O kadar caresiziz ki konu basbelasi kardesim

Ne yazik ki düzelmiyorlar. Aileler sahiplendikçe bunu kendi çıkarlarına göre suistimal ediyorlar. Aşırı egoist ve empati yetenekleri kesinlikle yok. Tedaviye ikna etmek ise çok zor inşallah başarabilirsiniz.
Evet ikna edemiyoruz kendi kabul etmesi dio doktor bile 22 yaşındaki birine kendi istemedikten sonra ne yapabilirsin ki

22 yaş demek geç ergenlik hatta biten ergenlik dönemi demek. yok öyle ben ergenim asarım keserim...
Tıp ergenliğin kişiden kişiye hatta 50 yaşına kadar sürebileceğini söylüyor, peki siz nereden alıyorsunuz bu bilgiyi hanımefendi? 22 yaşında ÇOCUK 52 yaşında adam gibi davranabilir mi? Eve alma döv ayıp ayıp

Tabiki geçiçi daha 22 yaşında 22, ne yapsın 52 gibi mi davransın, bakış açınızı değişin ve lütfen işi gücü bırakıp çocuğun üstüne gidip hakaretler etmeyin
52 gibi davranmasin yaşı gibi davranması kâfi anneye babaya haber vermeden sokaklarda kalması eve icranin gelmesi şimdiye kadar herseyini yarım bırakması (okul iş askerlik)ne kadar doğru akşama kadar motorun başında serseri sorumsuz madde kullanan anadan babadan para dilenmesinin nesi doğru Allah aşkına bı dusunun

Borc yapamayacak hale getirseniz? Yani parasiz kalsa? O zaman eve icra gelemez..

Allah kimini varligiyla kimini yokluguyla imtihan ediyor cidden: ( evladinda hayirlisini versin. Kim bilir ne zorluklarla dogurup buyuttu annen : ( Allah yardimciniz olsun
Allah razı olsun en çokta kardeşimi zor büyüttü küçükken geçirdiği havale sonucu kekemelik oluştu 3 yıl kucağında her Allah'ın günü hastaneye götürdü kekemelik geçsin diye en zor onu büyüttü en çok ta o üzdü keşke birazda kardeşim anlayabilse bunları Allah'ım hayırlı versin gerisi bos

Herkes geçiyor ve herkes aynı şeyi mi yaşıyor o yaşlarda? Eğitim görün bence siz gidin psikoloğa, bide neden böyle diye oturup düşünürler komik.
Üni mezunuyum ve gerekli eğitimi aldigimi düşünüyorum bu kadar önyargı sizin de gerçekten iyi bi eğitim aldiginizi gosterio Allah size dahil kimseye yasatmasin kalbinizin karanligi omrunuze yansimasin insallah

Borc yapamayacak hale getirseniz? Yani parasiz kalsa? O zaman eve icra gelemez..
Parasız kalio zaten 1 ay calisio o aldığı parayı yiyip icinceye kadar gezio sürekli devamlı bı işte calisamio arkadaş ortamından kopamio babamdan destek yok yani kredi kartı alio bankadan ona borclanio misal

Parasız kalio zaten 1 ay calisio o aldığı parayı yiyip icinceye kadar gezio sürekli devamlı bı işte calisamio arkadaş ortamından kopamio babamdan destek yok yani kredi kartı alio bankadan ona borclanio misal
Iyide kredi kartindan yedigi zaman neden babanin evine gaciz geliyir, abinin degilki ev?

Evet en kısa sürede gidicem inşallah düzelir en büyük duam bu

İki yüzlü derken şöyle mesela girio ise anne baba sizi çok üzdüm ben çok hayırsız bı evladım duzelicem dio gayet iyi işine evine gidio 1 ay falan sonra sebepsiz yere bazende tartıştım çıktım işten dio okulu yarım işleri yarım askerlik bile yarım ailemin desteği sürekli al yaparsın demesiyle ehliyeti kazandı parasız olunca belgesini falan alamadı yani ehliyeti demek istediğim hayatta herşeyi yarım bıraktı sonra işten çıkınca yine sokakta gezmeler eve geç gelmeler bazen gelmemeler odasından cikmamalar ayrı yiyip içmeler arabayı alıp kacirmalar baslio duzelcek diye sevinirken tekrar bı hayal kırıklığı

Bende bunu merak ediyorum nörolojik sebepler tetikler mi bunlari
Elbette tetikler.
Öncelikle kardeşinizin fiziksel muayenesini ve gerekli tetkikleri yaptırmanız uygun olur.
Daha sonra da psikolojik anlamda muayene olmalı.
Açıkcası 22 yaşına gelmiş birinde,
dışardan müdahale ederek köklü davranış değişiklikleri sağlamak mümkün değil.
15 yaştan büyük çocuklarımızda bizzat anne-baba olarak uğraşsak da başarılı olamayız.
Ergenlikle birlikte ailenin etki alanını,
arkadaşlar kaplıyor çünkü ve kişilik oluşumu büyük oranda zaten tamamlanmış oluyor.

Üstelik kardeşinizde tedavi edilmemiş DEHB olduğunu ifade ediyorsunuz ki büyük bir handikap.
Beynimizin sağlıklı karar verme mekanizması
da ancak 22-23 yaşlarında olgunlaşıyor.

Uzman yardımı,mali desteğin kontrollü verilmesi
(şu aşamada,tamamen kesilmesi başka sorunlara kapı aralayabilir) duygusal desteğin ve iletişimin kesinlikle kesilmemesi öncelikli tavsiyelerim.
Aklı başında bir akran ilişkisi ve yakınlığı faydalı olabilir.
Para kazanabileceği ve severek yapabileceği bir işe girebilse keşke.
Buna imkan olabilir mi?

eğitimimin sağladığı vasıflardan ayrı olarak,
bir anne olarak kişisel tavsiyem ise muhit değişikliği ve duanın gücüne sığınmanız.
Allah yardımcınız olsun.

Çok teşekkür ederim yorumunuz benim için çok kıymetli tedaviye yanasmio ikna edemiyorum bazen biseyim yok benim diyor bazende ben duzelmem abla diyor muhit değişikliği faydalı olur mu sizcede bunun için konusucam ailemle ise giriyor ama bı mesleği bı hedefi yok en fazla 2 ay çalışıp çıkıyor sorumluluk alamama devamlı calisamama var ailem mahalleden gidiyoruz sende tedaviyi kabul ediyorsan gel bizimle mi desin şaşırdık kaldık Allah yardımcımız olsun

Bak onun elinde değil ona kızmayın adapte olamıyor beyin salgısı onda farklı ilaç tedavisi ona şart her işi yarın olur onun sıkılır bu alır sinirlenir Allah korusun bunalıma girip intihar bile eder hemen gidin doktora daha da kötü olmasın ilerlemesin bu yaşlarda bu bunalıma giriyorlar iş yok okul bitmiyor hiçbir şey başaramıyor onun içinde neler kopuyor ahh bilseniz o yüzden mutlu olduğu arkadaşlarına gidiyor lütfen onu yargılamayın destek olun başarırsın sen yaparsın diyin değer verdiğinizi gösterin eleştirmeyin sakın kızmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…