- 19 Ekim 2022
- 2.458
- 6.675
- 108
- 30
- Konu Sahibi Firework27
-
Ne var ki bunda rahatsız olacak, sizin zevkinizi beğeniyor esinleniyor aynısını alıyor. Size bi kötülüğü dokunmuyor sonuçta.Çok uzatmadan örnek vererek açıklamak istiyorum durumu.
Benim 6 yıllık bir kız arkadaşım var ve çok samimiyiz her şeyimizi biliriz
Son 1 yıldır ikimiz de evliyiz, beni rahatsız eden bir çok konu oldu. Sanki beni taklit etmeye başladı.
Eve iki tane beyaz kehribar gözlü yavru kedi sahiplendim kendisi de iki tane beyaz kehribar kedi sahiplendi (hadi diyelim tesadüf)
Evime aldığım halıların aynısının başka rengini aldı
Koltuk örtümün aynısını aldı
Sürekli 100 gram altınları olduğundan bahsediyordu
Bu da yetmedi ben altın küpe alacağımı söyledim fikrini aldım ben almadan gidip kendisi almış (sözde altın hiç sevmeyen biriydi)
Ben altın bilezik aldım gitti kendisi de aldı (hadi buna da tesadüf diyelim)
Az önce yüzük konusu açıldı ben tek taş takmıyorum saçıma takılıyor dedi ve ben aldığım yüzüğü (tektaşı) gösterdim bende alıcam zümrüt olanından dedi
Yani diyeceksiniz ki niye her şeyini paylaşıyorsun Yakın arkadaşım çünkü insan mutluluğunu başka kimle paylaşır ama insan Bi tuhaf olmuyor değil ve ben çoğunu sonradan gördüm
Sizce nasıl bir tutum sergilemem lazım sinirime dokunmaya başladı bu durum
Aynısı başıma geldi, yakın zamanda ikimizinde düğün vardı beraber gelinlik bakmaya gittik arkadaşım tesettürlü ve tarzı çok farklı. Onun düğünü benimkinden önce oldu ve benim beğendiğim gelinliğin tesettür halini yaptırıp aldı, yetmedi herşeyi taklit etti tabi ben bunu fark ettim bana mobilyanı nasıl alıcaksın falan diye sordu bende pembe yeşil bu renkleri söyledim kız gitmiş bi odasına pembe bi odasına yeşil koltuk almışÇok uzatmadan örnek vererek açıklamak istiyorum durumu.
Son 1 yıldır ikimiz de evliyiz, beni rahatsız eden bir çok konu oldu. Sanki beni taklit etmeye başladı.
Eve iki tane beyaz kehribar gözlü yavru kedi sahiplendim kendisi de iki tane beyaz kehribar kedi sahiplendi (hadi diyelim tesadüf)
Bu da yetmedi ben altın küpe alacağımı söyledim fikrini aldım ben almadan gidip kendisi almış (sözde altın hiç sevmeyen biriydi)
Az önce yüzük konusu açıldı ben tek taş takmıyorum saçıma takılıyor dedi ve ben aldığım yüzüğü (tektaşı) gösterdim bende alıcam zümrüt olanından dedi
Yani diyeceksiniz ki niye her şeyini paylaşıyorsun Yakın arkadaşım çünkü insan mutluluğunu başka kimle paylaşır ama insan Bi tuhaf olmuyor değil ve ben çoğunu sonradan gördüm
Bakış açısı demek kiÇok uzatmadan örnek vererek açıklamak istiyorum durumu.
Rahatsız edici ama yaa. İlkokulda lisede falan kopyalayan arkadaş olur ya onun gibi ergence çocukça bir durum oluyor ve bir süre sonra iğreti duruyor. Eltim de beni kopyaliyor. Baya koltuk takımı gidip aynısını aldı. Saçlarım kıvırcık diye gidipnayni şekil kıvırcık yaptırdı. Meslek gereği ceket etek falan giyiyorum. Tarzı hiç öyle olmamasına rağmen bayramlarda ceket etek giymeye basladi. Başlarda önemsemiyor insan ama sonra çok göze batıyor , nasıl desem onun evine gidince kendi evinize gelmiş gibi oluyorsunuz. Ya da normal sohbet edemez oluyorsunuz , mesela kızımı krese verdim. Bu durup durup kreşte kötü davranıyorlar ben asla çocuğumu vermem falan dedi bana sürekli. Kresten memnunum diyorum sen görmeden yapıyorlardı diyor. Neyse aradan üç ay geçmedi kendi kızını kreşe vermiş. Kreş çok iyi rahatladım falan diyor şimdi de.Ne var ki bunda rahatsız olacak, sizin zevkinizi beğeniyor esinleniyor aynısını alıyor. Size bi kötülüğü dokunmuyor sonuçta.
Ya siz arkadaşsınız.. Böyle birbirinizden esinlenebilecek kadar samimisiniz diye düşünüyorum.Çok uzatmadan örnek vererek açıklamak istiyorum durumu.
Nasıl olur anlatır mısınız?Esinlenmek tek taraflı birbirinden habersiz aynı şeyleri almakla olmaz
Sorun orda işte bana söylemiyor ben görüyorum evinde , evet mesafe koyucam sanırım.Hani paslaştığınız bir durum olsa arkadaşlar arasında paylaşılır derdim. Normalde paslaşmıyorsunuz.
Ve ilki duyduğum en garip taklit. Neden iki adet, beyaz, kehribar gözlü kedi?
Eğer 'Sende gördüm çok beğendim aldım, yada 'Nerden aldın bende alayım.' gibi bir ara muhabbet hiç yokta doğrudan evinde görüyorsanız durum yeterince tuhaf.
Genelde kendi zevki olmayan insanlar yapar bunu. Ben kabul edemem arkadaşlığa mesafe koyarım bu şekliyle rahatsız edici.
Habersiz her şeyinin aynısından alınca görüşürüzYani soylediginzi seylerin yarisi cok genel seyler. Koltuk ortusu dediginiz sey herrr yerde ayni her yerde. Sokak kedisi deseniz sürüyle var. Altin deseniz her kadinin bi kupesi bilekligi oluyo zaten.
Bu kadar sinir oluyosaniz gorusmeyi kesin bence. Asıl yakin arkadasim benim begendigim seyleri begenmeyince bozuluyorum. nasil begenmez yani onunda begenmesi lazim, nerden aldin demesi lazim, ballandira ballandira magazayi anlatip onuda almaya tesvik etmem lazim ajsjjs
Sorun habersiz ve sinsi bir şekilde yapması zaten.Aynısı başıma geldi, yakın zamanda ikimizinde düğün vardı beraber gelinlik bakmaya gittik arkadaşım tesettürlü ve tarzı çok farklı. Onun düğünü benimkinden önce oldu ve benim beğendiğim gelinliğin tesettür halini yaptırıp aldı, yetmedi herşeyi taklit etti tabi ben bunu fark ettim bana mobilyanı nasıl alıcaksın falan diye sordu bende pembe yeşil bu renkleri söyledim kız gitmiş bi odasına pembe bi odasına yeşil koltuk almışo günden sonra baya bi mesafe koydum sonra da görüşmeyi kestim. İnsanı sinirlendiren şey fikir alması ya da yardımcı olmanı istemesi değil öyle olsa seve seve fikir veririm. Bunu sinsi bi şekilde yapıyo hatta senin beğendiğini beğenmiyor sonra gidip aynısı alıyo
Benim öyle arkadaşlarım da oldu inan eğlenceli bile oluyor ama burdaki kritik nokta habersiz alması ve benim sonradan görmem eğer o kadar yakınsak bunu bana söylemesi lazım yoksa benim de hoşuma gidiyor tarzımın beğenilmesi ama bir yerden sonra rahatsız etmeye başlıyorbenim de sevmediğim seyleri, hatta insanlarda görüp “ıyy” dediğim seyleri sonradan sevdiğim çok oldu. altın da bunlardan biri. neden bilmem evlendikten sonra bir altın aşkı başladı bende kfkf
onun dısında arkadasımda bir sey beğenirsem veya o beğendiği bir seyi bana gösterirse direkt link atsana ben de alıcam derim.
bi arkadasım var mesela tarzımız tamamen farklı ama aldığım her ayakkabının aynısını alır sonra gelir bana “senin ayakkabından aldım ehehhe” der.
kafa yoracağım bir durum değil ya benim. ben de etrafımdakilerden etkilenirim. sokakta kaç kişiyi durdurdum üzerindekini nerden aldıklarını sormak içinyani bazı seyler sırf size özel üretilmediyse çok da kasmayın. su an öyle bir toplumda yasıyoruz. herkes birbirini etkiliyor
Bazıları bu durumu anlamıyor, kendine has tarzı ve karakteri olan insanları rahatsız eder bu durumRahatsız edici ama yaa. İlkokulda lisede falan kopyalayan arkadaş olur ya onun gibi ergence çocukça bir durum oluyor ve bir süre sonra iğreti duruyor. Eltim de beni kopyaliyor. Baya koltuk takımı gidip aynısını aldı. Saçlarım kıvırcık diye gidipnayni şekil kıvırcık yaptırdı. Meslek gereği ceket etek falan giyiyorum. Tarzı hiç öyle olmamasına rağmen bayramlarda ceket etek giymeye basladi. Başlarda önemsemiyor insan ama sonra çok göze batıyor , nasıl desem onun evine gidince kendi evinize gelmiş gibi oluyorsunuz. Ya da normal sohbet edemez oluyorsunuz , mesela kızımı krese verdim. Bu durup durup kreşte kötü davranıyorlar ben asla çocuğumu vermem falan dedi bana sürekli. Kresten memnunum diyorum sen görmeden yapıyorlardı diyor. Neyse aradan üç ay geçmedi kendi kızını kreşe vermiş. Kreş çok iyi rahatladım falan diyor şimdi de.
Uzak sehirlerdeyiz diye sallanıyorum açıkçası. Ama sık görüşüyor olsak daralirdim cidden. Başta amaan banane diyor insan ama sonra dediğim gibi rahat sohbet edemez oluyorsunuz ne deseniz kayıt altında ve kopyalama ak gibi. Şahsen kendi kişisel görüşü olmayan birey olamamış insanlarla sohbet ilerletemiyorum.
Ha bu ara da benim kocam iyi değil seninki iyi seviyesinde beni sorgulamisti özel günlerini kutluyormu falan diye. Ama işte normal biri sorsa belki garipsemezsiniz ama o itici enerjiyi hissediyor insan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?