Kızlar bir şey soracağım. Özellikle aşılamasını yaptıranlara.
Aşılamadan sonra yatıyor musunuz? Ne bileyim ev işi yemek falan ne durumdalar :)
Ben aşılamadan sonra rapor alıcam. Zaten okulun son haftası.Okulda sürekli ayakta duruyoruz.
Öğrenciler öyle bir kosturuyor ki küçükler bir de karnımıza yemediğimiz yumruk kalmıyor:)
evde dinlenmeyi düşünüyorum da hep yatmalı mıyım onu bilmiyorum açıkçası çok yatmak işime de gelmiyor :)
Hadi kızlar aşılamanız hayırlı-uğurlu olsun inşAllah .Benimde bu ay aşılamam var ,yarın yumurtalarıma baktırmaya gidicem .Hayırlısı olur inşAllah.Ya arkadaşlar pregnl iğnesini nerden yaptınız göbektenmi ?yoksa b .y .
Ben puregon kullaniyorum o da gobekten ama acimiyor diyebilirim biraz yaniyor o kdar
ben de puregon kullandım bu ay aşılamadan önce.6 tane yumoşum gelişti
Pardon canim ben onu yumos buyytmek icin sandim o yuzden gonil f i nasil vurundugumu soledim..ovitrelle verdi dr bana gobisten catlatma ignesi olarak pregnl hic kullanmadim. Kolay gelsin.Dikkatiniz için teşekkür ederim canım .İnşAllah aşılaman uğurlu olsun ,güzel haberlerini bekliyoruz.Bende yumoşlarımın yetişmesi için Gonal f kullandım ,bu gün son iğnem .Pregnl çatlatma iğnesidir doktorum demişdi aşılamadan 38 saat önce yapılmalıdır.
Merhaba arkadaslar , ben de katilmak istedim araniza . BU AY ben de asilamaya basladim.2, 5yil ugrastik bebek icin olmadi ve artik asilama yaptirmya karar verdik. Cok belirgin bir sorunumuz yok benim fsh biraz yuksek 9, 5 ama her ay duzenli yumurtam var ve catliyor doktorum kafaya takilacak bir deger degil dedi . Esiminde degerleri cok cok iyi olamamsina ragmen iyi dedi doktorlarimiz ama gelgelim normal yollardan bebegimize kavusamadik. Bugun ilk defa ignemi oldum gobekten 75 lik puregon . Bir arkadas ne guzel demis evimde pitir pitir ayak seslerini duymak istiyorum bebeklerimin diye. Aynen ben de oyle. Icimdeki evlat hasreti o kadar buyudu ki bu 2, 5 sene icinde artik hic bir yere sigmaz oldu. Cok aci bir sey bu gercekten. Kucagima bebek alamiyor, nerde cocukgorsem gozlerim doluyor. Allahim insallah hepimizi evlat sahibi yapsin hayirlisiyla. Yavrularimizla hasret gidermeyi bize de nasip etsin. Onun ol emrine muhtaciz . Iyi aksamlar herkese
ben de puregon kullandım bu ay aşılamadan önce.6 tane yumoşum gelişti
Pardon canim ben onu yumos buyytmek icin sandim o yuzden gonil f i nasil vurundugumu soledim..ovitrelle verdi dr bana gobisten catlatma ignesi olarak pregnl hic kullanmadim. Kolay gelsin.
Seni o kadar iyi anliorum ki. Ama napabiliriz . Asilamamizi olup gun saymaktan baska caremiz yok. Rabbim ol deyince olacak. Ahhhhh ahhh neler yasadik. Ben 4 yillik evliyim.yarabbim bi ol desin olumsuz her sey silinecek kafamda.beklemedeyim. hepimiz icin hayirlisi olsun.
Oh ne guzel insallah bebeginiz gelir bu ay. Ne zaman asilamaniz ?
Aynen oyle. Sabir ve tevekkulle beklemeliyiz. Her zaman beterin beteri var. Halimize sukurler olsun.Pardon canim ben onu yumos buyytmek icin sandim o yuzden gonil f i nasil vurundugumu soledim..ovitrelle verdi dr bana gobisten catlatma ignesi olarak pregnl hic kullanmadim. Kolay gelsin.
Seni o kadar iyi anliorum ki. Ama napabiliriz . Asilamamizi olup gun saymaktan baska caremiz yok. Rabbim ol deyince olacak. Ahhhhh ahhh neler yasadik. Ben 4 yillik evliyim.yarabbim bi ol desin olumsuz her sey silinecek kafamda.beklemedeyim. hepimiz icin hayirlisi olsun.
Insallah guzel sonuc alirsiniz hayirlisiylaaşılamam perşembe günü oldu.bugün 3.gün
teşekkürler canım.doktor 5 kutu gonal f 300 iğne ve ovitrelle verdi özele gidiyorum ben rapor çıkarttım ve eczaneye toplam 400 tl fark verdim.sizler ne kadar ödeme yaptınız?
Canım netten aldım yumurataların aşırı cevap vermesi kısaca.Kızlar ohss nedir ya benim karnımda şuan 4 aylık gibi yani ara ara batmalar ve kramplar giriyo bel ağrımda var
Yok canım hiç pcos falan yok öyle çook ağrım falanda yok ama gerginlik hissi hassasiyet falan var şişlik var ama öyle 5 aylık falan gibi değil adete çok yaklaşınca olan şişlik gibi umarım kötü birşey değildir
perşembe günü aşılama olmuştum.o gün evde uzandım,oturdum dinlendim.cuma işe gittim.bugün de mutfakta yemek şu bu derken baya ayakta kaldım.hatta eve de yeni girdik.dışarda da dolaştım.nasip kısmet işi.allah nasip ettiyse tutar zaten.bi arkadaş vardı rafting yapmıştı hamiş olduğunu bilmeden.doğum yapmıştır sanırım
pregnly kalçadan olur.doktorum öyle demişti.hep kalçadan oldum.ben 2 toz 1 su vuruluyorum her seferinde.
Ben 1 kutu gonal f450 aldım 360 dediler 330a indiler.
Canım netten aldım yumurataların aşırı cevap vermesi kısaca.
Ovaryan stimülasyon, yumurtalıkların şişip ağrı meydana getirdiği hiperstimülasyon(OHSS) riskini beraberinde getirmektedir. Bu durumda abdominal boşlukta ve göğüste sıvı birikebilir ve hastada şişkinlik, bulantı ve kusma ya da iştahsızlık gibi belirtiler görülebilir. Ovaryan stimülasyona başlayan hastaların en az %30u hafif OHSS ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu hastalar ağrı kesiciler yardımıyla ve fiziksel aktivitelerini azaltarak bu durumlarını hafifletebilmektedir.
Orta şiddette OHSSde hastalarda abdominal boşlukta sıvı birikmesi ve gastrointestinal semptomlar görülebilmektedir. Bu hastalar yakından takip edilirler fakat genellikle ayaktan tedaviye iyi cevap verirler. Gebelik oluşmazsa bu durum birkaç hafta içinde müdahale gerektirmeden düzelmeye başlar. Hastaların %1-2si ciddi OHSS durumuyla karşı karşıya kalmaktadırlar.
Bu durumda kilo artışı, karın ve göğüste sıvı birikmesi, elektrolit anomalileri, kan konsantrasyon artışı ve nadiren kanda pıhtılaşma ve böbrek problemleri görülebilir. Eğer solunumda zorluk görülmeye başlanmışsa, karında biriken sıvının bir iğne ile alınması gerekebilir. Ciddi OHSS durumuyla karşı karşıya kalan hastaların, semptomlar hafifleyene kadar hastanede kalmaları gerekebilir.
Başka bir yerde hcg hormonu verildikten sonra ortaya çıktığını okudum ama bende iki kere ohss oldu ilkinde sadece gonaphene kullanmıştık ve çatlatma iğnesi falan da vurulmamıştım. o aşılamadakine göre daha ciddiydi. Hastanede falan yatmıştım.
canım ohss'nin hafif düzeyidir belki takma kafana. ya da senin yumoşlar kafalarına göre büyüdüler sonradan. Bol bol sıvı tüket bence eğer hafif ohss ise faydası olur.
Öyle tabi nasipten öte köy yok. Tutacağı varsa baksana rafting yapsan bile tutuyo :)
Canım içimi rahatlattın sağol, pazartesi sabah doktora gideceğim zaten o gün anlaşılır ne olduğu belki yumurtalar iyi ise çarşamba aşılama yaparlar kısmetse bilemedim şimdi:)))))
az önce kasıklarıma ağrı girdi baya.adet ağrısı gibiydi rahme doğru.şimdi hafifledi yaa.kendini nasıl dinlemez insan bu durumda:18:
Aa ben de pazartesi gidiyorum doktora aşılama günü belli olacak büyük ihtimalle. Belki aynı gün aşılanırız:) Doktor bana bi aksilik olmazsa cumaya kalmaz demişti. Sen hiç stres yapma canım ağrılar normal. Benim az önce sağ tarafıma bi ağrı girdi ayaktaydım zor oturdum yerime :) ama ben ağrı oldukça ne yalan söyleyeyim seviniyorum valla. Yeter ki onlar büyüsünler
Bu arada sizin ilk asilamaniz mi ? Ne zaman yaptirdiniz? Sonuc ne zaman belli olacak?
Ben 1 kutu gonal f450 aldım 360 dediler 330a indiler.
Canım netten aldım yumurataların aşırı cevap vermesi kısaca.
Ovaryan stimülasyon, yumurtalıkların şişip ağrı meydana getirdiği hiperstimülasyon(OHSS) riskini beraberinde getirmektedir. Bu durumda abdominal boşlukta ve göğüste sıvı birikebilir ve hastada şişkinlik, bulantı ve kusma ya da iştahsızlık gibi belirtiler görülebilir. Ovaryan stimülasyona başlayan hastaların en az %30u hafif OHSS ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu hastalar ağrı kesiciler yardımıyla ve fiziksel aktivitelerini azaltarak bu durumlarını hafifletebilmektedir.
Orta şiddette OHSSde hastalarda abdominal boşlukta sıvı birikmesi ve gastrointestinal semptomlar görülebilmektedir. Bu hastalar yakından takip edilirler fakat genellikle ayaktan tedaviye iyi cevap verirler. Gebelik oluşmazsa bu durum birkaç hafta içinde müdahale gerektirmeden düzelmeye başlar. Hastaların %1-2si ciddi OHSS durumuyla karşı karşıya kalmaktadırlar.
Bu durumda kilo artışı, karın ve göğüste sıvı birikmesi, elektrolit anomalileri, kan konsantrasyon artışı ve nadiren kanda pıhtılaşma ve böbrek problemleri görülebilir. Eğer solunumda zorluk görülmeye başlanmışsa, karında biriken sıvının bir iğne ile alınması gerekebilir. Ciddi OHSS durumuyla karşı karşıya kalan hastaların, semptomlar hafifleyene kadar hastanede kalmaları gerekebilir.
Başka bir yerde hcg hormonu verildikten sonra ortaya çıktığını okudum ama bende iki kere ohss oldu ilkinde sadece gonaphene kullanmıştık ve çatlatma iğnesi falan da vurulmamıştım. o aşılamadakine göre daha ciddiydi. Hastanede falan yatmıştım.
canım çok teşekkür ederim o kadar uğraşmışsın :) emeğine sağlık ve geçmiş olsun ayrıca sende yaşamışsınanladığım kadarıyla benle alakalı bir durum değilmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?