- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.371
- 598
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Evet ben onu çok seviyorum, hep gülüyorum ama bu sefer gülümsemedim sadece baktım şöyle bi 5sn gülmeden baktım hemen dudağını büktü, alışmamış ya şaşırdı sanırım :)Bebeklerin hayatının ilk yıllarında ihtiyacı olan tek şey sevgidir diyordu bir prof.
Bu nedenle her daim tebessüm umuyorlar yüzümüzden bu masum güleç yüzler.
Benim oğlum 1 aydır anne diyor sizce bu mümkün mü? Hatta videoları da var. Anne de diyorum anne diyor. Onunla konuşuyorum o da bana anne agı gu gu diye konuşuyor. Eşim dostlarım herkes ya bu nasıl anne diyor diyorlar. Görümcem önce dalga geçmişti sonra görünce şok oldu yarım saat kendine gelemedi mesela :) daha 4 aylığız ben onunla 7/24 muhabbet ediyorum bu sebeple anne diyor olabilir mi? El salla diyorum mesela el sallıyor. Tecrübelilere sorayım bir de :)Ebeveyn olmak öyle bir şey... Sen bir de diş çıkarırken gör, nasıl da muhtaç nasıl da sabiler. Biz mesela bazen kızıyoruz (ona değil, sinir oluyoruz yani) uyumuyor diye, sonra bakıyoruz ki diş patlatıyor. Bir vicdan yapıyoruz bir vicdan yapıyoruz var ya. Konuşamıyor ki derdini anlatsın. Bu aralar sürekli anne diyor mesela, her şeye ama her şeye. Eşim de gözünün içine bakıyor baba desin diye. Baktım adamın gözlerinin içi parlıyor. Baba diyormuş sıpa, karşılıklı baba dediler bir süre falan.
Rabbim hiçbirimiz acılarını göstermesin.. Allahım onları korusun. Çok şekerler ya çoookk sizde de ısırma hissi oluyor mu? Ben bazen damaklarımı bastırıyorum psikopat mıyım acaba diyorum kendimi tutmasam valla yerimBiz günde 2 saat dans ediyoruz :) Belim ağrıyor, uykusuzluktan başım dönüyor, aç kalıyorum ama onun o gülüşü, bana bakışı, uyuması, konuşmaya çalışması beni benden alıyor. Allahım eksikliklerini göstermesin.
Çok bekledim bu günleri eski günlerim ne boş ve sessizmiş aslında. İyiki var. Her dakika şükrediyorum.
Valla diyorum ki Allahım şunu içime katsam katsam katsam o derece :) eşim de ondan ayrılmak hiç istemiyor. Oğlumuza bakarken içinden bir şeyler akıyor mu diyor :)Rabbim hiçbirimiz acılarını göstermesin.. Allahım onları korusun. Çok şekerler ya çoookk sizde de ısırma hissi oluyor mu? Ben bazen damaklarımı bastırıyorum psikopat mıyım acaba diyorum kendimi tutmasam valla yerim
Çok geçmiş olsun inşallah önemli bir şeyi yoktur?Ben de şimdi 11 aylık bebegimle hastanedeyim. 31 aylık ve 7 yaşındaki yavrularımı da 2 gündür göremedim.
Kucaklarimizi böylesi güzelliklerle dolduran Allaha sonsuz şukurler ederken, acılarını da göstermesin diyorum.
Yetersin yetersin:) yenidogankende guzel ama insani anladikca daha guzel oluyolar:) 10 aylik kizimla karsilikli bazi mimikleri yapiyoruz mesela icimden cikan cocugu icime sokasim geliyo mesela:))
Yaaa aslında doğru bu dozunu iyi ayarlamak lazım. Sosyal gelişimi her şeyden önemli. Mesela ben sürekli sen" ne kadarrr güzel bir şeysin" diye bağırıp seviyorum. İyice anlamaya başladığında belki kendini beğenmiş ukala bir tip olabilir iyii düşünmek dozu iyi ayarlamak lazımMesela bir anne komple cocuguna odaklansa ve ona özgür gelişme ve hareket alani birakmasza bu onu gelecek için özgüvensiz yapar. Bazi anneler mesela çocuklarına "hayatımın anlamı" der ve ona göre davranır. Çocuklar da buna. Karşı kendilerini baskı altında hisseder. Bu sadece bir kac örnek.
Bi hareketleri var mimikler Allahim diyorum.. ben nasil bi iyilik yapmisimki beni bole mukafatlandirdin:)hahaha ben bir gün kendimi bu kadar seveceğimi bilseydim çıkarmaz içimde tutardım derken buldum
sonra silkelenip kendime geldim artık o kadar manyakça sevmiyorum. normal insan gibi sevmeye çalışıyorum
Kıyamam onlara ben. Her daim gülerim zaten hatta yüz kaslarım acıyor bazen yanaklarım acıyor. Eskiden hiç gülmüyormuşumBebeklerin hayatının ilk yıllarında ihtiyacı olan tek şey sevgidir diyordu bir prof.
Bu nedenle her daim tebessüm umuyorlar yüzümüzden bu masum güleç yüzler.
Ya aaaa yerim onuııı benn. Kızımda bakalım önce ne diyecek. İki dişi var kızımın çooookk zor çıkardı ağla ağla hal oldu durmadı uyumadı ve ben dişleri ilk gördüğümde ağladım hatta hep bakıyorum yerinde mi diye. İnşallah anne baba dediğini de duyarız hemen :)
Kıyamam yaa demek hepimiz manyağızAnnelik=manyaklık..
Benim sıpa 25 aylık oldu hala babasıyla oyun parkına falan göndersem içimden bir şey kopuyor 'ya öyle olursa ya şöyle olursa' diye. Sanki askere gönderiyorum.
Hatta bazen gerçeklik algım bile şaşıyor. Olmayan bir şeyi "ya bir şey olsaydı ben yanında olmasaydım" diye evhamlara dalıyorum.
Sen bir de 9 aylık olunca gör. Sana bakışı, nesnelere tepkisi, öğrenme hızı, sevimliliği şaşırtıyor.
Benim ortancam bir aylıkken aynen gayet net ve bana seslenerek "annNe mma" diyordu başkalarının kucagindan bana gelip emmek isterken. Başkaları da gayet anlıyordu aynen. Mümkün. 18 aylıkken de 3 kelimeli cümleler kurmaya başladı "gıj (kız) dondonna yedi" gibi :) muhtemelen erken konusacaktir kuzun.Benim oğlum 1 aydır anne diyor sizce bu mümkün mü? Hatta videoları da var. Anne de diyorum anne diyor. Onunla konuşuyorum o da bana anne agı gu gu diye konuşuyor. Eşim dostlarım herkes ya bu nasıl anne diyor diyorlar. Görümcem önce dalga geçmişti sonra görünce şok oldu yarım saat kendine gelemedi mesela :) daha 4 aylığız ben onunla 7/24 muhabbet ediyorum bu sebeple anne diyor olabilir mi? El salla diyorum mesela el sallıyor. Tecrübelilere sorayım bir de :)
Sağol canım. İdrar yolu enf. Şükür toparladı.Çok geçmiş olsun inşallah önemli bir şeyi yoktur?
Benim oğlum 1 aydır anne diyor sizce bu mümkün mü? Hatta videoları da var. Anne de diyorum anne diyor. Onunla konuşuyorum o da bana anne agı gu gu diye konuşuyor. Eşim dostlarım herkes ya bu nasıl anne diyor diyorlar. Görümcem önce dalga geçmişti sonra görünce şok oldu yarım saat kendine gelemedi mesela :) daha 4 aylığız ben onunla 7/24 muhabbet ediyorum bu sebeple anne diyor olabilir mi? El salla diyorum mesela el sallıyor. Tecrübelilere sorayım bir de :)
Aminnn. Çok geçmiş olsun. Nesi var bebeğinizin. Şuan iyi miBen de şimdi 11 aylık bebegimle hastanedeyim. 31 aylık ve 7 yaşındaki yavrularımı da 2 gündür göremedim.
Kucaklarimizi böylesi güzelliklerle dolduran Allaha sonsuz şukurler ederken, acılarını da göstermesin diyorum.
Ah ah akmaz mı? İnsan valla yer inanki yer:)Valla diyorum ki Allahım şunu içime katsam katsam katsam o derece :) eşim de ondan ayrılmak hiç istemiyor. Oğlumuza bakarken içinden bir şeyler akıyor mu diyor :)
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin bir daha göstermesin.Benim ortancam bir aylıkken aynen gayet net ve bana seslenerek "anneNe mma" diyordu başkalarının kucagindan bana gelip emmek isterken. Mümkün. 18 aylıkken de 3 kelimeli cümleler kurmaya başladı "gıj (kız) dondonna yedi" gibi :) muhtemelen erken konusacaktir kuzun.
Sağol canım. İdrar yolu enf. Şükür toparladı.
Evet sanırım doğru o zaman. Mesela kucağıma almadığımda kızdığında hemen “anne aguk guk guk diye naz yapıyor” sanırım neden beni almadın diyor :) herkesin içinde yüzüme bakıp gülüyor. Ne güzel duygylar bunlar. Geçen bayramda kaynanam diyor ki anne diyorsun da babaanne neden demiyorsunBenim oğlum da 4 aylık falandı anne dediğinde. Kayınvalidem bana üstü kapalı yalan söylüyorsun abartıyorsuna falan getirdi hatta ama kendi de duyunca hıı falan yaptı.Bazı bebekler daha sosyal oluyor. Benim oğlum mesela başını çok çabuk tutmaya başladı, 4-5 haftalıktı babasına gülümserdi falan. Resmi var hatta, bit kadar ama babasının gözlerinin içine bakarak kahkaha atıyor falan. :) mümkün yani bence.
Hahaja:) ) yaaa bende normale dönmek istiyorum evde deli gibi bağırıp seven bir anne oldum yok birde nedenn bağırıyorum acaba.hahaha ben bir gün kendimi bu kadar seveceğimi bilseydim çıkarmaz içimde tutardım derken buldum
sonra silkelenip kendime geldim artık o kadar manyakça sevmiyorum. normal insan gibi sevmeye çalışıyorum
Bi hareketleri var mimikler Allahim diyorum.. ben nasil bi iyilik yapmisimki beni bole mukafatlandirdin:)
Seninkiler kac yasindaydi? Evlat baska yaa.. Rabbim olmayan herkese versin, isteyene tabii..?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?