"O zaten evlenmek istemiyor"muş

Bencede birşey ümit etmeden takılın sizde evlenmeyi düşüneceğiniz başka birileri çıkar karşınıza. Ondan ayrılın en fazla bir ay sonra evlenir başkasıyla emin olun.

Söylemek istediğim de buydu zaten. İşine geldiğinde ısrarcı olmayı üstelemeyi çok iyi biliyorlar. Böyle konularda hep bi ağırdan alma var.

Söylemek istediğim de buydu zaten. İşine geldiğinde ısrarcı olmayı üstelemeyi çok iyi biliyorlar. Böyle konularda hep bi ağırdan alma var.
Kesinliklee ve onun keyfini beklemeyecek kadar değerlisiniz kimsenin keyfini beklemeyin bir buçuk yıl olmuş evlilik üzerine bı gelecek hayal plan dahi kurmuyorsa siz yapmanız gerekeni yaparsiniz

Valla erkek arkadaşım işine geldiğinde gayet ısrarcı olan üsteleyen biri. Ben zaten onun başta mirin kırın ettiğini gördükten sonra böyle dedim. Eğer ben evlenmek istiyorum yoksa devam edemeyiz gibi bir cümle kursaydim eminim kabul ederdi. Ama o zaman da evlendigimizde en ufak bir sorunda zaten evlenmeyi sen istedin diyecekti. Zorlamayla kabul ettirmiş gibi hissedecektim. Ben hiçbir erkeğin g.tünü kaldıramam. Mümkün değil. Hele ki evlenme konusunda. Bak ben evlenme konusunu açmıyorum üstelik evliliği kötülüyorum evlenmek istemediğimi ima ediyorum ama o benle evlenmeye can atıyor hissini yaşamasına izin vermem.

Yaşınız otuz, evliliğe hazırsınız ve evlenmek istiyorsunuz siz. Ancak partneriniz yaşı büyük de olsa küçük de olsa evliliğe hazır değil ve evlilik düşüncesi yok. Buradan çıkarttığımız sonuç zaten hayata dair düşünceleri ve planları aynı olan iki insan değilsiniz siz. Ve maalesef ki evlenmek isteyen kadın ve asla evlenmek istemeyen erkek ikililerinde hep kadın, erkek tarafından cepte görülüyor. Üstelik bu isteğinizi belli etmiş de olmalısınız ki adam sürekli bunun imasını yapıyormuş. Onun size karşı böyle bir planı şimdi olmasa gelecek için de yokmuş demek ki bir de. Yoksa kadın çok dedikoducu olsa dahi kendi kendine mi durup dururken uydurdu bunu? Evlenmeye hazır olup istemek de kötü veya iyi bir şey değil, hiç hazır olmayıp istememekte kötü veya iyi bir şey değil. Burada oturup ya adamın planlarının önceliklerinin değişmesini bekleyeceksiniz ki o halde de gelip burada şu kadar yılımı verdim boşa gitti diye konu açma ihtimaliniz yüksek ya da yollarınızı ayırıp hayat görüşü ve beklentilerinizin aynı olduğu yeni bir insanla tanışmayı bekleyeceksiniz. İkincisi sanki daha güzel bir seçenek.

belkide ayse hic oyle。bisey dememistirde seninki nabza bakiyordur yada evlilik dusunnmuyorum mesaji veriyordur
O da olabilir. Ben dünden beri konuşmuyorum kaç kere aradı ama acmadim mesajlarına dönmedim. Biraz daha kivransin açıp çat diye ayrıldığımi söyleyeceğim. Biraz belirsizlikle boğuşsun. Gerçekten aşırı sinirliyim kendimi enayi gibi hissediyorum.

Zaten kadın dedikoducu olduğu için bu kanıya vardim. Yani kadın bir şekilde insanların özel hayatini sorup öğrenip sonra başkalarına anlatan biri. E bizim durumları da sormuştur ki erkek arkadaşımdan aldığı cevaba göre etrafa da böyle anlatıyor. Bu konu yüzde elli canımı sıktı. Diğer yüzde ellilik kısım ise erkek arkadaşımın ilk defa evlenmek istemediğini net bir şekilde dile getirmiş olması. Daha önceleri ima ederdi sadece. Yani bu durumda bu kişiye yol vermekten başka çare yok dediğiniz gibi

İyi ama evlenmek istiyorsunuz siz esasen. Gittiği yere kadar rol mü yapacaksınız egosu tatmin olmasın diye? Gittiği yere kadar gittikten sonra ne olacak bir anda adam size evlilik teklifi mi edecek? Bu kadar zaman harcamaya değecek bir ilişki mi?

Evet, tek çare gibi görünüyor. Eğer siz de evlenmek istemeseydiniz ortak bir paydada buluşmuş olacaktınız, keyfinize göre size ne iyi geliyorsa ona göre devam eder veya bitirirdiniz. Ama sizin planlarınız, istekleriniz farklı.

İlişki devam etseydi evlenmemize bir yıl kalmış olurdu. Çünkü doğu görevim bitiyor. Bu şartlarda önümüzdeki sömestrda isteme ve nişan yazın da nikah olmalıydı. Fakat ben gördüm ki özellikle son birkaç aydır bunda tik yok. Zaten bu yüzden ona söylemesem de başka şeyleri bahane ederek mesele çıkarıyordum. Ama net bir şekilde dün duyunca da böyle oldu. Ayrilicam kimsenin keyfini bekleme gibi bir niyetim yok. Zaten illa evleneyim kafasında biri değilim. Hayatımda biri varsa illaki isterim ama olmazsa da yalnızlıktan ölmem herhalde. Benimle evlenmek istemeyen birini ikna etmeye çalışacak kadar ölmedim evlenmek için.

İlişkinizi sürekli taktiklerle öyle düşünür böyle düşünürle hesapla kitapla yaşamak yorucu değil mi? Denklem çözer gibi ilişki yaşıyorsunuz. Adamın işine gelmiyor ki üstelemiyor. Evlenmek istemiyor işte gayet anlamışsınız kendi de belli etmiş, başkasından da duymuşsunuz. Sizin evlenmeyeceksek devam etmeyelim demenizle evleneceğini sanmıyorum açıkçası. Sonsuza kadar evlenmeyi kendi hür iradesiyle istesin diye bekleyip rol mü yapacaksınız? O evlenmek istemiyor siz de öyle gibi davranıyorsunuz. Tamam karşılıklı olarak evlenmek gibi bir arzunuz yok o zaman düz mantık baktığımızda. Bunu bir başkasının bilmesi veya dillendirmesi neden sorun oluyor anlamadım.

Çünkü durum netlik kazanmış oluyor. Hem de ben böyle bir diyalogdan sonra evlenmek istenilmeyen takılmalık bir kız gibi görünmüs oluyorum insanların gözünde. Bu tarz konuların milletin dilinde olmasını da isrenirorun. Ben taktik yapmıyorum sadece gururum bazı şeyleri açık açık söylememe izin vermiyor.

Hayır, evlenmezseniz intihar ederseniz, asla yaşayamazsınız anlamında elbette söylemedim. Dediğim gibi bence istememek veya istemek ikisi de anormal durumlar değil. Herkes evlenmek zorunda da değil. Bence bunun ideal yaşı da yok. Herkesin görüşü, tercihi farklı farklı. Yalnızca doğru kişi olduğunu düşündüğünüz biriyle sevgili kalmak yerine planlarınızda evlilik olsun istiyorsunuz. Ama karşınızdaki insan bu görüşte değil. Planlarınız aynı değil. İlişkinizden beklentileriniz çok farklı. Bunu hem size hem de çevresine başta ima etmiş sonra açık açık söylemiş zaten. Dolayısıyla ikinizin birlikte devam etmesi vakit kaybından başka bir şeye benzemiyor. Ortak paydada belki aylar yıllar sonra bir gün buluşulur belki de hiç buluşulmaz.

Öncelikle şunu netleştirelim evlenilmek istemeyen kız=takılmalık kız diye bir şey yok. Evlenmeyi istemek ne kadar normalse istememekte aynı oranda normal. Herkes evlenmek mecburiyetinde zaten değil. Siz de evlenmeyi istemiyor rolü yapıyorsunuz şu an yani erkek arkadaşınızdan farklı değilsiniz. Bu dile düşmelik bir durum değil ki evlenmeyi düşünmeyen insan konusu geçtiğinde bunu belirtletebilir. Bilmediğiniz bir şey de değil neticede.

Zaten benim kafamda oturmayan şey bu meselenin gurur yapılıyor olması. Kendiniz gibi davranmıyorsunuz, düşüncelerinizi gizliyorsunuz bu bence gayet taktiksel davranmak. Evlenmek istemek gurursuzluk neden olsun? İlişkinin gidşatına göre kişi evlenmek ister veya istemez. Sonsuza kadar erkek arkadaşınız kendi iradesiyle evlenmek istesin diye bekleyip evlilik arzunuz yok gibi rol mü yapmayı düşünüyormuşuz?

Yahu tabii ki değil. Ben evlenilmeyen kızlar takilmaliktir demedim. Kaldı ki ben 30 yaşındayım hiç evlenmedim o zaman ben de kendime böyle bir yakıştırma yapayım. Ben belki bazı ayrıntıları tam vermediğimden yanlış anlaşılıyorum. Bakın o ortamda rahat yaşayan kızlar var ve bu kızlar sevgililerinden ayrıldığında özellikle diğer kadınlar " zaten onunla kim evlenir yani kızın ne olduğu belli" diye dedikodu yapıyorlar. Üstüne üstlük bu kızları görünce de yüzüne gülüyorlar. Dedim ya çok dedikoducular. ben şahsen aynı şeyler benim için de konuşulur diye söyledim bunu.

Evet doğru.

Kaldı ki bana seni çok seviyorum sensiz olamam diyen ne zaman ilişkiyi bitirmeye kalksam kapıda yatıp ağlayan yalvaran benimle mutlu olduğunu kimsenin ben gibi olmadığını iddia eden bir erkek evlenmeye gelince neden nazlaniyor. Maddi sorunu olan biri değil. Ben ondan yatlar katlar pırlantalar istemedim. kaldı ki gelirim de onla esit. Yaşı küçük desem o da değil. Evli çocuklu bazı arkadaşlarının evliliklerine özenip şu yaşa geldim çocuğum yok diye hayiflanan biri demek evlenmek istiyor ama benle evlenmek istemiyor diye düşünürüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…