Obsesif olabilir miyim?

eflatuun

Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2013
15
0
6
Antalya
Merhaba, ben her konuda fazla takıntılı bir insanınm benim sorunum çevremdeki bir erkekle konuştuğum zaman nişanlımı aldatıyormuş gibi hissediyorum kendimi. sanki günah işliyormuş gibi düşünüyorum. bunun sebebi nedir bilmiyorum. çok çabaladım bu saçma düşünceden kurtulmayı ama psikoloğa bile gittim bunu aşamadım. çevremde benim gibi olan arkadaşlarımda var. iş yerinden biriyle oturup konuştuğumda yada benim nişanlı olduğumu bilen normal bir erkek arkadasımla konuştuğumda bu psiikolojiye giriyorum. bana göre bir kızla bir erkeğin şakalaşarak gülüşerek konuşması rahatsız edici. nişanlımı bu konuda çok kısıtların kendimide hep kısıtlarım içimde içsel bir baskı oluştu böyle düşünerek. bir ara dedim ki kaçıncı yuzyılda yaşıyoruz böyle düşünme çevren arkadaşların tabi olacak normal rahat davrandım şakalaştım güldüm oturdum sohbet ettim. ama sonra bu dönemi sanki kendimi günah işliyormuş sevgilimi aldatıyormuş gibi hissettim ve tekrar aynı durumuma geri döndüm.düşünüyorum evlenicez evimize onun arkadaşları gelicek ben kendimi onlarla biraz fazla konuştuğumda aldatıyormuş gibi hissederim. bunu nişanlımla paylaşsam sen ne düşündüğünü bilmiyormusun kendini analiz ediyorsun diyicek. kendimi analiz ediyorum içimden bişey geçmiyor ama aklıma hep böyle şeyler geliyor. bunu nasıl aşabilirim. salak dediğinizi duyar gibiyim millet neler yapıyor bunu düşünmüyor benim böyle düşünmem saçmalık bununda farkındayım. bir erkeğe çok yakışıklı demem çok tatlı demem dönüp bakmam yada aldattığımı düşünmeme sebep bile olabiliyor. bu psikolojiyle allah korusun nereye kadar gider bilmiyorum. yorumlarınızı bekliyorum...

o bende de var tatlım 3 senedir hatta o kadar ki geçen sene 9 ay kendimi eve kapattım ve hiç dışarı çıkmadım . Şu anda biraz atlatsamda hala var . Sevgilim olmadan dışarı çıkmıyorum . Arkadaşımla felan çıktığımda bile rahatsız oluyorum . Erkek arkadaşlarla tamam yeri geliyor arıyorlar felan konuşuyorum ama yine rahatsız oluyorum . Zaten çok arkadaşım yok . 2 tane arkadaşım var diyebilirim diğerleri unuttu gitti beni ... 1 kız 1 erkek . Bende yoldan geçen biri hakkında tatlı imiş yakışıklıymış Allah sahibine bağışlasın dediğimde bile rahatsızlık duyuyorum . Bunun bir hastalık olabileceğini hiç düşünmemiştim doğrusu ?

şuan ne kadar mutlu oldum anlatamam kendim gibi birini buldum. demek ki böyle düşünen birtek ben değilmişim. peki bunu aşmak için neler yaptın. bişey yaptınmı daha doğrusu. eğer yapmadıysam buyuk ıhtımal senı cok rahatsız etme boyunuta gelmemiştir. bir insana yakışıklı demek onun hoş olduğunu düşünmek aldatma tabiki değildir. bilipte engelliyememek takıntı başlangıcıdır. bunu naba doktorum söylemişti. yoldan gecerken bir erkek bana çarpsa acaba içimden ona karsı bişeymi hissettim diyorum. o derece benim ki.lüften sen yaz ya sen yaz :) özellikle senle konuşmak istiyorum

obsesyon. psikytra gitmenzi öneriyorum ,ilaç tedavisinin etkisini göreceksiniz.o düşüncelerinizin sonu yok.2 yıl boyunca geçiçi bir şey olsa geçerdi zaten.kendi içinizde debelenerek daha da batarsınız kolay gelsin allah acil şifalar versin

Teşekkürler bunu yapmak istemiyorum kendi kendime aşmak istiyorum. ama bunuda başarmak kolay değil...

ilaç tedavisi kötü bir şey değil.nasıl ki bir tansiyon ya da şeker hastası ilaçlarını kullanarak yaşamak zorundaysa bu da böyle bir durum.fiziksel bir rahatsızlıkta kendimize çözüm bulamadığımız gbi ruhsal rahatsızlıklarda da işin uzmanına başvurmalı ve tedavi sürecimizi geciktirmemeliyiz.bu ayıp değil günah değil allah kimsenin başına vermesin çeken bilir yaşanan sıkıntıların zorluklarını.iyi günler

Canım biraz rahatsızdım cevap veremedim ne olur kusuruma bakma . Ben eskiden böyle değildim ne olduysa adını bile anmaktan tiksindiğim eski sevgilimden dolayı oldu ... Şöyle ki onla ilişkim başladıktan sonra değişik bir uyurgezerlik ve uykuda konuşma başladı . Korkuyorum şahsen ... Uyku sersemi kapı çalarsa kapıyı açıp geri yatıyorum , telefonda konuşup mesaj atıyorum ve uyandığımda hiç birini hatırlamıyorum . O kişiden ayrılınca biraz hafifledi . Yani sen anlamasanda bu hayatındaki bir olumsuz faktörden dolayı ortaya çıkan bir şey . Bu geçmişte yaşadığın suçsuz olduğun halde suçlanıp altta kaldığın bastırılmış bir olaydan da kaynaklı olabilir bu arada . Ben çok geç farkına vardım ... Yaşadıklarımı elimden geldiğince şu forumda anlatmaya çalıştım istersen bak tatlım sana pek faydası olmaz belki ama belki beni birazcık anlarsın ;

http://www.kadinlarkulubu.com/psiko...1348-yardiminiz-dokunabilir.html#post29938267

Hiç bir şeyi kafana takma . Kendine devamlı telkin ver bu normal bir şey ; ben kötü bir şey yapmıyorum felan gibisinden . Aklıma şu anda uyku sersemliği ile başka bir şey gelmedi maalesef ... Kendine çok iyi bak tatlım . Ben buralardayım mutlaka elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım bu arada sende beni bu sıcakkanlılığınla aşırı derecede mutlu ettin çok sağol canım :))

İnanmiyrum kendimi goruyorum sanki bu durumu astinizmi ben kac yildir boyleyim ve inanilmaz rahatsizim yataktan cikiamiyorum iki gundur

Bende de var bu benim eski sevgilim yüzünden oldu yoktu gayet iyidim bana hep konuşmaktan şöyledir böyledir başkası yaptı onun hiç arkadaşı yok kız erkekte bi iki tane samimi değil . Önceden o kadar ortamı vardı ki tum kızlar yanına gelirdi sırf onu görmek için sınıfa vs . Biz çıktık böyle oldu . Benimde vardı kendi çapında ortamamim gezer tozaridm Normal her insan gibiydi 10 15 arkdsim şimdi yok kimse 1 2 tane konuşurken hep aldatıyo gibi hsetmeyi geç cafede kız arkdasimla bile oturunca huzursuzluk oluyorum ayrılan o kızardı o istemezdim gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…