O lazım değil, bunu hallederiz... Eee napıcaz?

Gelen misafirler için yemekti, kekti, börekti yapma, uğraşma yani. Bebeği görüp gitsinler.
Ya yanlis anlamayin konuyuda dagitmak istemiyorum ama bebegi gorup gitsinler ayip degilmi gelen en az ceyrek takiyor bir dilim boregide hak etmistir bence

Saka bir yana zaten bebek gormeye baklava borekle gidilir ve iki saat falan oturulur bir kek bir borek koysun insanlar gelene ben istanbul trafiginde kac saat yol gidip altin takip geri donmek istemiyorum

Gerçekten daha yeni doğmuş bebeği ziyarete gelene ikram mı yapılıyor lokum şerbet falan yetmez mi? Çok gereksiz geliyor bana bilmiyorum benim de doğum yaklaşıyor ne yapacağıma karar veremedim ama..muhtemelen kırkından önce çok yakınlarım hariç kimseyi kabul etmiycem,kırkından sonra da birgün ve saat aralığı belirleyip öyle kabul edicem. Geçen gün bir arkadaşımda gördüm,çok temiz iş gibi geldi.

tum evı dıp bucak temızleyın, bebegın ılk etapta gıyecegı tum kıyafetler yıkanmıs olsun, buzdolabı dolu olsun, sonrası gunluk yavas yavas olur ama bır kısının muhakkak bebekle ılgılenmesı sart, ılk etapta sızde cok dolanmasanız ıyı olur ben normal dogum yaptım dogumhaneden cıktıgım andan ıtıbaaren hep ayakta ıdım her ısımı kendım gordum ama sonra bır kaykıldım ates vs ıkı gun yattım sureklı cunku dıkkat etmedım aılem yanımdaydıda o ıkı gun bır ıs yapmadım...

ikram tabi ki etsin ama sofra açmak yemek yapmak ve gelen misafir için kek börek işine girişme anlamında diyorum.
Yoksa pastaneden kurabiye börek alınır ikram edilir. Evde uğraşılması gereksiz.

Yeni doğum yapmış birine eziyet geliyor bana göre :)

Hastane çantana biraz zemzem ve hurma koy, sancı esnasında zemzemden hem kendin iç, hem doğar doğma bebeğinin dudaklarini onunla ıslat, hurmadan ezip cok az tadını almasını sağla.
Ben iki doğumunda da eksik etmedim çantamdan, sünettir..iyi gelir diye inananlardanım..
Doğundan sonrası için eşin'le senin haricinde başka kimse yokmu gelip gidecek, misafirlerini ağırlayacak ? orası bişekilde hallolur, takma simdiden.
Hurmayı enzirirkende bolca tuketmeni tavsiye ederim cok süt yapar ve lohusalıkta enerji verir.

Ayrıca bana kızma, sanane filan diyebilirsin ama profil'in bebeğini ve özelini biraz fazla gözler önüne seriyor, bu esnada sana kötü enerji, kem göz olarak olumsuz geri dönüşü olabilir..
Ben nazara çok inananlardanım.
Hakkında hayırlısı olsun, sağlıklıca kucağina alman dileğıyle..

ev için doğum öncesi temizlikçi al. buzluğa porsiyonluk kadar çeşitli çorbalardan yapıp atabilirsin köfte, sarma, sigara böreği börek vs koyabilirsin

inş. uyur canım inşallah:))

Hazirlasin boregi dondurucuya pisirmesi firindan zaten yaninada kek o kadar sofra kurulmaz tabi iki bardakta cay yeter :)
Zaten bebegi olan degil giden yapiyor genelde ikrami.

Bilmem hiç doğum yapmadım belki ediliyordur benimki tahmin hazırlıklı olsun diye konu sahibi

Geçen hafta benim de sancım 75lerde çıktı. Açıklık falan yok ama. İlaç kullanıyorum. Şimdi yine 20den düşük Doktor ilaç da kullanıyorsun hiç heveslenme ocağın 12sinden önce doğmaz diyor. (SAT 41 USG 42 hafta olacak dediğine göre. Çanta hazır değil de acil bir şey olursa doldur çık yapılır hani yıkama falan beklemiyor

Kv gitmeden içli köfte sarma vs atmıştı buzluğa cidden çok işe yaradı 2 ay falan

İşte duymak istediğim <3

Yok yeaa doğurmuyorum. Daha çok var. Yemeği hiç düşünmüyorum zaten.
Sanmıyorum yani o tarz bir misafirlik olacağını.
Ben daha çok bizim rahatımız peşin deyim misafir başlıkta çıktı

Ben pozitif bakıyorum şaka bir yana.
Hamileliğim çok rahattı. Doğum için de öyle olacak diye düşünüyorum.
İnşallah bir sıkıntı yaşamayız.

Hangi hastane hangi doktor merak ettim lazim olur genelde 38 de sezeryan diyor cogu.

Şimdi marketlerde bile kek pasta (ev yapımı) satılıyor. Onlardan alırsınız ikram edersiniz.
Boş vakitlerde sarma dolma yapıp dondurucuya atabilirsiniz. Onun dışında köfte tarzı şeyler de saklanabilir. Yemek bir şekilde hallolur, sıkıntıya sokmayın kendinizi.
Temizlikçi tutun, şimdi bi temizletin, eli alışsın eve. Bir de Doğumdan bir hafta evvel gelsin. Dip bucak,cam duvar silsin. Perdelerinizi son temizlikte yıkasın. Doğumdan sonra aileden biri bile makineye tutsa, yerleri silse kafi gelir. Bebeğe odaklanın, miniş eller ayaklar sizi sakinleştirir

Geçen hafta çıldırıp instagramdan laf soktum herkese. İşe yaradı. Bunu da yapıcam. Altın takmayacak olan gelip bir şry yrmesin diye
Şaka bir yana bizimkiler hastanede ya da mevlütte takar (takmasalar nolcak 3 5 çeyrekle hayatım mı kurtulcak) eşimin sülalesinden de altın takma geleneği yok çok kalabalıklar yetişmez yani.

Ayıp sanki o da ya. Ne biliyim.

valla daha şimdiden üşenen bi adam gördüm

bu adam size yardım etmez bence

Üşengeçtir evet. Yumurta kapı ikilisinde dünya markasıdır ama yapar ondan şüphe duymuyorum. Zaten yardım peşinde değilim görevini bilsin

Benim de hayalim böyle başlayıp kaykılmamak işte :)
Önerilerin hepsini dikkate alıcam.

Ben hiç görmedim doğum ya bilmiyorum.
Kısır mı bekliyor millet.
Öyle tepeme binmesinler.
Çay demlerim, ortaya bisküvi koyarım herkes alsın işte.

Yok niye kızayım da fotoğraftaki ben değilim zaten.
Zemzemi nerden bulucam ya, evde hurma var kolay doğurayım diye getirdiler de daha yemeye başlamadım erken diye.

ev için doğum öncesi temizlikçi al. buzluğa porsiyonluk kadar çeşitli çorbalardan yapıp atabilirsin köfte, sarma, sigara böreği börek vs koyabilirsin

Çok teşekkürler :)

Hazirlasin boregi dondurucuya pisirmesi firindan zaten yaninada kek o kadar sofra kurulmaz tabi iki bardakta cay yeter :)
Zaten bebegi olan degil giden yapiyor genelde ikrami.

İkramla gelinmesinden hoşlanırım. Çayını kendi dolduran misafirin burnuna öpücük kondururum.

Bilmem hiç doğum yapmadım belki ediliyordur benimki tahmin hazırlıklı olsun diye konu sahibi

Ay ne pis işlermiş şaka bir yana.
Kışın ortasında bide.

Birini cagirin evi temizlesin
Bastan asagi
Dogumdan bi hafta once falan ..
Yemek isini de ac kalinca
Eeeeee halledicektin
Buyur hallet de

İkramla gelinmesinden hoşlanırım. Çayını kendi dolduran misafirin burnuna öpücük kondururum.
Borekle giderim genelde altinimida eve gotururum herkese hastaneye gitmiyorum anneler iyi olmuyorlar genelde hastanede haliyle bir dilim boregi hak ettigimi dusunuyorum.

Altinda azmis ya ceyrek+borek getirene baklava benden.Hediye getirene su yeter yaz

Hangi hastane hangi doktor merak ettim lazim olur genelde 38 de sezeryan diyor cogu.

Ben normal doğum yanlısı olmadığım halde bana hep yaşın çok genç, tekrar bebek düşüneceksin, normal doğum en iyisi diye gaz verdi. Bu arada sezaryen de çok yapıyor ama bana gelince yok. (ilk görüşmede bile, sezaryen yapabiliriz sıkıntı yok diye fitili ateşledim ama hala bekleyeceğiz 38den önce normal bile yok diyor) zaten yemin ederim sırf doktorumla kocama ayıp olmasın diye normal doğurucam heralde. Böyle isteklilerse bi bildikleri vardır diyorum geçen hafta jinekolojik muayenede işte "aaa çatın ne kadar basık" (basık neyse) dedi, allaaah dedim sezaryen fikri geliyor. Saçmalama yok sezaryen falan erken kontrol ediyoruz ondandır dedi. Yine benim hayaller suda. Sefaköy rumeli hastanesi, tuba hn.

Çok teşekkürler.
Sayfalarca benzer öneriler geldi.
Aklın yolu cidden bir.

Ayıp sanki o da ya. Ne biliyim.
.
Benim çevreye ayıp olmaz,seninkileri bilmem ama. Yurtdışındayım ben yanlız yaşıyorum,doğuma annem gelecek,eşim de olmayacak muhtemelen. Büyük bi kitle var türklerden oluşan iş çevremden ama onların merakına malzeme yapmak da istemiyorum açıkçası bebeğimi ve kendimi. Hem bebeği huzursuz eder o kadar kalabalık,gir çık. Bi de bi ton parfüm sıkıp gelirler falan,boğarlar çocuğu toplu kabul ettiğimde bile bebeği komşuma bırakırım herhalde ben de amma görmemişim

Normal dogurmazsan cok ayip olur baska doktora kacmada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…