Çocuk Hastalıkları O minik burun neden tıkanıyor???

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Benim küçükken çok tıkanırdı burnum.. Nefes alamıyormuşum, çok da hasta olurdum, bademciklerim ve geniz etim alındı ondan sonra burun tıkanıklığı şikayetim olmadı hiç , tabi gripsem veya ağlamışsam tıkanıyor ama geçiyor biraz zaman sonra..Tabi ki önermiyorum bademcik ameliyatını ama hiç doktora gösterdiniz mi kızınızı bademcikler konusunda falan benimkiler normalden büyükmüş o yüzden sorun yaratıyormuş, keza geniz eti de aynı şekilde. Belki bir ilgisi vardır.
Aslında dediğim gibi çok sık hasta olmadığı için ben de çok sık doktora götürmeyi sevmiyorum.

Bebekken benim de tecrübesiz olduğum bir zaman tabi. Sanırım 6-7 aylık falandı. Hastalandı bu. Hemen doktorunu aradım yokmuş,şehir dışındaymış. Biz de biraz merkez dışı bir yerdeyiz eşim sağlık ocağına götürdü ben işteyim tabi..oradaki doktor bir şurup yazmış. Eşim çalıştığı iş yerinin doktoruna sormuş "onu değil bunu kullanın" dedi. Ben ikna olmadım. Şehir merkezinde baya global bir hastaneye götürdük ismi lazım değil... oradaki doktor da " bebeğe bu ilaç mı verilir, ben iğne yazayım size " dedi. Kendi doktorunu aradım. Dedi ki " Hacettepe'de ateş odaları var, zorunlu kalmadıkça çocuğa iğne yapılmaz, önce ateşini düşürmeye çalışmak lazım"

Ama ben yine de yaptırdım iğneyi.

Baksana kaç doktor kaç farklı şey..insan paranoyak oluyor.

Benim kızımda 17aylık çocuk doktorumuz geniz eti var mutlaka kbb ye götür dedi. Yazın çok rahattı ama dedim yazın sıcaklar genleşme vs vs geniz eti problem olmuyomuş. Kış başlarken birden gündeminize tekrar gelir kış gelmeden önlemini alın dedi. Şuan hasta antibiyotik kullanıyoruz iyileşsin hemen gidicez doktora.

Cold mix e benzer şeyler kullanan var mı?
mesela ateş bantları varmış.. kullanıp fayda gören var mı?
ya da anneanne tavsiyeleri?

Canım aslında geniz eti, bademcik sorunu olsa serum fizyolojikle açılmaması lazım mantık olarak düşününce. Sizin nasıldı? Yani spreyler falan çare oluyor muydu?

Spreyler çare oluyordu, aslında benim nefes alma problemim yoktu ancak çok fazla bademcik iltihabı geçiriyordum, doktor alınmasına karar verdi. Bademciklerim artık iş göremiyormuş ve zarar veriyormuş, ameliyattan sonra burnum genzim falan o kadar açıldı ki sanki sürekli naneli sakız çiğnemişim gibi hissediyordum ilk zamanlar. Ameliyattan öncede tıkanırdı burnum sprey falan kullanırdım, bir delik kapanır diğeri açılırdı, etkisi geçince tekrar sprey sıkardık, birde sürekli bunumu silerdim, hep burnum dolu gibi hissederdim. Ameliyattan sonrada hasta olunca (gripdim sanırım) aynı doktora gittim yine sprey vermişti( bir çok burun spreyinde-damlasında şu kadar günden sonra kullanmayın yazar ancak bana verdiğinin yan etkisi çok azdı kendisi bebekten büyüğe herkes herzaman kullanabilir bunu demişti), ancak şuanda çok hasta olmadıkça burnum tıkanmaz ama 25 yaşındayım artık yani az çok vucudumda ne olduğunu biliyorum. Sizin kızınız çok minik daha, burnumu dolu, tıkalımı, genzindemi şikayet var çocuk tam bilemez ki, güzel bir kbb ye götürün bence.

Benim kızımda 17aylık çocuk doktorumuz geniz eti var mutlaka kbb ye götür dedi. Yazın çok rahattı ama dedim yazın sıcaklar genleşme vs vs geniz eti problem olmuyomuş. Kış başlarken birden gündeminize tekrar gelir kış gelmeden önlemini alın dedi. Şuan hasta antibiyotik kullanıyoruz iyileşsin hemen gidicez doktora.
Antibiyotik deyince ben böyle oluyorum.:KK34:

Çok zararlı ama o olmayınca da iyileşemiyor...

Başka yolu yok mu şu zımbırtıyı kullanmamanın?

Bu konuda göstermedim canım. Aslında kontrol ettiriyorum ama doktor da hiç şüphelenip bakalım demedi geniz etine ama bilhassa yeniden götüreceğim.

Sizin hangi noktadaydı da geniz eti alındı?

kızım 2 sene önceki kışta sanırım
6 7 defa burun akıntılı, tıkalı grip oldu
bide kulağı çok ağrıdı meğerse su dolmuş
onu da yapan geniz eti imiş
işitme kaybı olmuştu
kulaklarına tüp takıldı bide geniz eti alındı
ama rahatladık çok şükür...

Aslında dediğim gibi çok sık hasta olmadığı için ben de çok sık doktora götürmeyi sevmiyorum.

Bebekken benim de tecrübesiz olduğum bir zaman tabi. Sanırım 6-7 aylık falandı. Hastalandı bu. Hemen doktorunu aradım yokmuş,şehir dışındaymış. Biz de biraz merkez dışı bir yerdeyiz eşim sağlık ocağına götürdü ben işteyim tabi..oradaki doktor bir şurup yazmış. Eşim çalıştığı iş yerinin doktoruna sormuş "onu değil bunu kullanın" dedi. Ben ikna olmadım. Şehir merkezinde baya global bir hastaneye götürdük ismi lazım değil... oradaki doktor da " bebeğe bu ilaç mı verilir, ben iğne yazayım size " dedi. Kendi doktorunu aradım. Dedi ki " Hacettepe'de ateş odaları var, zorunlu kalmadıkça çocuğa iğne yapılmaz, önce ateşini düşürmeye çalışmak lazım"

Ama ben yine de yaptırdım iğneyi.

Baksana kaç doktor kaç farklı şey..insan paranoyak oluyor.
Aynen haklısınız.. Aslında tek bir doktor edinmek çok iyi bir şey, sizin de varmış sanırım. Beni küçükken annem genelde tek bir doktora götürürdü. Çok şükür hastalanma problemimi de çözmüştü o doktor, 3-4 yaşlarındayken her gün iğneye götürüyorlardı beni penisilin oluyordum sanırım öyle demişti bir kere annem canım çok yanıyordu. Bademcik geniz eti ameliyatından sonra sorunlarım çözüldü çok şükür, ben size bu konuda çocugunuzu bir doktora göstermeyi tavsiye ederim, belki bademcik ve geniz eti doğuştan büyük olabilir, bundan tıkanıklıga sebebiyet veriyor olabilir.
Bir de 4 yaşında yeğenim var benim de, ablam burnu tıkandıgında sıcak suya viks katıp legenle bırakıyor odasına, o rahat nefes almasını saglıyormuş.. Doktordan tavsıye almış.

Geniz eti gibi bi problem yoksa papatya buhari oneriyorum. Esimin sinuziti var kısın bunu sık sık yapariz. Papatyayi kaynatip buharini solumasini saglayin. Uzun sureli cozum ve teshis icin doktor kontrolu en iyisi tabii

aaah ki ne ahh...kızım 9 yaşında,her kış tıkanır burnu.ilaçlar,spreyler geçici çözüm sağlıyor,sürekli de kullanılmıyor ki!geçen kış hava nemlendirici cihazlardan denedim,işe yaradığını söyleyemeyeceğim.bu kış tuz lambası deneyeceğim bakalım...

kızım 2 sene önceki kışta sanırım
6 7 defa burun akıntılı, tıkalı grip oldu
bide kulağı çok ağrıdı meğerse su dolmuş
onu da yapan geniz eti imiş
işitme kaybı olmuştu
kulaklarına tüp takıldı bide geniz eti alındı
ama rahatladık çok şükür...
İşte belirtiler de kişisel.. ben şimdi kulak ağrısı yok diye götürmem ama başka bir şey vardır belirti olarak belki biz fark etmiyoruzdur.

Çok fazla düşünüp paranoyak olmak da iyi değil. Ama geniz etine bir baktırayım en kısa zamanda.

Antibiyotik deyince ben böyle oluyorum.:KK34:

Çok zararlı ama o olmayınca da iyileşemiyor...

Başka yolu yok mu şu zımbırtıyı kullanmamanın?
Ah ah keşke olmasa kullanmak zorunda kalmasak. Kanda enfeksiyon değeri en yüksek 0.5 olması gerekirken 6.3 dü. Mecbur kaldık. Ve bunu geniz eti kaynaklı boğaz enfeksiyonu yaptı.

Bir de forumda bir arkadaş daha önce soğuk algınlığı olacağını anladığın an T ile başlayan bitkisel bazlı bir şey söylemişti. Ama hasta olduktan sonra işe yaramıyor demişti. Adını çıkaramadım, o zaman da eczaneden sormuştum 24 tl mi neydi , emin olamadığım için almadım mesela. Böyle bir şey bilen var mı? Tamamen bitkisel içerikliymiş.

Ben ufacık bi sigara ya da parfüm kokusuna maruz kalsam gece uyuyamam az evvel de burnum tıkandığı için uyuyamadım.Alerjik olabilir. Evde parfüm filan çok kullanır mısınız?

Aynen haklısınız.. Aslında tek bir doktor edinmek çok iyi bir şey, sizin de varmış sanırım. Beni küçükken annem genelde tek bir doktora götürürdü. Çok şükür hastalanma problemimi de çözmüştü o doktor, 3-4 yaşlarındayken her gün iğneye götürüyorlardı beni penisilin oluyordum sanırım öyle demişti bir kere annem canım çok yanıyordu. Bademcik geniz eti ameliyatından sonra sorunlarım çözüldü çok şükür, ben size bu konuda çocugunuzu bir doktora göstermeyi tavsiye ederim, belki bademcik ve geniz eti doğuştan büyük olabilir, bundan tıkanıklıga sebebiyet veriyor olabilir.
Bir de 4 yaşında yeğenim var benim de, ablam burnu tıkandıgında sıcak suya viks katıp legenle bırakıyor odasına, o rahat nefes almasını saglıyormuş.. Doktordan tavsıye almış.
Ben de bunu düzenek olarak kuruyorum yatak odasına. İnce bir tencere içine kaynamış suya viks atıyorum. Altına mikro dalga fırınımın 15 cm yüksekliğinde bir teli var onu koyup altına birkaç mum yakıyorum iyice odaya sinsin diye. Tam kış havası oluyor.

Ama cold mix i keşfettikten sonra çok gerekli kalmıyor aslında. Cold mix sabaha kadar odada kalıyor.

Ben ufacık bi sigara ya da parfüm kokusuna maruz kalsam gece uyuyamam az evvel de burnum tıkandığı için uyuyamadım.Alerjik olabilir. Evde parfüm filan çok kullanır mısınız?
Aslında pek kullanmam rahatsız edici boyutta en azından..

Alerji testi yaptırmak lazım da ne karışık işler. Senin kokulara alerjin var demek.

Çocuk büyütmek gerçekten bilim yapmaktan daha zor:KK30:

Canım kızın kılo ve boy olarak nasıl benım senın kızınla yasıt buyuk oğlum ve amelıyattan once asırı zayıf celımsızdı

Kılosunuda etkıler demosttı kbb

Ve yuzunde amelıyattan once derı soyulması gıbı cılt hastalıgı vardı egzama dedıler kullandık ama bır ıse yaramadı gliserinli sabun krem fılanda yazıldı o da ıse yaramadı amelıyattan sonra gectı hatta kbb nefes sounu bazen böyle seylere neden olabılıyor demısttı

Hatta ılk cocugu görunce yuzune bakmaya basladı

Öyle belırtılerde var mı

aaah ki ne ahh...kızım 9 yaşında,her kış tıkanır burnu.ilaçlar,spreyler geçici çözüm sağlıyor,sürekli de kullanılmıyor ki!geçen kış hava nemlendirici cihazlardan denedim,işe yaradığını söyleyemeyeceğim.bu kış tuz lambası deneyeceğim bakalım...
Buhar makinesini doktorun biri bakteri ürettiği için tavsiye etmemişti bana. Ben de ondan sonra almadım. Bu kış alsam mı diyordum. Ama sen neden memnun kalmadın ki?

O lamba nasıl bir şeymiş, ilk kez duydum.

Herkese Merhaba,

Doğum yaptıktan ve kızım 1,5-2 yaşına geldikten sonra gebelik-çocuk büyütme gibi topiklerden uzaklaştım. BDV daha kalabalık olduğu için de konuyu buraya açıp daha çok bilgi akışını sağlamak amacım. O yüzden en azından cumartesine kadar BDV de kalırsa bir çok kişiye yararlı olacağını düşünüyorum.

Sevgili yöneticiler ctsine kadar BDV de misafir olabilir mi tıkanık burun derdim?

Aslında genel anlamda bir paylaşım olsun istiyorum; ilk aklıma gelen tıkanık burun. Kış gelmeye başlayınca dolapta biten cold mixler, serum fizyolojikler bilmem neler bilmem neler yine derdim olmaya başladı..

Kış geliyor neler yapıyorsunuz çocuklarınız için?

Benim en büyük sorunlarımdan biri gece tam yatacağım...

"anneeeee nefes alamıyorum" hasta değil ama burnu tıkanık.. neyse açıyoruz bir şekilde.

Bu sefer ben yatağa giriyorum sabah okulda bu çocuk tıkanırsa ne yapar. Hani büyük adam olsa bir şekilde işini görür ama bu acı çeker. Bilmeyen yoktur da ben yine söyleyeyim kızım 4 yaş 4 aylık.

Siz neler yapıyorsunuz hastalıkları hafif atlatması için? İlaç kullanmadan geçiştirebilmek için vs vs..

Doğru bildiğimiz yanlışlar neler bu konuda veya yanlış bildiğimiz doğrular? Birlikte tartışalım.
Tatlım benm 3. Artık hani bi Dr diplomam yok. En kçk 2 yaş dicek ben burun tıkanıklığın a okyanus suyu kullanıyrum. Tonimer yada unımer sık sık kullanıyrum tamamen zararsıZ uZun zamandA tıkanmıyor. Bebekliğinden beri 3 imese ıhlamur içirdim kışları. Bebekken alışınca tadına sorunsuz içiyorlar. Pekmezide çok sever oğlan. Öksürüğünde ise soğana balkoyup süZdürüyorum.iştahlı oldugundan zorlanmadım pek.

Geniz eti gibi bi problem yoksa papatya buhari oneriyorum. Esimin sinuziti var kısın bunu sık sık yapariz. Papatyayi kaynatip buharini solumasini saglayin. Uzun sureli cozum ve teshis icin doktor kontrolu en iyisi tabii
Papatyayı ben çok severim de benim cadı o battaniyenin altına mümkün değil girmiyor. Hatta ailece giriyoruz girsin diye ama 10 saniye sonra çıkıyor. Ben de naneyle yaparım bunu, en çok elimin altında o var diye.:KK48:

Canım kızın kılo ve boy olarak nasıl benım senın kızınla yasıt buyuk oğlum ve amelıyattan once asırı zayıf celımsızdı

Kılosunuda etkıler demosttı kbb

Ve yuzunde amelıyattan once derı soyulması gıbı cılt hastalıgı vardı egzama dedıler kullandık ama bır ıse yaramadı gliserinli sabun krem fılanda yazıldı o da ıse yaramadı amelıyattan sonra gectı hatta kbb nefes sounu bazen böyle seylere neden olabılıyor demısttı

Hatta ılk cocugu görunce yuzune bakmaya basladı

Öyle belırtılerde var mı
Imm değişik bir konu bak şimdi.

111 cm 18 kilo.

Ama yemiyor. Yani ciddi yeme sorunu var. Bebekken çok güzel yerdi hatta yaşıtlarından baya kiloluydu ki benim tercih ettiğim bir şey de değil kilo ama şimdi dışarıdan bakınca zayıf görünüyor. Ben de kilolu olmasındansa zayıf olsun diye hiç takılmadım bu konuya.

Ekzama gibi değil de ağzında geçen kış aft olmuştu baya korktum uzun zaman geçmemişti. Behçet mi falan diye düşündüm de bir sürü test yaptırdım çok şükür çıkmadı. Çinko eksikliğine karşı şurup vermişti, kullanmamıza rağmen şuruptan bir süre sonra geçti ancak. Alakası olabilir mi ki?

Back
X