Çocuk yapmak gibi bir hataya kalkışma. Çocuk olunca düzelir diyenlere de inanma.
Günaydın Kızlar;
Sabaha yine hüzünlü başladım. Moralim çok bozuk. Kendimi o kadar umutsuz hissediyorum ki, sanki dünya yıkılacak ve ben her an altında kalacağım.
Bugüne kadar bana yardımcı olan ve konularımı bilen arkadaşlarım, bana yardımcı olun ne olur. Bu ümitsizlikten kurtulamıyorum bir türlü.
Başlıkta da yazdığım gibi ben çok takıntılı bir insanım genetik sanırım çünkü babamda çok takıntılı bir adamdı ve hem kendi hayatını hem de bizim hayatımızı perişan etti.
Bir kaç gün önce konu açmıştım. Eşimle tartışmıştık. Sürekli bana sen değişmezsin deyip duruyor. Bende aylardır onu alttan almaya çalışıyorum. Evimde huzurlu bir ortam olsun, güzel güzel geçinelim diye.
Birkaç gün önce yine takıntılar beynime hücum etti. Eşim bana senden çocuk istemiyorum demişti çok ağırlanmıştım bu sözünden unutamıyorum. Yine aklıma geldi. Benim anne olma zamanıma neden eşim karar versin?
Üstelik annesiyle konuşurken bir gün oda bana laf arasında evinizi alın bir sonra çocuk yaparsınız demişti. O kadar sinirlerim bozulmuştu ki anlatamam.
Eltim evlenir evlenmez çocuk sahibi oldu üstelik
Bu işler aklıma gelince çok sinirlendim zaten işyerinde de çok stresli bir gün geçirmiştim üstelik eşimde aylardır süren çabalarıma karşılık vermiyor, sürekli suratsız suratsız geziniyordu evde.
Kendi kendime ağlayıp söylenmeye başladım yanıma geldi git dedim gideceğim zaten deyince delirdim. Bir insan karısını giderim diye tehdit eder mi?
Velhasıl o akşam sonu tatlıya bağlansa da tartıştık. Sonraki gün güzeldi ta ki para konusu gündeme gelinceye kadar. Eşimin sürekli benim harcamalarımı kontrol altında tutmaya çalışmasında nefret ediyorum.
Laf arasında benden para istedi ama ben gerçekten şaka sanmıştım. Tüm paramız onun yatırım hesabında birikiyor. Ne diye ihtiyacın kadarını almıyorsun değil mi? Sırf benim paramı bölüşmek içindir diye geçiriyordum içimden.
Konuşurken lütfen kendime ayırdığım paraya karışma dedim ardından suratın biri bin para. Bende söylene söylene yatağa gittim. Sırf bu iş için gece salonda yattı.
Bende sabah fark edince çok sinirlenip çıktım evden. Sonra aradım dışarıdayım alış veriş yapalım diye açmadı. Defalarca aradım açmadı. Bir sürü mesaj attım yine açmadı. Sonra bir mesaj dışarıdayım geç gelebilirim. O kadar sinirlendim ki inanamazsınız.
Eve gittim yaklaşık iki saat sonra eşimde geldi. Neyse o ara konuştuk güyya barıştık falan. Neden böyle oluyor evimizde huzurlu olmak istiyorum ben bunun için benden beklentilerin neler dedim hiçbir şey beklemiyorum senden dedi
Karışma kendime ayırdığım paraya dedim o kadar surat yaptı ki çıldırdım resmen. Kızlar ağzıma ne gelirse söyledim ;( Oda çok ağır konuştu. Sonra annemi çağırdım konuştu bizimle vs...
Öyle moralim bozuk ki. Ben hassas bir insanım eşimin bana destek olması gerekmez mi? İnsan karısının harcadığı parayı bu kadar mı çok görür. Kendime ayırdığım ayda 700 lira. Çalışan insanım. Kredi ödüyorum evimizin beyaz eşyalarını ben almıştım. Kalanın tamamı da onun hesabına gidiyor kendime ayırdığımdan daha fazla bir miktar.
Evlenirken hiçbir şey gönlümce olmadı. Takdirde etmez. Bana sürekli anormal muamelesi yapmasından nefret ediyorum kızlar. Tamam takıntılıyım evet, kabul ediyorum. En ufak tartışmamızda ipim kopuyor.
Ta bilmem ne zamanki olaylardan giriyorum bilmem nerden çıkıyorum. Oda haklı olabilir kendince ama eşimin de benim hassasiyetlerimi bilip ona göre davranması gerekmez mi? Çok mu kötüyüm ben?
Biliyor musunuz bazen sırf insanlar benden zarar görmesin diye ölüp gitsem diyorum. O kadar canım acıyor ki...
diğer konularda bir yorum yapamıycam ama ayda 700 lira harcamak bana normal gelmedi. geliriniz ne ki bu kadar parayı alışveriş için ayırabiliyorsunuz?
Arkadaşım 700 lira aylık gelirimizin yanında çok küçük bir miktar. Bende çalışıyorum ve kendi kazandığım paradan harcıyorum eşimden bir lira almışlığım yok. Her ay yatırım hesabı için bundan daha fazlasını onun hesabına aktarıyorum. Kredi ödüyorum. Ayrıca evin gıda ihtiyacının bir kısmı ile yine belli sabit ödemelerim var hiçbirisi de kişisel değil. Onun dışında bana bu 700 liradan 300 belki 400 lira kalıyor. Ben sosyal bir ortamdayım masraf oluyor illaki çalışan arkadaşlar bilir. Asla müsrif değilim. Ve evlenirken onu hiç yormadım inan. Evimde hiçbir şey gönlümce olmadı.
Ben para konusunda sana katılıyorum. Ben çalışmıyorum ama çalışan eşlerin evin ihtiyaçları dışında kendilerine ait bir bütçeleri olmaları gerektiğini düşünüyorum. Bütün kazandığımı kocamın eline sayarsam veya her kuruşun hesabını verirsem istediğim bir iki şeyi alamıyorsam ne anlamı var çalışmamın. Tabiki bütün gün çalıştığın için o 700liranın bir kısmı yol parasına yemek parasına gidiyordur işteyken ufak tefek ihtiyaçların oluyordur. Kocana çok sinir oldum bu konuda onun hesabına giden para varmış zaten bide kredi ödüyormuşsunuz eee 700lira da kendinize ayırmanız en doğal hakkınız.
kocana fazla yüz verip tepene çıkarmışsın bence
ha bide şu dikkatimi çekti kayınvalidende sana sen degişmezsin diye nasıl der
neden der anlamadım:44:
Problemliymişim, takıntılıymışım, bana eskiden yaptıklarını unutamazmışım.
Evimize gelmişti. Çocuk konusunda ev aldıktan sonra yaparsınız dedi, eşimde benzer cümleler kurunca kulis yaptılar sandım halada öyle düşünüyorum açıkçası. Bunun üzerine yüzüm düştü.
Eşime şikayet etmiş beni bende neden böyle yapıyorsun deyince bu lafları etti bana arkadaşım
Ne gerek vardı ki bu son tartışmayaaramız iyiydi her şey yoluna girecekti. Allah aşkına belki 100 belki 200 lira için bu kadar huzursuzluk çıkartılır mı? Bana bu lafları söyletti ya içimde buz gibi bir yer hissettim bir an.
Aylardır uğraşıyorum aylardırhiç mi görmedi emeğimi. Sinirlerim zaten hassas zaten bozuk neden üzerime geliyorsun be adam
Amacı nedir acaba gerçekten kendimi asla değişmeyeceğime ciddi ciddi sorunlu bir insan olduğuma inandırıp bu dünyadan göçüp gitmemi mi istiyor eşim ;(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?