O lazım değil, bunu hallederiz... Eee napıcaz?

Foto çok orjinal duruyo ben sensin sandim inanki :) bide hamilesinya
Çevrende hic umre ye giden gelen tanidik kimse yokmu? rica et bi buyugunden mutlaka bi yudumcuk bulup getiren olur..
Olmadı bana söyle ben kargolarım istersen :)

Canım Bebek başlı başına iş zaten
Doktoru aşısı banyosu üstü başı emdi emmedi gibi

Sen şimdiden sulu köfte kuru köfte dök
Börek sar dolma hazırla eline gelir tavuk suyu, et suyu koy pilav yapmak için çorba için

Ya evi fln hazırlamamak neyse de bence doğum çantasını bir an evvel hazırlayın derim. zira sancı gelince o panikle eşinizde de rahatlıktan eser kalmayacaktır.

gelen giden ağırlanır. pastaneden kurabiye ve tuzlu çeşitlerle, kek yapıp buzluğa koyabilirsiniz. haliniz varsa börek sarıp koyun ama bunlar sizin vucudunuzun ihtiyacını karşılamaz. sıcak tencere yemeği yemeniz lazım. çorbalı fln.

Ben yurt disinda yasiyorum , burda ilk dogumda 5 gun ikinci dogumda 3 gun hastanede kaliniyor. hersey yolunda olsa bile dogum cok iyi kolay gecse bile bu boyle. ve butun yakinlar es dost aktaba hastaneye ziyarete gelirler saatleri de belli 14:00 -20:00 arasi ve eve hic denecek kadar az ziyarete gelinir. o yuzden hazirlik felan yapmaya gerek yok. benim dogumum 10 gun etken gerceklesti ve evim temiz fakat daginikti hic dert etmedim kendime.
Bence hiic kendini uzme yorma, kendiniz yicek kadar yaparsin zaten hergun az az . misafir gelirsede firindan aliverirsin poca borek. aaa kendi yapmamis hazir almis dicek halleri yok. herkes anlayisla karsilar emin ol.

Hamileliginin son gunlerinin tadini cikar bol bol dinlen

Annemle kayinvalidemin plani.
1 tepsi su boregi
1 tepsi baklava
2 cesit kurabiye
1 tencere sarma
Kek
Makarna salatasi
Mercimek koftesi.
Bizimkiler abartti gencler ve bana yakin oturuyorlar.
Bide.mevlud yapmicam 2. Cocugum milleti zorla davet etmek istemiyorum gelen gelir gorur kafasindayiz servis tabagi hazirlicaz gelenlere bu sekilde.
2. Sezeryanim oldugu icin gunde belli
1 gun oncesinden halletcez.
Kalabalik aileyiz esimin tarafida benim tarafimda.
Eger sizin cok gelip gideniniz olmiyacaksa
Kadin tutun bence guzel bi dip kose evinizi temizlesin.
Erkekler sadece supurmeyi beceriyo :)
Yemek isinide
Simdilik firsat buldukca borek sar at dolaba.
Yada bizim gibi bi tepsi su boregi al dilimle buzdolabi poswtlerine koy buzluga at gelen oldukca mikrodalgada isit cayin yaninda ver.
Tatliyla beraber

2 çocuk annesi olarak söylüyorum eşin yardımcı olacaksa kesinlikle dert etme herşey yapılır vakti gelince.. tek olsan eşin yardım edemiyor olsa yemek yap at buzluğa derdim kolaylık olur diye ama en kötü akşamları eşin bakar sen hep 1 gün sonrasının yemeğini akşamdan yaparsın.. telaş etme cnm inş uslu olur bebeğinde eşine bile gerek kalmaz gün içi tek başına yaparsın.. normal olursa doğum ertesi gün ayaktasın zaten.. kızımda anne ve kv zorlamasıyla 1 hafta yattım oğlum da erken doğumdan küveste kaldığı için hiç yatmadım 1 gece hastanede ertesi gün yoğunbakım kapılarında geçti loğusalığım Rabbim sağlık versin kalanı hallolur son haftaların tadını çıkar bol bol uyu dinlen

Merhaba
Bence börek yapmaya ugrasma hiç gecen gun dondurulmus aldim 14 parca hatta kendi kutusunda atiyorsun firina 30dkda hazir. evde yapılmış gibiydi 8 9 lira fiyati vardı ani misafirin gelirse atarsin fırına bitti. kafanı yorma halledersiniz esinle.. sağlıkla gelsin minik..

Nerden aldiniz? Marka vs?
Ben ilk dogumda cok zorlandim ikinciye hazirlanirim diyordum yine yapamadim bir sey.
Isin asli gelene oyle borek corek yapmayı da istemiyorum artik.
Kuru pasta vs idare etsinler.
Ama oyle guzel hazir bir borek turu varsa bilmek isterim :)

Sen yazdikca ben panige girdim.
Ben senin yerinde olsam bende hersey tastamam olsun sansa birakmayalim derim.
Hatta ufukta evlilikte yok hayatimda birisi bile yok ama ben bu dondurucuya konulabilicek yemekleri yapip buz dolabina atan kadinlara hayranim.
Hem calisiyrlar hem evde pratikce bos gununde hazirlayip dondurdugu yemekleri sip sak hzirliyorlar.
Idolum rol modelim resmen.

Su an yumurta kapiya dayanmis. Etrafinda para karsiligi sarma borek kofte yapan birisi varsa ondan rica ederim ben senn yerinde olsam.
Kocan yine stressiz devam etsin sen sikma bide su hamile halinle stresse girme.
Yine esin yapicksa yapsin o yemekleri kendime guveniyosa. Ama acil durumlar icin o yaptirdgin dondurucu yemeklerini yersiniz. Dedgim gibi sansa birakmak istemem ben biseyi.

Marka adi vermek yasak diye dusunmustum
Pinar rulo börek heryerde bulabilirsiniz.
Normalde hazir gida taraftarı değilim ancak bebeginiz ve siz de yormayın kendinizi

ben bu kadar kendini yorma ve zorlama taraftarı değilim. sen müsait oldukça KENDİNİZ için buzluğa köftedir, buzluk böreğidir vb şeyleri depolayabilirsin kendini zorlamadan. ama misafir gelecek bebek görmeye diye kendini paralama eşinle de gerilme kendini de bebeğini de germe. evin pis olsun ay ne pis desinler ikramın olmasın ay beceriksiz desinler çok mu dert. ben annemde kaldım 3 ay annem çalışıyordu 1 tane kendimiz yaptıysak 2 tane hazır aldık misafire. çocuktan fırsat bulursak evin topladık temizledik bulamadıysak misafir geleceği zaman tüm dağınıklığı bir odaya tıktık.
sefil olacak bir şey yok.

Mutlaka yazan olmuştur ben de söyleyeyim. Yemekle filan uğraşmayın hazır alın, dışardan söyleyin. Bebeğinle en güzel günlerini temizlik ve yemek yapmayla harcama.

Ben 40 gün yataktan çıkmadım resmen ama sırf bebeğimi sevmek için yanlış anlama :) bebeğim çok usluydu. Günde 20 saat uyuyordu. Dikişlerim de 1 haftada iyileşmişti ama ben en güzel günlerimi oğlumla doya doya yaşamak istedim. İyi ki de öyle yapmisim. Oyle hızlı büyüdü ki...

Misafir de çok yakın kimseler olmadığı sürece 40ı çıkmadan kabul etme derim. Bizim bebiş pazar doğduğu için görmeye gelenlerin çoğu hastaneye geldi zaten :) temizlik için de yardımcı çağırabilirsin. Gelen misafirler zaten halden anlayan kişilerse yardımcı oluyorlar. Kendileri de gelirken yiyecek filan getiriyorlar. Yanına da çay koyarsın tamamdır.

Benim aklıma bir de şu geldi, eğer bebegin banyosunu bez değişimini filan yapmayı bilmiyorsanız esin ve sen bununla ilgili kursa katılabilirsiniz veya eğitici videolar izleyebilirsiniz. Bir de havalar soğudu, bebiş hasta olmasın diye ufak bir ısıtıcı alın. Her ne kadar kalorifer çalışsa da banyo yaptırırken ekstra odayı ve banyoyu ısıtmak iyi oluyor, bebeği yıkarken, yağlarken filan hasta olmasın minnoş.

Normal doğumda ben ilk gün hastaneden çıkıp tatlı krizine girip sütlaç yapmıştım:)
Çat kapı gelen veya geleceğini bir gün önceden haber veren komşum arkadaşım akrabam oluyordu bende dondurucudan börek kurabiye kek tatlımı çıkartıp servis ediyordum yoksa ev işi çamaşır bulaşıkta hiç sıkıntı olmadı büyüdükçe arkasını toparlamakta zorlanmaya başladım. Ama dondurucuya kendiniz içinde suluköfte, normal köfte gibi hazır çıkart pişir yemekler atın bebeğinizle daha fazla vakit geçirirsiniz :)
Rabbim bir avazda sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin

Bebek görmeye eşim tatlı almıştı bizde. Yanına çay oldu bitti. Eşin yemek yapmaya alışıksa yapar yok alışık değilse birkaç yemeklik olsa iyi olur buzlukta. Bebeğin ve senin durumun ne olur bilemeyiz.

Misafir için değilde kendiniz için bir kaç çeşit yemek hazırlayıp buzluğa atabilirsiniz sarma içli köfte mantı et köftesi börek tarzı şeyler doğum sonrası hazırda olması çok makbule geçer az az ısıtıp yanında çorba falan yersiniz sizin için pratik olur ben tüp bebeğe başlıyorum ben bile bekleme süresi için hazırlık yapıyorum inş o günleri de görürüm... ama temizlik işi önemli zaten şimdi yapsa mevlüde kadar tekrar kirlenir yemek işini siz halledin temizliği eşinize yıkın :)

Buzluga fasulye, barbunya, bezelye yazdan koyduysaniz kışı çıkartırsınız. Ben et ve kiymayi kavurrup porsiyonlayip poşetlere boldum. Pişmiş olduğu için hemen iki dakikada patatesli, fasulyeli, bezelyeli kuşbaşı yanında bir çorba tamam. Kiymada aynı yemekler için hazır oldu. Ya da kahvaltida kıymalı yumurta iki dakikada. Misafir için birşey koymadim. Yapabildiysem yaptim ya da yardım eden komsum olursa. Diğer turlu ne yapayım yani anlayış gösterirler illaki. Göstermeyen de gelmesin. Temizlik için doguma yakın komple mutfak ve temizliği için temizlikçi aldım beni baya idare etti. Ondan sonrası da Allah kerim.

Pffff gece gece canımı çektirdiniz

Bence temizliği doğumdan önce halletseniz ıyi olur.ilk gunler birşey yapamazsınız.ev temiz olsa içiniz rahat eder.maddi durum açısından sıkıntı değilse ev yapımı birşeyler alırsınız hallolur o da.ama alamam derseniz börek poğaça kurabiye turu seyler atın buzluga,r ahat edersiniz.esiniz bu tarz şeyleri dusunemeyebilir.benim eşim olsa ona her an evtemiz düzenli geliyor mesela.hayirlisiyla kucaginiza alın inşallah digerleri hallolur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…