- 13 Mayıs 2016
- 362
- 331
- 33
kızlar doktor dün bir sürü kan tahlili ve idrar kültürü yazdı..özel hastane olduğu için orada yaptırmak istemedim,acaba sağlık ocakları yapıyormu?
Canım selam :) Eğerki özel sağlık sigortan yoksa ssk anlaşmalı özel hastaneyse 300 lira test ücreti istendiğini biliyorum. Ben hem ssk hemde özel sigortalıyım ücret sadece ssk fark payı 12 tl oluyor. Ama o yapılacak olan testlerin sadece birisi çok pahalı oda hormon testi olduğu için. İç parazit, suçiçeği kızamık vs kontrolleri içerdiği için. Devlet hastanesinde de yapılıyprdur bence ama öazel klinikte de yaptırılabilir testler diye biliyorum. Ayrıca özel hastane kadar pahalı da değildir klinik.
Ben tutacağım Allah izin verirse. En azından denerim bir sıkıntı olmazsa devam ederim diye düşünüyorum. İlk üç ay zaten bebek yediklerimizden değil stoklardan besleniyor. Bebek açısından bir sıkıntı olacağına inanmıyorum. Çevremde hamileliğin ileri aşamalarında tutanlar oldu onlar bile sıkıntı yaşamadı. Tabi herkesin kendi kararı bu benim fikrim.
Sag salim kucagina almayi nasip etsin rabbim canim. Oglusunuda Allah bagislasin benim ilk hamileligim daha :) Ben iki ayri cin takvimi yapmistim biri kiz bir erkek dedi rus takvimi diye bisi görmüştüm onuda yaptim o da kiz dedi bakalim ne olucak sansimiza insan merak etmeden duramiyor
İnsallah allh ısteyen herkese nasıp etsın:)
Kişisel bilgilerine muhtemel doğum tarihini yazarsan bebeğinin kaç haftalık olduğunu ve büyüme sürecini görebilirz :)
Dr.a soramadım ama ablam fln biz hep yaptık bşy olmadı fln dedi kuaföre sordum sanki ağda bebeğimi çekcek dedi çok güldüm ama yinede tedirgindim evde iaz az yaptım bşy olmadı ağda ya bağlı bir ağrı fln olmadı çok şükür..yaaa tabi ki ağda en rahat en temiz ama doktorum yapma deyince bende tedirgin oldum açıkcası
Yok yanlış anlamış değilim karşı olduğunuzu düşünmedim. Aynen dediğiniz gibi ben şuan çalışmıyorum ve hamilelik bende baya uyku hali yaptı gündüzde uyukluyorum elimde olmadanAllah kabul etsin öncelikle. Sağlıkla evladını kucağına almayı nasib etsin, cümlemizi inşallah.
Bende çok tutmak isterdim ama sabah bulantım olduğu ve her an wcye koşup istifra etme durumum olduğu için tutamıcam sanırımama doktorların dediğine görede şu andan itibaren az az ama sık sık yemek yememiz hem kendi sağlığımız hemde bebek sağlığı açışından önemliymiş. illaki yediklerimizden beslenmiyor diye, süt içmekten meyve ve badem fındık yemekten yani ara öğünlerden vazgeçmiyoruz. o0nlarda bizi beslediği gibi depolarımızı dolduruyor. Şimdi yaz ayı ve bayaa uzun bir süre oruç tutma süresi diye biliyorum. eğerki siz çalışmıyor ve sabah erken değilde 9-10 gibi kalkıyor ve gün içerisinde 1-2 saat şekerleme yapabilirseniz bence oruç sizin için keyifli bile geçebilir gebelikte. Mesela ben sabah 7:30 akşam 17:30 arası çalışıyorum ve zorlanır bayılırım kötü hissederim. Belki son zamanlarda 1-2 gün tutarım ancak tamamını tutamayacağım maalesef. Birde tam bilmiyorum yanlışım varsa LÜTFEN düzeltin ancak oruç gebelere ve emziren annelere zorunluluk değil diye biliyorum. Lütfen yanlışım varsa düzeltin Allah günah yazmasın bende öğrenmiş olurum en azından.
Şunuda eklemek istiyorum benimde bir arkadaşım geçen sene bu zamanlarda hamileydi ilk 3 ay geçmişti ve oruç tuttu. normal doğumla 4800 bi tosun paşa dünyaya getirdi. yani oruca karşı değilim doktorumun söyledklerini ve kendi düşünceerimi paylaşmak istedim.
Bende de öle oluyor bazen bi iki sefer oldu leblebi kadar top şeklinde içerde birikiyor demek ki küçük misket gibi düşüyor bi çok kişiye sordum aynı şeyi diyolar.. Benim doktor estrofem i de kesmedi dün gittik 15 gün bütün ilaçlarına devam dedi. Bana naber üçüz annesi dedi ikindi en son dedik üçüzğzmü dedik suratımıza baktı ve sustu on beş gün sonra gelin dedi kesenin birinin içinde iki bebek var yani üçüzler ama iki kalp atışını duyduk onbeş gün sonra bidaha gidicez şaşkın ve çokça şükür içindeyimCanim 12. Haftaya kadar kullanicak. Yalnız bu jel vajinanın girişinde bırikip süt kesigi gibi bi görüntü veriyomu sanada yoksa ben mantarmi oldum
aynen. ama enfeksiyon kapma riski falan oluyormuş. yani yapılan yerin çok hijyenik olması gerekiyor sanırım. bende evde deneyeceğim bir daha azar azar yapacağım. birde muayene eldivenleri var onunla da yapılıyor olmazsada onu deneyeceğim.Dr.a soramadım ama ablam fln biz hep yaptık bşy olmadı fln dedi kuaföre sordum sanki ağda bebeğimi çekcek dedi çok güldüm ama yinede tedirgindim evde iaz az yaptım bşy olmadı ağda ya bağlı bir ağrı fln olmadı çok şükür..
aynen aynenn onu bende düşünüyorum. şimdi yapılıyor bir şekilde sıkıntı yok. benim annem falan ayna koyar yaparmış ne yapsın. birde ikiz gebelik düşünsenizeaslında önemli olan şuan deilde bi kaç ay sonra karnımız büyüdüğünde nasıl halledicez ben onu kafaya takıyorum şimdiden
Ay hayırlı olsun. Biz daha 4 +5 deyiz. Kese filan görmedik sizin kaçıncı haftaBende de öle oluyor bazen bi iki sefer oldu leblebi kadar top şeklinde içerde birikiyor demek ki küçük misket gibi düşüyor bi çok kişiye sordum aynı şeyi diyolar.. Benim doktor estrofem i de kesmedi dün gittik 15 gün bütün ilaçlarına devam dedi. Bana naber üçüz annesi dedi ikindi en son dedik üçüzğzmü dedik suratımıza baktı ve sustu on beş gün sonra gelin dedi kesenin birinin içinde iki bebek var yani üçüzler ama iki kalp atışını duyduk onbeş gün sonra bidaha gidicez şaşkın ve çokça şükür içindeyim
Yok yanlış anlamış değilim karşı olduğunuzu düşünmedim. Aynen dediğiniz gibi ben şuan çalışmıyorum ve hamilelik bende baya uyku hali yaptı gündüzde uyukluyorum elimde olmadanEvde olmanın rahatlığı var bende. Birde şuana kadar midemde henüz tam anlamıyla bulantı olmadı bazen çok tuhaf oluyurum ama birşeyler yiyince geçiyor. Bununla baş edebilirsem tutacağım inşallah yani bende deneyerek öğreneceğim. Başta çok susuyordum şimdi içemiyorum çok fazla, midem bulanacak gibi bir his veriyor. Benimde bildiğim hamile ve emzirenler ramazanda tutmak zorunda değil fakat daha sonra tutmak gerekiyor benim gözümde büyüyen ramazan dışında tutmak. Hakkımızda hayırlısı.
daha erken diyordum ama şuan çok mutluyum :) sadece alttan muayene ettiremem diye korkuyorum öyle bir durum gerekirse falan. inş keseyi haftaya ultrasonla görebiliriz onun tedirginliğini yaşıyorum canımneden üzüyorsun ki kendini canım. illa tam birleşme olacak diye birşey yok ki. erkek vajina ağzına boşalsa bile hamile kalınabiliyor. bence çok şanslısın. ama anlayamadığım hamile kalmak istemiyor musun?
daha erken diyordum ama şuan çok mutluyum :) sadece alttan muayene ettiremem diye korkuyorum öyle bir durum gerekirse falan. inş keseyi haftaya ultrasonla görebiliriz onun tedirginliğini yaşıyorum canımBirde vajinusmusu tam çözemeden olması beni üzdü Kuzenim dış gebelik geçirdi acaba diyorum işte vajinusmustan dolayı dış gebelik falan olurmu çok stresliyim belkide saçmalıyorum
bence stresten saçmalıyorsun canım.daha erken diyordum ama şuan çok mutluyum :) sadece alttan muayene ettiremem diye korkuyorum öyle bir durum gerekirse falan. inş keseyi haftaya ultrasonla görebiliriz onun tedirginliğini yaşıyorum canımBirde vajinusmusu tam çözemeden olması beni üzdü Kuzenim dış gebelik geçirdi acaba diyorum işte vajinusmustan dolayı dış gebelik falan olurmu çok stresliyim belkide saçmalıyorum
doğru söylüyorsun en azından jiletten iyidir gibi geliyor. belki de erkek bebekte tüylenme artıyor olabilir.Merhaba kızlar,
ben de ağda konusunu anneme sordum. O da kendisi yapıyormuş tüm gebelikleri boyunca. Bir tek bana hamileyken sadece 2 kere yapmış. Tüylenme konusunda azalma varmış bana hamileyken. Benim hamileliğimde de böyle. Tüylerim çok geç uzuyor şimdilik ve çok çok cılız öncesine göre. Belli belirsiz. Henüz ağda yapmadım. 2 kardeşim de erkek, onlarda annemin tüyleri çok hızlı uzuyormuş ve çok sertmiş. (Erkek bebeğin testosteron hormonu salgilamasina bağlayabiliyorum ben bunu.) Doktorlarsa ağda kıl köklerini acıyla uyardığından dolayı, rahimde kasılmalara sebep olacağı için önermiyorlar daha çok. Düşük bir ihtimal olsa da dikkatli olunmalı bence de. Ayrıca tüy dökücüler de kimyasal. Cildi dahi tahriş edebiliyor. Jiletten ziyade epilasyon makinesinin traş başlığı daha iyi iş görür diye düşünüyorum ben. Tahriş olmuyor en azından.
doğru söylüyorsun en azından jiletten iyidir gibi geliyor. belki de erkek bebekte tüylenme artıyor olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?