- 9 Eylül 2007
- 21.428
- 66.420
- 1.123
- Konu Sahibi obiviyante
-
Sen cesur kızsın Cute. Senin her dediğin ciddiye alınmalı bence. Bu foruma çok şey kattığını düşünüyorum hem bir kadın hem bir anne hemde bir eş olarakhem boşanmış hemde yeniden evlenmiş biri olarak bu konu beni bin parçaya böler
neden ,
maddi durumu yok, şiddet olmayan , ama sevgisiz adamın yan gelip göbeğini kaşıdığı evliliklere evet sinir olsamda cocugun bırakılma ihtimalınden dolayı boşanma derim ve genelde böyle diyorum. Kendi acımdan düşünüyorum cocugumu bırakmaktansa bir ömür göbeğini kaşıyan adamı görmezden gelebilir veya onu yola getirmek için uğraşırım ama cocugumu oraya bırakıp yoluma devam etmem.
aldatma varsa, şiddet varsa , maddi gücüde varsa veya yoksa ama iyi fena ailesi arkasında olan ve cocugu olan bayanlara boşan derim. o cocugada o evliliğin bir yarar sağlayacagını düşünmüyorum
ama burada kimse bu kadar net sonuclar doguracak olan fıkırlerı alıpta ha bana 50 kısı bosan dedı diye boşanacağını sanmıyorum.
peki ben ne yaparım 1 kere ayrılmış biri olarak kocamın gobegını kaşımasına göz yumarım , cocugumuzla ılgılı esım ama bunu kıstas alacagım . Aldatma , şiddet , oglumu hor görürse evet hiç düşünmeden kapıya koyarım
Şu anda ilgili ve sana sevgisini gösteren ve arkanda duran bir eşin var. Ya böyle olmasaydı? Ya gerçekten boşanma noktasına gelseydiniz? O anda acaba aynı tepkileri verebilir miydin?Bnm kv sorunlarm var daha dgrusu onun bnmle.. nisanliyken esime bu drumu asla kabul etmeyecegimi annesinin isteklerine gore yasayamayacagimi soyledim oda kabul etti..Evlendikten sonra esim hic annem hakli demedi ama aramizi ii etmeye calisti ve bu durum benim huzurumu bozuyodu bende esime annenle ii olmam senn icin sartsa bosanalim dedim ustelik hamileydim..Cunku o kadin ölsem uzulmez derdi nedir bilmiyrm diger geliniylede anlasamiyorlar surekli kavgali..
Esim bana annem hakli dese iste gidiceksin goruseceksin falan dese annesinin doldurusuna gelip bana patlasa buraya esime ne yaparmda annesini dgl beni tutsun die konu acmam gider en yakin avukata bosanma sartlarini konusurum..Esimde bunu cok ii biliyo..
Onun disinda Allah sahittr ki esimle cok mutluyum gunde 5 6 kere arar hergun sevdigini soyler en ufak bisi istesem alir ve bana kararli guclu oldugumu kendisine bisi olsa kizimiza sahip cikacagimdan emin oldgunu soyler..
Ben bu mutlulugumu kendimi ezdirmedigime ve esime bagimli olmadigimi hissettirdgm icin olduguna inaniyrm..
Bnmde esimi cok alttan aldgm noktalar var ama bazi seyler vardr ki alttan alinmaz bnm icin kv konusuda boyleydi
Tabi office cim. O ayrı dedim ya. Herif manyaksa yapacak bir şey yok.Adam kadını dövüyor (hatta bazen daha bu sabah dayak yedim diyor), çocuğa şiddet uyguluyor, aldatıyor ve kadının bunun farkında olduğunu biliyor, para vermiyor, kadının yanında başkalarına yiyecek gibi bakıyor.. ben böyle durumlarda boşan diyorum evet.. insan dünyaya 1 kere geliyor onu da elin manyağını çekmek için gelmiyor.. ha sabret diyenler de var, sabredenler de bir şekilde kocaları tarafından öldürülüyor..
Yok canım estafurullah olurmu oyle seySen cesur kızsın Cute. Senin her dediğin ciddiye alınmalı bence. Bu foruma çok şey kattığını düşünüyorum hem bir kadın hem bir anne hemde bir eş olarak...
Seninki klinik vakaymış. Cidden üzerinde çalışılmalıymış.Yok canım estafurullah olurmu oyle seybenım suanda yasadıgım tum hayat kendı secımım degıldı hepsı terk edılmem ıle başladı. Sonrası işte benim sağa sola şerit değiştirmem :) teşekkür ederim
Tabi office cim. O ayrı dedim ya. Herif manyaksa yapacak bir şey yok.
Toplum baskısı işte. O hangi konu ya bu arada? Öyle adamı çükünden sallandıracaksın.Zaten sen bakma obi'm geri kalanlar da boşanmıyor.. bak mesela dün intihar edeceğim diye konu açan kadın ne intihar edecek (etmesin tabi o anlamada demedim sen anlamışsındır) ne de boşanacak.. kocası da 2 eşli olarak hayatını sürdürecek..
Siz boşandınız mı?Adam gerçekten konu sahibini haketmiyorsa boşan diyenlerden biri benim. Kendisine bağımlı,muhtaç olmayan bir kadın, bence bir erkeğin gözünde daha değerlidir.
Iste diyorum ya aramizi iyi etmeye calisti bu durum da bnm huzurumu bozdu once ailemle konustm ben bosanmayi dusunuyorm diye onlarda once yapma etme dediler snra senin kararin her zmn yanindayz dediler snra esim işteydi hatta cagirdm izin aldi geldi ve bu durum yuzunden bosanmak istedigimi artik kendisine karsi saygimi yitirdigimi bu ortamda da cocuk buyutemem deyip bosanmak istedigimi soyldm kendisi kabul etmedi..Ondan sogudugumuda soykedm ben herseyi duzelticem dedi.. Duzelttide ..ya duzeltmeseydi dersende Allah sahittr ki bosanirm..Cunku insan kendisine eziyet etmek icin evlenmemeli ..bu arada Annesiylede o gunden beri gorusmuyorm gorusmem cnku yaptiklari unutulacak seyler dgldi..Şu anda ilgili ve sana sevgisini gösteren ve arkanda duran bir eşin var. Ya böyle olmasaydı? Ya gerçekten boşanma noktasına gelseydiniz? O anda acaba aynı tepkileri verebilir miydin?
Şu cümlenize istinaden yanıt verdim.Siz boşandınız mı?
Canım teşekkür ederim cevabın için. Yanlış anlamayın amacım kimseyi ters köşe yapmak falan değil. Sadece hepimize faydalı olur belki diye açtım bu konuyu. Yani ben gerçekten bu nedenlerle eşinden boşanmış hanımları görmek istiyorum burada. Gerisi bana çok ütopik geliyor.Şu cümlenize istinaden yanıt verdim.
"özellikle doğrudan boşan diyen arkadaşların mutlu bir evlilikleri olduğunu görüyorum en azından buraya o şekilde yansıyor. Acaba şu anda eşiyle mutlu olan bir hanım boşanma noktasına gelse gerçekten bu kadar rahat adamı kapıya koyar mı?"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?