- 12 Temmuz 2006
- 57.771
- 220.781
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi Bremenmizikacisi
Hanımlar üsluplara dikkat edelim, polemiğe de girmeyelim rica ediyorum.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
mesele o değil bence.Tipik kadin mizmizlari
Aile de aile...hayir bu kiz zaten aile yuzunden boyle...ve bazen el daha fazla huzur verir insana....
Ama olur mu nikahsiz??? Aaa! Ailenin yaninda beynini ye daha iyi ...
Konu sahibi bence sen aileni artik arka planlara bir at...olan sana oluyor...
Sen dahipsiz degilsin....kendin varsin
Oyle ablayi anneyi napcan??? Seni mavhetmisler....
Onlari dusunurek kendini tuketme gozunu seviyim...
Anliyorum...kendini koklerinden koparilmis gibi hissediyorsun dimi? Bu yuzden kendine yabancilaştin...yapma lutfen
Kendine odaklan sadece...
Ben eve bir gün çok geç geldim tabi telefon falan yok o zaman. Babam ailem öyle endişelenmiş ve o korkuyla rahmetli babam bana bir tokat attı ve öyle utandım ki tokat attığı için, yerin dibine girdim evden kimsenin yüzüne bakamadım 3 gün çünkü böyle bir hareket nasıl yaptım da kendimi o duruma düşürdüm dedim. Biz böyle düşünürdük! Ama alıp bohçamızı kaçsaydık ooooo! Yani dediğim gibi bu zamanda kimse burnundan kıl aldırmıyor. Allah hayırlı evlat versin.
Herkese diyorum aileden gayrısı iyiliğini düşünmez. Ne olursa olsun.
Kimse kusura bakmasın elin adamın evinde kalacağıma 10 tokat yerim daha iyi. Kimse anne babadan daha iyi olamaz, ona bakarsanız ablasına çok karıştığı için ablası da kovarak iyi yapmış oluyor bu mantığa göre?!herkesin olaylara vereceği tepkiler farklı olur. siz sadece bi tokat yemişsiniz ve hakettiğinizi düşünüp susup oturmuşsunuz. bu kız daha ağır şeyler yaşamış ve sizinle aynı şeyleri yapmamaya karar vermiş. neden anlamak istemiyosunuz?
Kimse kusura bakmasın elin adamın evinde kalacağıma 10 tokat yerim daha iyi. Kimse anne babadan daha iyi olamaz, ona bakarsanız ablasına çok karıştığı için ablası da kovarak iyi yapmış oluyor bu mantığa göre?!
Ayrıca aklınca laf sokuyorsun ama ben bunu yemeyecek kadar olgunumBir gün sizin de kızınız Sizi çekmeyeceği için kalkıp elin adamının evine giderse o zaman konuşuruz. :)
Bazen susmak gerekiyor hiç olmazsa uygun şartlar olana kadar.
İşte ben ona diyorum gitsin ailesinin yanına sarılsın annesine, ablasını boşversin.. bu ona çok iyi gelecek tabiki doktora da gitsin. Böyle yaparak daha da kötü oluyor.yahu ben kız doğru yapıyor mu dedim? iyi ki elin adamının evine yerleşmiş mi dedim. bu olay özelinde demiyorum. genel olarak insanlar olaylara farklı tepkiler verebilirler. o kovulma noktasına kadar kız ne yaşadı bilemeyiz ki? laf filan sokmuyorum. burası kadınlar günü de değil lise ortamı da değil. hepimiz yetişkin insanlarız. karşımızda 19 yaşında ruhsal olarak bitik hale geldiğini düşünen bi kız var. derdini anlatıyor. aman yeni nesil çok nazlı diyerek yaklaşmak ne derece doğru ne derece işe yarar?
Bence bir psikoloğa değil nöroloji uzmanına gitmelisiniz.bugün derhal psikiyatristten bi randevu aldım. Zihnim iyice bulanmış durumda. Zaten kafamdaki seslerden sizlere bahsetmiştim ama bu seferki çok garipti. Nasıl anlatırım bilmiyorum. Bugün okulda arkadaşımla konuşurken bi anda ben sustum yerime başkası konuştu. Bunu gerçekten nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Çok sıradan bir konuşmaydı arkadaşım ders çalışmaya başladın mı dedi birden evet dedim. Ama bunu kendim düşünerek demedim. Sanki zihnimde yaşayan başka biri beni sessize aldı ve konuşmaya başladı. Sonra ben sustum ama ağzım konuşmaya devam etti. konuşma şu şekilde devam etti:
Ben: sen başladın mı?
Arkadaşım: yok daha notları almadım.
B: ben aldım bayağı bi not birikmiş
A: hadi ya ne kadar tuttu
B: valla tam hatırlamıyorum da 50 küsur bi şey.......
buraya kadar resmen ben sustum yerime başkası konuştu. Yani bu nasıl anlatılır bilmiyorum çok garipti. Ben resmen konuşmaya çalışıyorum ama yok sanki kendi zihnimde hapsolmuş gibiydim katiyen ağzımdan çıkanları kontrol edemedim. Artık benim yerime konuşan neyse ona sus artık falan diye bağırdım içimden ve resmen size yemin ediyorum resmen bana cevap verdi üff aman tamam be dedi ve ancak ondan sonra ben konuşmaya devam edebildim. Kız da korkmasın diye bozuntuya vermeden konuşmaya devam ettim ama korkudan titredim resmen o an. Kız da fark etti iyi misin rengin soldu diyo benim rengim solmasın da kimin rengi solsun? Tamam artık eminim delirdim kafayı yedim sıyırdım ilaç kullanmam lazım ama doğrusu korkuyorum çok korkuyorum. Kafamın içinden aniden gelen çığlık seslerine kapı çarpması seslerine alışmıştım bile neredeyse ama resmen bir şey beni susturup kendisi konuştu. Çok korkunçtu. O an resmen beynim uyuştu sanki biri benim beynimi avcunun içine alıp sıkıştırıyormuş da iyice ezilen beynim o elin parmaklarının arasından akıp gidiyormuş gibi hissettim. Yapabileceğim tek şeyin psikiyatriste gitmek olduğunu biliyorum başka bir çözüm yolum yok ama randevum ta haftaya. Bütün bu sıkıntımın içinde başımı elin herifinin dizine değil de kendi ailemin dizine koymak isterdim. Çok yalnızım. Anlatıp içimi dökmek istedim
O buradaki insanlar söyleyince aklıma geldi ilk aklıma gelen psikiyatrist oldu pzt nörolojiden de randevu alacağımBence bir psikoloğa değil nöroloji uzmanına gitmelisiniz.
Ya kovsun ne olacak? Babasının malı mı? Duyma görme etme, ve karışma! Kim ne yaparsa kendine yapar. Elin adamından daha kötü olmazlar emin ol. Çık git ailenin yanına.
Evet ben yeni nesil olarak burnumdan kıl aldırmadığım için bu haldeyim çok şımarık olduğum için kafamın içinde bi sürü ses duyuyorum intihar etmeyi düşünüyorum çünkü çok şımarığım bunun kesinlikle böyle yaşamak istemememle alakası yok allah belamı versin
karşınızdakinin acısını, üzüntüsünü hatta hastalığını küçümseyince noluyor, nasıl hissediyorsunuz gercekten merak ediyorum ya.
nasıl ayırt edebiliyorsunuz haklıyla haksızı da böyle pata küte dalıyorsunuz? buyuk resmi mi görüyorsunuz yoksa adalet terazisi mi var elinizde? diyelim bu kızın gerçekten hataları oldu; ama psikiyatrik bir rahatsızlık yaşadığı şu zamanda hem de böyle sınırda bir insana suclayıcı yorumlar yapmak nasıl kafaların ürünüdür... baydınız artık insafsızlığınızla. analiz kasmayı, kinayelerinizi, yıkıcı yorumlarınızı bırakın da becerebiliyorsanız insanları şifalarına götürecek şeyler söyleyin. yoksa buna dair lafınız susun daha iyi.
deniz, arkadaşlar da söylemiş yaşadığın şey depersonalizasyon gibi duruyor. bunu da doktoruna mutlaka anlat. daha 19 yasındasın, şu an olayın içindeyken dağılmış gibi hissetmen cok normal ama bu hep böyle gitmeyecek. çok yakından benzer rahatsızlıgı olan bir yakınımı izlediğim için rahatlıkla söyleyebilirim ki, beyin kimyan ilaçlarla düzenlendiğinde psikolojik durumun da duzelecek. sadece biraz sabret.