Aşılama OCAK 2014 te Aşılama yaptıracaklar buraya

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
lulum : 15 Ocak 2014 ---------10:30----------------- 2.aşılama---------- beklemede

alben038 : 21 Ocak 2014-----------11:50------------------1.aşılama---------- beklemede

Son düzenleme:
lulum : 20 Ocak 2014 -------------------10:30----------------- 2.aşılama---------- beklemede

alben038 : 21 Ocak 2014-------------------11:50------------------1.aşılama---------- beklemede

ay yanlış demişim 15 ocak cbm ya çok güldm kafa kariştı

Üçüncü asilamamdi.29 yasindayim.sekiz yillik evliyim.hayirlisi ya yarin doktora gidecez bakalim ne olcak.tup Bebek dicek herhalde.

kıyamam ya tüp bebek aslında en egüzeli rapor aldınız mı tüp bebek raporu yani devlet karşılaycak mı karşılıycaksa hiç durma zaten git sgk yla anlaşmalı bir hastanede yaptır bebeğini hatta bebeklerini kanun izin vermiyomuş tek emriyo koyuyolarmış filan takma sen iki iste ikiye anlaş doktorunla arkadaşım da iki emriyo yaptırdı dr.serkan tek demiş o iki istiyrum yoksa kalkıyorum demiş transferdeyken sedyeden mecburen iki koymuş şimdi ikiz oğulları var aslında ben de tüp istiyodum ama rapor olayı var kahretsin şimdi mecburen deniycem 3.e kadar bende 30 yaşındayım 4 yıldır bebek istyoruz olucak ama ben inanıyorum ya

Okey dortlusu gibi olduk dimi....:)))

elimde sihirli değnek olsa istyen herkesin hamile olmasnı dilerm of of gerçkten çeken biliyor tüp çok daha iyi bi daha ki yıla ziynetlerimi satıp yaptırcam canım biraz beklemk iyi olur diyorm

diğer ocak aşılamarı kızlar tarih yazdırmak isteyen var mı varsa tarih saat ve kaçıncı aşılama yazsın da listeye ekleyim hep beraber bekleyelim üzülmek yok ama sadece dertleşicez ve gülücez umut hep devam edecek oky?

Iste sanirim yarin verecek raporu.zaten ben balikesirde universiteye gidiyorum.burda tup bebek merkezi yok ya izmire ya bursayA gidiliyomus.bakalim doktor ne dicek.evet evet devlet karsiliyormus bakalim allah daha ne cikaracak karsimiza.hayirla gelsin bebeklerimiz insallah..

elimde sihirli değnek olsa istyen herkesin hamile olmasnı dilerm of of gerçkten çeken biliyor tüp çok daha iyi bi daha ki yıla ziynetlerimi satıp yaptırcam canım biraz beklemk iyi olur diyorm

En dogru zamana sizin karar vereceginizden suphem yok tatlim.hayirlisi olsun insallah...

kuzum sakın istanbul yada ankara dışında bi yere gitme eğer devlet karşılıyosa özel bir hastanede ama sgk ile anlşamalı bir hastane de yaptır işi ehline bırak oyuncak etmesinler seni paranla rezil olma ankarada anatolia diye bir tüp bebek merkezi varmış başarı oranı da çok yüksekmiş istanbul da da alman hastanesi iyi diyorlar ama onunda sgk ile anlaşması yokmuş ben görüştüm orayla iyice araştır yani bu işin laboratuar kısmı önemli transferi hepsi biliyor bu dr.ların sorun yok orda hangi dr.olduğu değil hangi laboratuar olduğu çok önemli unutma sakın

En dogru zamana sizin karar vereceginizden suphem yok tatlim.hayirlisi olsun insallah...

lulum : 15 Ocak 2014 ---------10:30----------------- 2.aşılama---------- beklemede
saol tatlım

alben038 : 21 Ocak 2014-----------11:50------------------1.aşılama---------- beklemede

canım tüp için gerekli şartları öğrenip bizi bilgilendirirmsn fikrimz olr

bence lulum umarım tutar da gerek kalmaz tüpe filan ama aşılamadan sonra biraz beklemek en iyisi vücut dinlenemeli biraz sürekli hormon alıp duruyoruz çünkü yazık valla çocuk olsun diye başka biyerlerimize hasar vericez ondan korkuyorum Allahım gönlüne göre versin temiz kalpli gülazer arkadaşım bende bugün çataldayken dua ettim tüm kadınlar klubü üyelerine

Istanbulda annemler oturuyorlar.bakicaz bakalim.evet haklisin hele bir raporu alalim.ben sizi gelisme lerden haberdar ederim.

Yok kuzum olmadi ama dr olabilir normaldir dedi bana dun gece..

Istanbulda annemler oturuyorlar.bakicaz bakalim.evet haklisin hele bir raporu alalim.ben sizi gelisme lerden haberdar ederim.
mutlak takipteyz seni belki tüpe gerek kalmz doğal olur inş çok isterm seninn için
tamam tatlım araştırıp yazıcam buraya

doğru canım ümitliyim ama mantıken olmicanı biliyorm nasip artk

canım tüp için gerekli şartları öğrenip bizi bilgilendirirmsn fikrimz olr

YARDIMCI ÜREME YÖNTEMİ TEDAVİLERİ (TÜP BEBEK)
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 63.maddesinde yardımcı üreme yöntemi tedavileri finansmanı sağlanacak sağlık hizmetleri arasında sayılmış ve genel şartlar belirtilmiştir. Ayrıca Sağlık Uygulama Tebliği’nin 4.5.4.K- yardımcı üreme yöntemi tedavileri adlı maddesinde de açıklanmıştır. Buna göre;
a) İnvitro Fertilizasyon (IVF)
Evli olmakla birlikte eşlerden her ikisinin evlat edinilmiş çocukları hariç soybağı kurulmuş sağ çocuğunun olmaması (birden fazla yapılan evliliklerde de çiftlerden her ikisinin sağ çocuk sahibi olmaması) koşuluyla; genel sağlık sigortalısı kadın ise kendisine, erkek ise bakmakla yükümlü olduğu karısına, en fazla iki deneme (siklus) ile sınırlı olmak üzere uygulanan IVF tedavilerine ilişkin giderler, aşağıda belirtilen şartların birlikte gerçekleşmesi halinde Kurumca karşılanır.
- Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması,
- 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması,
- Uygulamanın yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli olması,
- En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması veya halen genel sağlık sigortalısı olan kadının bu bentteki koşulları taşımaması halinde eşinin gerekli koşulları sağlaması,
- Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi.
IVF tedavisine başlanan kadının deneme öncesi 40 yaşından gün almış olması durumunda, IVF tedavisine ait bedeller, tedaviye daha önce başlanmış olsa dahi Kurumca karşılanmaz. Örnek; 08 Mart 1985 doğumlu kadının, IVF tedavisi giderlerinin karşılanabilmesi için; 08 Mart 2008 tarihinden sonra, 08 Mart 2024 tarihinden önce tedavinin yapılmış olması gerekir.
IVF bedellerinin ödenebilmesi için IVF uygulanacak kadında gebeliğin sürdürülmesine engel olabilecek sistemik hastalık bulunmaması gerekmekte olup gebeliğin sürdürülmesine engel olabilecek sistemik hastalığın bulunmadığının IVF tedavisi için gerekli sağlık kurulu raporunda belirtilmesi yeterlidir.
b) Yardımcı Üreme Yöntemi Katılım Payları
1) Yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde birinci denemede %30, ikinci denemede % 25 oranında olmak üzere bu tedaviler için belirlenen bedeller üzerinden katılım payı alınır.
2) Yardımcı üreme yöntemi katılım payları, tedavinin sağlandığı sağlık hizmeti sunucusunca kişilerden tahsil edilir.
Sosyal güvenlik kurumu, tüp bebek uygulanacak çiftlere devlet olarak yardım da bulunacağını bildirdi. Fakat daha sonra bu yönetmelik değişti. Şu an ki yönetmeliğe göre, tüp bebek ve tedavisinin masraflarının hemen hemen tamamı devlet tarafından karşılanmaktadır. Fakat bu kişiler bu işlem için özel bir tüp bebek merkezine gidecek olurlar ise ki bu da özel tüp bebek merkezinin de mutlaka sgk ileyaptığı bir anlaşması olması gerekiyor, Bu durumda mevcut masrafların %30’unu hasta kendisi ödemek zorundadır. Bu miktar %30’un üzerine çıkamaz.

Yürürlükteki yönetmeliğe göre SGK’nın bir tüp bebek tedavisi için önerdiği ücret yaklaşık 1200 TL civarındadır. Eğer bunun %30’u hesaplanacak olur ise tüp bebek tedavisini SGK üzerinden yürütecek hasta, yaklaşık 400 TL civarında bir masrafla karşılaşmaktadır. Tüp bebek tedavisi sadece tedavi masraflarından oluşmamaktadır, bunun yanı sıra ilaç masrafları da vardır. Bu konu ile alakalı rapor çıkarıldığı takdirde ilaç masrafları da devlet tarafından karşılanmaktadır.

Burada bilinmesi gereken nokta, SGK raporunu hastaların alabilmesi için, eğitim ve araştırma hastaneleri yani üniversite hastaneleri veya devlet hastanelerine başvuru yapılması gerekiyor. Eğer bunun için gerekli dokümanları gösterecekleri takdirde tüp bebek raporu alınabilmektedir. Ve bu tüp bebek raporu alan hastalar ile ister özel bir tüp bebek merkezinde ister ise bir devlet hastanesinde tedavilerini olabilmektedirler.

alben038 benide eklermisin listene
11 ocak saat 12:00 aşılama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…