o mu tuhaf ben mi?

annen fazla tutumlu öyle görmüş demekki zamanında annesinden temizlik anlayışıda tuhaf anladığım kadarıyla genç kızsın olması gerekeni yapıyosun haftada 3 4 kez duşunu al iç çamaşırlarını sürekli değiş bakma annene sen kendini nasıl fresh hissediyosan öyle davran

Ayyy ailecek pislikten öleceksiniz bence
Valla midel kaldirmiyor bugun acilan konulari her biri baska bir alem
Ablam sen bakma annene, camasir her gun degistirirlir,gunluk ped bile kullansan durum degismez yine her gun degistirilmeli
Onul pantolonu haftada bir veya iki yikanmali
Sutyen de oyle iki hafta aynisi takilmaz kokudan yanina varilmaz takilirsa da
Allahim sana geliyorum bu ne yaaa

Çamaşır hep değişiyorum günlük pedi zararlı ve yazın kaşındırıyo diye bıraktım
Okula gitmiyorum ama pantolonlarımı kendim yıkarım sütyeni de 1 haftada 1 veya 2 veya daha fazla değişirim terleme durumuma bağlı

Herkese iyi günler.
Konu annem.sorun şu ki annem duşuma kıyafetime vs. Karışıyor
Mesela duştayım ben haberin olsun diyorum neden duş alıyorsun her gün duş alınır mıymış hasta olucan diyo.
Ben de anne her gün dediğin haftada 2 yani çok değil hem havalar ısındı bir şey olmaz merak etme diyorum.
Haftada bir yeter saçın da temiz diyor pis mi kokayım diyorum zar zor giriyorum duşa.
Sonra temiz çamaşır bitmiş oluyor anne çamaşır yıkar mısın temizler bitmiş diyorum.
Neye ihtiyacın var diyor işte söylüyorum her gün bir tane değişme sen de diyor.
Sonra afedersiniz ama akıntım oluyor çamaşırıma bulaşmış oluyor değiştiriyorum kirli çamaşırı atarken sürekli çamaşır mı değişilir biraz akıntı bulaşsa bir şey olmaz diyor.Günlük ped kirlenince de aynı şey
Banyo yapıcam sütyenim yok bu sefer de sütyen her hafta değişilmez 2 hafta da bir değiştir yeter diyor.
Okul pantolonumu kirli sepetine her attığımda pantolon ayda bir yıkanır sürekli yıkama diyor arkadaşlarıma sordum hepsi haftada bir yıkıyor hatta 2 kez yıkayan bile var
Tuvaletten çıkmışım ellerimi yıkıyorum çok sabun kullanma ellerine zarar verir diyor anne anca köpürüyor diyorum hem antibakteriyel sabun değil ki biraz ben hassasım bu el konusunda aslında onu kabul ediyorum.
Ama hatırlıyorum küçükken baktım banyo yaptırırken life çok az sabun sürerdi ıslatırdı neredeyse hiç köpürmezdi anne bu köpürmedi biraz daha sür derdim yok olsun bu temizler derdi.
Sizce ben mi aşırı takıntıyım annem mi fazla rahat?
Bir de size sorayım dedim.uzun oldu kusura bakmayın

Annen ne dusunuyor da bu sekilde davranip konisabiliyor acaba tuhaf bir annen var canim allah kolaylik versin

Anneniz herhalde "çocuk haftada bir pazar akşamı yıkanır, kıyafetler haftada bir gün yıkanır, çocuklar tek takım kıyafet giyebilir, " zihniyetinde takılı kalmış. Siz anormal değilsiniz.

Ben annemden hatırlıyorum da çocukken bizi 2 günde bir banyoya sokar. Kafamızı üç kere şampuanlar, defalarca sabunla liflerdi bizi. Üniformalarımız haftada 2 kere yıkanırdı. Banyodan renk değiştirerek çıkardık resmen. Hâlâ da öyledir evdeki kardeşlerime. Biri bir gün banyo yapmasın hemen uyarır. Kıyafetlerini gün aşırı temizler.

Kaldı ki haftada 2 banyo bile az. Yaz kış fark etmiyor. Makineyi kendiniz çalıştırın, gerekirse duşunuzu da sabah okula giderken alın.

Ablacım zaten herkes güzel güzel anlatmış sana .Temizlik,bakım çok önemli sen de bir genç kızsın.Sen anneni bu konuda dinleme,her gün okuldan gelince duşunu al ,çamaşırlarını değiştir.İki günde bir de okul formanı yıka.Adana'da yaşıyormuşsun çok sıcak olur oralar.Bu yaşta bu alışkanlıkları edinmek lazım..

Beyaz sabunla elini ,yüzünü ,kollarını sık sık yıka.Yaşına uygun deodorant kullan alamıyorsan da karbonatı suyla ıslat avucunda koltuk altlarını duştan sonra güzelce ovala terin kokmaz.

Anneniz pis senide kendine benzetmeye çalışıyo.
Akıntın varsa günde 1 değil 4-5 kez çamaşır değiştirmen gerek .
Pantolonda hergün yıkanması gerekir çünkü akıbtı varsa bulaşır.

Günlük ped kullanma hiç sağlıklı değil.
Süryeni birkez kullanıp yıkadığım için bana deli muamelesi yapıyolar ama 2 haftada 1 de o sütyen kayış gibi olur.

Banyoda hergün yapman lazım artık eski zamanda rutubetsiz arabanın sayılı olduğu zamanda yaşamıyoruz .

Annen konuşssun dursun at makinaya yıka sen duşunu da hergün al

Çamaşır hep değişiyorum günlük pedi zararlı ve yazın kaşındırıyo diye bıraktım
Okula gitmiyorum ama pantolonlarımı kendim yıkarım sütyeni de 1 haftada 1 veya 2 veya daha fazla değişirim terleme durumuma bağlı

Arkadaşlar yeterince yazmış zaten önerilerini, onlara katılmakla birlikte merak ettim:
15 yaşındasın ve neden okula gitmiyorsun? Özel değilse yazar mısın?

Arkadaşlar yeterince yazmış zaten önerilerini, onlara katılmakla birlikte merak ettim:
15 yaşındasın ve neden okula gitmiyorsun? Özel değilse yazar mısın?

Yok siz yanlış anlamışsınız:D
Okula gidiyorum sınavlar bitti okulun kapanmasına az kaldı diye karne gününe kadar gitmemekten bahsediyorum:)

Anneniz pis senide kendine benzetmeye çalışıyo.
Akıntın varsa günde 1 değil 4-5 kez çamaşır değiştirmen gerek .
Pantolonda hergün yıkanması gerekir çünkü akıbtı varsa bulaşır.

Günlük ped kullanma hiç sağlıklı değil.
Süryeni birkez kullanıp yıkadığım için bana deli muamelesi yapıyolar ama 2 haftada 1 de o sütyen kayış gibi olur.

Banyoda hergün yapman lazım artık eski zamanda rutubetsiz arabanın sayılı olduğu zamanda yaşamıyoruz .

Annen konuşssun dursun at makinaya yıka sen duşunu da hergün al

Akıntı öyle sizin bahsettiğiniz kadar yoğun ve fazla değil.Ama banyoyu sık yapıyorum yani zaten ne yapmam gerektiğini de biliyorum annem mi haklı ben mi diye merak ettim
Teşekkürler herkesin yorumları için :)

15 yaşındayım lazım olunca kendim yıkıyorum zaten çamaşırlarımı

Bu konuda anneni dinleme.Kendi temizlik rutinini oluşturacak yaştasın.Sen bile farkındayken annenin gereksiz görmesi acayip.Üzgünüm ama bence de annen temiz değil.Eviniz ve bulaşıklarınız da temiz değildir diye düşünüyorum.Bunları da biraz daha büyüyünce farkedersin sanırım.

Ben küçükken daha çok önem verirdi bu temizlik olayına.

Sen kulaklarını tıka annene duyma. Onu öyle kabul et sinirini bozma ama kendin bildğin gibi devam et. 2 günde bir gir duşunu al. Sık sık çamaşır değiştir günlük ped kullanma. Kaşıntı ve kötü koku da oluyo mu akıntıyla beraber? Öyleyse sağlık ocağındaki doktora söyle en azından mantar olabilir krem hap bir şey verir.

Herkese iyi günler.
Konu annem.sorun şu ki annem duşuma kıyafetime vs. Karışıyor
Mesela duştayım ben haberin olsun diyorum neden duş alıyorsun her gün duş alınır mıymış hasta olucan diyo.
Ben de anne her gün dediğin haftada 2 yani çok değil hem havalar ısındı bir şey olmaz merak etme diyorum.
Haftada bir yeter saçın da temiz diyor pis mi kokayım diyorum zar zor giriyorum duşa.
Sonra temiz çamaşır bitmiş oluyor anne çamaşır yıkar mısın temizler bitmiş diyorum.
Neye ihtiyacın var diyor işte söylüyorum her gün bir tane değişme sen de diyor.
Sonra afedersiniz ama akıntım oluyor çamaşırıma bulaşmış oluyor değiştiriyorum kirli çamaşırı atarken sürekli çamaşır mı değişilir biraz akıntı bulaşsa bir şey olmaz diyor.Günlük ped kirlenince de aynı şey
Banyo yapıcam sütyenim yok bu sefer de sütyen her hafta değişilmez 2 hafta da bir değiştir yeter diyor.
Okul pantolonumu kirli sepetine her attığımda pantolon ayda bir yıkanır sürekli yıkama diyor arkadaşlarıma sordum hepsi haftada bir yıkıyor hatta 2 kez yıkayan bile var
Tuvaletten çıkmışım ellerimi yıkıyorum çok sabun kullanma ellerine zarar verir diyor anne anca köpürüyor diyorum hem antibakteriyel sabun değil ki biraz ben hassasım bu el konusunda aslında onu kabul ediyorum.
Ama hatırlıyorum küçükken baktım banyo yaptırırken life çok az sabun sürerdi ıslatırdı neredeyse hiç köpürmezdi anne bu köpürmedi biraz daha sür derdim yok olsun bu temizler derdi.
Sizce ben mi aşırı takıntıyım annem mi fazla rahat?
Bir de size sorayım dedim.uzun oldu kusura bakmayın
Bu havalarda iç çamaşır da kıyafetler de hergün değişebilir. Ya da ben sıcak bir yerdeyim bilmiyorum ama saçımı yikamasam bile hergün duş alıp değiştiriyorum ben şahsen. Annen takıntılı sorunlu bir insan bence. Yasin çok mu küçük Niye el sabununa bile karisiyor

Back
X