Objektif Olabiliyor muyuz Gerçekten?

Adam kadını dövüyor (hatta bazen daha bu sabah dayak yedim diyor), çocuğa şiddet uyguluyor, aldatıyor ve kadının bunun farkında olduğunu biliyor, para vermiyor, kadının yanında başkalarına yiyecek gibi bakıyor.. ben böyle durumlarda boşan diyorum evet.. insan dünyaya 1 kere geliyor onu da elin manyağını çekmek için gelmiyor.. ha sabret diyenler de var, sabredenler de bir şekilde kocaları tarafından öldürülüyor..

Bnm kv sorunlarm var daha dgrusu onun bnmle.. nisanliyken esime bu drumu asla kabul etmeyecegimi annesinin isteklerine gore yasayamayacagimi soyledim oda kabul etti..Evlendikten sonra esim hic annem hakli demedi ama aramizi ii etmeye calisti ve bu durum benim huzurumu bozuyodu bende esime annenle ii olmam senn icin sartsa bosanalim dedim ustelik hamileydim..Cunku o kadin ölsem uzulmez derdi nedir bilmiyrm diger geliniylede anlasamiyorlar surekli kavgali..
Esim bana annem hakli dese iste gidiceksin goruseceksin falan dese annesinin doldurusuna gelip bana patlasa buraya esime ne yaparmda annesini dgl beni tutsun die konu acmam gider en yakin avukata bosanma sartlarini konusurum..Esimde bunu cok ii biliyo..
Onun disinda Allah sahittr ki esimle cok mutluyum gunde 5 6 kere arar hergun sevdigini soyler en ufak bisi istesem alir ve bana kararli guclu oldugumu kendisine bisi olsa kizimiza sahip cikacagimdan emin oldgunu soyler..
Ben bu mutlulugumu kendimi ezdirmedigime ve esime bagimli olmadigimi hissettirdgm icin olduguna inaniyrm..
Bnmde esimi cok alttan aldgm noktalar var ama bazi seyler vardr ki alttan alinmaz bnm icin kv konusuda boyleydi
Ornegin siddet aldatilma yada sevgiden yoksun birakilma vb seyler varsa asla evli kalinmaz..

Sen cesur kızsın Cute. Senin her dediğin ciddiye alınmalı bence. Bu foruma çok şey kattığını düşünüyorum hem bir kadın hem bir anne hemde bir eş olarak ...

Şu anda ilgili ve sana sevgisini gösteren ve arkanda duran bir eşin var. Ya böyle olmasaydı? Ya gerçekten boşanma noktasına gelseydiniz? O anda acaba aynı tepkileri verebilir miydin?

Tabi office cim. O ayrı dedim ya. Herif manyaksa yapacak bir şey yok.

Sen cesur kızsın Cute. Senin her dediğin ciddiye alınmalı bence. Bu foruma çok şey kattığını düşünüyorum hem bir kadın hem bir anne hemde bir eş olarak ...
Yok canım estafurullah olurmu oyle sey benım suanda yasadıgım tum hayat kendı secımım degıldı hepsı terk edılmem ıle başladı. Sonrası işte benim sağa sola şerit değiştirmem :) teşekkür ederim

Seninki klinik vakaymış. Cidden üzerinde çalışılmalıymış.

Tabi office cim. O ayrı dedim ya. Herif manyaksa yapacak bir şey yok.

Zaten sen bakma obi'm geri kalanlar da boşanmıyor.. bak mesela dün intihar edeceğim diye konu açan kadın ne intihar edecek (etmesin tabi o anlamada demedim sen anlamışsındır) ne de boşanacak.. kocası da 2 eşli olarak hayatını sürdürecek..

Toplum baskısı işte. O hangi konu ya bu arada? Öyle adamı çükünden sallandıracaksın.

bazen bana mesaj atanlar oluyor
soyle mutsuzum bunu yasıyorum ayrılırsam tekrar evlenebılırmıyım cocugum nasıl olur dıye ben mesela onlara hep ayrılma dıyorum duzeltmelerı ıcın telkın edıyorum
bazen ayrılan kısılerden mesaj alıyorum mecburen yola devam etmelerı ıcın destek oluyorum ama sunuda unutmamak gerekıyor evet benım esım gercekten ıyı bır baba ıyı bır kocadan once baba ama boyle olmayabılırdı o yuzden ben ınsanlara ne dıyebılırım . cocuk ana baba yanında guzel

Adam gerçekten konu sahibini haketmiyorsa boşan diyenlerden biri benim. Kendisine bağımlı,muhtaç olmayan bir kadın, bence bir erkeğin gözünde daha değerlidir.

Şu anda ilgili ve sana sevgisini gösteren ve arkanda duran bir eşin var. Ya böyle olmasaydı? Ya gerçekten boşanma noktasına gelseydiniz? O anda acaba aynı tepkileri verebilir miydin?
Iste diyorum ya aramizi iyi etmeye calisti bu durum da bnm huzurumu bozdu once ailemle konustm ben bosanmayi dusunuyorm diye onlarda once yapma etme dediler snra senin kararin her zmn yanindayz dediler snra esim işteydi hatta cagirdm izin aldi geldi ve bu durum yuzunden bosanmak istedigimi artik kendisine karsi saygimi yitirdigimi bu ortamda da cocuk buyutemem deyip bosanmak istedigimi soyldm kendisi kabul etmedi..Ondan sogudugumuda soykedm ben herseyi duzelticem dedi.. Duzelttide ..ya duzeltmeseydi dersende Allah sahittr ki bosanirm..Cunku insan kendisine eziyet etmek icin evlenmemeli ..bu arada Annesiylede o gunden beri gorusmuyorm gorusmem cnku yaptiklari unutulacak seyler dgldi..

Siz boşandınız mı?
Şu cümlenize istinaden yanıt verdim.

"özellikle doğrudan boşan diyen arkadaşların mutlu bir evlilikleri olduğunu görüyorum en azından buraya o şekilde yansıyor. Acaba şu anda eşiyle mutlu olan bir hanım boşanma noktasına gelse gerçekten bu kadar rahat adamı kapıya koyar mı?"

Canım teşekkür ederim cevabın için. Yanlış anlamayın amacım kimseyi ters köşe yapmak falan değil. Sadece hepimize faydalı olur belki diye açtım bu konuyu. Yani ben gerçekten bu nedenlerle eşinden boşanmış hanımları görmek istiyorum burada. Gerisi bana çok ütopik geliyor.

Bazi seylerin 2. Sansi haketmedigini dusunuyorum. En basta ihanet, bunun affi olmaz, olmamalı. Siddet yine kabullenilecek bir sey degil. Ama bunlarin disindaki sorunlarin bir sekilde asilabilecegini dusunuyorum. Olmuyorsa da cok zorlamanin anlami yok.
Ozellikle meslek sahibi olmayan genc kadinlarin, evliliginin sonunu goremiyorsa bir an once kendini gelistirmesi ve bosanmaya hazirlikli olmasi gerektigini savunuyorum hep. Cunku 40 li 50 li yaslarinda terkedilip kocasindan gelecek 3 kurus nafakaya muhtac olan kadinlarla dolu cevrem. Kimse o duruma dussun istemiyorum.
Kendi adima, aldatilsam ya da dayak yesem saniyesinde bosanirim. Ama atiyorum kumar oynadi, borc yapti, ya da ailesiyle sorunlarimiz oldu vs gibi bir durum yasasam çat diye bitirmem evliligimi.

Böyle bir öneri sundum mu tam hatırlayamıyorum ama, ben olayı genellikle kadın tarafından bakarak yorumluyorum.

Çünkü buradaki muhatabımız o. Aşağılanan , şiddet gören , ezilen, bireyselliği sonlanan , düşünce özgürlüğü verilmeyen kadınlara bu öneriyi sunabilirim.

Elbetteki kolay bir süreç değil.

Bekara herşey kolay :) Evlenmeden önce bu tarz konuları okuduğum zaman ohoo atar tutardım valla. "ben olsam...." ile başlayan bir sürü cesur cümle. Evlenince hele bir de çocuk olunca, işler değişiyormuş. Çok şükür çok sevdiğim bir eşim var, mutluyum, huzurluyum. Kötü günlerden geçen bayanların yaşadıklarını anlamam çok zor; ama şunu biliyorum artık, boşan demek kolay ama karşı tarafın bu kararı alması oldukça zor.

ben 'boşan' demeyenlerdenim.ama dayak,bi kaç kere olan ihanet, çalışmayan adamlar için katlan demekte saçma. birde çocuk yoksa boşanmak en iyi çözüm bence.bi kere dünyaya geliyoruz.

zaten kimsede boşan diyince boşanmaz.mutlaka kafasında artıları ve eksileri düşünmüştür ve bir taraf ağır basıyordur zaten.

herkes kendi yorumunu yapıyor.evlenmeye aklı eren bir yetişkin bu yorumlara göre körü körüne boşanmaz heralde.sadece fikir alır.

Ben evli değilim B u nedenle boşanma konularını okuduğumda özellikle çocuk varsa kendimi çocuğun yerine koyup düşünüyorum Böyle annem babam olsun ister miyim Böyle bir aile de böyle büyümek ister miyim diye düşünüyorum
Ayrıca zaten konu sahibi de burdaki insanlar boşan dedi diye boşanacaksa onda da bir sorun var demektir
Ben sanmıyorum ki burada paylaşım yapanlar sırf bi kaç kadın boşan dedi diye boşanıyor Demek ki artık son noktaya geliyor ki boşanma kararı alıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…