böyle konuları okuya okuya korkar oldum evlilikten dert sorun bitmiyor nerde yanlış yapıyoruz biz hep şikayet hep memnuniyetsizlik hep bi tahammülsüzlük nereye gidiyoruz böyle evlilik kurumu nereye gidiyor..
(konu sahibesini tenzih ediyorum)
canım benım hıc kımse ıcın degıl sadece kendın ıcın tedavını aksatma ve bu durumu yen derım
700 tl hıcde cok degıl kaldıkı sen 1 kurus bıle vermek zorunda degılsın kazanc senın ve dınımızde boyle bır yukumlulugun yok evı gecındırmek onun gorevı karısının 1 kurusuna bıle tamah eden erkeklerden nefret edıyorum
cocuk meselesını de ertelersen sırf bu yuzden ertele bence yanı bu psıkolojok durum yuzunden ve ayrıca tedavı olmayan bır sey degıl kı sabırla gecırılen bır surec sonucu sıfa bulacaksın rabbımın ıznıyle ınsallah ılk burdan basla derım ben canım allah yardımcın olsun amin
Lineum seni akılcı yorumlarından biliyorum, yakın bulduğum üyelerdensin, sana yazacaklarım icin bana kızma olur mu?
Eşinin bir odun olduğu gerçeğini bir kenara koyuyorum ve ona göre yorum yapıcam.
Sen aylardır cabalamıyorsun, kendi çapında sessiz kalıp, küsüp, tavır alıp, alınganlık yapıp eşinin seni anlamasını bekliyorsun.
Geçen günki konunda da okudum, eşin param bitti demiş sen elindeki paradan vermemişsin, üstelik tavrın da yanlış; benim parama göz dikme, yeteri kadar alsaydın hesaptan!. Varsın bitsin parası, sen de 50 liranı onunla paylaş. Sonucta paraya ihtiyacınız yok, ikiniz de parasız kalırsanız yatırım hesabınızdan alırsınız. Bunun bu kadar büyük bir olay haline gelmesi bana enteresan geldi. Üstelik erkekler para konusunda hassaslar. Ataerkil yapı icinde büyümüş erkekler icin kasanın eşte durması ve ya eşin yapması hala absürt. Eğer kastın, eşi idare etmekse senin bu yaptığın idare etmek değil, kavga etmek. Ben olsaydım; hayırdır hayatım, neden paran erken bitti, benimkinden vereyim ama bende de kalmadı vs ile durumu anlar sonra da gereken/yönlendirici yorumu yapardım.
Eşin senin cocuk icin hazır olmadığını söylemiş, (yanlış kelime kullanmış olabilirim) aslında fevri cıkışların icin söylemiş bu durumu ama erkek ırkı dam demeden güm dediği icin cok itici/kırıcı bir cümle cıkmış ortaya. Kayınvalidenin gereksiz tespitlerine girmeyeceğim bile, yeni nesil kvler böyle, sana mı soracağım ben ne zaman cocuk yapacağımı.... Madem ev almadan cocuk yapamam, al evi yapayım cocuğumu :)
Onlar "ben tespit yaptım anne" hallerindeyken suratını falan asma, gerekli cümleyi karşı tarafı kırmadan, eşini üzmeden o anda söyle. Hicbir sey yapamazsan da kısmet de, bakarız de, ne bileyim Allah büyük de
Kızlar desteğe ihtiyacım var boş geçmeyin ne olur. İçime öyle ümitsizlik tohumları ektiler ki
Var mı benzer şeyler yaşayıp orta yolu bulan? Evliliğin ilk yılları böyle mi oluyor, yoksa biz gerçekten umutsuz vaka mıyız??
Obsesifim dedim ya. Konu sadece para değil dediğin gibi. Arkadaşım sana yemin ederim aylardır küslük falan yapmıyorum. Öncesi için kabulüm ama son zamanlarda değil.
Para konusunda tahammülüm yok. Yok işte. Çünkü evlenirken her şeyden kıstılar. Düğünün ardından annesi gözümün önünde eşimin üzerindeki tüm altın ve paraları aldı tek kelime etmedim kadın hak gördü kendine.
Evlendik aylarca borç ödedik. Mobilya borcu, eşimin annesinin evine aldığı birkaç şey vardı onun borçları. Bu süre içinde bu kadından en ufak bir yakınlık görmedim. Nefret ediyorum.
O yüzden en azından kendime ayırdığım paraya karışmasını istemiyorum. Eşime bu hususta güvenmiyorum bence benim kendime ayırdığım parayı çok görüyor miktar olarak o sebeple bu şekilde müdahale etmeye çalışıyor.
Kendime ayırdığım paraya karışma dedim ne kadar ayırıyorsun az para mı sanki dedi. Hesabını yapıyor gibi geldi. Delirdim resmen.
Ama sana katılıyorum benim kendimi ifade etme şeklim yanlış. Kendi kendime kızıp durmaktansa açıkça ne istediğimi söylemem lazım. Ben kavga ve tartışmayı tercih ediyorum. Ama son tartışmamızda bana ait olan paranın hesabını yapmanı istemiyorum dedim.
Ardından bir saat konuşmaya çalıştım. Sustukça sustu ve de ipim koptu arkadaşım ya
Düzelecek miyiz bizevliliklerde dönem dönem oluyor mu böyle şeyler...
Senin eşin manyak kardeşim, bilmiyorum düzelir mi ama bi denemekte fayda var. Yazdıklarında bana çok takıntılı gelmedin gayet normal yazmışsın öyle kv öyle koca ben de öyle davranırım yani.
Lineum seni akılcı yorumlarından biliyorum, yakın bulduğum üyelerdensin, sana yazacaklarım icin bana kızma olur mu?
Eşinin bir odun olduğu gerçeğini bir kenara koyuyorum ve ona göre yorum yapıcam.
Sen aylardır cabalamıyorsun, kendi çapında sessiz kalıp, küsüp, tavır alıp, alınganlık yapıp eşinin seni anlamasını bekliyorsun.
Geçen günki konunda da okudum, eşin param bitti demiş sen elindeki paradan vermemişsin, üstelik tavrın da yanlış; benim parama göz dikme, yeteri kadar alsaydın hesaptan!. Varsın bitsin parası, sen de 50 liranı onunla paylaş. Sonucta paraya ihtiyacınız yok, ikiniz de parasız kalırsanız yatırım hesabınızdan alırsınız. Bunun bu kadar büyük bir olay haline gelmesi bana enteresan geldi. Üstelik erkekler para konusunda hassaslar. Ataerkil yapı icinde büyümüş erkekler icin kasanın eşte durması ve ya eşin yapması hala absürt. Eğer kastın, eşi idare etmekse senin bu yaptığın idare etmek değil, kavga etmek. Ben olsaydım; hayırdır hayatım, neden paran erken bitti, benimkinden vereyim ama bende de kalmadı vs ile durumu anlar sonra da gereken/yönlendirici yorumu yapardım.
Eşin senin cocuk icin hazır olmadığını söylemiş, (yanlış kelime kullanmış olabilirim) aslında fevri cıkışların icin söylemiş bu durumu ama erkek ırkı dam demeden güm dediği icin cok itici/kırıcı bir cümle cıkmış ortaya. Kayınvalidenin gereksiz tespitlerine girmeyeceğim bile, yeni nesil kvler böyle, sana mı soracağım ben ne zaman cocuk yapacağımı.... Madem ev almadan cocuk yapamam, al evi yapayım cocuğumu :)
Onlar "ben tespit yaptım anne" hallerindeyken suratını falan asma, gerekli cümleyi karşı tarafı kırmadan, eşini üzmeden o anda söyle. Hicbir sey yapamazsan da kısmet de, bakarız de, ne bileyim Allah büyük de
Obsesifim dedim ya. Konu sadece para değil dediğin gibi. Arkadaşım sana yemin ederim aylardır küslük falan yapmıyorum. Öncesi için kabulüm ama son zamanlarda değil.
Para konusunda tahammülüm yok. Yok işte. Çünkü evlenirken her şeyden kıstılar. Düğünün ardından annesi gözümün önünde eşimin üzerindeki tüm altın ve paraları aldı tek kelime etmedim kadın hak gördü kendine.
Evlendik aylarca borç ödedik. Mobilya borcu, eşimin annesinin evine aldığı birkaç şey vardı onun borçları. Bu süre içinde bu kadından en ufak bir yakınlık görmedim. Nefret ediyorum.
O yüzden en azından kendime ayırdığım paraya karışmasını istemiyorum. Eşime bu hususta güvenmiyorum bence benim kendime ayırdığım parayı çok görüyor miktar olarak o sebeple bu şekilde müdahale etmeye çalışıyor.
Kendime ayırdığım paraya karışma dedim ne kadar ayırıyorsun az para mı sanki dedi. Hesabını yapıyor gibi geldi. Delirdim resmen.
Ama sana katılıyorum benim kendimi ifade etme şeklim yanlış. Kendi kendime kızıp durmaktansa açıkça ne istediğimi söylemem lazım. Ben kavga ve tartışmayı tercih ediyorum. Ama son tartışmamızda bana ait olan paranın hesabını yapmanı istemiyorum dedim.
Ardından bir saat konuşmaya çalıştım. Sustukça sustu ve de ipim koptu arkadaşım ya
Düzelecek miyiz bizevliliklerde dönem dönem oluyor mu böyle şeyler...
Sağ ol canım çok teşekkür ederim yorumun için. Başka bir arkadaşa yorum yazmıştın bir defasında çok beğenmiştim. Eşime benim nasıl birisi olduğuma karar verecek makam olmadığını bildirdim demiştin yani bu mealdeydi yanlış hatırlamıyorsam. Aslında benimde bunu yapmam lazım ama yapamıyorum işte.
Kaynanama hiç güvenmiyorum bir keresinde benim evimde bana komşunun kızının vakti zamanında eşimi görünce içinin geçtiğini söylemişti ;( eşime dediğimde ne var canım iyi niyetli düşünememiştir tepkisini aldım.
Eşimin aklına benden sonra daha iyi birileriyle bir hayat kurabileceği fikrini empoze etmeye çalışıyor kanaatimce. Bir ara sürekli olmuyorsa baştan bitirmek lazım evlilikleri diyordu. Halada devam ediyor eminim.
Evlenmeden öncede bana eltimin eşime başka birilerini düşündüğünü söylemişti. Eşim ne diyor biliyor musun? Bunların tamamı iyi niyetle söylenmiş. Ha birde annesinden iyi kaynana bulunamazmış bu zamanda
Havanda su dövüyorum velhasıl. O kadar sinirliyim ki
Artık bir şey beklemiyorum zaten eşimden.
Bana ait olan paraya göz dikmesin, evimde huzursuzluk çıkartmasın yeter.
Öyle ağır laflar söyledik birbirimize ki. Çok incindim. Belki bu soğukluğa neden olurda eşimden ayrılmaktan korkmam eskisi kadar.
Saygı olmadan sevgi olmuyormuş gerçekten. Eskiden bunu duyunca sevginin önüne ne geçer ki diyordum ama oluyormuş.
Çok kırgınım, çok canımı yaktı benim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?