evet... hıc kımseyı gormek konusmak ıstemıyo ınsanın canını... bnmde ısım konusarak ustelık dun basladım ıse.. ve zor katlanıyorum ınsanlara.. butun en yakın arkadaslrımın cocukları vr oncelerı kucagımdan ındırmezdım ınanın bana kıskanmak dgıl ıcım cız edıyo artık smdı basını bıle oksasam aglıyorm bnden snra evlenen akrabalarım vr hamıleler hepsı yan komsum karsı komsumm alt komsum hamıle ıyıce dıbe serılmıs gıbı hıssedıyorum kendımı napıcamm bılmıyorumm Rabbım umudumuzu kaybettırmesın.. esım bırazdan gelıcek daha soylemedımm anlıycak yuzumden
arkadaşım hiç anlamadımki benim ağrıdan eser yok tuaflık bende galiba herkeste ağrı var sanırım benimki tutmadı. canım keşke dr.na sorsaydın ilk aşılamanmı
evet... hıc kımseyı gormek konusmak ıstemıyo ınsanın canını... bnmde ısım konusarak ustelık dun basladım ıse.. ve zor katlanıyorum ınsanlara.. butun en yakın arkadaslrımın cocukları vr oncelerı kucagımdan ındırmezdım ınanın bana kıskanmak dgıl ıcım cız edıyo artık smdı basını bıle oksasam aglıyorm bnden snra evlenen akrabalarım vr hamıleler hepsı yan komsum karsı komsumm alt komsum hamıle ıyıce dıbe serılmıs gıbı hıssedıyorum kendımı napıcamm bılmıyorumm Rabbım umudumuzu kaybettırmesın.. esım bırazdan gelıcek daha soylemedımm anlıycak yuzumden
ffatoscum bnde ılk 7 gun yerımden bıle kalkamıyordum bgn 11.gunumdu su 3*4 gundur kendı ısımı kendım gruyorumm..kii yınede agrılarım vr ama ıste smdıkı agrıları adet agrısımı yoksa asılama agrısımı dıye ayırt edemıyorum... olucak bunlar canım dua edelım bebısımızın tutunmasından dolayıdır bu agrılar..
bende hiç öyle şiddetli ağrılar olmadı...
hepsi geçiyor merak etme. bunları hepimiz yaşadık, bazılarımızda hala yaşıyor. inan bana zamanla hafifliyor. ben artık hiç oralı değilim.6 sene oldu evleneli. son 1 senedir tüp bebek raporu çıkarmak için uğraşıyorum. gece yarısı uykumdan uyanıp saatlerce ağlardım. çoçuğun olduğunda yapamayacağın şeylerin listesini yap ve hepsini dene. en azından ben öyle yapıyorum, insanın acısı biraz olsun hafifliyor ve kafası dağılıyor. inan, gerçekten gecicek.
sancal slm, bndede kıst olmustu 8 tane banada ılac vermemıstı dr um hatta yadırgamıstım ılk asılamamı kıstler yok olmadan yaptı... ve tutmadı...aglaya aglaya hasta olucam sabahtan berii... hıc sansım yokmus..
kızlar moral vermeye calıstıgınız ıcın hepınıze cok tesekkur ederım.. degerlerımın yukselmıycegını bılıyorum,ama korktugum basıma geldı pko vr dıye yazmıstım burdan gebelık yksa pko dan dolayı gelmıyodur dıyodm ve oylede oldu... smdı adet gormeyı beklıycem dr.umu degıstırmeyı dusunuyorm ıstemesemde yenı bı dr yenı bı umut dıyorum... hıc ıcımden gelmıyor ıkıncıyı denemek bn bu bebegı cok ıstıyodumm hepınız gıbıı.. Rabbım herkese versın .. onceden de yazmıstım kızlar neden bılmıyorum ama ıcım elvermıyor hıc cocuklu arkadaslrımla gorusmek ıstemıyorum benden sonra evlenenlerın cocukları vr etrafn sorularndan sıkıldım kımseyıı gormek ıstemıyormm.. napıcagımı bılemıyorumm kızlar.. bı bebek gorunce ıcım cız edıyor gozlerım doluyor.. ozenıyorum hayal kuruyorum ısım bıle koymustumm karnımı oyle sevıyodum ki guya olumsuza bıle alıstırmıstım kendımı.. yalan cok ıstedıgım ıcın olumluydu hep dusuncelerım... hepımızın aynı sey dusundugunu hıssettıgını bılıyorum Allah buyuk dıyorumm... Rabbım dualrımızı elbet bıgun kabul edıcek..
bak bir şey anlatayım...ben 8 yıllık evliyim aşılama tüp bebek derken olmadı...hiç hamile kalmadım.aradan 2 sene geçti kendiliğinden oldu mucizemi evet mucizeydi.hatta öyleki düşüremediler çok sıkı tutunmuşlaproskopi ameliyatıyla almak zorunda kaldılar.
yani olurmu olur....
iyi aksamlar kızlar bende bugun çok mutsuzum dr gittim kist var dedi ama ben de hiç olmuodu saskınım çok 2. asılamam bidahaki aya kaldı rabbim sabır ihsan etsin hepimize inş.olur bebişler ama ben ne yapcam bilmiyorum ilaçda vermedi erisin die ah yarabbi sabır ver çok stresli bi dönem
cok coookkkuzgunum asılamamın 13.gunu ama sonuc negatıff.. dr um 3 bekle bıdaha yapalım adet gormezsen dedıııı.... ama smdı mnegatıf dıye ogrendım ya kesın hemen gelirr..
annecımmm nerdesınnn bebegımmmm....
bu gün 13.gün daha adet olmama 4 gün var....hiç bir adet belirtisi yok...ama kahverengi akıntı var .sanırım benim bebeğim benimle değil...
23 gün sonra sigaramı yaktım.çok iğrençti sanırım bırakıyorum .şimdi biriken ütüler ve evin temizliğini yapmak lazım.
kızlar bugun aşılamamın 11. günü. ama benim hiç bir belirtim yok maalesef. hatta her ay olduğu gibi adet belirtilerim var. adet ağrılarıyla hamilelik belirtileri aynı diyorlar ama hiç mi anlamaz insan hamile olgunu yaa. o yüzden pek ümitli değilim ben. hayırlısı inşallah
arkadaşım üzülme. vardır bunda da bir hayır diyelim. hamile olduğu sevinciyle havalara uçup sonrasında düşük yaşayan nice talihsiz insanlar var. ben 2009 21 martta 8 haftalık bebeğimi düşürdüm. hatta çok ilginçti herşey anlatayım sana : karnımda acı ve batma vardı. adetime de 2 hafta falan var. dahiiyeye gittim. adam sol kasıgıma 4 parmağıyla hafifçe bastırdı ama acıdı tabii. dedim ki dr bey acıdı ne olabilir. kanda beta hcg isteyelim dedi. ben de deli heralde dedim kadın doğumcu değil bişi değil. neyse verdim kanı anneme gittim. hastane tanıdıktı biz ararız dediler. umursamadım bile dr hatalı muayene ediyor diye kafadan çizdim herşeyi. neyse akşamüstü aradı hemşirenin biri dedi ki Bilge hanım sonuç 26 eee dedim ne demek bu, biz 10 üzerini gebe kabul ediyoruz tebrik ederim dedi. aman bir sevinç bir mutluluk ağladık zırladık vs vs. fakat 5 hafta oldu gidiyorum karın ultrasonunda yok görüntü. kan veriyorum değerler fırlıyor. orada anladım bir aksilik olduğunu ama dua ettim hep. neyse artık 8. haftaya girmiştik yine gittim doktor bu sefer radyologların renkli doppler'i var ya o odaya gönderdi. bebek fasulye seklini almıştı. tamam hersey yolunda dediler ben eve geldim. yemek yaptım vs vs derken akşam eşim geldi sofraya oturacağız wc ye gideyim dedim. gittim ki kanamam olmuş ve ben anlamadım hiçbir şey. bağırdım geldi apar topar acile. bebek ölmüş dediler. ertesi gün kürtaj oldum. hevesim kursağımda kaldı. keşke düşük olmasaydı herşey yolunda gitseydi diye az dertlenmem. sonrasında korunmadım hem de hiç ama tekrar gebe kalamadım. herşeyin bir zamanı var diyorum. düşüğün psikolojisi daha kötübundan eminim.
slm canim, senin yasadigin da zormus, bence düsük yapmak hamile kalamamaktan daha kötü, ama bir teselli oda hamile kalabilecegini bilmek, nolacak bu halimiz, mübarek bu senede okadar hamile varki, sagim solum hamile, en yakin arkadasimda 8 haftalik hamile, en kötüsü ne biliyormusunuz, ne olacagini bilememek, belirsizlik, cok imreniyorum planlayip hop diye hamile kalanlara...
hamile kalabileceğimi biliyorum bilmesine ama 2 yıl oldu hep boşa çıkan ümitlerimdi. benim de çok sevdiğim bir dostum var "ben herhalde camızım ilk denemede oldu" der hep güldürür beni. azıcık iridir kendisi
sabret canım aslında kistler için ilaç vermesi gerekirdi ama hemşire bi arkadaşım var oda adet olunca kistler kendiliğinden gidiyor diyor belkide dr un böyle düşünmüştür üzülme gelecek ay aşılamamızı beraber yaptırırız dr um banada bu ay dinlen gelecek ay yapalım dedi:)
ben ilk gün hiç kalkamadım sonraki günlerde çok zorlandım yürürken falan.bir de doktor ilişki önerdi ilk 3 gün boyunca yaa öldüm valla bitene kadar can gitti canımdan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?