o ilkokul ben üniversite mezunu...

Iyide imkansizliktan okuyamamışta nasıl kendini geliştirme fırsatı bulmuş deyipte , gücün para değilde bilgi olduğunu görebilecek miyiz demeniz çok tezat.
Yoo tezat değil, okuyacak kitap bulamayan insan imkansizlik içindedir. Gücün para olması ise parası olan kişinin bilirkişi sayılmasıdır. İkisi çok farklı şeyler. Cehaletin övüldüğü bir dönemdeyiz ne yazık ki.

Öncelikle belirteyim herkes okuyacak diye bişey yok, zaten eğitim sistemi içler acısıyken okula gitmeye niyeti olmayan birini ite kaka okutmak yerine küçük yaşta başka alana yönlendirip hayata başlatmak bana göre akıllıca bir davranış.

Ama iş evliliğe gelince denklik önemlidir birçok etmenle birlikte çiftlerin tahsil durumları da birbine yakın olmalı. Allah gönlünüze göre versin.

Bu tür konularda hep olduğu gibi yine insanlıktan çıkmış üni mezunları ile kendini geliştirmiş ilkokul mezunlarından bir demet sunulmuş, denklik lazım arkadaşlar bunu öngörmek niye bu kadar zor.

İlkokuldan bir arkadaşım var, dersleri hep çok kötüydü nitekim liseyi zor bitirdi çocuk yaşta esnaflık yapmaya başlamıştı şimdi şehrin en işlek caddelerinden birinde ayakkabı mağazası var işleri de çok iyi. Bense sınıfın çalışkanlarındandım anadolu lisesine oradan üniye gittim şimdi hamdolsun güzel bir işim kendime yeten kazancım var. Geçenlerde yanına uğradım dedi ki bana, mihail senin okuyacağın benim de okumayacağım en başından belliydi ikimiz de doğru yollarda ilerledik. Haklı adam, çok da severim arkadaşımı ama mesela evlendiğimi düşünsem hayatta yürümezdi, sonuçta hayata bakışımız herşeyimiz farklı yani.

Katiliyorum...Zaten universite mezunu derken aslinda biraz da bundan bahsediliyor.Universitede insan ister istemez kendini gelistiriyor ilgi alani kesfediyor

Aynen öyle okullar ücretsiz,kitaplari devlet veriyor.Buna ragmen okuyamayanlar var ise açık öğretim var

Kitap için değil bazen bütün ailenin yükü üstündeyken okuyamayabiliyor insan.
Sadece kendi ihtiyaçları olarak düşünmeyin.

Ve evet , elbette ileriki bir zamanda eğitimini tamamlayabilir.

Kitap için değil bazen bütün ailenin yükü üstündeyken okuyamayabiliyor insan.
Sadece kendi ihtiyaçları olarak düşünmeyin.

Ve evet , elbette ileriki bir zamanda eğitimini tamamlayabilir.
O sadece basit bir örnekti, ikisinin aynı şey olmadığını anlatmak için. Ama anladınız siz zaten beni.

O arkadaşınız isterse üniversite mezunu kızları sıraya dizer.
Erkeğin maddi durumu iyiyse hiç bakmıyor kimse diplomasına falan.
Maddiyatın getirdiği özgüven ve görmüş geçirmişlik denkliği de sağlıyor.

Dengede tutmak cok zor eski esim lise mezunuydu onunla bile zor olabiliyordu.simdi birlikte olduğum kisi ilkokul mezunu 6 yildir merhametli nazik alakali espirili yonlerini soyledim hep kendime bu egitim catismasina dustugum anlarda.
Bazen o kadar bilgisiz ve cahilce bir fikir sunuyor ki ee be adam tamam okumadin da ac bir kitap oku diyorum.bazen de herhangi 1 konuda egitim verirken yakaliyorum kendimi.zor 1 sey

Genelleme yapılamaz dediğiniz gibi olabilir de olmayabilir de. Bazı kadınlar sadece paraya bakar bazıları sadece paraya değil uyuma da bakar, biz birbirimize olduk mu anlaşabilir miyiz diye düşünür karaktere bağlı yani. Sırf parası var diye niye birinin kapısında sıraya geçeyim ayol. Yazması bile kötü hissettirdi.

İnsani kendini geliştirmesi önemli bence ne mezunu olduğu o kadar önemli değil bazıları ilkokul mezunu olur fakat kendini geliştirmiştir hayata bakış açısı önemli. Not: örendim diye degil ogrendim diye yazılır

İsi varmi ?
İnsanmi?
En onemlisi sana kadir kiymet verecekmi?
Ama ileride sana ikgisi sevgisi saygisi olacakmi?
Bunlardan biri bile yoksa salla gitsin

Bence biraz denk olmak lazim evlilik cok farkli bisey icine girince insan anliyo lise mezunu olsa tamamda ilkokul cok fazla biraz mantik iyidir herzaman duyguda olcak tabikide ama dozunda guzel hersey

Ben sanırım oturmasını kalkmasını ve nasıl konuşulmasını bildiğini gözlemledim ve bu beni etkiledi. Kendisini çok iyi ifade edebiliyor. Dürüst görünüyor. Ama tüm bunlardan emin olmam için daha fazla zaman geçirmem lazımdı. Ben daha fazla zaman geçirirsem kalbim onu görmeme engel olacak diye düşünerek bir karara varmak istedim. Düşündüm ve bu riski almamaya karar verdim.

Bu arada ben kişisel gelişim kitapları okuyarak insanların geliştiğini pek düşünmüyorum, geçici olarak egolarını şişiriyorlar:))) onların yerine sağlam psikoloji okumaları yapan biriyim ve ne fizikten anlarım ne de siyasetten. Edebiyat ise sevsem de konuşacak kadar birikim yapamadığım bir alan. Benim de var ilgi alanım ama çoğu insan ilgilenmez o alanlarla. Kendini geliştirmek kendini tanımak demek benim için. Kendisini bilen insanla evlilik yoluna çıkılır ama ben ilkokula takıldım kaldım:))

İşi var, insan,kıymet veriyor ama ileride ne olur bilemiyorum, emin olamıyorum..
Burda okuyoruz canim ne ikgili kocalardan canavar cikiyor.seninkide ikerde iyle olursa bide ilkokul mexunlugu olur.eminsen kadir kiymet bilen bir insansa sana cevrene ailene kendi cevresine deger veren bi insansa ailesi iyiyse mezun oldugu durumun hic ineminyok.ama bunlarda yok birde ustune mezuniyeti o zaman sikinti iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…