O kadar yalnızım ki :(

Ama bana güzel şeyler hissettirmiyor ki hiç beni sevebileceğini düşünmedim çünkü,güzel şeyleri o konuda hiç düşünemiuorum.hislerimin geçmesi için de çok uğraşıyorum ama böyle inatlaştıkça kendimi daha çok yıprattuğımı fark ettim o yüzden inkar etmiyorum.

Bazı konularda katı görüşleri var.Benim de çok dindar olduğum zamanlar oldu ama hiçbir zaman onlar gibi olmadım.onlarla hayata bakış açımız çok farklı geliyor.Alınganlık konusunda da baya alınganım sanırım,kırılma eşiğim çok düşük.

Çocukluğum zor geçti sayılır.diğer çocukların zorbalığına uğradım çünkü.ikiz kardeşimle aynı sınıftaydık o da beni hiç umursamazdı.beni hiç korumadı bile
Inanç konusunda da zamanla zayıfladı,hiçbir şey hissetmiyorum sanki

Yakın olduğunuz bir kuzeniniz, kardeşiniz filan yok mu?
Kuzenlerim ya küçükler ya da bbüyükler.o yüzden anca gördüğüm zaman merhaba merhaba.
3 kardeşim var.bi ikiizm var hiç aram yok,16 yaşında ergen bir kardeşim var onla da pek aram yok bir de küçük kardeşim var onla çok iyiyiz :)

Kimse hayatında boyle olumsuz konuşan, negatif duyguları yaya yaya negatif olayları çeken insanlarla arkadaş olmak istemez.
Ben de çevremde böyle yakınan insanlardan fersah fersah kaçıyorum.
Hayatın ev ve okulsa hayatına bir boş vakit aktivitesi ekle. Ben mesela 70 liraya hamak aldım decatlon'dan, bir otobus mesafesinde bol ağaçlı bir park buldum , iş cikislari - bazı haftasonlari gidip hamakta uzanıyorum, bazen kafa fenerimle kitap okuyorum, bazen müzik dinliyorum, içkimi yudumlayıp cips yiyorum...bu beni mutlu ediyor. Mutlu olmak için her daim arkadaşa ihtiyacım yok...
Sen de kendini simartacak, mutlu edecek bir şey bul yalnızken ve onu yap.
Mesela bisiklete binmek. En güzel yalniz zaman aktivitelerinden biri. Çok pahalli da değil, ikinci el bir bisiklet alıp bu yazını harika hale getirebilirsin.
Ya da başka bir şey...ne bileyim, yalniz zaman aktivitesi.
Bir ağaca dayanıp etamin işlemek mesela...
Önce sen kendinle zaman geçirmeyi ogren, kendinden keyif al da başka insanlar da seninle zaman geçirmek istesin.
Ayrıca yeni insanlarla bir araya geleceğin aktiviteler bul. Mesela yogaya yazıl.
Ya da (bisiklet alma önerimi dikkate aldığını düşünüyorum) bisiklet grupalrina katil. Afyon'dan Mersin'e, Isparta'dan Samsun'a. Her şehrin bir bisiklet kulübü vardır. Yeni insanlara da aç oldukları için çok kucaklayıcı bir tavırları oluyor genelde. Onlara katılabilirsin.
Ya da folklöre yazıl, ekip oyunu.
Ne bileyim, workshoplara katil heykel falan yap . O arada sağındaki solundaki insanlarla muhabbet açmaya çalış, sıcak kanlı ol. İnstagramdan eklesin, evde heykel yapmaya devam ederken resim falan atin,sohbet açın. Yeni workshop ilanları gönderin 'buna katılmak istiyorum. Gelir misin?' diye.
Bakarsın zaman geçirmeye başlarsınız.

Biliyorum onları ama bana pek samimi gelmiyorlar sosyal medya fenomeni ya sanki onlar
Bana da öyle geliyordu. İnstagramlarına filan bakmıyorum hiç sadece youtube dan izliyorum. Anlattıkları Risale i Nurdan, soru cevap şeklinde kader iman inanç konularında güzel videolar var. Ben açsam risale okusam anlayamam dili ağır olduğu için onlar çeviriyor gibi

Sana tavsiye okulun klüplerine git katıl. Ordan bir sürü tanıdığın olur. Onlar zaten ücretsiz ve hem hobi yaparsın hem de birileriyle zaten tanışırsın.

Ben kimsenin günahını almak istemem ama tek dertleri izlenmek gibi geliyor bana ;(

Üzgün olduğum zaman baya negatifleşyprum galiba ama şunu diyeyim ben çocukken zorbalığa uğradım o zamanda mı ben negatifdim.gerçekten olumlu olmaya çalışıyorum ama bazen hiç başaramıyorum.insanları asla kötü etkilemek istemem zaten

Eee o zaman ona karsi hissettiğin ne tam.olarak? Bu platonik ask da değil ya da sevgi de degil. Belli ki bir bosluk var içinde, o cocukla.alakasi.olmayan bir sey var sende ama anlattıklarından çözemedim.
Bak arkadas sana video tavsiyesi vermis begenmemissin. Begenmek zorunda değilsin elbette ama bir adim.atmalisin kendin için.
Cocukken yaşadığın zorbalık senin suçun değil tabii ki ama hayatin boyunca yaşadığın sorunlar olacak, hep bunu yaşamıştım ondan böyleyim diye geçmişi suclamamalisin. Eger asamiyorsan, psikolojik destek almayi deneyebilirsin. Kimseye söylemene gerek yok okulun medikosuna basvursan orada bile vardır.
Inanc olarak da sanirim baski altinda buyumussun, kitaplar da okuyabilirsin youtubeda videolar da izleyebilirsin illa şu isim diyemem ama arama kismina yazsan hosuna giden, sana hitap ettiğini düşündüğün kisileri izleyebilirsin.
Hatta birkac tavsiye de ben vereyim:
Psikolog Tülay Kök - kendisi cok tatlı bir hanimefendi, konusmalari sohbet tadinda ben izlerken zaman nasıl geçiyor anlamıyorum bile. Sesi bile huzur veriyor.
Beyhan Budak - o da klinik psikolog. Sadece psikolojik videolar paylasmiyor, kitap/film tavsiyeleri de veriyor, motivasyon konuşmalari da yapiyor.
Ayşe Tolga - kendisi bir televizyoncu, dizilerde de oynamış ama ayni zamanda aromaterapist. Saç/cilt bakımı videolari da paylaşıyor, olumlu düşünce-kisisel.gelisim ile.ilgili paylasimlari da var, kitap.tavsiyeleri de yapıyor.
Pozitif düşünme ile.ilgili mistik yol kanali.da güzel
Başak Kablan, Şeyma Ünal gibi kendini gelistirme yolunda olan kisilerin videolarina da bakabilirsin.
Özetle kendini olumluya yönlendirecek seylere yoğunlaşmaya çalış, devamlı dipte yasamak insanı kendisinden bile bıktırır.
Kendini kimseyle (kardeşlerinle bile) kıyaslama, küçük hedefler koy ve ulasmaya çalış, seni mutlu eden şeylerle uğraş, ufak adimlarla baslasan bile zamanla bu sana iyi gelecektir.
Instagram kullanıyorsan motivasyon evi diye bir sayfa var onu takip edebilirsin küçük seylerle mutlu olmaya çalış.
Yine belirteyim kendi basina asamam diyorsan bir destek al.

Ben de çocukken zorbalığa uğradım. İnsanlar çocukları çok masum, cennetten inme melek zannederler ama çoğu çocuk cennetten düşen şeytandan farksızdır. Çocukların (özellikle de hayvanlar tarafından yetiştirilen) empati duyguları yoktur, başka insanın kalbinin kirilacagini bilmezler, dünyayı kendi etrafında dönüyor sanırlar, aynı vahşi hayvanlar gibi sürü bilinci gelişmiştir, sürüye ait olmak için güçsüz görünce ezmekten geri kalmazlar. Genelde bir popüler kişinin alay ettiği çocukla tüm herkes alay etmeye heveslenir,bkz sürü psikolojsi.
Yani hangimiz küçükken zorbalığa uğramadık ki? Benim de sesim çok cirtlakti ve çok tezcanli bir çocuk olduğum için hoplaya zıplaya yürürdüm, okulda gulerlerdi. Ya da ne bileyim, kenar mahallede oturuyordum mahallenin apaçisi salak kiz yolumu kesip beni korkutmaya calismisti.
Çocukken zorbalığa ugradim, biraz üzüldüm sonra 'amaaan Allah'ın kekosu' dedim, hayatıma devam ettim.
Üniversite okuma çağına gelmişsin, hala eski travmalarindan kendini mağdur konuma getirip kendine mi acıyacaksin??
Yaşanmis ve bitmiş şeyler. Hala bitmediğini düşünüyorsan, içinde travmalari kalmışsa bunlardan tedavi olarak kurtulabilirsin.
Ben de üniversitede bir problemim için devlet hastanesi psikiyatrine gitmiştim,yararını görmüştüm. Sımdi de daha mutlu bir insan olmak, daha kaliteli yaşamak için psikologa başladım.
Sen tedavi gördüğünü soylemissin ama doktorunun 'bir şey yok sende' gibi şeyler dediğini yazmışsın. Böyle bir şey olabilir ki? Ben asla bir psikologun , psikiyatrin bu tarz cümle kurduğuna tanık olmadım. Bir şey yoksa bile sen hissediyorsan vardır, psikoloji yani bu:) acaba devlet hastanesinin psikiyatri de sana ilaclik bir şeyin yok mu demek istedi??
Bence psikolog tedavisine basla. Öğrenciymissin, ekonomik olarak rahat değilsen daha önce bu forumda isadem'den bahsetmişti bir arkadaş. Orada 8 seans ücretsiz terapi almış. Ayrıca Her belediyenin ASDEP'inde ücretsiz psikolog var.. devlet hastaneleri var...yani secenek çok.
bence 'sende bişey yok' diyen doktoru bırak, duygularını onemseyecej bir psikolog bul kendine.
veeee söylenmek yerine problemlerine bir çözüm aramalisin.
Çünkü bu dünyada hiç kimse asla senin mutluluğun için kendini heder etmez. Annen baban bile seni mutlu edecek şeye 'elalem ne der' düşüncesiyle ya da 'kizim oralarda başına neler gelir' panigiyle engel olmaya çalışır, sevgilin- kocan olsa önce kendini düşünür , duygusal triplere girer kendin için bencil hareketler yapmana engel olur
Yani bu işte hepimiz yalnızız.
Kendi mutluluğun için SEN çaba göstermelisin.
Bugüne kadar söylendin durdun, eline bir sey geçmedi.
Degil mi?
Demek ki söylenince yakınınca bir seyler olmuyor. Artık hareket etmen lazım.

Ve işe kendine olumsuz cümle kurmayı yasaklayarak yapabilirsin.
Şu konuyu okurken bile ... İnsan aci çektikçe olgunlaşır, zaten beni sevmez, ailem izin vermez, benden geçti, bu yazılar beni ancak anlık mutlu eder/hep mutsuz olurum, ben bakimsizim, ben çirkinim, benim boyum kısa,hobim yok, beceriksizim,yemek bile yapamiyorum, doktor olacağım ama onu da beceremem, sanat bana uzak,estetik yeteneğim yok,hiç gulemeyecek gibiyim...
İçim kıyıldı.
Bir de aileme belki etmiyorum, insanlarla konuşmuyorum negatif yanımı bilmezler falan demissin. Sence bu kadaaaar negatif duygularla gezen bir insanın yaydığı kotu enerji on metre öteden belli olmaz mi???
Bir sal kendini.
bunca olumsuz duyguyla kendini o kadar küçültmüşsün ki.
oysa mesela, tıp okuyormuşsun.
Demek ki kafan calisiyor. Güzel bir mesleğin olacak. İnsanlar senden medet umacak... Bak, kendinle ilgili ne kadar güzel bir artı.
Biraz da güzel yanlarını ön plana cikarsana.
aynaya bak, iki yanağını sık, 'canım kendim' de.
ne bileyim, test çözerken doğru yaptığın sayı çoksa 'helal kız sana' de, kendini takdir et.
yazik günah değil mi bunca kötü eleştiri. Bunca olumsuz duyguyu baktığın çiçeğe versen , desen ki her gün 'ulan sen de çiçek misin, şu sokağı guzellestiren lalelere bak ,bir de sana bak! Çirkin! Sen sulanmaya bile layik değilsin. Kimse sana bakıp ne güzel cicek demeyecek, o kadar pis kokuyorsun ki kimse seni evine almayacak,kimse seni koklamayacak'
cicek bile solacaktır. Çok ciddiyim.
Hatta yapılmış deneyi var , "masaru emoto su deneyi " şeklinde arastir
Sen de kendine hakaret ettikçe, kendini kucumsedikce , diğerlerini üstün gördükçe bu hayat böyle devam edecektir.
baslangic olarak kendine güzel sozler söyle, o an inanmasan da söyle. Aynalara gülmeyi adet edin.
Olumlu düşünmeyle ilgili yazılar oku... Kendinle kucaklasmanin bir yolunu bul. Sen kendini sevmezsen kimse seni sevmez. ( Ki bence en kötüsü insanın kendisini sevmemesi)

Son düzenleme:
Onunla bir ömür geçirmek istiyorum bunu daha önxe kimseye hissetmedim
O tarz videoları daha önce izlemiştim.sanırım güven problemim var ve güvenemiyorum.özellikle sosyal medyada meşhur olan şeylere.
O yaşadığım şeyleri hala hissediyorum bir ortamda falan istenmediğimi,kinsenin beni umursamadığını hissediyorum.
Doktora gidiyorum ama ilaç kullanmıyorum
Büyük hedef koyma sıkıntım var sanırım tabi biraz olgunlaşıyorum zamanla eskisi gibi deli değilim.önceden çok daha kötüydüm
Sosyal medya hiç kullanmam

Doktorum bana öyle bir şey demedi ama sanki öyle gibi davranıyor en azından ben öyle anladım.Tabi ona bir çok şeyden bahsettim ama intihar düşüncelerimden bahsedemesim henüz belki onun da etkisi vardır.üniversitemin hastanesine gidiyorum benim için de çok uygun oluyor,kendisi de gerçekten çok tatlı birisi.
Bazen çok üzgün oluyorun o zamanlar o duyguları çok yoğun hissediyorum mesela şu an üzgünüm ama internete girip bir şeyler yazabiliyorum ama bazen çok daha kötüsü oluyor ki gün boyu ağladığımı biliyorum.
Olumlu olmaya çok çalışıyorum ama olumlu şeyler gerçekçi gelmiyor o söylediğim kötü şeyler oysa o kadar gerçek geliyor ki

Niye seninle evlenmesiner? Veya arkadaşların olmasın kuzum bana vesvese yapıyorsun gibi geldi umutsuzluk gelecekten beklenti olmaması falan iç sesini dinleeme...

ben de çok yalnızım. sıfır arkadaş.
umarım gerçek aşk ve masallardaki beyaz atlı prensler gerçektir. evlenmek değil de hayatımı geçireceğim kişiyle tanışıp düzenimi kurmayı o kadar çok istiyorum ki

Sırasıyla gidelim
1- O çocukla ömür gecirmek istiyorsun ama sebep? Yani onunla birlikte olman için ne lazım? Bir arada olsaniz nasil bir iliskiniz olurdu düşündün mu? Karakteri nasil, onu ne kadar taniyorsun? Diyalogumuz yok demiştin
2- Psikoloğa mı gidiyorsun psikiyatriste mi? Bu olumsuz duygularından ona ne kadar bahsettin ya da platonik aşkından?
3- Kişiler aynadır aslinda, sen karsindakini nasil.gormek istiyorsan onlar öyledir. Dışlandığını hissediyorsan ve onlar seni dışlıyorsa bu durum aslinda senin icten içe nasilsa dislarlar düşüncenden kaynakli. Kendi içinde belli kaliplarin var ve insanlara da bu enerjiyi yansitiyorsun onlar da seni yaniltmiyorlar. Ayrıca diyelim ki kimse seni umursamıyor, ee n'olacak? Umursamadiklarinda sen daha mi değersiz hissedeceksin? Onlardan beklediğin degeri sen kendine göster o zaman.
4- Sosyal medya kullanmak zorunda değilsin youtubeda bir sürü video var, önerdiklerim icerisinden bazilarina bakabilirsin. Inan bana iyi gelecek. Ben de her gün bu kişileri dinlemiyorum ama arada sayfama düşünce bi bakayım diyorum iyi geliyor hele ki o gün biraz moralsizsem, ilac gibi geliyor. Aman bosver nasilsa ise yaramayacak dersen zaten yaramaz. Diyelim ki hastasin, iyilesmek istemiyorsan en etkili ilaci da alsan fayda etmez ama gercekten iyilesmek isteyen biriysen şekeri ilac niyetine aldığında bile iyileşirsin (plesabo etkisi - doktor olarak.sen benden daha iyi bilirsin bunu)
Önce kendini iyilestir, bu süreçte okulunu da bitir, meslege basladiginda eminim cok iyi bir doktor olacaksın.
Özgüven icin de bahsettiğim kisilerin videolari mevcut, bu konuda lise-üniversite dönemlerinde bana katki saglayan biri daha vardir : Doğan Cüceloğlu. O da psikolog, kendisi 11 çocuklu bir ailenin en küçüğü ve aslında kendi yasadiklarindan dersler çıkarıp mesleğinde o sekilde ilerlemis biri. Ayrica üslubu çok hoştur, kendisine tatli tonton bir amca olarak bakabilirsin :) Eminim.sen de onun gibi kendini iyilestirip baskalarina katki saglayacaksin.

Niye seninle evlenmesiner? Veya arkadaşların olmasın kuzum bana vesvese yapıyorsun gibi geldi umutsuzluk gelecekten beklenti olmaması falan iç sesini dinleeme...
Kimsenin aşık olacağı birisi değilim gibi hissediyorum
Oldum olası yalnıZdım,insanların arkadaş olmayı tercih ettiği birisi de değilim

Benim de 0 ben gerçej olduğuna inanmıyorum en azından benim için gerçek değil
Umarım tanışırsınız o kişiyle de bundan sonrası düzelir

Sebebi o.aslında onu biraz araştırınca sandığum gibi olmadığını anladım ama dediğim gibi özellijlerinin pek önemi yok.egoist birisi olduğunu biliyorum,sosyal yönü bana zıt.bir çok yönden başarılı birisi.sevmediğim çok özelliğü var ama ben onun kendisini seviyorım işte o özelliklerine de katlanmaya razıydım.

Psikiyatriste gidiyorum.Aşktan biraz bahsettim ama çok derine inemedim sanki çünkü konuşmak yazmak kadar kolay değil.
Ben olumsuz şeylerden bahsetmek istiyorum ama çok karşıt görüş sunuyor ve ben tıkanıuorım açıkçası çok garip oluyor.ablam yok ama sanki o benim ablammış gibi ve biz abla kardeş konuşuyoruz gibi.

Umursanmadığımda değersiz hissediyorum açıkçası.kendim hakkında güzek şeyler düşünmeye çalışuyprum ama objektif gelmiyor.

O dediklerinizin bazılarını biliyorum izlemiştim.böyle şeyler izleyemiyorum ya açıkçası.bi aralar işe yarıyor gibiydi ama artık pek tepki veremiyorum benim için uğraşan bir insana olumsuz şey demek çok üzücü özür dilerim gerçekten

Kimsenin aşık olacağı birisi değilim gibi hissediyorum
Oldum olası yalnıZdım,insanların arkadaş olmayı tercih ettiği birisi de değilim
Sen öyle hissediyorsun ve yanlış bir his,birkaç kişiyle iletişim doğru gitmedi diye herkesi öyle sanma ,şahsen ben seninle arkadas olurdum çünkü hassas birisin ,severim oyle insanlari naif olurlar kibirli degil daha sakin ve mutevazi olurlar fakat isi ozguvensizlik boyutuna vardirma sende ....kaldi ki arkadasliklarda bu tercih değil ısınma meselesi farklı karakterlerdeyiz hepimiz ,ama çoğu zaman.böyle şeyler düşünebiliyoruz ya insanlar modumuzu düşürüyor ya da yasadigimiz olaylar

Üzülme lütfen, keske elimden birşey gelse
Bak canim daha cok küçüksün, kalbin belki o hic konusmadigin kisi için atiyor, asik olmussun uzaktan da olsa.
Ama hayatın gerçekleri de var maalesef ki.
Senin zittinda bir karakterde olmasi belki de kendinde eksik gördüğün yönleri tamamlayacağını düşündüğünden ona bu kadar kapilmana sebeptir.
Keske konuşsanız, inan boyle icten ice üzülmektense olumlu/olumsuz net cevap almak senin önüne bakman için daha iyi olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…