O örnek diyor ben kıyaslama sizce hangisi?

bosanbence

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mart 2016
388
645
18
Esimle iletisimimiz iyidir hoslanmadigim bisey olsa konusur hallederiz.. Halıya çay döksem hayırlısı der eli yansa hayırlısı der..Sakın sıkıntı çıkarmayan bir yapıya sahip..Ailesiyle ilgili sorunlar yaşadık daha doğrusu annesi ile en son hamileyken eşimin yanında beni istemediğini ve hala da istemedigini söyleyince kendisiyle irtibatimiz koptu 2 yildir gorusmuyorum..Görüşmeyi de dusunmuyorum ..Kp gelir gider onunla hiç bir sıkıntımız yok..Annesiyle görüşmeyi kestiğim günden beri evliliğim rayına oturdu diyebilirim..Son 2 yildir hersey çok güzel gidiyor..
Ama canımı sıkan bir konu var ki...O da eşimin tartışmalarda sürekli arkadaşlarının eşlerini bana örnek vermesi..
Misal kendisi göreve gitti 1 aylığına ben ailemin yanına geldim ..Ordan Geldikten 15 gun sonra tekrar gidecekmis bende tekrar gelirim ailemin yanina dedim o da bu sefer tek başına kalsan dedi..Farkindamisin 1 ay ben çocukla terör bölgesinde birsey olsa kimin kapısını çalıcam dedim yok efendim sunun hanımı kalmış onunda çocuğu varmış vay efendim bunun hanımı kalmış yeni evliymis..Ee ben benim banane başkasından diyorum..O hala ayni seyi bikbikbik konuşuyor..
Ramazanda misafir alamam kimseye de yemeğe gitmek istemiyorum onun yerine o günkü masrafi ihtiyaç sahiplerine yollayalim diyorum yok neymiş filancalar iki kere almış biz almamışiz.. (cok ciddiyim geçen yıl yemeklerin yarısı çöpe gitti)
Bazen çocuk beni çok yoruyor diyorum yalnızlık gurbet diyorum bak şu şehirde bile kac kişiyz herkes aynı durumda diyor..
Bu nasıl is olur olmaz herseye cagiriyorlar diyorum bu işi yapan bir tek ben değilim diyor herkesin eşi senn durumunda diyor..
Ailemin yanında en az 20 gün kalirm diyorum o 19 diyor 18 desem 17 diyor..Filancanin esi (arkadasim) kaç aydır gitmiyor dedin bak ben yine birsey demiyorum diyor..
Ben markete giderken kalkıp aramam eşimi daha dogrusu disari cikarken izin istemem haberde vermem pek isimi halleder gelirim ama karşı komşumuz var aynı yerde çalışıyorlar esiyle o markete giderken bile arıyormuş esini bunun muhabbeti olmuş aralarında herkes senin kdr ego sahibi değil diyor.. (Normal de de sen çok güçlüsun maşallah diyor:\)
Şimdi ona göre o örnek veriyor ama bana göre kıyaslıyor beni..
Son 4 5 aydır her fikir ayriligimiz onun filancanin eşi dediği an tartismaya dönüşüyor..
Sizce napmaliyim ? Bugün yine tartıştık bu yüzden
İlk tanıştığımiz da da beni kimseyle kıyaslama başka hiç bir şey istemem senden demişti şimdi bana aynısını yapması garip değil mi?
Ne desem de bunu yapmaktan vazgeçse? :/

Kiyas degil bence, ornek veriyor gibi gibi.. Iletişiminizin iyi olduğunu soylemissin, kiyaslaniyor gibi hissedip rahatsiz oldugunu soyleyebilirsin .

Örnek vererek üste çıkmaya çalışmış. Haklısınız rahatsız edici görünüyor.

Derdinin kıyaslamak olduğunu sanmıyorum. Gerçekten kendince örnek veriyor. Gideceğiniz yerleri haber vermek bir sorun olmaz sanırım. Ben ne olur ne olmaz diye bildiririm. En kötüsünü düşünürsek; başıma bir şey gelse ya da ulaşamazsa beni nerede bulacağını bilsin isterim. Aileye gitme hususunda da tatlılıkla yalnız kalmaktan korktuğunuzu, çocuğunuz adına tedirgin olduğunuzu söyleyebilirsiniz. Çözümsüz bir şey yok ortada.

Esin seviyorsa esin istiyorsa yapmalisin etmelisin muhabbetini asla yapamam..Misafir hiç gelmiyor değil ama göreve gidecek salı gunu ben sınava giricem pazar günü pazartesi sabahi yola çıkacağım onlar arkadaşları arasında ayarlamıştır cumartesi günü bizde buluşmayı ..Cuma günü söylüyor bunu ne bavulum hazır ne kendim ..Bunu kabul edemeyeceğimi söylediğimde filancanin eşi muhabbeti oluyor sorun bu ztn

Sizin durum daha farklı sen haklısın o zaman.Esin seni gaza getirmeye çalışıyor belli ki .

Bana da örnek veriyor gibi geldi.
Eşinizin çoğu talebine sert bir şekilde olumsuz karşılık veriyorsanız, başkalarının yaptığını, sizin de bunu yapabileceğinizi ve normal olduğunu söylemesi olağan bir durum.
Direkt hayır yerine istememenizin sebepleriyle kendinizi açıklamanız ve kırıcı olmamanız gerek.
Aynı zamanda eşiniz için de biraz törelans gösterebilirsiniz bazı konularda.
Bu kadar katı olmayın, 20 yerine 18 gün ailenizle kalmak size bir şey kaybettirmez.

Haklısınız belki de ani ve sert tepki veriyorumdur bunu hiç düşünmemiştim..

Ailenizle olan bağınızdan rahatsız mı? Tek başınıza kalınca ne olacak?

Ailenizle olan bağınızdan rahatsız mı? Tek başınıza kalınca ne olacak?
Bir seferinde ailende seni çok simartmis demişti.. Sonrasında çok bilmissin ondan dedim falana çevirdi ama..
Tek başıma kaldım bebeğim yokken fakat şimdi 1 ay gibi bir süre ve kızım gece ateşlense taksi bile cagiramayacak ortamdayim..

Belki annesiyle sen gorusmuyorsundur ama esin görüştüğü için annesinin dediklerini sana tekrarliyordur.. Sunun karısı böyle senin karın değil dedikçe aynı lafları gelip sana soyluyordur farkında bile olmadan.

O laftan snra oda taraf aldı annesine karşı ..Hatta ben özel gunlerde diretiyorum araması için ama o sürekli bana lutfen karışma diyor...Aslında aklıma gelen annesiyle görüşmuyoruz die bastirdigi duygulari bu şekilde mi dışa vuruyor ..Diyelim ki kesin haklı olsam bile bu gorusmeme olayinda sonuçta oda çocuğunu alıp ailesinin yanında vakit geçirmek isterdi ..

zaten sen de farkindasin annesiyle gorusmuyoruz demissin aslinda farklı konudan bahsedecekken ona da deginmissin dediğin gibi annesini ozluyor ve keşke böyle olmasaydik diyordur için için üzülüyor olabilir. oğlunu paylaşması da kolay değildir kv ni de anla aslinda.. torununu görmüyor mu peki kadın ?

Kendi çocuğunu başkasının çocuğu ile karşılaştıran anne gibi... Bana hoş gelmedi açıkçası...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…