biliyorum şekerim zaten çatlatma iğnesinden sonra 10-12 gün test yapmayın pozitif çıkabilir ama yanlış sonuç olabilir deniliyor. ayrıca iğne bazılarında göğüs uçlarında koyulaşma yapabiliyor. Benim bir ara koyulaşır gibi oldu ama düzeldi sonrada.iğnenin etkisi 10-12 gün içinde geçiyor...
Bende pko'luymuşum yeni öğrendim :) yumurtalarım yeteri kadar büyümüyor. 12 13 cm de kalıyordu. klomen kullandım 20 ve 17 cmlik yumurtam oldu ve 2 tane pregnyl vuruldum. Beklemedeyim... Hayırlısı olsun...
.bende pko luyum bir doktora gittim hemen eşin gelsin sperm versin bir yumurtalığında 21 diğerinde 18 yumurta var hemen ilca başlayalım dedi... ama ben azcık denemeye karar verdim... kilo benimde problemim veremiyorum... ama azimle spora başladım bırakmayacağımda sırf bebek için değil kendi sağlığım için..yarın şeker ölçtüreceğim...adet düzensizliğim yok... sadece sana söylemek istediğim seni gaza getirmek istemedim...ama sanki güzel haber duyacağız:kedi:
Canım öncelikle sakinleş lütfen... pkodan ölmüş kimse duymadım ben... bende hayatımda ilk kez adet gecikmesi yaşamıştım ve doktora gittiğimde 6cm lik kist vardı yumurtalıkta ve bana pko olduğumu da söyledi... söktürücü ile kistim gitti ama pko tabiiki devam ediyor... Hemen umutsuzluğa kapılma... Daha önce de kullanmışsın yumurta geliştirici ilaçlar. Herhangi bir nedenle bünyen cevap vermemiş olabilir ilaçlara. Ama bu asla olmayacak anlamına gelmez. yumurtaların çok sayıda ve fazla gelişmediği için kendiliğinden döllenemeyebilirler diye düşünmüştür doktor ve o nedenle tüp bebek yapalım demiştir muhtemelen.Çünkü tüp bebekte aşılamaya göre şans daha yüksek.Çünkü döllenme zaten laboratuar ortamından gerçekleşiyor. Aşılamada ise sadece spermlere biraz destek olunuyor.
Herkeste her tedavi aynı etkiyi göstermiyor ve herkeste tedavinin tutma oranı aynı % de değil.Bende aşılama tedavisi %50 başarı gösterebilecekken sende belki %10 gösterir ama sende de tüp bebek başarısı %50 dir belki..
Lütfen üzme bu kadar kendini... Ve hayatı oluruna bırak... yine kontrollerine ve ilaçlarına devam et. doktorunla herşeyi konuş.endişeni paylaş. gerekli açıklamayı yapacaktır.
Canım farlutal söktürücü diye tabir edilen ilaç türlerinden biri. Farlutal kullanımında ara lekelenmeler olabilir bu zaten prespektüsünde de yazar. endişelenme. Farlutal bittikten sonra 1 hafta içinde adetin gelir ve muhtemelen o kistlerin adetin ile atılır. benim de 6cmlik vardı bende duphaston kullandım ve gitti.
Hoşgeldin aramıza canım.. a.s. Umarım şubat ayında güzel haberini alırız. Soğan kürü genelde yumurtalık kisti ve pko'su olanlar için yararlı. kist eritici etkisi var. kolay hamile kalmak için bir sürü kür var uygulanan... hayıt tohumu, bal-tarçın-çörekotu karışımı,incir kürü v.s. gibi.
:1hug:CANIM SAOLUN ARKADASLARIM BURDA OKADAR GÜZEL DOSTLUKLAR EDİNDİMKİ....ALLAH RAZI OLSUN HEPİNİZDEN...ÇİFTERÇİFTER EVLAT NASİP ETSİN İNŞALLAHUMUTSUZZ arkadaşım burada öyle umutsuz olmak yok bence önce nickini değiştirmekle işe başlayalım olmaz mı?Duyduğun her şeye karşındaki dr.da olsa inanmayacaksın.mutlaka kendi druna ya da ikinci br dr.a git.Bizim bir tanıdık dün bir şey anlattı.ilk bebeğine hamileyken özel bir hastanede dra. gitmişler.dr ultrasonda bakmış ve bebeğin kalbi durmuş hemen kürtaj yapmalıyız yoksa bebek bu gece seni zehirler demiş.dünyası başına yıkılmış kadının ama ne olursa olsun yarını beklicem demiş ertesi gün devlet hastanesine gitmişler.tesadüf oraya yeni ultrason cihazı gelmiş bir bakmışlar bebk 3 aylık ve kalbi de küt küt atıyor.o nedenle olumsuz bir şey söylendiğinde ilk söylenene inanmamak lazım.sıkma canını tatlım her şeyin hayırlısı
:roflol: :roflol: Kuşum bende anlamdm ya kafasımı iidi ama anlmdgm o doktor bana pko dedi kendi doktoruma diorumki meslktasınız bana pkolu dedi...:bbo:evet dior doru dior cok rrezerven var dio....eee pkolumuyum diorum yok dio:bbo: anlmdm kiiiii ah bu doktorlar:mymeka: bişe anlmdm en iisii hiç karısmiim ben cok yumurtam var anlmdgm su doktor bey nolcak bu yumurtalar catlamdn dedim onların hepsi catlıcak die bişe yok bidahaki ay gelişir catlar dedi....:bbo: ben hiçbizaman anlyamdmki akıl erdiremedm:bbo:umutsuz bence sana bugün bakan doktorun kafası iyiymiş. ne dediğini bile bilmiyor kendini toparla derim. kendi doktorunla telaşa kapılmadan konuş ne sormak istiyorsan bi kağıda yaz doktora gittiğinde unutmazsın. kafandaki soru işaretlerini yok edersin.
bu arada bu akciğere su kaçma durumu ilk defa duydum.
Canım bak klomen kullananlarda da aynı şey olabiliyor... bir ay çok güzel yumurta oluşurken öteki ay bir sürü fakat küçük kalan yumurta olabiliyor... Bu vücudun bir tepkimesi... bazende 1 tane yumurta oluyor ama aşırı büyük oluyor ve çatlamayıp kist oluyor... kist olmasından korkma o kistler adet ile atılabilen kistler. sadece biraz ağrı yapabilir yada dolgunluk hissi olabilir.Fakat adet gördükten sonra gidiyorlar. Farlutal adet söktürücü bir hormon ilacı duphaston ve progestan gibi.. Farlutal bittikten sonra 1 hafta içinde adet olursun ve kist varsa kistler gider. Muhtemelen bir süre farlutal yada söylediğim diğer ilaçlardan kullandırıp adetini düzene sokacak ve yumurtalıklarını kendi haline bırakıp dinlendirecek... Daha sonra yine tedavine devam edecektir. Çünkü bu noktadan sonra tedavide ısrar edilirse yumurtalıkların daha fazla tepki verir ve dediğim gibi çok büyük bir tek yumurta yada işe yaramayacak çok küçük bir sürü yumurta oluşacaktır. Ayrıca biraz kafanı da rahatlat. Eşinde hayırlısıyla gitsin gelsin askere. Rabbim teskeresini almayı nasip etsin. Rahatla biraz ve bu kadar kasma. olacağı varsa sen hissetmeden olurdu zaten. Demekki vadesi var biraz.
Eşin askerdeyken pko için bazı doğum kontrol hapları veriyorlar ve büyük ölçüde tedavi sağlanıyor hatta düzene giriyor vücut. hazır eşin yokken belki doktorun böyle bir ilaç verir ve eşin geldiğinde ilacı bırakır bırakmaz hamile kalırsın.İnşallah!!!!
kızlar bu ara bende bişey var herkese sinirleniyorum önüme gelene bağırıp çağırıyorum çok alıngan oldum ya. önce böyle yapıyorum sonra pişmanlıktan aülaya aülaya içim şişiyo
cok haklısın canım ama bilmem ne kompikasyonu deniormus buna anlmdmki inanki hiçbişe anlmdm benama desteğinizle takmıorumm bile artık saolunopuyorumnanaktan rabbim tez zamanda nasipetsin inşallah canımmm kucagnı doıldursun canım benim 7dide değil kızzz sayamadgm kadar cok olmus dedi 25 30tane olmuskaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 gülsemmi aglsAMMI... ANLAMDM GİTTİ....30TANE YUMURTLK....EN BÜYÜĞÜ 11.5MM OLMUS 13.GÜNÜM ÜSTELİK...CUMARTESİ BELLİ OLCAK BENDE ACIKCASI TEDAVİYİ KESMESİNDEN TARAFTARIM....BAKALIM HAYRLISI KIZLAR SAOLUN COK SAOLUNumutsuz biraz rahatlaa... sana söyledim bendede bir ay o şekilde oldu.. tam 7 yumurta gelişti... 3den fazla yumurta oluşunca çatlatma iğnesi yapmıyorlar... çoğul gebelik riski doğurduğu için.. yasal olarakda yapılamıyormuş zaten.. yasakmış.... o ay sonu tüm hepsi çatladı patladı bişicik kalmadı ertesi ay çalışmalara devaam zemuszemus
rahim nerdeeee akciğerler nerde.. ordaki şey oraya nasıl gidiyormuş?? ayrıca bu yumurtaların içi tsunami etkisi yapacak kadar su dolu değil ki... düşün her biri 10 mm den 7 tane yumurtan olsa 7cm lik bişi olur... onunda içinde ne kadar sıvı olur yani... hiç üzme kendini.. öncelikle sakin ol..sabırlı ol... kendi doktoruna git.. güzelce konuş.. aklındaki herşeyi sor...
bak ben yıllardır pcos luyum... pcosluda olabilirsin... olmayabilirsin de.. herşey bizler için... ne yapalım.. derdi veren allah dermanınıda verir elbet...
hadi kendine gel artık...
bencede şu nick ini değiştir.. umutsuz olma... bir şeyi 40 kere söylersen olurmuş... sırf nickinle karamsar ruh haline bürünebilirsin yanii
bence sen bu kadar stresliysen ondan olmuyordur bacım... ne bu kadar telaş... bende pko luyum pko lu olmak kısırsın demek değil ki... artı madem doktoruna güvenemedin değiştir ama dediğim gibi bu stresle diyelim hiç bir problemin yok zaten olmamaz ben diyim...
hepsi geçecek hepsi geçecek 40 kere söyleyince oluyormuşya ben de içimden söyleyim bari lapacım
umutsuz ben 10 senedir çeşitli sebeplerle hastanede yaşamasını öğrenmiş bir doktor olarak söyleyeyim. aynı hastanede çalışan yada arkadaş olan doktorlar asla birbirlerini kötülemezler mutlaka bi kılıf bulurlar. o yüzden takılma. meslektaşını yermemek için böyle yapıyor. her ortamda bu böyle
:1hug: İNŞALLAH CANIM.....AAA SEN DOKTORMUYDUN CANIM:asigim: NE GÜZEL..HAKLISIN CANIM DOKTORLAR ÖLE SACMALADIKİ ANLMDM BEN BİŞE AFALLADIM KALDIMfisfisfis KUZUM BENM BU NİCKİM NASI DEĞİŞCEK YA:1rolleyes:hepsi geçecek hepsi geçecek 40 kere söyleyince oluyormuşya ben de içimden söyleyim bari lapacım
umutsuz ben 10 senedir çeşitli sebeplerle hastanede yaşamasını öğrenmiş bir doktor olarak söyleyeyim. aynı hastanede çalışan yada arkadaş olan doktorlar asla birbirlerini kötülemezler mutlaka bi kılıf bulurlar. o yüzden takılma. meslektaşını yermemek için böyle yapıyor. her ortamda bu böyle
ayrıca umutsuz arkadaş..
kendin söylüyorsun tatile gittim hamile kaldım diye.. demekki stres olmadığında gebelik olabiliyor işte.. stres yapmak gebeliğe engel.. bunu doktorlar kendileri söylüyorlar... banada geçen yaz dedi doktorum git tatile gel belkide hamile olursun.. öyle çok hastam var diye... =))
.bende pko luyum bir doktora gittim hemen eşin gelsin sperm versin bir yumurtalığında 21 diğerinde 18 yumurta var hemen ilca başlayalım dedi... ama ben azcık denemeye karar verdim... kilo benimde problemim veremiyorum... ama azimle spora başladım bırakmayacağımda sırf bebek için değil kendi sağlığım için..yarın şeker ölçtüreceğim...adet düzensizliğim yok... sadece sana söylemek istediğim seni gaza getirmek istemedim...ama sanki güzel haber duyacağız:kedi:
kızlar umutsuza bskı yapıp şu nicki değiştirtelim ya...
kızlar umutsuza bskı yapıp şu nicki değiştirtelim ya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?