Ocak 2017 anneleri gelin beraber bekliyelim :)

kızlar yaaa şuanda çok stres oldum bi arkadaş dedi bebeğin kalp durmasında herhangi bişey hissedilirmi bilen varmı
 
sagpl bitanem sende bu ay ne var ne yok
su çok içemiyorum yaa ama zorla içmeye çalışıyorum. benim bebiş her marka suyu içemiyor birde 2-3 gündür midemde ekşime falan var, az bulantı oluyor o kadar. ilk zamanlarda sürekli uyuyordum ama o geçti
 
Rüyamda hamilelik testi yapmadan bi gün önce bir hemşire kucağıma bu seferki bebeğin erkek demiş bakalım hayırlısı. Ben ikiz kızlarımı kaybetmiştim şubatta.. Rabbim hayırlısını versin.
 
Cinsiyet için mısırlıların yaptığı bir deney var onu paylaşmak istedim size;

Bebeğin Cinsiyeti

Bu medeniyette gebelik durumu anlaşıldığı gibi bebeğin cinsiyeti de anlaşılabiliyordu. Hamilelik testini belirlemede bir arpa ve bir de buğday dolu torbalar kullanılmaktaydı. İdrarla sulanan torbalardan buğday taneleri arpa tanelerinden daha önce çimlenirse bebeğin cinsiyetinin erkek, eğer arpa taneleri daha önce çimlenirse bebeğin cinsiyetinin kız olduğu anlaşılmaktaydı.

Bu uygulama 1933 yılında bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Prof. Julias Manger laboratuarda kutuların içine kurutma kağıtları yerleştirmiş ve bunların üzerine de buğday ve arpa taneleri koymuştur. Ardından bu taneleri hamile bir kadının idrarıyla sulayıp, Eski Mısır’da uygulanan bu yöntemin doğruluğunu bilimsel olarak kanıtlamıştır.

 
Ay çok merak ettim ya denesem mi ki haha :)
 
progestan kullanan arkadaşlar bişey sorcam.. benim kanamam olmadan önlem amaçlı başlamıştı doktorum..sonra doktorumu değiştirdim madem başladın 12. haftaya kadar kullanman lazım dedi..ne alaka anlamadım ama bişey de demedim..şimdi akşmaları yatttığım yerde sızıp kaldığım için çoğu zaman unutuyorum fitil olarak koymayı..bide kanama olmadığı için gereksiz yeremi kullanıyorum acaba diye düşünüyorum..bıraksam mı acaba? diğer doktor keseyi görünce keseriz demişti çünkü..
 


BNDEDE NE KANAMA NE AGRI VAR BNDE KULLANIYORUM DOKTORUM BIRAK DEMEDI ONLEM AMACLI HERALDE .BOSUNA DEGILDIR YA ICINI FERAH TUT =)
 
Rüyamda hamilelik testi yapmadan bi gün önce bir hemşire kucağıma bu seferki bebeğin erkek demiş bakalım hayırlısı. Ben ikiz kızlarımı kaybetmiştim şubatta.. Rabbim hayırlısını versin.

Ayy canım öncelikle başın sağolsun yeni evladına inşallah uzun ömürler versin rabbimm :)
Benimde 25 haziranda randevum var sanırım 2'li testide yaptırıcam ve doktor belki cinsiyet tahmini yaparım demişti. Ama sadece tahmin işte. Ama eğer bebek kızsa hemen söyleyemeyebilirim demiştir. Buraya ultrason fotosunu atarım tahminde alırım sizlerden tecrübelli annelerden :) ve şu anımıda anlatıyım. uyumadan önce cinsiyeti hakkında minicikte olsa bir ipucu adına dua edip uyudum. o gece Daha bebek 6 haftalıktı karnımda yani 1 ay önce gördüm rüyamda. Sarışın bir kız bebek kucağımda gezdiriyodum. Ama sanki hamile kalmışım ve ertesi gün doğurmuşum gibi. 3-4 aylık bir bebekti. Ben sağlıklıyım bebek sağlıklı. Senin kızın mı diyolar evet benim kızım diyorum. Şu anda etrafımda çoğu kişi bilmiyo hamile olduğumu. Ama bilenler tahmin edip senin kızın olucak diyolar. Bende tabiiki önce sağlık sıhhat versin Rabbim diye dua ediyorum her gün ama eşiminde benimde hatta kendi ailemin ve eşimin ailesininde içinden geçen kız bebek. Nasıl oluyo anlamadım. :) Bide bu yıl kız yılı diyolar. 2 kuzenimde hamile 2'şer arayla doğum yapıcaz. Onların cinsiyetleride belli oldu onlarda kız.. Ayyy heyecan bastıı :) :) :) Rabbim Sağlıklı eli ayağı düzgün hayırlı evlatlar nasib etsin inşallah :)
 
Benimde kanamam yok ama Dr devam dedi
 
Midesi bulanan arkadaşlar nasıl besleniyorsunuz. Ben hiç birşey yiyemiyoRum yediğim şeyleri cocugu beslesin diye iki kere üst üste yersem bulantı dan dolayı çıkarınca ondanda tiksiniyorum.
Dun gece bulantı bilekligi sipariş verdik ise yarayacak mi acaba kullanan varmı
 
bende ayran içiyorum şimdi aldım geldim bakalım iyi gelir inşallah. limonlu sodayı meyveli sodalardan içme canım sade sodaya limon sık iç. diğerleri katkı maddeli, sağlıksız
Bnm de midem bulanıyor ama çok değil şükür ki ıstahim yok ayran ve cacık çok iyi geliyor yemek yiyemiyorum pek fazla
 
Merhaba arkadaşlar bende tam 6 haftalık hamileyim gece bulantıları olan var mı ? Benim özellikle geceleri çok bulantım oluyor ve maalesef midemde bir şey tutamıyorum
 
Merhaba arkadaşlar bende tam 6 haftalık hamileyim gece bulantıları olan var mı ? Benim özellikle geceleri çok bulantım oluyor ve maalesef midemde bir şey tutamıyorum
BEn ama bwnim hwp var ne koysam agzima geri çıkıyor bende onu sormuştum nasıl. Beslniyorsunuz diye. Çaresizlikten bulantı bilekligi sipariş verdik. Şuan komşu iftara yemen hazırlıyor bütün koku benim evde perişan bi haldeyim
 
Bende aynıyım çözüm bulamadım umarım bileklik işe yarar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…