Obsesyon, Evliliğin İlk Yılları ve Eşim...

böyle konuları okuya okuya korkar oldum evlilikten dert sorun bitmiyor nerde yanlış yapıyoruz biz hep şikayet hep memnuniyetsizlik hep bi tahammülsüzlük nereye gidiyoruz böyle evlilik kurumu nereye gidiyor..
(konu sahibesini tenzih ediyorum)

Yok arkadaşım tenzih etme bende aynı soruları soruyorum. Bu her zaman böyleymiş emin ol. Ama eskiden kadınlarımızın gücü yokmuş idare ediyorlarmış adamları.

Belki ben idare etmeyi öğrenemedim bilemiyorum. Gerçi dedim ya aylardır uğraşıyorum ama durum ortada. Hakkımızda hayırlısı ne deyim. Sorunlu tiplerle evli olup mutluluğu yakalayan arkadaşlar;

Ne yapmak lazım gerçekten?

Kusura bakmayin ama benim cok tuhafima gitti. Calisan bir bayansiniz kimseye muhtac degilsiniz, kimsenin kahrini cekmek zorunda da degilsiniz.
Paranizi neden onun hesabina yollayip biriktiriyorsunuz ki ? Size simdiden böyle yapan insan ilerde sizin paranizla biriktirdigini size verir mi saniyorsunuz ?
Neden kendiniz kendi paranizi biriktirmiyorsunuz madem sizinle para hesabi yapiyor sizde yapin kendi paraniz sizde kalsin. Ne kadar harcayip ne kadar biriktirdiginizi siz ayarlayin bunu ona da söyleyin sert sekilde yada yumusak sekilde küserse de küssün eminim bundan daha fazla üzülemezsiniz zaten.
Neden cekinip bunlara izin veriyorsunuz ona muhtac degilsiniz bu kadar tavizi anlamis degilim.
Bosuna kendinizi yipratmayin cocugunuz da yokmus birakin inceldigi yerden kopsun yada o kopuyor sanip düzelsin bu sekilde evliliginiz sizi mutlu etmez yipratir kahreder.
Ayrica her kadin biraz takintilidir. Sizin ki biraz fazla yada degil. Bu cok da kötü bisey degil. O bu sekil davranmasa eminim sizde herseyi takmazsiniz zaten.

Birkaç gün önce yine takıntılar beynime hücum etti. Eşim bana senden çocuk istemiyorum demişti çok ağırlanmıştım bu sözünden unutamıyorum. Yine aklıma geldi. Benim anne olma zamanıma neden eşim karar versin?

Dostum, sen istersen dunyanin en takintili insani ol, bu laflari haketmemissindir. :2: :2: Ne demek senden cocuk istemiyorum ?

Esiniz hodugun teki bence, hanzo hanzo konusuyor. Ustteki yoruma %100 katiliyorum, niye paranizi beraber biriktiriyorsunuz? Bence yarisini kendi hesabiniza aktarin, yarin obur gun basiniz agrimasin. Kendisi de annesi de cins zaten ne olur ne olmaz paranizi guvende tutun.

Sağ ol canım çok teşekkür ederim yorumun için. Başka bir arkadaşa yorum yazmıştın bir defasında çok beğenmiştim. Eşime benim nasıl birisi olduğuma karar verecek makam olmadığını bildirdim demiştin yani bu mealdeydi yanlış hatırlamıyorsam. Aslında benimde bunu yapmam lazım ama yapamıyorum işte.

Kaynanama hiç güvenmiyorum bir keresinde benim evimde bana komşunun kızının vakti zamanında eşimi görünce içinin geçtiğini söylemişti ;( eşime dediğimde ne var canım iyi niyetli düşünememiştir tepkisini aldım.

Eşimin aklına benden sonra daha iyi birileriyle bir hayat kurabileceği fikrini empoze etmeye çalışıyor kanaatimce. Bir ara sürekli olmuyorsa baştan bitirmek lazım evlilikleri diyordu. Halada devam ediyor eminim.

Evlenmeden öncede bana eltimin eşime başka birilerini düşündüğünü söylemişti. Eşim ne diyor biliyor musun? Bunların tamamı iyi niyetle söylenmiş. Ha birde annesinden iyi kaynana bulunamazmış bu zamanda

Havanda su dövüyorum velhasıl. O kadar sinirliyim ki

Lineum seni akılcı yorumlarından biliyorum, yakın bulduğum üyelerdensin, sana yazacaklarım icin bana kızma olur mu?

Eşinin bir odun olduğu gerçeğini bir kenara koyuyorum ve ona göre yorum yapıcam.

Sen aylardır cabalamıyorsun, kendi çapında sessiz kalıp, küsüp, tavır alıp, alınganlık yapıp eşinin seni anlamasını bekliyorsun.

Geçen günki konunda da okudum, eşin param bitti demiş sen elindeki paradan vermemişsin, üstelik tavrın da yanlış; benim parama göz dikme, yeteri kadar alsaydın hesaptan!. Varsın bitsin parası, sen de 50 liranı onunla paylaş. Sonucta paraya ihtiyacınız yok, ikiniz de parasız kalırsanız yatırım hesabınızdan alırsınız. Bunun bu kadar büyük bir olay haline gelmesi bana enteresan geldi. Üstelik erkekler para konusunda hassaslar. Ataerkil yapı icinde büyümüş erkekler icin kasanın eşte durması ve ya eşin yapması hala absürt. Eğer kastın, eşi idare etmekse senin bu yaptığın idare etmek değil, kavga etmek. Ben olsaydım; hayırdır hayatım, neden paran erken bitti, benimkinden vereyim ama bende de kalmadı vs ile durumu anlar sonra da gereken/yönlendirici yorumu yapardım.

Eşin senin cocuk icin hazır olmadığını söylemiş, (yanlış kelime kullanmış olabilirim) aslında fevri cıkışların icin söylemiş bu durumu ama erkek ırkı dam demeden güm dediği icin cok itici/kırıcı bir cümle cıkmış ortaya. Kayınvalidenin gereksiz tespitlerine girmeyeceğim bile, yeni nesil kvler böyle, sana mı soracağım ben ne zaman cocuk yapacağımı.... Madem ev almadan cocuk yapamam, al evi yapayım cocuğumu :)

Onlar "ben tespit yaptım anne" hallerindeyken suratını falan asma, gerekli cümleyi karşı tarafı kırmadan, eşini üzmeden o anda söyle. Hicbir sey yapamazsan da kısmet de, bakarız de, ne bileyim Allah büyük de

Obsesifim dedim ya. Konu sadece para değil dediğin gibi. Arkadaşım sana yemin ederim aylardır küslük falan yapmıyorum. Öncesi için kabulüm ama son zamanlarda değil.

Para konusunda tahammülüm yok. Yok işte. Çünkü evlenirken her şeyden kıstılar. Düğünün ardından annesi gözümün önünde eşimin üzerindeki tüm altın ve paraları aldı tek kelime etmedim kadın hak gördü kendine.

Evlendik aylarca borç ödedik. Mobilya borcu, eşimin annesinin evine aldığı birkaç şey vardı onun borçları. Bu süre içinde bu kadından en ufak bir yakınlık görmedim. Nefret ediyorum.

O yüzden en azından kendime ayırdığım paraya karışmasını istemiyorum. Eşime bu hususta güvenmiyorum bence benim kendime ayırdığım parayı çok görüyor miktar olarak o sebeple bu şekilde müdahale etmeye çalışıyor.

Kendime ayırdığım paraya karışma dedim ne kadar ayırıyorsun az para mı sanki dedi. Hesabını yapıyor gibi geldi. Delirdim resmen.

Ama sana katılıyorum benim kendimi ifade etme şeklim yanlış. Kendi kendime kızıp durmaktansa açıkça ne istediğimi söylemem lazım. Ben kavga ve tartışmayı tercih ediyorum. Ama son tartışmamızda bana ait olan paranın hesabını yapmanı istemiyorum dedim.

Ardından bir saat konuşmaya çalıştım. Sustukça sustu ve de ipim koptu arkadaşım ya

Düzelecek miyiz biz evliliklerde dönem dönem oluyor mu böyle şeyler...

Yok tatlım rahat ol.Eşimle 11 yılın üzerine evlendik.İlk 6 ay çok zordu.Çok kavga ettik.Her kavgada sen zaten şunu da yapmıştın bunu da demiştin diye yıllaaaar öncekileri gündeme getiriyordum.Kavganın yönü değişiyordu.Aynı evde yaşamak çok zor birşey.2 ayrı aileden geliyorsun.Biz ki 11 yıldır birlikteydik.aynı evde yaşamak çok başka birşey.Bu bir adaptasyon dönemi.Hepsi geçecek.Evliliğiniz yoluna girecek.Sadece sana tavsiyem baştan kuralları nasıl koyarsan, eşini nasıl alıştırırsan o öyle gider.Senin özveri olarak yaptığın işler zamanla görevin haline döner.2 kuruş kenara atayım da evimin işini kendim yapayım desen bir zaman sonra hem eve o parayı getirmek hem de o temizliği, ütüyü vs. yapmak vazifen olur.senden yaşça büyüğümdür muhakkak benim abla olarak tavsiyem paranı tamamen eşine teslim etme.Tabi ki ev giderlerine eşlerin ikisi de katılmalı.Bazen evin tüm giderini erkek ya da ttüm gideri bayan üstleniyor.İkisi de kötü bence.Ortak olmalı.Fakat bir birikim de yapıyorsanız ya ortak hesapta yapın ya da aylık misal 1000tl 500 500 bölerek hesaplarınıza yatırın. KAdınlar birikimi kendi üstlerine istediğinde nedense başka kadınlar bile bunun adına güvensizlik diyor.Bukadar teslimiyetçi olmamak gerek.erkekler velinimetimiz değil. Kişi kendine biçtiği değer kadar değer görür.İş görüşmelerinde bile ne kadar maaş talep ediyorsunuz sorusunun altında yatan tuzak budur. Eskileri açmamanı tavsiye edeceğim ama kendimden biliyorum ki bu iş böyle kolay olmuyor.Zamanla geçiyor.Bizde özellikle çocuktan sonra çok şey değişti.Maşallah diyim en son ne zaman kavga ettik hatırlamıyorum bile. Eski konuları açmayı bırak düşünsem de hatırlayamıyorum. Öncelikle kim ne yapmışsa affetmekle başla.Kendini de affet eşini de.Herkes hata yapar.Mutlu olmak istiyorsan ben önemliyim, ben kıymetliyim, kimsenin beni üzmesine izin veremem de ve gençliğini yaşa.Zaman geri gelmiyor.Ömür nezaman bitecek bilinmez.Belki son günlerimizi yaşıyoruz.Ben kavga ettiğimizde hep ya eşim bu akşam işten dönemezse diye düşünürüm ve hemen ararım.Bu önemli bir ayrıntı

Senin eşin manyak kardeşim, bilmiyorum düzelir mi ama bi denemekte fayda var. Yazdıklarında bana çok takıntılı gelmedin gayet normal yazmışsın öyle kv öyle koca ben de öyle davranırım yani.

Ben senin sorunlu olduğunu düşünmüyorum ama diyelim ki öylesin eşin seni bunu bilerek almadı mı ayrıca kv sana nasıl böyle birşey söyler hadi diyelim söyledi sen elbette bunu unutamazsın, eşler tartışabilir sinirli anlarında kötü şeyler de söylenebilir barışınca genelde unutulur ama 3. şahısların söyledikleri unutulmaz ne zaman çocuk yapacağınıza eşin ve sen karar verirsiniz ki bayanın düşüncesi daha önemli taşıyacak olan o, kv değil. Birikimleriniz neden eşinin hesabında hesap ya ortak olmalı ya da bayanın hesabında durmalı. Maddi durumunuz kötü olur da anlarım senin yaptığın harcamanın hesabının tutulmasını ama bu durumda bayanın harcamasına karışılmamalı delice alışveriş yapıyorsa senin böyle bir durumun da yok insanların belli bir yaşam standardı vardır sen sizinkini bilip zaten ona göre harcıyorsundur diye düşünüyorum kaldı ki kazandığın para az değil. Kendimden örnek vermem gerekirse harcamalarımı genelde kredi kartı ile yaparım eşim şimdiye kadar bunu neden aldın v.s demedi

Arkadaşım maalesef ki bende obsesifim ve ilaç tedavisi görüyorum. Benzer takıntılar bende de var üstüne bende bir de temizlik hastalığı başgösterdi ki psikiyatri doktoruma göre bu da osesifim bir parçası olarak değerlendiriliyormuş. Hiçbir şeyi unutmuyorum ve unutturmuyorum çabuk sinirleniyorum, çabuk sakinleşiyorum ama sinirlendiğim zaman üzerime gelinirse daha beter sonuçlar çıkıyor. Bende çalışan bir bayanım ve iki tane çocuğum var biri 9 diğeri 4 yaşında çok fazla yoruluyorum. Bütün gün işyerinde çalış sonra eve git yemekti mutfağı toplamaktı, kızımın derslerine yardımcı olmaktı küçükle ilgilenmekti bazen sinirlerim tamamen boşalıyor. Hatta dün akşam küçüğe sesimi yükselttim biraz akşam yemeğini yedirmek için 7'den 9'a kadar uğraştım yemiyor beni peşinde gezdiriyor yiyicem anne diyor kaçıyor bende en sonunda otur şuraya artık oğlum yeter ya dedim eşim suratıma bakıyor ters ters ne bakıyorsun suratıma çok biliyorsan sen ilgilen madem ben bağırıyorum tahammülsüzüm o zaman sen yedir elimden tabağı alıpta ters ters bakmakla hiçbir şey çözülmüyor dedim ve kızımın dersi bitince pijamalarını giydi, dişlerini filan fırçaladı iyi geceler öpücüğü verip yatırdım yatağına oğlanla sen ilgilen ve sen uyut bu akşam benim sinirlerim çok gerildi artık nasıl oluyormuş görürsün hem de dedim yarım saat uğraştı pijamalarını giydirmek için zar zor giydirdi yatağına yatıramıyor en sonunda kızdı yatsana oğlum ya diye ne oldu niye bağırıyorsun ki ben bağırınca ters ters bakıyordum dedim kalktım yine tuvaleteni yaptırdım, dişlerini fırçaladım ufaklığın öpüp iyi geceler dileyip yatırdım. Bir de eşim dönmüş bana çocuğu yatağa yatırmak ne zor işmiş diyor. Genelde bana destek olmaya çalışıyor kendince ama sadece masayı kurarken, yemeği yedikten sonra koltuğa uzanır eline kumandayı alır arada kızımın anlamadığı bir konu olursa git baban anlatsın derim anlatır o kadar. Offf offf biz kadınların işi gerçekten zor. Bende ne dertliymişim arkadaşım

Niye düzelmeyesiniz? Karşılıklı özveri ile yapılamayacak sey yok bu dünyada.

Bu arada belirtmeyi unutmuşum ben de bir obsesifim, takıntılarımı aşana kadar cok zorlandım ama aştım. Mesela en büyük takıntım eşimdi, onu da aştım eski eşim oldu

Senin eşin manyak kardeşim, bilmiyorum düzelir mi ama bi denemekte fayda var. Yazdıklarında bana çok takıntılı gelmedin gayet normal yazmışsın öyle kv öyle koca ben de öyle davranırım yani.

güldürdün beni arkadaşım.

Ona sorarsan da ben manyağım, inşallah senin dediğin gibidir.

Elmayra çok güzel anlatmışsın, yapıcı bir bakış açısı getirmişsin konuya.

Ama şunu söylemeden geçemeceyeciğim. Ataerkil yapı içinde büyümüş erkekler kasanın kendisinde durmasını istiyor çünkü kendi ailelerinde babalarında bu düzeni gördüler, fakat anneleri büyük ihtimal çalışmıyordu ev işlerinden sorumluydu. Günümüz kadını çalışıp maaşını eşine verecek yatırım yapması için, birde ekonomik şiddet görecek, bence artık böyle bir dünya yok.

Ataerkil adam karısının parasına göz dikip hesap sormaz. Konu sahibinin eşini cimri birine benziyor, cimri olmasaydı lineumun gözüne batmazdı böyle şeyler. İnsanları kendi silahlarıyla vurmak gerekiyor arada. Öncelikle eşiyle arasını düzeltsin, sonrada kendi birikimini kendisi yapsın, ev araba v.s. alma durumlarında herkes birikimini ortaya koyar zaten. Evlilik = paylaşım.

maddi konularda gözünde mimli oldukları için tahammül edemiyorsun
Seninki yine oğlunun takılarına göz dikmiş, benimki benim yakamdakilere de göz dikti...!!!
Aç gözlü insanlardan nefret ediyorum. şansıma bunlar denk geldi.
Çoğunluk böyle artık yeni nesilde, gelin aldık değildi indirimden eşya aldık gibi bakıyorlar olaya
ne kadar ucuza getirsek kardır. Ama bunu yaparken kendilerine insanlık saygı v.s. gösterilmesinide beklemesinler bi zahmet.

arkadaşım ilk öce allah sabır versin diyorum..
işallah bu günlerde geçecek diyorum...
kaç yıllık evlisin acaba merak ettim..
çünkü evliliğin ilk yıllarında tabiri caizse taşlar yerine oturana kadar bütün evli çiftler bi takım sorunlar yaşıyor..eğer bu sorunları atlatırsan evliliğin yerine oturmuş ve daha huzurlu günler seni bekliyor demektir..
bende 11 yıllık evliyim bizde eşimle bi sürü sıkıntılar yaşadık tartışmalar .v.s
ama ben bi gün şunu fark ettim..eşim bana nasıl davranıyorsa bende ona öyle davranndım o bana ne kadar değer veriyorsa bende ona o kadar değer verdim..çünkü ne kadar çok üstüne gidersen o kadar çok ters tepiyor.bazen akışına bırakmak en doğrusu...
zamanla insanlar olgunlaşıyor ve her şeyi sorun yapmaktan vazgeçiyorsunn.
mesala bişey isteyeyim ilk önce hayır dese ben üstelemiyorum sonra bi bakıyorum daha iyisin yapmış bi şelkilde karşıma geliyor...
para konusuna gelince herkesin kadın erkek fark etmez mutlaka bağımsız hesapları olmaları..mutlaka para biriktir gelecekte bizi neler bekliyor bilemeyiz....
kendine iyi bak canını sıkma zaman her şeyin ilacı

Bana çok da takıntılı gelmedin açıkçası. Senin yaşadığın benzer şeyleri bizde yaşıyoruz. Para konusunda ben kenara köşeye atıyorum hiç ona söylemiyorum bile. Mesela her ay 100 TL atıyorum kendi hesabıma haberi bile yok öle bi hesaptan. Ben bunu ona güvenmediğim için değil bi birikimimiz olsun diye yapıyorum. Çünkü bence parayı yönetmeyi bilmiyor eşim. Ya tamamen kesmek masrafları, yada gönlüne göre harcamak.
İdareyi ben almakda istemiyorum çünkü annemden biliyorum, çalışmadığı halde evde para işlerini o yönetir ama babam para harcamayı zerre bilmez, kadında ay şuna yetiremedik ay bunu ödeyemedik diye kafaya takar durur. Kendince idare etsin bi şekilde öğrensin istiyorum.
Sende boşver parana takmasına takılma, umursama. He de geç ya. Her harcadığını söyleme. Bazı alışverişlerini kredi kartından yap, öderken bunu almıştım şunu almıştım de. Erkeklerin bu huyuna sinir oluyorum, çalışırken, bizim paramızı yerken bişi yok, ev işine gelince elini sürmez, sonra bişi istersin almak için, acaba ihtiyacın varmı diye didikler durur. Önceden vazgeçiyordum öle diyince almaktan, artık bende karar aldım, bişiyi istiyorsam alıcam, parayı bende kazanıyorum biliyorum ne zorlukla olduunu. Ama onu almayınca o para birikiyormu hayır, benim istediğim oluyormu hayır. Ozaman ne diye bekliyorum.

Birde ben hep eşimede diyorum evliliğimizde problem varsa bu sadece senden veya benden kaynaklı olmaz. İkimiznde payı vardır. Benim öküz kocam hala her yaptığının doğru olduğuna kafayı takmış gidiyor ama zaman geçtikçe arkadaşların dediği gibi olgunlaşıyorlar, bazı şeyleri görüyorlar, bizlere söylemeselerde haklısın doğrusun diye, anlıyorlar haklılığımızı.

Birde erkekler kavgada can acıtmayı çok iyi biliyorlar. Dan diye lafı edip sende ne yaralar açtığına bakmıyorlar. Psikolojik şiddeti çok güzel uyguluyorlar. Belkide seni sindirmek için sana takıntılı muamelesi yapıyor, belki aynı takıntılar kendinde de mevcuttur. Berabermi gidiyorsunuz terapiste? Sen yine kendin için tedavini kesme. Rahatlıyorsan, mutlu oluyorsan, takıntılı olduğunu düşünüyorsan mutlaka devam et. Ama ben takıntılıyım ben düzelmem deme. Eşin dersede umursama. Hele k.valideni hiç takma. Sen sorunun ne olduunu biliyorsun düzeltmeye çalışıyorsun kendinde. Belkide k.validende kıskanç, kinci bi insan. Bazısı art niyetli olur ya o cinsten belki.

Herkes değişir, sen mutlu oldukça eşinide mutlu edersin. Sen takıntılarından kurtuldukça evliliğinde yoluna girer. Biraz daldan dala bi anlatım oldu ama bence çabaladıkça düzene girer bişiler. Eşin sendeki değişimi gördükçe oda değiştirir kendinde bişileri. he değiştirmezse nolurki, sen kendine yetmeyi öğrenirsin, mutlu olmayı öğrenirsin, takıntılarınla başa çıkmayı öğrenirsin. Ama öncelikle düzeleceğine inanmalısın.

Artık bir şey beklemiyorum zaten eşimden.

Bana ait olan paraya göz dikmesin, evimde huzursuzluk çıkartmasın yeter.

Öyle ağır laflar söyledik birbirimize ki. Çok incindim. Belki bu soğukluğa neden olurda eşimden ayrılmaktan korkmam eskisi kadar.

Saygı olmadan sevgi olmuyormuş gerçekten. Eskiden bunu duyunca sevginin önüne ne geçer ki diyordum ama oluyormuş.

Çok kırgınım, çok canımı yaktı benim...

canım haklısın o yorumu ben yazmıstım yalnız bende esıme o lafları etmek ıcın yıllarım gectı ve aldıgım tedavılerın sonucunda rabbımın ıznıyle yasadıgım ıyılesmenın urunuydu durumum
hamdolsun halen devam edıyor ıyıyım gucluyum kendımı ıyı hıssedıyorum rabbıme bın sukur hıcbır lafı ıcımde tutmuyorum bende duracagına onda dursun deyıp karsımda kı kımse duyması gerekenı tatlı tatlı soyluyorum cok da guzel oluyor valla
sorun ne bılıyor musun aynı yatagı paylassakda en ufak zaafımızı paylasmayacagız bu erkek mılletıyle yoksa gercekten kakınc oluyor basımıza maalesef oysa ben sanmıyorum kı hıcbır hemcınsım esının bır zaafını kakınc yapsın basına degıl mı bız bayanlar tam tersıne destek olur care ararız nasıl duzelır dıye ama onlar koz olarak gorurler ne care.....
bu evlenmeden once su sunu buldu bu bunu buldu muhabbetlerıne cok takılma babannem der kı delıklı boncuk yerde kalmaz elbet bırı alır boynuna takar yanı dogal olarak esının de senınde bekar olan herkes gıbı evlenmeden evvel talıbı begenenı olmustur ve bence evlı bır ınsana bunu soylemek gercekten terbıyesızlık yanı
kv sanırım cazgır gelın gormemıs nerden bulacak kı sen gıbısını gayet samımı soyluyorum ben calıssam maasımın kurusunu vermezdım asla neden verecekmısım kı hayat musterek yanı

esının yaklasımı tıpık turk erkegı yaklasımı canım aılesı daıma haklı annesı saf tum aıle fertlerı adeta kanatsız melek o yuzden o kısma da takılma bırak bosver onunla bu tarz polemıge hıııc gırme kendıne odaklan yardım al veya alıyorsan surdur terapı olabılır veya ılaclı tedavı kı ben bu sekılde atlatmıstım daha fazla kendını hıc etme emın ol sana senden baskasından fayda yok allah yardımcın olsun

Son düzenleme:

Ne kadarlık evlisiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…