Ocak 2017 anneleri gelin beraber bekliyelim :)

canım zaten belırtılerın ıcın suan erken tadını cıkar 6.haftada baslıyor ve ınsanı bezdırıyor hayattan.bende senın gıbıydım svınıodum mıdem bulanmıcak dıe ama suan cok fena=)

OTE="dream_sf, post: 46637416, member: 367971"]canım ben şimdilik kendim hallediyorum,ama ilerleyen zamanlarda mecbur kuaföre gidicem[/QUOTE]
Ağda yapmak zararlı mı acaba

Sağol cnm cevap verdiğin için çok zor bir durum gerçekten bir kere bunu yaşamak yetiyor paranoyak oldum :) inşallah iğnelerimiz işe yarar sende duyarsın inşallah kalp atışlarını bizim için en önemlisi şuan

aynen ınsan paranoya yapıyor benım doktorum benım yuzumden panık oluo her seferınde=)ama onu yasayanbılır..ıgne ıse yarıyor canım sende cok takma kafana bıraz rahat olmaya bak bulantılar baslmadıysa tadını cıkar=)

Merhaba,
Ben 2. bebeğime hamileyim. İlkinde de şimdi de göğüşlerimde ne hassasiyet ne koyulaşma ne de büyüme oldu :)
İlk bebeğimi ise 23 ay emzirdim. Hem kendimden hem de çevremden tecrübe ettiğim göğüs büyüklüğünün süt ile orantılı olmadığı. Göğüsün büyük olması meme kasının altındaki yağ tabakasından ileri geliyor. Bende neredeyse yok :) Fakat bu olay süt kanallarının ve süt üreten bezlerden bağımsız. Dolayısı ile süt üretmeye başladığında zaten göğüsler şişmeye başlayacak hatta emizip boşalınca da küçülecek. Hamilelik boyunca ortlama 6 kilo yağ toplarmış vücut. Bu depo sayesinde sütümüz de yağlı oluyor ve bebek bu şekilde kilo alıp büyüyor. Bu 6 kiloyu vücudun çeşitli yerlerinde biriktiriyoruz. Bir kısmı tabi ki memeye gidiyordur.300-400 gr kadar meme de yağlanabilir.
Sakın endişe etme, bebek ve anne ihtiyaç doğrultusunda birbirlerini ayarlıyorlar. Bebek çok çekerse çok süt gelir, meme de çok üretmeye ayarlar kendini. İhtiyaç azaldıkça bebek daha az emer ve meme de daha az üretir. Herşey mükemmel bir şekilde planlanmış :) Başlangıçta bebek halsiz olabilir, az çekebilir. Önemli olan bebeğin ihtiyacı oldukça emzirmek. Bir süre sonra herşey rayına oturacaktır. Sütüm gelmiyor veya az geliyor diye emzirmeyi bırakmamanı tavsiye ederim. Emdikçe çoğalıyor çünkü.

Teşekkür ederim cvbın için :) Bende tuhaf bi kaygı olduğunu biliyorum ama önüne geçemiyorum malesef. Belki Hamileliğin çok başındayım diyedir.İnş ilerleyen aylarda kaygılarımı sonlandıracak gelişmeler olur.5. aya kadar büyümezse vay benim halime kendimi yer bitiririm ben tanıyorum kendimi :/

OTE="dream_sf, post: 46637416, member: 367971"]canım ben şimdilik kendim hallediyorum,ama ilerleyen zamanlarda mecbur kuaföre gidicem
Ağda yapmak zararlı mı acaba[/QUOTE]

canım zararlı olduğunu düşünmüyorum,hatta doğuma gitmeden önce doğum ağdası diye bişey duyduğumu hatırlıyorum..
canım bu arada Allah nasip ederse ikimizinde doğum tarihi aynı gözüküyor :))ben istanbuldayım,çalışıyorum sen neler yapıyorsun

Dün doktora gittim bende.tek kese ve tek bebek dedi.kalp atımı iyi.tam 7 haftalık.ama kese etrafında kanama ve miyom ver dedi 3 cm.bilmiyorum ne yapacağımı.allah hepimizin yardımcısı olsun.progeston başladı

Birde kızlar siz sadece folik asit mi kullanıyorsunuz. Doktorum beslenememe rağmen sadece folic iod verdi

Birde kızlar siz sadece folik asit mi kullanıyorsunuz. Doktorum beslenememe rağmen sadece folic iod verdi

Ben sadece folik asit kullanıyorum. İlk üç ayda bebek depodan beslenirmiş. İkinci üç ayda vücudumuzdan kullanacağı için eksiklik halinde ek vitaminlere başlanıyor. Folik asiti kesiyorlar.

kızlar doktora giderken idrara sıkışıkmı olmak gerekiyor,ben üstten baktırmayı düşünüyorum

Ağda yapmak zararlı mı acaba

canım zararlı olduğunu düşünmüyorum,hatta doğuma gitmeden önce doğum ağdası diye bişey duyduğumu hatırlıyorum..
canım bu arada Allah nasip ederse ikimizinde doğum tarihi aynı gözüküyor :))ben istanbuldayım,çalışıyorum sen neler yapıyorsun[/QUOTE]
ne bilim elini kaldırma koluna kaldırma zararlı diyorlar her şeye..düşününce buda zararlı olabilir giibi geldi..doktora gidince bi sormak lazım:)
aa evet aynı günmüş:) Allah nasip ederde kucağımıza aldığımız günleri görürürüz inşallah..napayım canım kesemizi gördük haftaya kalp atışı için gidicez..toksoplazma diye bir şey var çok korkuyorum ondan gebeliğimiz boyunca o hastalığı geçirmememiz lazım çok bilmek de iyi değill doktor hamile kalmadan önce rutin testler yapmıştı taa o zaman demişti buna dikkat et diye..yediğim içdiğime dikkat etcem diye paronayak oldumm senin bebiş napıyor..duydunuz mu kalp atışını:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…