- 27 Şubat 2013
- 14.802
- 42.309
- 798
benimde yok inan ki eşim bile anlamıyo bazen burda dertleşiyorm çoğu zaman napim
evlenince bizde aile oluyorz memleketimiz eşimiz oluyorne güzel ben çok özlüyorum istanbulu.bütün ailem orda.
Lulum selenyum demistin ya aldim gunde kac adet icirdin sen bir de hap kac mg di onagore icireyim bir zarari yok degilmi bunun ??
Merhaba bizde bugün keciboynuzuna basladik gunde ne kadar icirdin canım
Lulum selenyum demistin ya aldim gunde kac adet icirdin sen bir de hap kac mg di onagore icireyim bir zarari yok degilmi bunun ??
evlenince bizde aile oluyorz memleketimiz eşimiz oluyor
merhaba canım hayırlı olsun inşallah tedaviye gerek kalmadan hamile olduğunun müjdesini alırsınç bende bundan 15-20 gün önce snein gibiydim ne yapacağımı bilmiyordum buraya yazmıştım dün aşılamam gerekleşti artık bekleme sürecine girdim Rabbim cümlemizin yüzünü güldürür kucağımıza yavrularımızı almamızı nasip eder
rahim filmi çektirmedim acısı nasıl birşeydir bilmiyorum ama aşılamada canının acıyabileceği tek nokta spekulum oda eğer kendini sıkmazsan acımayacaktır.
tedavinin geri kalanı hakkında öncelikle doktora adetin 2 günü gideceksin (3. günüde olabilir ama ilaçlara 3. günü başlıyorsun ve eğer iğne verirse hemen bulman zor olabiliyor o yüzden 2. günü git ilaçlarını yazsın) ilaçların veirelecek bunlara 3. günü başlatıyorlar büyük çoğunlukta. doktorun sana bir sonraki kontrol için gününü söylüyor taa ki yumurtaların yeteri büyüklüğe gelene kadar daha sonrada sana aşılama yapacağı güne ve yumurtların durumuna göre hangi gün vee saate yapmanı söyleyerek çatlama iğnesini veriyor onu yapıyorsun. sonrada 36 saat sonrasında aşılama yapmak için doktora gidiyorsun. aşılama günü eşin aşılamadan bi kaç saat önce sperm örneğini yıkaması yapılacak olan laboratuvara veriyor orada spermler yıkanıp ileri hızda ve sağlıklı olanlar ayrılıyor. sonra en fazla bir ka. dk süren basit işlemle doktorun aşılamanı gerçekleştiriyor.
devlet hastanelerinde prosedür nasıldır bilmiyorum zaten her yer yapmıyor. ben hastanede çalışıyorum bizim burada yapılmıyordu ben başka bir ile özel doktora gittim.
iğneler kilo aldırıyor mu sorunun cevabına gelince o kadar uzun süre kullanmadığın için pek sıkıntı olmuyor belki biraz ayva göbeği olabilir
ücret konusunda ben özelde yaptırdım ama hastanede çalıştığım için ilaçlar için rapor çıkarttım raporla beraber 2 kutu gonal f ve çatlama iğnesine 180 lira verdim. sperm yıkama için 100 lira doktorumada muayene yumurta takibi vs hepsi dahil 550 lira verdim canım tabi bu fiyatlar çok değişken oluyor. mesela gonal f nin raporsuz fiyatı tek kutu 360 lira ama bazı yerlerde doktorlar ile eczaneler anlamaşmalı olabiliyor 250 liraya alabniliyorsun. ben iki kutu gonal f kullandım ama benim dozumu yüksek tuttu doktorum 150 ile başladım burada en yüksek başlayanalardan biriyim. genelde 37.5 yada 75 ile başlatıyorlar.
amanın çok uzun oldu soracağın varsa yanıtlarım
merhaba hoşgeldin cnm...rahim filmin anestesiz mi yapıldı benm öyle yapılmıştı çok canım yanmıştı...aşılamanın rahim filmi ile uzaktan yakından alakası yok...en fazla 5 dk olay ve emin ol acısız bi işlem..ilaçlar kilo aldırmıyor..kullandığın ilaç miktarına göre fiyatlar değişiyor..ben puregon 600 kullanmıştım bide çatlatma iğnesi filan 230 gibi bi fiyat çıkmıştı..şimdi 2.aşılamamı olacağım bende..adetimin 3.günü başlayacağım ilaca raporumu çıkarttım...inşaallah bebeğine kavuşursun cnm..
hoşbulduk canım. evet anestesiz yapıldı allah kimseye gerek etmesin başka bişe demek istemiyorum, iğrenç bir acı...raporu tedavi olacağım hastane yani başkent çıkarır mı ? raporu nasıl çıkarttırabilirim
ayy benimde anestezi olmadan yapıldı doktorun gıcıklığı yok 5 dk işlemmiş canım yanmazmış falan filan işkence gibiydi.başkent devlete ait bi hastane ise çıkarır tedavinde orada mı olacak doktorun söylemesi lazım zaten sana bazı testler filan lazım sana eşine ait onları toplayıp sgk kuruluna teslim ediyorsun..onlar sana şu gün gel al diyorlar...adetten önce çıkması lazım raporun ilaçları karşılıyor adetin 3. günü başlıyorsun doktorun ilacın dozunu filan söylüyor nasıl yapacağını anlatıyor....
evlerden ırak yani o acıteşekkür ederim canım.bu defa acemiliğimizin cezasını çekeceğiz gibi görünüyor, sıraladığın şeyler epey yabancı geldi çünkü :44: neyse bakalım hayırlısı olsun ..[/QUOTE
daha önce yaptırdığın testler filan da geçerli oluyor..aslında basit ben karışık anlatmış olabilirim biraz bi kaç bilgiyi toplayıp hastanenin içinde bulunan sgk kurulu diye bi yer var oraya teslim ediyorsun...doktor aslında tek tek anlatıyor bunları sıkıntı olmuyor pek...mesela ben adetime 10 gün varken filan gittim hastaneye rapor kağıtlarını teslim ettim 3 gün sonra gel al dediler..adetin 3. günü tekrar kontrole gidip ilaca başlanacak bu ilaca başlama günü herkese 3. gün uygulanıyor sanırım...sonra 1 ya da 2 defa kontrole çağırıyor,sonra şu saatte çatlatma iğneni vur diyor...36 saat sonra da aşılaman yapılıyor...inş yardımcı olmuşumdur cnm...hemen başlayacak mı tedavin kaç günün var daha....
Tatlim ben esime ihtiyaci olan tum vitaminleri barindiran bi urun aldim herseyi tek tek kullanmaktan cok daha etkili ve kolay bence..
günde 1 tane 500 mg sanırım canım yazmıyo üstünde,ne zararı canım vitamin o benim eşimi gripten bile koruyor
sağol canım inşallah yalnız bana ikiz diyen kaçıncı kişisin bilmiyorum hemen hemen herkes böyle diyor Allah ım bir tane versin onada razıyım ama ikiz olursa dahada mutlu olurumöncelikle önemseyip uzun uzun yazdığın için çok ama çok teşekkür ederim :) amin keşke dediğin gibi olsa kaç tane arkadaşım tam aşılamaya gideceği ay kendiliğinden hamile kaldı bir umut bende öyle olur muyum diyorum ama cx:) evleneli uzun yıllar olmadı ve bir yıl sonunda istiyordum bende hep ama sorunlu olunca aceleci oluyor insan ister istemez. şu çevrenin bitmek bilmeyen baskısı da çok sıktı..rabbimin bir bildiği vardır.hayırlısı bakalım, ilk adımı atacağız kısmetse. inşallah seninde ilk denemede tutanlardan olur hemde ikiz ikizbende her aşamasını paylaşacam sizinle görüşmek üzere
merhaba kizlar
.
bugub asilama gununle beraber 12.gunumdu.agrilar cok rahatsiz edince kan testi yaptirdim.maalesef ilk asilamam basarisiz.regli bekleyecegim artik.ikinci asilamaya manevi gucum yok artik
hakkimizda hayirlisi kizlar.manevi boyutu cok fena bu isin.
agrilar sizilar hep sebepsizmis.o yuzden hicbirseye guven olmuomus
Kizlar slm.. ben bugun sabah 10 da catlatma ignesi oldum. Yarin gece asilamam var ama sag kasigum cok agriyor bi de bel agrim basladi normal mi? Yumurtalarin asilamadan once catlama ihtimali var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?