- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.572
- 598
- Konu Sahibi bosanbence
-
Doğu çok farklı bir yer suan ki ortamı psikolojimizi anlatamam size..Eşim çıkıyor ise gidiyor arkadaşları birseyler söylüyor gülüyor iki muhabbet ediyor geliyor evine tekrardan. .Ben işe gönderdiğim andan gelene kdr o operasyondaymis psikolojisinde onu bekliyorum ..Düşünün ki hep 4 duvar arasindasiniz..Ve sürekli yalnız kalacaginizi Esinizi kaybedeceginizi düşünüyorsunuz..Ki annemin babamın da bana ihtiyacı var kim yetistirip büyüttügü evladı evlendi die onu görememeyi kabullenir ki?Ornek yada kiyaslama ne farkeder, esiniz rahatsiz oldugu seyleri size anlatmaya calisiyor. Bence savunmaya gecmeden anlamaya calissaniz?
Ben yurtdisindayim, ve gecen yaz esimi tatili cok azdi, calismasi gerekiyor, ben de ailemi ozzledim gitme istedigimi soyledim. Esim gitmem izin vermedi, basta kizdim ama sonra "senin varligin bana guc veriyor, aksam eve gelmek icin bi sebebim var gitme" dedi. O zaman gitmek degil kalmak gerektigini anladim. Esinizi anlamaya calisin, hakli cikmaya degil, esinizin baskalarina gipta etmesine mani olursunuz..
Hayır bizi iki kere alma değil eşimin bekar arkadaşları var onları almışlar iki kere bende hamileydim.. Ki çok zordu 12 kilo vermiştim serumlarla duruyodum 1 gün bile oruç tutamadım kendim..İşte bana alalım dedi kabul etmedim bunun üzerine onu örnek verdi alıyorlar die..Bu durumdayken yine aldım ztn gittiğimiz bir yeri..Ama orda senin çocuğunu taşıyan bir kadın bu haldeyken gidip o şu kdr almış bu bu kdr almış bu mahabbeti annem de olsa yaptığını saçma bulacağım birşeydi..Burası hariç diğerlerinin hepsi bana kıyaslama gibi geldi. Ha bir de şu ramazanda 2 kere misafir alma durumu. 2 kere sizi aldıysa o da kıyaslama değil de ayıp olur manasında bence. Ama 2 kere başkalarını aldıysa bundan size ne.
Çare ona ne hissettiğinizi tattırmakta. Siz de ona örnekler(!) verin. Ama onun verdiklerine benzer. Tutup da erkeklik egosunu zedeleyecek şeyler değil.
Bir de o görevdeyken sizin ailenizle kalmanıza karışması beni sinir etti. Bu erkeklerdeki karım ailesinde kalamaz saçmalığı nerden geliyor anlamıyorum. Sonuçta o görevde. Zaten sizi göremeyecek. Siz o sırada kızınızla daha güvende hissettiğiniz bir yerde kalıyorsanız onu rahatsız eden ne anlamış değilim. Erkeklerin bu mantığı beni hasta ediyor.
Ona yanlışını göster ki hissettgini anlasın.O zaman beni böyle hissettiriyosum dersin.bende kv demi hiç sevmem ama mecbur ayda bikere gider geliriz o laf sokar ama ben hiç umursamsm.akşam evine gelirim biter gider.annesiyle konusmuyosan insan olabilir bir nevi intikam alıyordur belki annesi d olduruyordur yani...Bende kıyasladıgına hemfikirim cnm işte bunu temelde annesiyle gorusmedigimden mi yapıyor aklımı çok kurcalıyor. .Bnm olduğu gibi elbet onunda kusurları var ama ben hiç bir arkadaşı icin o bole sen böylesin demedim..Gerek yanlış anlar gerek üzülür erkeklik gururu derler ya gider onu yapar die ..
Boşan bence
Ztn orda Bim 101 dışında bir yere gidebildigimiz yok ama ailemin yanına gelince de annemle kuzenime oturmaya giderken eşimi arayip haber vermek saçma geliyor ..Ki orda da burda da başıma birsey gelirseden haber vermekten ziyade ondan izin istemem mantığı onun ruhunu okşuyor bence ..Asıl sorun bu ztn ben bunu yapmıyorum çevremdekiler yapıyor die yanlış yapan taraf oluyorum.Normalde haber vermek ne münasebet derdim ama terör bölgesindeymişsiniz.
Bunlar benim icin örnek vermek demektir.Ramazanda misafir alamam kimseye de yemeğe gitmek istemiyorum onun yerine o günkü masrafi ihtiyaç sahiplerine yollayalim diyorum yok neymiş filancalar iki kere almış biz almamışiz.. (cok ciddiyim geçen yıl yemeklerin yarısı çöpe gitti)
Bazen çocuk beni çok yoruyor diyorum yalnızlık gurbet diyorum bak şu şehirde bile kac kişiyz herkes aynı durumda diyor..
Bu nasıl is olur olmaz herseye cagiriyorlar diyorum bu işi yapan bir tek ben değilim diyor herkesin eşi senn durumunda diyor..
Bunlar kiyaslamadir .. tabi benim için. . dogudasiniz sanirim normal bir ruh hali beklemeyin. .Ailemin yanında en az 20 gün kalirm diyorum o 19 diyor 18 desem 17 diyor..Filancanin esi (arkadasim) kaç aydır gitmiyor dedin bak ben yine birsey demiyorum diyor..
Ben markete giderken kalkıp aramam eşimi daha dogrusu disari cikarken izin istemem haberde vermem pek isimi halleder gelirim ama karşı komşumuz var aynı yerde çalışıyorlar esiyle o markete giderken bile arıyormuş esini bunun muhabbeti olmuş aralarında herkes senin kdr ego sahibi değil diyor
Bende 2 yil o şekildeydim surekli laf soksa da bosver diyodum ama o laflarindan snra daha soyleyemedigim bir çok laf var ..O kdr saydi soyledi bana aileme daha evine gidip bir bardak su icemem ..Her zmn da dedim annem diyorsan ayrılalım ben aranıza girmek istemiyorum ama bu saatten snra gorusemem die..Annesi beni istemiyor ağzımla kuş tutSam nie ağzıyla tuttu eliyle tutsaydi der..Kendi farkinda olmadan annesinin intikamı alıyorsa bunu açığa çıkardığım gün Evliliğimız biter büyük ihtimal. .Ona yanlışını göster ki hissettgini anlasın.O zaman beni böyle hissettiriyosum dersin.bende kv demi hiç sevmem ama mecbur ayda bikere gider geliriz o laf sokar ama ben hiç umursamsm.akşam evine gelirim biter gider.annesiyle konusmuyosan insan olabilir bir nevi intikam alıyordur belki annesi d olduruyordur yani...
Aklıma acaba içten içe beğenmemi yapıyor etrafımizdaki bayanlara karşı die bile geliyor artık. .örnekte vermesin kıyasta yapmasın!!!! Ne demek canım onun eşi bunun eşi... Banane onun bunun karısından ne yaptığından benm eşimde askeri personel... Asla benmle alakalı iyi ya da kötü muhabbeti olmaz başka erkeklerle... başkasının eşinin ne yaptığıyla da ilgilenmez. Kulağı duysa bile herhangi bir gün yeri geldiğinde bak bunun eşi de böyle yapıyormuş demez.. Bu karşındakini birey olmaktan çıkarmaktır. O yapıyorsa sende yap ne demek ya.. İşin gücün yok mu adam başkasının eşinin ne yaptığını ağzına doluyorsun demezler mi adama.. Senin evimizde kalmanı istiyorum diyebilir ama sonuna bak şunun eşi de kalıyor demesi saçma... o zaman evine eşine sahip çıkmayan yiyen içen gezen tozan kadınları da biz örnek verelim. sen benden izin istiyorsun ama bak şunun eşi hiç haber vermeden şuralara gidiyormuş. çocuğunu bırakıp gezmelere gidiyormuş. masraflarının haddi hesabı yokmuş kocası hiiç hesap sormuyormuş. diye örnek veri ver
kuzum tam tersi eşimde bütün kartları sen al bana harçlık ver diyor.. benm maaş kartmda birikir kullanmayız dahi. ama tabi ben evde eşime sürekli işten gelirken şunu al bunu al dediğim için ani ihtiyaçlardan dolayı kendi kartı kalır yine kendinde.. kv kp de de böyle kartlar hep kayın valimdem de kadın avi idare eder derler. erkek harcamayı bilmez derler. :d yani aile de ne gördüğü önemli ölçüde etkiliyor kesinlikle... sen de kendi çevreni örnek ver bütün kartları karısına veren eşleri örnek ver madem öyleAklıma acaba içten içe beğenmemi yapıyor etrafımizdaki bayanlara karşı die bile geliyor artık. .
Seneye inş atanacagim büyük ihtimal şimdiden maaş karti davamiz var ..Yine yengem amcama veriyor sende bana vermelisin..Ben hesabımda kaç para olduğunu dahi bilemezsin birşeye ihtiyacimiz varsa çeker ben veririm diyorum o kartı tamamen almayi planlıyor çünkü gerçekten iş çevremizde de onun ailesinde de daha maaşını kendi iradesiyle idare eden bende görmedim herkes eşine bağımlı halde yaşıyor .sonuç noldu esime gore yine herkes normal ben anormal..:\
adam sana annengile gitmen hoşuma gitmiyor diyemediği için başkalarını örnek gösteriyor buradan senin anlamanı bekliyor evlenmişsiniz sonuçta zırt pırt ailenin evine gitmene gerek yok eşinin dediği gibi herkes kendi evinde kalıyor.güclü bir insanmışsınız dışarıya istediğiniz gibi çıkıyormuşsunuz pek ala evde de yalnız kalmaktan korkmazsınız.arada illaki gidersiniz ama sürekli gitmek hoş değil evli biri için.Esimle iletisimimiz iyidir hoslanmadigim bisey olsa konusur hallederiz.. Halıya çay döksem hayırlısı der eli yansa hayırlısı der..Sakın sıkıntı çıkarmayan bir yapıya sahip..Ailesiyle ilgili sorunlar yaşadık daha doğrusu annesi ile en son hamileyken eşimin yanında beni istemediğini ve hala da istemedigini söyleyince kendisiyle irtibatimiz koptu 2 yildir gorusmuyorum..Görüşmeyi de dusunmuyorum ..Kp gelir gider onunla hiç bir sıkıntımız yok..Annesiyle görüşmeyi kestiğim günden beri evliliğim rayına oturdu diyebilirim..Son 2 yildir hersey çok güzel gidiyor..
Ama canımı sıkan bir konu var ki...O da eşimin tartışmalarda sürekli arkadaşlarının eşlerini bana örnek vermesi..
Misal kendisi göreve gitti 1 aylığına ben ailemin yanına geldim ..Ordan Geldikten 15 gun sonra tekrar gidecekmis bende tekrar gelirim ailemin yanina dedim o da bu sefer tek başına kalsan dedi..Farkindamisin 1 ay ben çocukla terör bölgesinde birsey olsa kimin kapısını çalıcam dedim yok efendim sunun hanımı kalmış onunda çocuğu varmış vay efendim bunun hanımı kalmış yeni evliymis..Ee ben benim banane başkasından diyorum..O hala ayni seyi bikbikbik konuşuyor..
Ramazanda misafir alamam kimseye de yemeğe gitmek istemiyorum onun yerine o günkü masrafi ihtiyaç sahiplerine yollayalim diyorum yok neymiş filancalar iki kere almış biz almamışiz.. (cok ciddiyim geçen yıl yemeklerin yarısı çöpe gitti)
Bazen çocuk beni çok yoruyor diyorum yalnızlık gurbet diyorum bak şu şehirde bile kac kişiyz herkes aynı durumda diyor..
Bu nasıl is olur olmaz herseye cagiriyorlar diyorum bu işi yapan bir tek ben değilim diyor herkesin eşi senn durumunda diyor..
Ailemin yanında en az 20 gün kalirm diyorum o 19 diyor 18 desem 17 diyor..Filancanin esi (arkadasim) kaç aydır gitmiyor dedin bak ben yine birsey demiyorum diyor..
Ben markete giderken kalkıp aramam eşimi daha dogrusu disari cikarken izin istemem haberde vermem pek isimi halleder gelirim ama karşı komşumuz var aynı yerde çalışıyorlar esiyle o markete giderken bile arıyormuş esini bunun muhabbeti olmuş aralarında herkes senin kdr ego sahibi değil diyor.. (Normal de de sen çok güçlüsun maşallah diyor:\)
Şimdi ona göre o örnek veriyor ama bana göre kıyaslıyor beni..
Son 4 5 aydır her fikir ayriligimiz onun filancanin eşi dediği an tartismaya dönüşüyor..
Sizce napmaliyim ? Bugün yine tartıştık bu yüzden
İlk tanıştığımiz da da beni kimseyle kıyaslama başka hiç bir şey istemem senden demişti şimdi bana aynısını yapması garip değil mi?
Ne desem de bunu yapmaktan vazgeçse? :/
adam sana annengile gitmen hoşuma gitmiyor diyemediği için başkalarını örnek gösteriyor buradan senin anlamanı bekliyor evlenmişsiniz sonuçta zırt pırt ailenin evine gitmene gerek yok eşinin dediği gibi herkes kendi evinde kalıyor.güclü bir insanmışsınız dışarıya istediğiniz gibi çıkıyormuşsunuz pek ala evde de yalnız kalmaktan korkmazsınız.arada illaki gidersiniz ama sürekli gitmek hoş değil evli biri için.
En sık gidişim 4 ayda bir ..Evlendim die ailemden geçemem hele eşimin kendi keyfi için hiç geçemem ..Evde yalnız kalmak değil korkum Biz suan sark gorevindeyiz karşı komşumun yigeni dagdaymis düşünün ve bnm henüz bebek denecek yaşta bir kızım var ben eşimin öğrenilmis caresizlikleri için önce kızımı sonra da kendimi tehlikeye Atamam ..Şu zihniyete karsiyim herkes kaliyor die Turkiyenin en ucra yerinde 1 ay boyunca yalniz kalmak mecburiyetinde degilim hatta hic birimiz degiliz..Beni en iyi bir bayan olarak sizin anlamaniz gerekirken siz dahi herkes diyorsunuz ..Danışmak istediğim eşimin örnek adi altinda bana göre kıyaslamasndan nasıl vazgeciririm..adam sana annengile gitmen hoşuma gitmiyor diyemediği için başkalarını örnek gösteriyor buradan senin anlamanı bekliyor evlenmişsiniz sonuçta zırt pırt ailenin evine gitmene gerek yok eşinin dediği gibi herkes kendi evinde kalıyor.güclü bir insanmışsınız dışarıya istediğiniz gibi çıkıyormuşsunuz pek ala evde de yalnız kalmaktan korkmazsınız.arada illaki gidersiniz ama sürekli gitmek hoş değil evli biri için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?