- Konu Sahibi limonsepeti85
-
yeap bende geldim kilom 74.... bende bir zamanlar 60 tımm ..... aahhh aahhhh 5 - 6 yıldr fena kilo aldım... imdaaattt.... kardeş birlikte kurtulalım.... boyum da 1.58 bu arada... bayaa yakınız yani.... birlikte başlayalım mııı....
canım ilk önce başarılar diliyorum,başlamak bitirmenin yarısıdır.yalnız bir şeye şaşırdımgünlügünün ismine.obezite günlügüm yazmışsın..1,60 boy ve 76 kilosun.kendini oldugun gibi gör lütfen.sen fazla kilolusun.obez degil canım.. menüne baktıgımda evet dedigin gibi normalden fazla yiyorsun.mesela; sabah çorbayla beraber toplam 3 dilim ekmek hakkından yemişsin,onu 2 ye çekebilirsin ve ara ögünlerin daha dengeli olabilir diye düşünüyorum..
evet evet canım lütfen birlikte başlayalım, gerçekten birilerinden güç almaya çok ihtiyacım var :)
Bunu görünce hemen atladım, hayalimdeki olay.hadi kendimize yarın abur cubur ambargosu koyalım.... yarın karatayın dediği gibi paketlenmiş hiç bir ürün yemeyelim.... tatlı olmasın hamur işi olmasın... tam buğday ekmeği hariç.... olur muuu yapalım mı?
Merhabalar. Başlık konusuna hiç değinmeyeceğim söyleyenler olmuş zaten :)mesela bugün,
kahvaltıda yarım domates yarım salatalık bir dilim kaşar beş yeşil zeytin 2 dilim ekmek ve bir kase çorba içtim.
ara öğün iki adet peynir tatlısı
öğle bir tabak nohut, bir dilim kepek ekmeği, bir kase yoğurt, birkaç biber kızartma, dondurma.
az önce bir adet köfte yedim (tadına baktım)
birazdan eve gideceğim 1,5 saat yol çekeceğim ve acıkacağım haliyle, şimdiden ne yesem diye düşünüyorum.
90-60-90 modası geçti..balık etli olmak moda..160 boya 60 kilo tam kararı..kilo boyun küsüratında olmalıymış..mesela 150 ise bayan 50 kilo 175 ise 75 kilo..kızlar merhaba,
Gerçekten buradaki herkesi çok çok tebrik ediyorum azim ve kararlılıkları için, sizleri kıskanmıyorum desem yalan söylerim. sorunum var, boğazımı tu ta mı yo rum. Bir catering firmasında sorumlu olarak çalışıyorum. günün 10 saati işyerindeyim ve bunun yaklaşık 7 saati oturarark geçiyor. bir de o güzel kokuların arasında olunca insan tutamıyor tabi kendini. aslında hiçbir zaman 90-60-90 olamadım, hep bir balık etim vardı üzerimde. üniversiteyi 160 boy ve 60 kiloyla bitirmiştim ki çok şişmanım diye üzülürdüm. şu an maalesef ki 76 kiloyum ve duramıyorumdüzensiz besleniyorum hareket etmiyorum ve kilomu taşıyamadığımın farkındayım. yoruluyorum.. aklıma şu geldi, ben burda yediklerimi yazsam gün gün ve sizler beni ayıplasanız ki gördüğünüzde gerçekten ayıplayacaksınız, belki kendimi toparlarım biraz. hem yazdıkça belki bir bilinç oluşur gitgide azalır. sizler de tecrübelerinizi aktarırsınız. nolur kızlar bi el atıverin bana da.( bu arada daha anne bile değilim, hamile kalmaya korkuyorum bu kilolarım yüzünden)
hadi kendimize yarın abur cubur ambargosu koyalım.... yarın karatayın dediği gibi paketlenmiş hiç bir ürün yemeyelim.... tatlı olmasın hamur işi olmasın... tam buğday ekmeği hariç.... olur muuu yapalım mı?
ama doktorlar en az 6 öğün diyo, hikaye mi onlar :)Merhabalar. Başlık konusuna hiç değinmeyeceğim söyleyenler olmuş zaten :)
Öncelikle diyetin bazı püf noktaları var. Mesela bir kepçe çorba bir dilim ekmek demektir. Gün içinde her öğün için max 2 dilim ekmek hakkımız var çünkü o da karbonhidrat. Sabah ya çorba domates vs ya da ekmek domates peynir vs tercih etmelisin
Öğünle birlikte asla ama asla karpuz,dondurma,tatlı vb yemiyoruz. Bu nokta çok önemli. Bu saydıklarımı hiç yemesen daha iyi. Ama illa yiyeceğim diyorsan en azından ara öğün olarak ya da akşam yemeğini feda ederek yapmalısın. Ve en önemli nokta günde iki öğün tüketmek. Aksam yemeği alışkanlığını zamanla tamamen kaldırırsan kilo vermemen için bi sebep yoktur
ah ah bırakın yirmiyi ben bi beş kilo verdiğimi görebilecek miyim ondan bile emin değilmBunu görünce hemen atladım, hayalimdeki olay.
Kek, poğaça pişirmeyi falan öğrenirsem hayatta daha paketlenmiş bir şey yemem.
Daha önce de söylenmiş laf kalabalığı yapacağım 160 boyla ortalama 55-60 kiloyla çok fit olabilirsin. Vereceğin 20 kiloyu da 3-4 ayda yavaş yavaş sporunla verirsen fıstık gibi olursun. Obezim diye kendini ezme.
tamam varım :) ama ben pek poaketli abur cubur yemiyorum genelde paketsizlerden tercih ediyorum dedim ya gıdacıyım herşey elimin altında
ama yarın paketsiz de yemiyim ben :)
Bence hikayeama doktorlar en az 6 öğün diyo, hikaye mi onlar :)
başarılar diliyorum, bende 75 olup 65 olmayı planlayan birisi olarak yakın hedefler koymanı tavsiye ederim, mesela benim ilk hedefim 70 in altına düşmek, bunu gördüğüm an ki kendime güvenimi tahmin et. sonra zaten ye deseler bile yemiyorsun taaaki hedefi gözünden vurana kadarah ah bırakın yirmiyi ben bi beş kilo verdiğimi görebilecek miyim ondan bile emin değilm
başarılar diliyorum, bende 75 olup 65 olmayı planlayan birisi olarak yakın hedefler koymanı tavsiye ederim, mesela benim ilk hedefim 70 in altına düşmek, bunu gördüğüm an ki kendime güvenimi tahmin et. sonra zaten ye deseler bile yemiyorsun taaaki hedefi gözünden vurana kadarbenimde bi günlükçüğüm var yediğimi, içtiğimi, sporumu ne varsa yazdığım beklerim gözüm üstünde kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?