annecikler ya benim şekerim yüksek çıktı diyet yaptm ama şimdi bıraktım korkuyorum ama diyettte çok ağır
benim de 50 gram yüklemede şekerim 1. saatte 169 çıkmıştı, doktor 100 gramlık test istedi... onda da 1. saat 153 2. saat 152. 3. saat 107 mi ne çıkmıştı. bunun üzerine doktor bana diyetisyene devam et dedi.. (zaten önceden de 2 aydır gidiyordum, kısa sürede çok kilo aldım diye yönlendirmişti doktor)
diyetisyenin verdiği listeye göre yersem çok aç kalıyordum ve kilo veriyordum. şeker yüklemesinden sonra da diyetisyen beni k okruttu, listemdeki öğleden önce meyvessini bile çıkardı... yok haftaya 3 gün açlık tokluk şekerini ölç sonuçalrını getir falan dedi...
ama ben sallamadım, birkaç doktor arkadaşımla konuştum, onlar da diyetisyenler bişeyden anlamaz, senin kilon gayet iyi gidiyor, şekerin de çok yüksek değil sadece pilav makarna kızartmayı tatlıyı falan yeme ama normalde canın neistiyorsa ye dediler, ben de aynen öyle yapıyorum.
neticede o diyetisyen benim hangi şartlard açalıştığımı, metabolizma hızımı nerden bilecek... resmen oturma organından sallıyor, bir de aman harfiyen uy diyor... hiç de uymadım 31. haftadayım ve toplamda 7.5 kilo falan aldım.bebeğin gelişimi de çok şükür iyi...
bunlar biraz da özel hastanede hasta söğüşlemenin derdinde gibime geliyor ve güvenmiyorum.
arkadaşlar bend e29+4 haftalık hamileyim 16 kilo aldım gögüs altındaki kemikler fena batıyor sağdön olmuyor sola dön olmuyor iç çmaşırıda kullanmaıyorum bü yüzden tavisyesi olan var mı
aynı bende de var cnm iki kaburgamın arasına girio ve fena halde cnm yanıo oraya bişe değdinde bile cnm çok yanıooama bi çaresini bulamdım bide dr. bana sola yada sağa yat dedi bu şekilde yattımda daha da cnm yanıo düz yatıp başımı yüksekte tuttumda daha ii..
anne'nin yaşı:................. 26
Yaşadığı il/doktoru/hastanesi:..........istanbul/ayşe katrancı/erdem hastanesi
gebe kaldığı ay/kaçıncı haftada:.......nisan/31
Tahmini doğum tarihi:.....................10-21/01/2012
Kaç kilo ile gebe kaldığı:...................70
Şu anda kaç kilo:...........................81
Yaptırdığı tetkikler:.........................ikili test, üçlü test, seker yükleme ve kan tahlilleri
bebeğin cinsiyeti:................ erkek
bebeğin adı:....................... ege aras
bebeğin en son bakılan kilosu ve boyu:28+3 haftalıkken 1625 gr 39 cm
şikayetler/tedavi yöntemleri : el uyuşması baş ağrısı
kıslar bende ocak annesi olcam inşallah el uyuşması çok oluo bende bu hafta başladı şuan 30+3 haftadayım..Bide başım arıo çokk
aynı bende de var cnm iki kaburgamın arasına girio ve fena halde cnm yanıo oraya bişe değdinde bile cnm çok yanıooama bi çaresini bulamdım bide dr. bana sola yada sağa yat dedi bu şekilde yattımda daha da cnm yanıo düz yatıp başımı yüksekte tuttumda daha ii..
tşk edrim evet düz yatmak iyi geliyor bana ama cok düz yatmak doğru değildiye duydum ama ne yapalım artrıkkkkk cekıcez......
bu arada bende erdem hastanesine gidyorum hangi erdem hastanesi doktorun kim ÖZLEM
Ben geceleri sıcak su torbası koyuyorum biraz, eşim de sırtıma masaj yapıyor sıcak sıcak, o zaman ağrılarım azalıyor. fizik tedavi uzmanı önerdi, iyi geldi ağrılarıma. hatta 24 saat sıcak havluyu sırtıma dayayıp yatasım var. ama karnımızdan uzak tutmak şartıyla.
merhaba arkadaşlar 28.haftadayımm,biz oğluşumun alışverişi için eminönüne gittik..herkes alışveriş için mahmutpaşa havuzlu han dedi ama biz hastane çıkışı battaniye nevresim v.s kürkçü han dan aldık..fiyatları çok uygundu..kıyafet olarakta ananemiz sağolsun doldurup doldurup getiriyor o nedenle ben birşey almadım...havuzlu hana da gittik ama fenalık geçiriyordum kalabalıktan tansiyonum çıktı resmenkaçarak uzaklaştık ordan ...birde araba olarak exor un 5 li travel sistemini 499 tl ye aldım..(bebek arabası,ana kucağı,anne çantası,ayak battaniyesi ve yağmurluk),çok şık bir araba henüz karar vermediyseniz tavsiye edebilirim.
kızlar çok ilginç bi durum yaşıyorum 4-5 gündür . lütfen ayrdımcı olun bana... ben normalde çok sık büyük tuvalete çıkan birisi değilim ama şu bi kaç gündür yemeklerden sonra hemen tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorum. karnım da ağrıyor ... endişelenemeye başladım sizde de oluyor mu
slm bayanlar
bende bu hafta özellikle çok ağrılar olmaya başladı..dayanılmayacak ağrı değil karnımda sürekli sanki aşağı doğru çekiliyomuş gibi hissediyorum..geceleri uyuyamıyorum özellikle sağa sola dönerken zorlanıyorum..sizde de aynı durumlar var mı..sanırım sona yaklaştıkça herşey daha zorlaşıyor..Allah yardımcımız olsun cidden...
bir de bebeğime oda yapmak istiyorum internet sitelerini araştırıyorum duvar süsleri arıyorum..tavsiye ettiğiniz özellikle güzel olan bişiler var mı oda süslemeleri için?
sıcak su torbasını nereye koyuyorsun cnm...
sırtımda kas spazmı olan bir nokta var, böyle diken gibi batıyor, sıcak su torbasını bir havluya sarıp o noktaya koyuyorum. eğer eşim de masaj yaparsa çok rahatlıyorum, bütün ağrım geçiyor. aslında merhemler var ama hamilelikte sakıncalı olduğu için kullanamıyorum. doğum sonrası işallah :)
Yine sen bilirsin ama gebelik şekeri yalnızca kilo ile ilgili bir sorun değil diye biliyorum ben. Doğum esnasında ve doğum sonrasında bebeğimizde bir komplikasyon olmasın diye gebelik şekeri olanlara diyet veriliyor. Bende gebelik şekeri çıkmadı ama otokontrolle ekmeği, makarnayı ve pilavı bıraktım. Şekeri bırakamıyorum yalnız.
Ama 31 haftada 7.5 kilo çok iyi bir değer. Ben 33. haftadayım 13 kilo aldım
cnm bu durum çok normalmiş bendede oluo bende çok sık çıkıorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?