Ocak ayında çift çizgiyi görmek isteyenler buraya....

canım 8-9 ocakta iki kere aşılama yapıldı 7 gün falan oldu 22 ocak adet tarihim -tatlicadiarzu-

ya mugmug harika bir yazııı...
benim çoluk çocuğum yok..sadece çalışan bi bayanım.. yemin ederim zaman yetmiyor bana.. birde çocuk olsa ne yapacağım diye düşünüyorum eyvahedigeldismile
gerçekten zor...
ama çoookkk keyifli, mutluluk verici bir şey anne olmak ve evladının herşeyiyle ilgilenmek

canım ya sen doktora falan gitmedinmi 48 gün çok fazla yaa bir ilacı falan yokmu adet söktürücü

canım 8-9 ocakta iki kere aşılama yapıldı 7 gün falan oldu 22 ocak adet tarihim -tatlicadiarzu-

hımmmm....
ayy inşaaalllaaaahhhhhh güzel şeyler içindir şişkinlik falan... allah bir minicik tanecik koymuştur belki göbişine..
rabbim hepimizin dualarını kabul etsin.. hayırlı evlatlar versin bizlere :Saruboceq:

canım ya sen doktora falan gitmedinmi 48 gün çok fazla yaa bir ilacı falan yokmu adet söktürücü

ahh canım benim..gitmez olurmuyum... 31. günü kan testi yaptırdım negatif çıktı... doktorumu aradım.. 1 hafta bekle dedi..geç döllenmeye karşı.. olmazsan gel dedi.. olmadı mafoldumben gittim muayene etti.. klasik pcos.. progestan verdi bitince 1 hafta içinde adet olcaksın dedi.. içtim bitti ama hala adet yokkk... acaip şişkinim.. göğüsler feci ağrıyo.. belin kopuyo... ama hala kanama başlamıyoooo =((((

inşallah canım benim hepimizin olcak

canım inşallah tez zamanda güzel haberler alırsın :Saruboceq:

canım inşallah tez zamanda güzel haberler alırsın :Saruboceq:

sen ankaradasın ama bana fikir verirmisin aşılama ile ilgili.. doğru merkez seçimi çok önemli imiş... neye göre karar vermeli? neye dikkat etmeli? neler sormalı?
ben yumurta takibi oldum klomen+çatlatma iğnesi oldduum 8 ay oldu sonuç yok..doktor artık aşılama zamanı dedi =( ama hiiçç bilgim yok.. hele bi adet olayımda araştırırm dedim kendi kendime... biraz da beklesemde 1 seneyi tamamlasammı diyorum :uhm:

Kızlar ben bugün bir iş teklifi aldım... henüz eşimle konuşmadım ama bakalım hayırlısı belki çalışmaya başlarım.

kızlar tam olarak adet düznsizliğ nasıl oluyor ya her ay benim 1,2 gün farklılık oluyor. önce yada sonra geliyor bu bi düzensizlik mi?

lapaci;
canım bugün iyiyim sıcak su torbası iyi geldi sabah uyanmamak istesemde gayet iyiyim
sizler nasılsınız bakalım?

ınsallah bebıstendır canım

mugiş ne güzel bi yazı ya ben de ööle anne olmak istiyorum

bende valla
annemı cagırmak ıstıyorum
sımdıden konusuyruz zaten hergun yıkanacak dıyor
tamam dıyorum yasayacaklarımı bılmeden
bende gaz cıkarmak ıstıyorum
kızım olsun ıstıyorum
aynı renkte gıyınıp dısarı cıkmak ıstıyorum onunla

Hamilelikten Öğrendiklerim

Zamanla uzayabilecek bir liste:
1. Bazı kadınlarla sırf "anne" olmalarından dolayı iyi anlaşamaya başlayabilirsin.
2. Mutlu kadınlar, hamile olduklarında daha mutlu hale gelirler.
3. Mutsuz kadınlar, hamile olduklarında daha mutsuz hale gelirler.
4. Bazı kadınlarla sırf "anne" olmalarından dolayı iyi anlaşacağını sanıyorsan yanılabilirsin. Bazı kadınlar, bilgi veya manevi destek konusunda çok cimri davranır. Bilmiş kadınlar ne kadar sinir bozucuysa, senin çok heyecanlı olduğun ve kendilerinin de çok bilgili ve tecrübeli olduğu bir konuda buz gibi, duvar gibi coşkusuz kadınlar da bir o kadar sinir bozucudur.
5. Eğer normalde kararsız bir tipsen hamile olmak seni daha kararlı ve sesi daha yüksek çıkan biri haline getirebilir. Çünkü kendin dışında birinin sorumluluğu artık sendedir ve ayaklarının yere basması gerekiyordur.
6. Hayır demek daha kolay gelmeye başlar. Yorgun, halsiz vs olabilirsin. Sağlığın çok önemlidir. Canın bir yere gitmek veya bir işi yapmak istemiyorsa mazeretin vardır. Bu da büyük özgürlüktür.
7. ınsanlardan daha az çekinir hale gelirsin. Mutlusundur. Tek düşündüğün ailendir. Bebeğin sağ salim dünyaya gelebilecek mi? Başkaları hep dışarıdadır ve önceden sandığın kadar önemli olmadıkları gibi, seni de senin önceden sandığın kadar önemsemiyordur dünya.
8. Vücudunla barışmayı öğrenirsin. O saate kadar vücudunda beğenmediğin pek çok yer olmuş olabilir ama hamileyken hep şunu düşünürsün. Şu anda vücudumda bir mucize oluşmaya devam ediyor ve bu olurken bedenimin ne hale geldiği çatlaklar, patlaklar, yağlar o kadar da önemli değil.
9. Daha iyi ve bilinçli bir insan olmaya çalışman gerektiği gerçeği yüzüne çarpar. Kaçamazsın. Düşün ki, çocuğun, birilerinin arkasından çekiştirmeyi ilk senden öğrenecek. Komşulardan kaçmayı, misafir ziyaretlerinden hoşlanmamayı, yardıma ihtiyacı olan bir akrabanın durumunu görmezden gelmeyi, alışveriş yaparken ihtiyacın olmadığı halde bir şeyler almayı, insanları görüntülerine maddi imkanlarına göre sınıflandırıp seçmeyi... Korkunç değil mi?
10. ışlerin sen başında olmasan da yürümesi canını sıkmaz. ış, herşey değildir artık. Başarısızlığa tahammül edebilirsin.
11. ıyi adamlar, baba olacaklarını öğrenince daha iyi olurlar.
12. Çevrendeki insanların bilmiş öğütlerine cevap verebilmek için çok iyi bir doktor bulmalı ve ek olarak bol bol okumalısın.
13. Çevrene doldurduğun pek çok insan aslında gereksiz kalabalıktır. Önemli olan, senin başına iyi şeyler geldiğinde sevinebilecek arkadaşlarının olmasıdır.

Hamilelikten Öğrendiklerim-2

1. Hamilelikte grip: Yatıp dinlenmek, limonlu sıcak suya bal katıp içmek, bol C vitamini, atletini sık sık değiştirmek işe yarıyor.
2. Daha önce fark etmediğin şeyleri mesela komşularına aslında ne kadar ihtiyacın olduğunu fark ediyorsun. Dün, annemle yaşıt üst komşumuz önce "nasılsın" diye uğradı, biraz sohbet ettik, birkaç saat sonra elinde bir tabak pırasayla tekrar kapıyı çaldı. Ahmet'le öyle acıkmıştık ki hiç soğutmadan yedik yemeği. Yaşlı bir kadın, bir tabak pırasa... Hiç ihtiyaç duymayacağını düşündüğün insanlar, şeyler... Çok bencil ve duyarsız yaşadığımı anlıyor ve utanıyorum bazen.
3. Sigara bırakılabilir. Yeterince dua etmek lazım.
4. Yaşlıları daha iyi anlıyorsun. Hamileliğin bir çaresi var ama yaşlılığın yok. Yavaş hareket etmek, ağrılar, koşamamak, hatta bazen yürümekte zorlanmak, nefes darlığı, sabah erkenden uyanıp ömründen geriye kaç gün kaldığını düşünmek, kemiklerinin ve hatta tüm vücudunun hassaslaşması ve hep kendine dikkat etmek zorunda olmak, bazı yerlere gidememek, önceden hiç düşünmeden yapabildiğin pek çok şeyi mesela yere eğilip bir şey almayı veya bir şey taşımayı yapamamak... Hepsini daha iyi anlıyorsun.
5. Son dönemlerde evden çıkmaya korkup dışarıdaki hayatı camdan, balkondan izlerken fark ediyorsun ki, ömrü boyunca hayatı böyle evden seyreden pek çok insan var. Felçli veya başka bir engeli olduğu için...
6. Aylar ve günler geçtikçe yavaşça öğreniyorsun ki bu hayatta gerçekten yeri dolmayacak pek az insan var. Biri içindeki güzel bebek, biri annen, seninle aynı heyecanı paylaşıyorsa ve şefkatliyse eşin, varsa kardeşin... Diğer herkes gelir gider, gelir gider...
7. Doktor seçimi çok önemli. Araştırmak ve hatta ilk aylarda denemek lazım. Bir doktordan ilk görüşmede memnun kalmadıysan, "belki ben yanlış anladım, belki bi dahaki sefere daha iyi olur" diye kendini kandırmadan hemen başka doktora geçmek, bir şans daha tanımamak lazım. Doktor, senin hamileliğe ve daha önemlisi bebeğine bakışını şekillendiriyor en başta. Konusunda uzman olması en önemli kriter ama psikolojiden anlaması da olmazsa olmaz. ılk gittiğim doktor, soru sormadan bir şey açıklamaz, beni dinlerken ve kendi konuşurken çoğunlukla önündeki bilgisayar ekranına bakardı. Ne beslenme listesi, ne güzel bir söz, ne sevecen bir bakış... Evet senden önce milyarlarca kadın doğum yapmış ve senin yaşadıklarını yaşamış, aynı soruları sormuş, aynı kaygı ve heyecanları duymuş olabilir ama bir doktor her hamileliğin kendine özel olduğunu sana hissettirmeli ve özellikle ilk hamileliğinde senin heyecanını, sorularını, ihtiyaçlarını anlayabilecek kadar sağduyulu olmalıdır. Doktorun, bebeğinin senin için özel olduğunu bilmeli, ona, dünyaya gelecek milyonlarca canlıdan herhangi biri gibi davranmamalıdır. Ben bebeğimi çok istememe rağmen, ilk doktorumun soğuk ve ilgisiz tavrından dolayı bebeğime alışamadım. Ancak doktorumu değiştirdikten sonra onu sevip benimsemeye başladım. Belki bazılarına garip gelebilir ama bir doktorun ultrasonda bebeği sana göstermesi, "bak annesi şöyle yapıyor, işte bunlar elleri, parmaklarını ağzına alıyor" "aaa bu çok güzel bir kız" gibi şeyler söylemesi, bebeği "canlı" hale getiriyor ve daha da sevdiriyor.
8. Yıllardır bildiğin, tanıdığın anneni gerçek anlamda incelemeye, tanımaya, sevmeye, anlamaya yeni yeni başladığını fark ediyorsun. Annemin beni "doğurduğunu" ilk kez düşündüm bu dönemde. Onunla konuşacak bir sürü şeyim olduğunu gördüm. Ona soracak milyonlarca soru var aklımda ve çok şükür o bunlara cevap vermek için hayatta, yanımda... Beni ve kardeşimi nasıl büyüttü? Nasıl doğurdu? Ne yedirdi? Yaptığı en ufak şeyden en büyük fedakarlığa kadar her şey, hiç olmadığı kadar değerli görünüyor şimdi...Pek çok olayı hatırlayıp "Vay be! anneme bak, bunun içinden nasıl çıkmış!" diye hayret ediyorum. Hayran oluyorum.

lapaci;
canım bugün iyiyim sıcak su torbası iyi geldi sabah uyanmamak istesemde gayet iyiyim
sizler nasılsınız bakalım?

çok sevindim... h.sonu iyice toparlarsın kendini evde dinlenirsen belki...
bende adet olamadım ya bir arkadaş dediki ayaklarına sıcak su torbası koy bi kaç gün.. bana çok iyi geliyo hemen sökülüyodum dedi..bi onu denicem..belki işe yarar.. siz duydunuzmu böyle birşey?

mugişim inşallah tatlım. ben hep erkek istiyorum aslında istemek değil de sanki öyle olacakmış gibi geliyor. babasıyla onu yanyana düşünüyorum.
ama olmadı bu ya da sanırım. hiçbi farklılık hissetmiyorum.. normal adete yakın hallerim işte.

orası hiç belli olmaz yerimseniben

gaye inşallah o silik çizgi haftaya net olur canım
iş teklifi de almışsın oooo süper walla:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…