O kadar gücüme gitti ki

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Bu olayı yeni yaşadım. Şu anda ağlıyorum. Bugün dışarı çıkmıştım. Eve dönüş yolunda birkaç tane yavru kedi gördüm. Anneleri yoktu. İzbe bir yer zaten. Birkaç tane kişi daha vardı kedileri izleyen. Bir tane adam geldi başımıza. Dedi ki işte anneleri yok burada ölecekler siz alır mısınız. 3 tane yavru kedi vardı. İki tane kız vardı yanımda ikisi de birer kediyi kucaklayıp götürdüler. Ben de kıyamadım bir tanesini kucaklayıp götürdüm. Ailemle yaşıyorum ben. Annem sevdi ama, biz buna bakamayız. Sonra günah olur, dedi. Babam da aynı fikirdeydi. Ben de dedim ki acaba aldığım yere mi bıraksam. Sonuçta uzak bir yer değil. Sonra kıyamadım çünkü orası izbe bir yer. Ölecek orada. Bizim mahallede bir yer var mahallenin bütün kedileri orada. Bir adam var onları hep besliyor, bakıyor. Oraya bıraktım diğer kedilerin yanına. Süt verdim.
Sonra adam göründü. Durumu anlattım böyle böyle yavru bir kedi bu durumda ne yapabiliriz sizce dedim.
Bana öyle bir bağırdı ki neye uğradığımı şaşırdım. :( Bana niye kedi getiriyorsunuz dedi. Sütü niye koydun dedi. Al bu kediyi de sütü de al götür dedi. Daha sonra arka arkaya hakaretler etmeye başladı. Ne olduğunu anlamadım. O kadar gücüme gitti ki ben hayatımda kimseden bu kadar hakaret işitmemiştim. Ağlıyorum. Ben bakamam diyebilir ama bana bu kadar hakaret etmesi neden?
Not: Daha sonra komşulardan bir kadın kediyi eve aldı. Bir tane kedisi varmış zaten, ikisine birlikte bakabilirim dedi.

Adam ayıp etmiş insan gibi uyarabilirdi ama muhtemelen size patlamış. Adamın beslediğini gören herkes oraya kedi bırakıp duruyosa muhtemelen ona sinirlenmiştir. Muhtemelen 1 2 tane kediyi gönüllü besliyordu zamanda herkes oraya kedi bıraktıkça adamın sorumluluğu oldu bir anda bu iş.
Kedilere süt vermek sindirim sistemlerine zarar veriyor o yüzden süte kızmıştır.
Boşverin ne güzel sahiplendirmişsiniz bir kedinin hayatı kurtuldu :)

Yakın zaman da benim de başıma böyle tatsız bi durum geldi. Böyle insanlar maalesef her yerdeler. Kalp kırmayı marifet sanıyolar. Takma ya aman boşver hayırlı Ramazanlar ❤😘
Teşekkür ederim size de hayırlı Ramazanlar

Bunda aglayacak ne var ki,adam belli ki kedilerin sokağa terkedilmesine aşırı karşı ve elinden geldiğince yardım ediyor birde gözünüzün önünde kedi terk eden birini görünce sinirlenmis. Ayrıca kedilere süt verilmez verilecekse laktozsuz süt verilir. Size ders olmuştur sorumluluğu alamayacaginiz hayvanı yerinden etmek hoş değil. Belki o izbe dediğiniz yerde kedilerin annesi vardı ve onları besliyordu önüne çıkan her yavruyu almadan önce biraz araştırmak gerek bunu sadece sizin için demiyorum çok insan var böyle yavru kedi gördümu hemen alıyor belki onunda bir annesi var yemek bulmaya gitti

Bu olayı yeni yaşadım. Şu anda ağlıyorum. Bugün dışarı çıkmıştım. Eve dönüş yolunda birkaç tane yavru kedi gördüm. Anneleri yoktu. İzbe bir yer zaten. Birkaç tane kişi daha vardı kedileri izleyen. Bir tane adam geldi başımıza. Dedi ki işte anneleri yok burada ölecekler siz alır mısınız. 3 tane yavru kedi vardı. İki tane kız vardı yanımda ikisi de birer kediyi kucaklayıp götürdüler. Ben de kıyamadım bir tanesini kucaklayıp götürdüm. Ailemle yaşıyorum ben. Annem sevdi ama, biz buna bakamayız. Sonra günah olur, dedi. Babam da aynı fikirdeydi. Ben de dedim ki acaba aldığım yere mi bıraksam. Sonuçta uzak bir yer değil. Sonra kıyamadım çünkü orası izbe bir yer. Ölecek orada. Bizim mahallede bir yer var mahallenin bütün kedileri orada. Bir adam var onları hep besliyor, bakıyor. Oraya bıraktım diğer kedilerin yanına. Süt verdim.
Sonra adam göründü. Durumu anlattım böyle böyle yavru bir kedi bu durumda ne yapabiliriz sizce dedim.
Bana öyle bir bağırdı ki neye uğradığımı şaşırdım. :KK43: Bana niye kedi getiriyorsunuz dedi. Sütü niye koydun dedi. Al bu kediyi de sütü de al götür dedi. Daha sonra arka arkaya hakaretler etmeye başladı. Ne olduğunu anlamadım. O kadar gücüme gitti ki ben hayatımda kimseden bu kadar hakaret işitmemiştim. Ağlıyorum. Ben bakamam diyebilir ama bana bu kadar hakaret etmesi neden?
Not: Daha sonra komşulardan bir kadın kediyi eve aldı. Bir tane kedisi varmış zaten, ikisine birlikte bakabilirim dedi.
BEnim annem de bahçesinde kedi besler
Annemin beslediğini gören herkes çevreden tuttuğu kediyi annemin bahçeye bırakır
Kendiniz bakacaksanız alsaydınız
Bakmayacaksanız milletin yerine de bırakmayın

Bunda aglayacak ne var ki,adam belli ki kedilerin sokağa terkedilmesine aşırı karşı ve elinden geldiğince yardım ediyor birde gözünüzün önünde kedi terk eden birini görünce sinirlenmis. Ayrıca kedilere süt verilmez verilecekse laktozsuz süt verilir. Size ders olmuştur sorumluluğu alamayacaginiz hayvanı yerinden etmek hoş değil. Belki o izbe dediğiniz yerde kedilerin annesi vardı ve onları besliyordu önüne çıkan her yavruyu almadan önce biraz araştırmak gerek bunu sadece sizin için demiyorum çok insan var böyle yavru kedi gördümu hemen alıyor belki onunda bir annesi var yemek bulmaya gitti
Annesi yanlarında yoktu yavruların. Sordum annelerinin olmadığını söylediler. Anneleri olsa alır mıyım hiç? Ayrıca o süt olayını da biliyorum. O yüzden sütü sulandırarak verdim. Sütü sulandırarak verince zararlı olmuyormuş. Yorumunuz için teşekkürler.

BEnim annem de bahçesinde kedi besler
Annemin beslediğini gören herkes çevreden tuttuğu kediyi annemin bahçeye bırakır
Kendiniz bakacaksanız alsaydınız
Bakmayacaksanız milletin yerine de bırakmayın
İyilik yapmaya çalışırken elime yüzüme bulaştırdım galiba. Ama sonucu iyi oldu. Kedi sahipsiz kalmadı.

Evet başındaki adam öyle söyledi.

İşgüzarın biri de olabilir bu kişi ama..

Bizim şirketin önünde çok kedi olur mama olduğu için. Yavrular da hep yakın civardadır. Geçen sene yenidoğan yavrulardan birini kaldırımda tek başına gördüm.
Önce almak istedim ama benim idare edemeyeceğim kadar küçüktü. Bir süre kenarda bekledim annesi gelecek mi diye.

Annesi geldi kokladı ağzına aldı taşıdı götürdü. Yani ben boşu boşuna yavru bir kediyi annesinin öz bakımından mahrum etmiş olacaktım.

Adam zaten güzel birşey yapıyor ama onun göreviymiş gibi düşünüp ona yük bindirmek gibi olmuş sizinki. Adamın da beslediği kedi sayısı gittikçe artınca sinirlenmiştir.

Apartman içinde bir kedi yaşıyor. Apartmanda kedi olmuyor (bebek arabası ayakkabı vs bırakmak mümkün değil) diyemiyorum hayvan düşmanı oluyorum. Kapı önünde de 6-8 kadar kedi besleniyor. Kedileri evcilleştirildik tamam ama sokaktaki kedi sayısı çok çok fazla. Kontrollü kısırlaştırmaya daha çok önem verilmeli.

Zaman kaybetmeden o izbe yere dönün kediyi oraya bırakıp izleyin. Annesi dönmüş olabilir. Anne yemek aramaya çıkmıştır belki.. Düzeltme: Kedi sahiplendirilmiş.

İşgüzarın biri de olabilir bu kişi ama..

Bizim şirketin önünde çok kedi olur mama olduğu için. Yavrular da hep yakın civardadır. Geçen sene yenidoğan yavrulardan birini kaldırımda tek başına gördüm.
Önce almak istedim ama benim idare edemeyeceğim kadar küçüktü. Bir süre kenarda bekledim annesi gelecek mi diye.

Annesi geldi kokladı ağzına aldı taşıdı götürdü. Yani ben boşu boşuna yavru bir kediyi annesinin öz bakımından mahrum etmiş olacaktım.
Yorumunuz için teşekkür ederim, öyle hakaretler etti ki bana. Gerçekten çok gücüme gitti. Bir de karşısındaki bir kadın.

Kedilerin annesinin terkettiğinden emin misiniz?
Belki yiyecek aramaya gitmiştir..
Buna emin olmadan topluyor yavrulari sonra annesi geliyor o üzüntüyü düşünebiliyor musunuz öyle aranıyorlar ki, bunun günahı çıkmaz. Can sahiplenmek öyle 2 kız aldı da bende alıverdim sonra bırakıverdimle olmaz asıl ben ağlıyorum şuan ama sinirden düşüncesiz insanlara

Buna emin olmadan topluyor yavrulari sonra annesi geliyor o üzüntüyü düşünebiliyor musunuz öyle aranıyorlar ki, bunun günahı çıkmaz. Can sahiplenmek öyle 2 kız aldı da bende alıverdim sonra bırakıverdimle olmaz asıl ben ağlıyorum şuan ama sinirden düşüncesiz insanlara
Hanımefendi neden böyle kırıcı yorum yazıyorsunuz? Annelerinin olmadığını ve burada kalırlarsa öleceklerini söylediler. Vicdanım elvermedi orada bırakmaya. O adam bakmayı kabul etmeyince tüm mahalleyi dört dolandım güvenli sıcak bir ev bulabilmek için. Sonunda da buldum. Ben hiçbir savunmasız canı sokağa terk etmem lütfen muhalefet olmak için yazmayın!

Bilmiyorlar ki..
Toplumumuzda çok var bilinçsizce kaş yaparken göz çıkaranlar..
İyilik yaptıklarını sanarken doğanın dengesiyle oynuyorlar haberleri yok.
O anne kedinin emzirmeye ihtiyacı var, yavruların o süte ihtiyacı var. Annelerinin temizliğine ihtiyaçları var, öğrenecekleri şeyler var vs..

Hanımefendi neden böyle kırıcı yorum yazıyorsunuz? Annelerinin olmadığını ve burada kalırlarsa öleceklerini söylediler. Vicdanım elvermedi orada bırakmaya. O adam bakmayı kabul etmeyince tüm mahalleyi dört dolandım güvenli sıcak bir ev bulabilmek için. Sonunda da buldum. Ben hiçbir savunmasız canı sokağa terk etmem lütfen muhalefet olmak için yazmayın!
Umarım öyledir
Sizi geçiyorum annesi yok ise ama bu laflarımı yavruları ay ne tatlıymış diye şak diye alıp giden herkes için burada tutmak istiyorum öyle insanlar görsün de belki düzelirler

Umarım öyledir
Sizi geçiyorum annesi yok ise ama bu laflarımı yavruları ay ne tatlıymış diye şak diye alıp giden herkes için burada tutmak istiyorum öyle insanlar görsün de belki düzelirler
Öyle insanlara vicdanı olan herkes karşı zaten! Siz yanlış kişiye kızıyorsunuz bilin istedim. İyi akşamlar. Ramazanınız hayırlı olsun.

Ben en çok ailenin yaptığına kızdım, bir kediye bakamıcak ne var anlamadm kendini kurtarana kadar gayette kolay bakılır. Benim de kedim var. Köpek gibi bakımı zor bir hayvan değil. Neyse ki sahiplenen biri olmuş

Back
X