Objektif Olabiliyor muyuz Gerçekten?

Öneriyi ciddiye alıp almamak kişinin kendi bileceği şey, ona diyecek hiç bir lafım yok ama evlenmeden önce yaşadığım ilişkilerde eğer bir başkasına "sence bitirmeli miyim?" diye sorsaydım alacağım cevap; sabret düzelir türünden saçmalıklar olacaktı. Mutlu bir evliliğim varsa, öncekileri tam yerinde ve zamanında bitirebilmemden kaynaklanıyor. Kendi evlilikleri öncesi ince eleyip sık dokumamış olanlar, debelenmeyi sürdürebilirler kendi tercihleridir fakat bir sürü kavga sonrası, kocam düzeldi yazanlar, yeni konularıyla kaldıkları yerden devam ediyorlar, ortada aslında düzelen hiç bir şey olmuyor.

Herkesin sabrı, şartları konusunda da diyeceğim bir şey var; madem gücünüz sonu bir türlü gelmeyen aşırı dramatik dizi gibi yaşadığınız kötü evliliğinizi sadece yazmakla sınırlı, insanların bir süre sonra bıkmasını da makul görün.

Boşanma yaşamış biri olarak çok da kolay boşan diyenlerdenim.. Kolay bişey değil elbette boşanmak ama bence diğer zorluklarla yaşamaktan daha zor değil.. Hele ki aldatma şiddet (psikolojik olanı dahil) gibi şeyler varsa insan 60 yaşında torun torba sahibi bile olsa boşanmalı.. Mide almıyo çünkü bu tarz şeyleri..

Tek cümlelik boşan gibi cevaplardan ben de hoşlanmıyorum.

Aklıma takılan detayları sorar, öğrenirim.

Çünkü ne kadar uzun anlatırsak anlatalım ya da anlatsınlar bir evliliğin önemli detaylarını
ancak konu sahibi bilir.

Bir kaç çözüm önerisinin ardından hepsi mi işlemiyor o zaman canına yazık son olarak
boşan derim.

Haa dayak ve aldatma da detay metay bakmaya gerek yok direk boşan denilebilir.

Ama ben o durumda bile direk diyemiyorum, zor bir karar olduğunu biliyorum çünkü.

Evliliğinin ilk yıllarıydı. Haliyle sorunlarim vardı. Cahillik o kadar kolay bitiriyodum ki gözümde bir kalemde her şeyi. Taaa ki çok kıymetli aklı başında yengemle konuşana dek. Bana kurduğu bi cümle hayatımın seyrini değiştirdi;/ne zannediyorsun herkesin kapısının ardı güllük gulistanlik mi? Diye. Bi de kulağıma küpe olacaktı şey söylemişti yasadikcada doğruladı bunu : unutma genelde her kadın bir diğer kadının mutsuzlugindan pay çıkarır ve mutlu olup şükreder. Bi de suna inanıyorum, başkalarınassıra gelince accayip cesaret sahibi oluyor insanlar. Hele başa gelsin en aslan gorunen nasıl kedi oluyor.....

Kadın dayak yiyorsa adam alkolikse , veya uyuşturucu kullanıyorsa , dayan bu evliliğe diyemem ,
birde ada0 sürekli her işten atılıyorsa sorumsuzsa , ayrılmaları çok daha hayırlı , herkes mutlu olmayı hak ediyor buna görede fedakar davranacak ,
kadınlar öldürülmesin ,dayak yemesin , lnsan gibi yaşamasını temeni ediyorum , boşanmak dünyanın sonu değil

Mesela sizin tespitleriniz kayda değer benim için çünkü yaşamışsınız. Bunu kastediyorum bende.

Ya ben tecrübe sahibi insanların daha makul önerilerde bulunacağı kanısındayım. Bu süreçlerden geçmemiş insanların yorumları hiç gerçekçi gelmiyor bana.

Yani kısmen katılıyorum. Bazı mutlu kadınlar hiçte nitelikli değildirler ama eşleri çok çok iyidir. Buda var.

Doğrudur. Allah nazardan saklasın maşallah.

Ya ben tecrübe sahibi insanların daha makul önerilerde bulunacağı kanısındayım. Bu süreçlerden geçmemiş insanların yorumları hiç gerçekçi gelmiyor bana.

Ya elbette eşekten düşeni eşekten düşen anlar misali.
Ama en iyi anlayan en doğru çözümleri sunar diye bir şey yok aslında.

Yani aynı durumun içinde olup duygu durumun aynı olabilir.
Ama o durumda sağlıklı ve doğru kararı herkes alamıyor ki..

Bu nedenle farklı gözler, fikirler almak sağlıklı bence de..

Konu sahibi de harmanlayıp en doğru çözümü bulsun..

ELmayRa sen hep ılımlı oldun. Hep makul yorumlar yapıyorsun.

Mesela sizin tespitleriniz kayda değer benim için çünkü yaşamışsınız. Bunu kastediyorum bende.
Tabiki bilip bilmeden atan tutan insanlara ben de cok kiziyorum ama oyle konular oluyoki zaten ayril demek en mantiklisi oluyo aklin yolu bir kisacasi suruncemelere cok gerek yok diye dusunuyorum

Ben boşanmış ve sonrası kadınların yaşadıklarından yola çıkarak boşanmış kadınların öykülerini yazıyorum , neler yaşayacağını çünkü çoğu o an boşanmak istiyor ama sonrası çocuklar var , aslında çocuklarında heba olmamasından yanayım
çocuk olduğu vakit duygusal davranıp ona göre mesaj yazıyorum , çünkü boşanıpta sırf çocuklar için birleşenler oldu , bazın hiç ummadığın öyküler çıkabiliyor

Yani kısmen katılıyorum. Bazı mutlu kadınlar hiçte nitelikli değildirler ama eşleri çok çok iyidir. Buda var.

Bizim bilmedigimiz iyi yonleri de olabilir. Hic bir erkek niteliksiz karisini bosuna cekmez. Uzaktan baktiginda annem kaprisli, huysuz, dedigim dedik bir kadin. Babamsa sakin, sabirli, annemi surekli memnun etmeye calisan biri. Kac kisiden duydum annen babani haketmiyor, baban anneni nasil cekiyor vs. Fakat biz biliyoruz ki babam aslinda zor, agiz tadina hizmetine duskun, titiz, takintili biri. Onu da annemden baskasi cekmezdi iste. Ustelik gecmiste annemin oyle fedakarliklari var ki kimse bilmez. O yuzden uzaktan uzaga "niteliksiz vs" demeyin. Her evin ici farklidir.

Sizin annenizin böyle bir hayatı olabilir ama iyi adamlara düşen niteliksiz kadınlar var yani bu bir gerçek.

Sizin annenizin böyle bir hayatı olabilir ama iyi adamlara düşen niteliksiz kadınlar var yani bu bir gerçek.

Eğer ancak böyle düşünerek teselli buluyorsan, evet çok aşırı niteliksiz kadınlar bal dök yala heriflerlen evlenmişler ama o pis kadınlar kıymetini bilmiyorlar

Eğer ancak böyle düşünerek teselli buluyorsan, evet çok aşırı niteliksiz kadınlar bal dök yala heriflerlen evlenmişler ama o pis kadınlar kıymetini bilmiyorlar

Benim eşimle bir problemim yok çok şükür. Ben konuyu burada sorunlarıma çözüm bulunsun diye açmadım. Sadece bazı gözlemlerim var KK hanımlarının da dikkatini çekmiş olabilir mi, yada sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda düşüncesiyle açılmış bir konuydu.

İmtihan dünyası. İyi kadınlara huysuz adamların, iyi adamlara da huysuz kadınların imtihan vesilesi olduğu gerçeği malum.

Yani ben size saldırmadım neden kişiselleştirdiniz ki? Kendimi neden bu şekilde teselli edeyim ki? Ben mükemmelim ama eşim kıymetimi bilmiyor düşüncesi çok kibirli bir yaklaşım ayrıca.

Sizin de sanki her evin içini biliyormuş gibi düşünmeniz fesatça. Hem neye göre kime göre niteliksiz? Bunu siz mi belirliyorsunuz yani? Belki eşine göre bilmediğimiz nitelikleri vardır. Siz işte bunu kabul edemiyorsunuz. O eş onu kabul edip evliliğe devam ediyorsa uzaktan konuşanlar boşa konuşuyor. Her şeye de imtihan deyip durmayın. Allah akıl vermiş kullanalım diye. Denize düşünce imtihandır deyip sakin sakin batmamız mı gerekiyor yoksa karaya çıkmaya çalışmamız mı? Az mantık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…