ilgilimi çekmez mi diyorsun ya da o da ilkokul mezunu olmasina ragmen bunlara ilgili mi bunlari düşün yoksa üniversite derslerinizi yasamiycaksiniz hayatiniz da ama bu afam seni bastirir mi yoksa sana eşlik mi eder bunu iyi düşün benim esimde cok sosyal nerde ne yapacagini bilen biri ama gel gör ki bir konu hakkında siyasi konular hariç ilgisi yoktur ben tam tersine ve tabiki onunla bunlari paylasamiyorum kitap okumak gibi bir alskanlgi yoktur bna okuma demez tabiki ama eşimle bir kav saatmzi kitap okuyarak los bi ışıkta kahvelerimizle birlikte isterdim o daha cok hayatn icinde böyle molalar vermeyi sevmez bilmez çünkü bunlari düşün mezunlukla alakali birsey değil paylasimlariniz ilgileriniz fikirleriniz zevkleriniz uyusuyor mu bunlara bak en önemlisi bu yoksa bir kağıt parçası hiç birseyi degistirmez.
Aynen öyle okullar ücretsiz,kitaplari devlet veriyor.Buna ragmen okuyamayanlar var ise açık öğretim varYarın bigün çocuğunun babası ilkokul mezunu olacak.Çocuğuna okulda soracaklar babam ilkokul mezunu diyecek bence çok utanç verici.Bu devirde kimse bana imkansızlıklardan diplomanın bi önemi olmadığından önemli olanın kendini geliştirmek olduğundan falan bahsetmesin.
Lütfedip dışardan açık liseyi bile bitirememiş adamın kendini geliştirebildiğine inanan saflardan bahsetmiyorum tabi.
Doğru sana göre.. bunlar benim fikirlerim.. sizin fikirleriniz ne diye tahmin etmeye çalışmıyorum
Yoo tezat değil, okuyacak kitap bulamayan insan imkansizlik içindedir. Gücün para olması ise parası olan kişinin bilirkişi sayılmasıdır. İkisi çok farklı şeyler. Cehaletin övüldüğü bir dönemdeyiz ne yazık ki.
O sadece basit bir örnekti, ikisinin aynı şey olmadığını anlatmak için. Ama anladınız siz zaten beni.Kitap için değil bazen bütün ailenin yükü üstündeyken okuyamayabiliyor insan.
Sadece kendi ihtiyaçları olarak düşünmeyin.
Ve evet , elbette ileriki bir zamanda eğitimini tamamlayabilir.
Bu tür konularda hep olduğu gibi yine insanlıktan çıkmış üni mezunları ile kendini geliştirmiş ilkokul mezunlarından bir demet sunulmuş, denklik lazım arkadaşlar bunu öngörmek niye bu kadar zor.
İlkokuldan bir arkadaşım var, dersleri hep çok kötüydü nitekim liseyi zor bitirdi çocuk yaşta esnaflık yapmaya başlamıştı şimdi şehrin en işlek caddelerinden birinde ayakkabı mağazası var işleri de çok iyi. Bense sınıfın çalışkanlarındandım anadolu lisesine oradan üniye gittim şimdi hamdolsun güzel bir işim kendime yeten kazancım var. Geçenlerde yanına uğradım dedi ki bana, mihail senin okuyacağın benim de okumayacağım en başından belliydi ikimiz de doğru yollarda ilerledik. Haklı adam, çok da severim arkadaşımı ama mesela evlendiğimi düşünsem hayatta yürümezdi, sonuçta hayata bakışımız herşeyimiz farklı yani.
Genelleme yapılamaz dediğiniz gibi olabilir de olmayabilir de. Bazı kadınlar sadece paraya bakar bazıları sadece paraya değil uyuma da bakar, biz birbirimize olduk mu anlaşabilir miyiz diye düşünür karaktere bağlı yani. Sırf parası var diye niye birinin kapısında sıraya geçeyim ayol. Yazması bile kötü hissettirdi.O arkadaşınız isterse üniversite mezunu kızları sıraya dizer.
Erkeğin maddi durumu iyiyse hiç bakmıyor kimse diplomasına falan.
Maddiyatın getirdiği özgüven ve görmüş geçirmişlik denkliği de sağlıyor.
Siz kendini geliştirmiş deyince ben kişisel gelişim kitapları okumuş, dünya klasikleri falan okuyan, genel kültürü iyi.. oturunca tarih,bilim, teknoloji ,fizik, edebiyat konışabilen insandır. Oturmasını kalkmasını, nerde ne konuşacağıno bilen insandır. Siz bu kişinin hangi özelliğine bakarak kendini geliştirdiğini düşündünüz acaba? Bence olaya duygusal bakıyorsunuz. .. şu an için doğru karar vermiş gözüküyorsunuz.. inşallah kafa yapınıza uygun bir eş bulursunuz
İsi varmi ?
İnsanmi?
En onemlisi sana kadir kiymet verecekmi?
Ama ileride sana ikgisi sevgisi saygisi olacakmi?
Bunlardan biri bile yoksa salla gitsin
Burda okuyoruz canim ne ikgili kocalardan canavar cikiyor.seninkide ikerde iyle olursa bide ilkokul mexunlugu olur.eminsen kadir kiymet bilen bir insansa sana cevrene ailene kendi cevresine deger veren bi insansa ailesi iyiyse mezun oldugu durumun hic ineminyok.ama bunlarda yok birde ustune mezuniyeti o zaman sikinti isteİşi var, insan,kıymet veriyor ama ileride ne olur bilemiyorum, emin olamıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?