- 27 Eylül 2013
- 4.237
- 8.119
- 248
- Konu Sahibi obiviyante
-
Evliliğinde sorun olan bazı hanımlar burada konu açıyorlar ve gerçekten birçok kişi makul yorumlar yapıyor. Yalnız dikkatimi çeken bir husus var. Mesela özellikle doğrudan boşan diyen arkadaşların mutlu bir evlilikleri olduğunu görüyorum en azından buraya o şekilde yansıyor. Acaba şu anda eşiyle mutlu olan bir hanım boşanma noktasına gelse gerçekten bu kadar rahat adamı kapıya koyar mı?
Sizce gerçekten mutlu evliliği olan bir kadının "Boşan!" önerisini ciddiye almak doğru olur mu? Ben burada özellikle bu tip konularda boşanmış hanımların yorumlarını görmek istiyorum.
Mesela sizin tespitleriniz kayda değer benim için çünkü yaşamışsınız. Bunu kastediyorum bende.Boşanma yaşamış biri olarak çok da kolay boşan diyenlerdenim.. Kolay bişey değil elbette boşanmak ama bence diğer zorluklarla yaşamaktan daha zor değil.. Hele ki aldatma şiddet (psikolojik olanı dahil) gibi şeyler varsa insan 60 yaşında torun torba sahibi bile olsa boşanmalı.. Mide almıyo çünkü bu tarz şeyleri..
Ya ben tecrübe sahibi insanların daha makul önerilerde bulunacağı kanısındayım. Bu süreçlerden geçmemiş insanların yorumları hiç gerçekçi gelmiyor bana.Tek cümlelik boşan gibi cevaplardan ben de hoşlanmıyorum.
Aklıma takılan detayları sorar, öğrenirim.
Çünkü ne kadar uzun anlatırsak anlatalım ya da anlatsınlar bir evliliğin önemli detaylarını
ancak konu sahibi bilir.
Bir kaç çözüm önerisinin ardından hepsi mi işlemiyor o zaman canına yazık son olarak
boşan derim.
Haa dayak ve aldatma da detay metay bakmaya gerek yok direk boşan denilebilir.
Ama ben o durumda bile direk diyemiyorum, zor bir karar olduğunu biliyorum çünkü.
Yani kısmen katılıyorum. Bazı mutlu kadınlar hiçte nitelikli değildirler ama eşleri çok çok iyidir. Buda var.Mutlu insanlar mutluluğun formülünü bulmuştur çünkü, saçma sapan insanlarla mutlu olunamayacağının farkındalar ve dünyayı daha net görüyorlar. Üstelik gerektiğinde kapıyı çekip çıkabilecek sağlamlıkta omurgaya sahip oldukları için genelde eşlerinden saygı görürler, kocaları onları kaybetmekten korkar. Mutsuz insanlarsa karanlık çukurlarında yalnız kalmamak adına "olsun, çekeceksin mecbur, yuva bu dağılmaz, vb" telkinlerle boşanıp mutlu olma ihtimallerini engellemeye çalışırlar.
Doğrudur. Allah nazardan saklasın maşallah.Ben insanoğlunun değişeceğine inanmadığım için "boşan" diyenlerdenim.
Huy,karakter değişmez.
Artarak çoğalır bana göre.
Bugün kolundan sarsan yarın kolunu morartır.
Sadece psikolojik şiddet sebepli boşandım bundan bilmem kaç sene önce.
Bana ve aileme saygı duymayan adamla da ailesi ile işim olmaz.
Şükürler olsun doğru olduğuna inandığım,beni seven sayan bir adamla evlendim.
Ya ben tecrübe sahibi insanların daha makul önerilerde bulunacağı kanısındayım. Bu süreçlerden geçmemiş insanların yorumları hiç gerçekçi gelmiyor bana.
Yani kısmen katılıyorum. Bazı mutlu kadınlar hiçte nitelikli değildirler ama eşleri çok çok iyidir. Buda var.
ELmayRa sen hep ılımlı oldun. Hep makul yorumlar yapıyorsun.Ben elimden geldiği kadar empati kurmaya calısıyorum.
Önce ben olsam ne yapardım diye düşünüp sonra da genel gecer doğrularımı devreye sokuyorum.
Kimseye bos önerilerde bulunmadığım icin vicdanım rahat.
Tabiki bilip bilmeden atan tutan insanlara ben de cok kiziyorum ama oyle konular oluyoki zaten ayril demek en mantiklisi oluyo aklin yolu bir kisacasi suruncemelere cok gerek yok diye dusunuyorumMesela sizin tespitleriniz kayda değer benim için çünkü yaşamışsınız. Bunu kastediyorum bende.
Yani kısmen katılıyorum. Bazı mutlu kadınlar hiçte nitelikli değildirler ama eşleri çok çok iyidir. Buda var.
Sizin annenizin böyle bir hayatı olabilir ama iyi adamlara düşen niteliksiz kadınlar var yani bu bir gerçek.Bizim bilmedigimiz iyi yonleri de olabilir. Hic bir erkek niteliksiz karisini bosuna cekmez. Uzaktan baktiginda annem kaprisli, huysuz, dedigim dedik bir kadin. Babamsa sakin, sabirli, annemi surekli memnun etmeye calisan biri. Kac kisiden duydum annen babani haketmiyor, baban anneni nasil cekiyor vs. Fakat biz biliyoruz ki babam aslinda zor, agiz tadina hizmetine duskun, titiz, takintili biri. Onu da annemden baskasi cekmezdi iste. Ustelik gecmiste annemin oyle fedakarliklari var ki kimse bilmez. O yuzden uzaktan uzaga "niteliksiz vs" demeyin. Her evin ici farklidir.
Sizin annenizin böyle bir hayatı olabilir ama iyi adamlara düşen niteliksiz kadınlar var yani bu bir gerçek.
Eğer ancak böyle düşünerek teselli buluyorsan, evet çok aşırı niteliksiz kadınlar bal dök yala heriflerlen evlenmişler ama o pis kadınlar kıymetini bilmiyorlar
Benim eşimle bir problemim yok çok şükür. Ben konuyu burada sorunlarıma çözüm bulunsun diye açmadım. Sadece bazı gözlemlerim var KK hanımlarının da dikkatini çekmiş olabilir mi, yada sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda düşüncesiyle açılmış bir konuydu.
İmtihan dünyası. İyi kadınlara huysuz adamların, iyi adamlara da huysuz kadınların imtihan vesilesi olduğu gerçeği malum.
Yani ben size saldırmadım neden kişiselleştirdiniz ki? Kendimi neden bu şekilde teselli edeyim ki? Ben mükemmelim ama eşim kıymetimi bilmiyor düşüncesi çok kibirli bir yaklaşım ayrıca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?