Aslında tek ihtiyacım olan biraz cesaret ondan buraya yazmış olabilirim :) artık bencil kendini düşünme sırası bende diyorum. Çokta aileciyim annem hasta üzülürde bayılır diye korkuyorum ayrılık gibi yansıtmamaya çalışacağım aileme. İşe başlayınca herşey hayırlısına varacak Allah'ın izniyleben anlamıyorum ki ailenin haberi yok mu bunladan? Varsa nasıl bırakırlar seni orda? Söylemiyorsan neden söylemiyorsun? Bebek varsa var yapacak bir şey yok, sorumsuz ve kötü bir babayla büyüyeceğine babasız büyümesi bile daha az hasar verir psikolojisine. Aç konuş derdini anlat git ailenin yanına çocuğunu doğur, çalışır bakar çocuğunla yaşarsın. Böyle hayat mı olur bu nedir ya? Hamilesin yazık haline allah korusun üzüntüden çocuğu bile hasta doğar insanın.
Aslında tek ihtiyacım olan biraz cesaret ondan buraya yazmış olabilirim :) artık bencil kendini düşünme sırası bende diyorum. Çokta aileciyim annem hasta üzülürde bayılır diye korkuyorum ayrılık gibi yansıtmamaya çalışacağım aileme. İşe başlayınca herşey hayırlısına varacak Allah'ın izniyle
Eşinizle açık açık konuşun bence, kendimi senin nezdinde değerli hissetmiyorum diyin direktAnlamıyor değil bi depresyon halinde olduğumu bunun sebebinin de bi arkadaşım işim vs olmadığı için evde kendi kendine kurduğumu düşünüyor aslında ne fena değil mi
Hayır kimse hak etmiyor böyle öğreniyoruz insanları, hayatı. Bence daha fazla üzerine düşünmeyin. Şuan doğuma odaklanın. Karşıdakiler böyle hemen en ufak sessiz sakin biri olunca sonuna kadar kullanmaya çalışıyorlar. Siz kendiniz okula yazılın, işiniz yoksa meslek olarak ne yapabileceğinizi düşünün. Ailenizden destek almadan korkmayın. Sizin davranışınız okulda eksik not alan çocukların bunu aileden saklaması gibi. Eninde sonunda öğreneceklerBen yaşadıklarımı hakediyorum gerçekten
Umarım kurtulursunuz o adamdanMerhabalar derdimi anlatacak kimsem yok o yüzden buraya yazmak istedim.
7 yıllık uzak mesafe ilişkisinin üzerine eşimin şehrine evlenip yerleştim. Şimdi 1 yıl 2 aylık evliyiz ve 9 aylık hamileyim. Eşim ve ailesi o kadar değiştiler ki o kadar yalnız bırakıldım ki bu dönemde yazık kendi ailemde o kadar uzaktan hep bana mental olarak maddi olarak yardımcı olmaya çalışıyor. Bense bu tek taraflı yardımın altında ezilmeye başlıyorum. Dün hastaneye kaldırıldım ve yapayalnızdım doğumhanede tek başına kalan tek kişiydim. Eşim deseniz ne bişeye ihtiyacın var mı diye aradı sordu ne kayınvalidem nede görümce eltilerim.. ne maddi he manevi bi hayırları olmuyor eşim çalışıyor keyfi olarak üniversite icat etti oraya gidiyor okul ödevlerini bile bana yaptırıyor sadece yatmadan yatmaya görüyorum yüzünü. Ne evde bi işin ucundan tutar ne yardım etmek ister nede aklına gelir söylersen istersen minnet ettirir yaptıklarıyla öyle bi ettirirki mahcup olur karşılığını vemek için çabalarsın.. hastaneden dudak uzatması yüzünden kendi rızamla ayrıldım evde ne yiyecek bişey var ne hazırlayacak kimse nede para. Allah'ım o kadar pişmanım ki onun için verdiğim emeklere gül gibi şehrini ve ailemi bırakıp buraya geldiğime.. nasıl böyle bi insana dönüşür benimle konuşması sohbeti muhabbeti karısı değilmişim gibi bu hamile hayimle o kadar acı çekiyorumki anlatamam..
Atanmışsanız hiç uzatmadan ailenizin yanına dönün gerçekten nereden dönülse oradan karBen yaşadıklarımı hakediyorum gerçekten
O yuzden evlendikden sonra en az 1-2 sene çocuk dusunmeyin derler. Tanimak için. Çoğu diyorki senelerdir sevgiliyiz. Hatta ayni evde yaşadik ben bu adami taniyorum ne kadar değişe bilir ki. Ama o imza var ya. O imza insani yeniden şekillendirir sanki. Neyse hamilesiniz olan olmuş. Allah sağlikla kucağiniza almanizi nasip etsin. Siz hastanedeyken aramayan, yardiminiza koşmayan insan asla onceden de melek olamaz. Çunki bu davranişlar insanlik dışı geliyor bana. Geni de ailesine çekmiş. Hiçbiri aramaz sormaz olmuş. 7 yilda dikkatsizligi, ilgisizligi muhakkak olmuşdur. Sadece aşk gozleri kör eder misali gormemişsiniz. Konuşun eşinizle. Burda yazdiginiz gibi konuşun. O kadarini dinleme ve vicdaninin sizlama ihtimali bile yoksa o zaman bu adamla omrunuzu çürütmeyin. Ve en onemlisi aileniz arkanizda dursun. Siz hastanede yalnizken eşinizden bunun hesabini soracak bir aile bireyin olmadi mi? Benim kizim neden uzgun, neden kimse yardim etmiyor, neden karni burnundayken biri gelup işlerini yapmiyor. Biz uzağa kizimizi nmutsuz olsun diye mi gonderdik. Bu mu sahip çikmaniz emanete diyeniniz yok mu?Merhabalar derdimi anlatacak kimsem yok o yüzden buraya yazmak istedim.
7 yıllık uzak mesafe ilişkisinin üzerine eşimin şehrine evlenip yerleştim. Şimdi 1 yıl 2 aylık evliyiz ve 9 aylık hamileyim. Eşim ve ailesi o kadar değiştiler ki o kadar yalnız bırakıldım ki bu dönemde yazık kendi ailemde o kadar uzaktan hep bana mental olarak maddi olarak yardımcı olmaya çalışıyor. Bense bu tek taraflı yardımın altında ezilmeye başlıyorum. Dün hastaneye kaldırıldım ve yapayalnızdım doğumhanede tek başına kalan tek kişiydim. Eşim deseniz ne bişeye ihtiyacın var mı diye aradı sordu ne kayınvalidem nede görümce eltilerim.. ne maddi he manevi bi hayırları olmuyor eşim çalışıyor keyfi olarak üniversite icat etti oraya gidiyor okul ödevlerini bile bana yaptırıyor sadece yatmadan yatmaya görüyorum yüzünü. Ne evde bi işin ucundan tutar ne yardım etmek ister nede aklına gelir söylersen istersen minnet ettirir yaptıklarıyla öyle bi ettirirki mahcup olur karşılığını vemek için çabalarsın.. hastaneden dudak uzatması yüzünden kendi rızamla ayrıldım evde ne yiyecek bişey var ne hazırlayacak kimse nede para. Allah'ım o kadar pişmanım ki onun için verdiğim emeklere gül gibi şehrini ve ailemi bırakıp buraya geldiğime.. nasıl böyle bi insana dönüşür benimle konuşması sohbeti muhabbeti karısı değilmişim gibi bu hamile hayimle o kadar acı çekiyorumki anlatamam..
Canım olan oldu geçmişi ve insanları boşver.Şu an tüm önceliğin kendi sağlığın bebeğin.Sağlıkla kucağına al, zaten ekonomik özgürlüğü olan güçlü bir kadınsın.Bunun sende farkına var, bebeğinle kendine yeni bir hayat inşa et. Kocanda bu hayata dahil olmak istiyorsa kendini ve davranışlarını düzeltip gelir. sen ne kadar üzerine düşersen o kadar kendini kıymetli ve bulunmaz zanneder. içten içe üzülsende boşvermeyi bil. sen ve bebeğin için hastane işiyle uğraşmak beyefendiye pek zahmetli gelmiş. bırak gerekirse sokakta yatsın. Senin için ne kadar emek verirse o kadar kıymetli olursun. biz de saf saf her işimizi kendimiz hallediyoruz. Kimseye muhtaç olmayacaksın tabiki güçlü olacaksın ama kocanda koca olarak üzerine düşeni yapacak.Peki ya napmalıyım bundan sonra kalkıp ailemin yanına gitmek istiyorum. Bu sefer onlar mutsuzluğumu görüp mutsuz olacaklar. Bunu da onlara yaşatmaya hakkım yok o yüzden napacamı bilemiyorum. Yeni olarak atandım henüz işe başlamadım ama kendimi daha güçlü hissediyorum yinede işimi elime aldıktan sonra sil baştan hayat kurabilirim şimdiki hayatımdan çok farklı olmaz. Ama ne kadar zor bunları yaşamak herşey gözümün önündeydi ve ben hep göz yumdum. Bu kadar aşık olacak iyi tarafından bakacak ne vardı kendime kızıyorum insanlar ne kadar da nankör bencil egoist.. zaten benim gibi insanların karşısına hep böyle insanlar çıkar ya bu hayatta. Bebek için ise gerçekten istiyordum çünkü çok uzun bi geçmişimiz var ama ne kadar uzun yıllar geçirirsen geçir aynı evin içinde zırt yabancı çıkıyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?