O örnek diyor ben kıyaslama sizce hangisi?

Arkadaşlar buna örnek vermek demiş ama ben bariz kıyaslama olarak alıyorum.
Şahsen böyle bir konuşma-ikna biçimi bana uygulansa "Ters yönden geliyorsun, beni geriyorsun" bakışı ile ilk ikazını alır eşim. Hatta böyle bir ikna metodunun benim için kullanılmasının çok tehlikeli olduğunu da bilir arkadaşlık yıllarımızdan.

Sahi siz kaç yaşında insansınız da sizinle talep-memnuniyet üzerine fikirleri-olayları örnek göstererek konuşmak yerine kişileri ileri sürerek konuşabiliyor eşiniz? "Kaç yaşında yetişkin insanım, onun bunun nasıl yaşadığından bana ne? Bu yaklaşımınla beni kendine karşı cephe yaparsın ancak, tavsiyene uyacağım varsa da inadına uymam!" gibi keskin cümleler ne derece işe yarar?

Yani tatlı dille söyleyin diyeceğim ama tekrar ediyor sürekli diyorsunuz.
Sessizlik? Sessizliğiniz ne kadar dikkat çeker peki? Kıyaslar başladığında hiç konuşmaya dahil olmasanız.
Bildiğin ağır trip atsanız?

Ya çok sağlıklı yorum yapamıyorum sanırım çünkü sinir aldığım bir konudur kıyas.
Karşımdaki haklı ya da haksızmış görünmez gözüme, benim için özel biri bana kıyasla gelse...

Eşiniz iyi niyetli. Bana da örnek veriyor gibi geldi. Birde başkalarıyla konuştukca şu şunu yapıyor , sende yap dediğine göre arkadaşlar arası muhabbette mahçup oluyor gibi geldi . Sonuçta erkekler arası ego yarışı olur. Bir şekilde kendi yoluna sizi çevirip , benim eşim de böyle yapar muhabbeti yapmak istiyor belki. Bilinmez. Arkadaş ortamı insanları çok yönlendirir.

Bence kıyaslama degıl ama sınır olman normal sımdı kardesımızde asker/polıs heralde akan sular duruyor bak zor bır grevı var gıdıpte dnmemek varken neden tartısma cıkarysun alttan alman lazım onun kafasının raht olmsı lazım guzellıkle syle anlat hayatım ben tek kalamam deaklın bızde kalmazmı de bı sekılde halledersın sen bacım arada 20 gunluk hasret var daha bı okadarsa gzuken var yapma huzurunuz ıcın sen alttan al kıoda orneklemeye gerek duymasın

en nefret ettiğim şeydir, biriyle kıyaslanmak.Ne yanımdakini biriyle kıyaslarım, ne de beni biriyle kıyaslasınlar, tahammülüm açıkçası olmaz bu duruma. Bir sabreder, iki sabreder üçüncüye git madem onunla bir hayat yaşa der çıkarım işin içinden. ama sanki sizde baya diksiniz ve kendi doğrularınız var buna göre yaşıyorsunuz, biraz eşinize de kula verseniz.Tek konuda eşinize hiç katılmıyorum, o da yalnız kalmanız konusundaki ısrarı.

Örnek değil tabiiki kıyaslama bu. Ne ben ne eşim kıyasla yapmayız , zaten nefret ederim ve bana göre bu ayıptır. Milletin kocası böyle böyle yapıyor diye bir cümle kurmam eşime. Herkesin aile yapısı eğitimi hayat görüşü farklı. Millete göre hareket edersek ...

Doğu çok farklı bir yer suan ki ortamı psikolojimizi anlatamam size..Eşim çıkıyor ise gidiyor arkadaşları birseyler söylüyor gülüyor iki muhabbet ediyor geliyor evine tekrardan. .Ben işe gönderdiğim andan gelene kdr o operasyondaymis psikolojisinde onu bekliyorum ..Düşünün ki hep 4 duvar arasindasiniz..Ve sürekli yalnız kalacaginizi Esinizi kaybedeceginizi düşünüyorsunuz..Ki annemin babamın da bana ihtiyacı var kim yetistirip büyüttügü evladı evlendi die onu görememeyi kabullenir ki?

Hayır bizi iki kere alma değil eşimin bekar arkadaşları var onları almışlar iki kere bende hamileydim.. Ki çok zordu 12 kilo vermiştim serumlarla duruyodum 1 gün bile oruç tutamadım kendim..İşte bana alalım dedi kabul etmedim bunun üzerine onu örnek verdi alıyorlar die..Bu durumdayken yine aldım ztn gittiğimiz bir yeri..Ama orda senin çocuğunu taşıyan bir kadın bu haldeyken gidip o şu kdr almış bu bu kdr almış bu mahabbeti annem de olsa yaptığını saçma bulacağım birşeydi..
Bilmiyorum ki orda operasyondayken ben eşimi göndermedim evde yalnız kalıyo havası mi yapıyorlar acaba birbirlerine yoksa aniden arayip biletini alıyorum deyip yalnız kal nolcak demesini anlamıyorum

Ona yanlışını göster ki hissettgini anlasın.O zaman beni böyle hissettiriyosum dersin.bende kv demi hiç sevmem ama mecbur ayda bikere gider geliriz o laf sokar ama ben hiç umursamsm.akşam evine gelirim biter gider.annesiyle konusmuyosan insan olabilir bir nevi intikam alıyordur belki annesi d olduruyordur yani...

Normalde haber vermek ne münasebet derdim ama terör bölgesindeymişsiniz.
Ztn orda Bim 101 dışında bir yere gidebildigimiz yok ama ailemin yanına gelince de annemle kuzenime oturmaya giderken eşimi arayip haber vermek saçma geliyor ..Ki orda da burda da başıma birsey gelirseden haber vermekten ziyade ondan izin istemem mantığı onun ruhunu okşuyor bence ..Asıl sorun bu ztn ben bunu yapmıyorum çevremdekiler yapıyor die yanlış yapan taraf oluyorum.

örnekte vermesin kıyasta yapmasın!!!! Ne demek canım onun eşi bunun eşi... Banane onun bunun karısından ne yaptığından benm eşimde askeri personel... Asla benmle alakalı iyi ya da kötü muhabbeti olmaz başka erkeklerle... başkasının eşinin ne yaptığıyla da ilgilenmez. Kulağı duysa bile herhangi bir gün yeri geldiğinde bak bunun eşi de böyle yapıyormuş demez.. Bu karşındakini birey olmaktan çıkarmaktır. O yapıyorsa sende yap ne demek ya.. İşin gücün yok mu adam başkasının eşinin ne yaptığını ağzına doluyorsun demezler mi adama.. Senin evimizde kalmanı istiyorum diyebilir ama sonuna bak şunun eşi de kalıyor demesi saçma... o zaman evine eşine sahip çıkmayan yiyen içen gezen tozan kadınları da biz örnek verelim. sen benden izin istiyorsun ama bak şunun eşi hiç haber vermeden şuralara gidiyormuş. çocuğunu bırakıp gezmelere gidiyormuş. masraflarının haddi hesabı yokmuş kocası hiiç hesap sormuyormuş. diye örnek veri ver

Bunlar benim icin örnek vermek demektir.

Bunlar kiyaslamadir .. tabi benim için. . dogudasiniz sanirim normal bir ruh hali beklemeyin. .
ama sunu da belirtmek isterim ilkokul 3 de doguya gittik babam surekli gorevdeydi biz hic evimizden ayrilmadik.. bu kiyas degil aslında örnek kimi adam git der hatta hic tasimaz doguya esini cocugunu bekar evinde kalir.. kimi de esim cocugum yanimdan ayrilmasin der bu birini digerinden üstün etmez. eşin biraz doldurusa gelmis sanırım

Bende 2 yil o şekildeydim surekli laf soksa da bosver diyodum ama o laflarindan snra daha soyleyemedigim bir çok laf var ..O kdr saydi soyledi bana aileme daha evine gidip bir bardak su icemem ..Her zmn da dedim annem diyorsan ayrılalım ben aranıza girmek istemiyorum ama bu saatten snra gorusemem die..Annesi beni istemiyor ağzımla kuş tutSam nie ağzıyla tuttu eliyle tutsaydi der..Kendi farkinda olmadan annesinin intikamı alıyorsa bunu açığa çıkardığım gün Evliliğimız biter büyük ihtimal. .

Aklıma acaba içten içe beğenmemi yapıyor etrafımizdaki bayanlara karşı die bile geliyor artık. .
Seneye inş atanacagim büyük ihtimal şimdiden maaş karti davamiz var ..Yine yengem amcama veriyor sende bana vermelisin..Ben hesabımda kaç para olduğunu dahi bilemezsin birşeye ihtiyacimiz varsa çeker ben veririm diyorum o kartı tamamen almayi planlıyor çünkü gerçekten iş çevremizde de onun ailesinde de daha maaşını kendi iradesiyle idare eden bende görmedim herkes eşine bağımlı halde yaşıyor .sonuç noldu esime gore yine herkes normal ben anormal..:\

kuzum tam tersi eşimde bütün kartları sen al bana harçlık ver diyor.. benm maaş kartmda birikir kullanmayız dahi. ama tabi ben evde eşime sürekli işten gelirken şunu al bunu al dediğim için ani ihtiyaçlardan dolayı kendi kartı kalır yine kendinde.. kv kp de de böyle kartlar hep kayın valimdem de kadın avi idare eder derler. erkek harcamayı bilmez derler. :d yani aile de ne gördüğü önemli ölçüde etkiliyor kesinlikle... sen de kendi çevreni örnek ver bütün kartları karısına veren eşleri örnek ver madem öyle

adam sana annengile gitmen hoşuma gitmiyor diyemediği için başkalarını örnek gösteriyor buradan senin anlamanı bekliyor evlenmişsiniz sonuçta zırt pırt ailenin evine gitmene gerek yok eşinin dediği gibi herkes kendi evinde kalıyor.güclü bir insanmışsınız dışarıya istediğiniz gibi çıkıyormuşsunuz pek ala evde de yalnız kalmaktan korkmazsınız.arada illaki gidersiniz ama sürekli gitmek hoş değil evli biri için.

Ben gerçekten sebebini merak ettiğim için soruyorum. Eşi bir aylık göreve gidiyorsa, evde olmayacaksa bu süreçte ailesinin yanında olmasının ne gibi bir sakıncası var? Neden hoş olmasın?

En sık gidişim 4 ayda bir ..Evlendim die ailemden geçemem hele eşimin kendi keyfi için hiç geçemem ..Evde yalnız kalmak değil korkum Biz suan sark gorevindeyiz karşı komşumun yigeni dagdaymis düşünün ve bnm henüz bebek denecek yaşta bir kızım var ben eşimin öğrenilmis caresizlikleri için önce kızımı sonra da kendimi tehlikeye Atamam ..Şu zihniyete karsiyim herkes kaliyor die Turkiyenin en ucra yerinde 1 ay boyunca yalniz kalmak mecburiyetinde degilim hatta hic birimiz degiliz..Beni en iyi bir bayan olarak sizin anlamaniz gerekirken siz dahi herkes diyorsunuz ..Danışmak istediğim eşimin örnek adi altinda bana göre kıyaslamasndan nasıl vazgeciririm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…