klomen+çatlatma iğnesi bende yapmıştı.. eğilip kalktıkça batmayı çok net hissediyodum.. acaip şişkindim...
bugün kaçıncı günün bitte
ya allahım adet olsamda bende umut beslesem belirti arasam kendimde yaaa mafoldumben rekora koşuyorum 48. günüm :çok üzgünüm:
ınternetten bır yazı
Ev Annesi Ne Yapar?
Her gün bir şeye şaşırır. Bir gün doktora gider, "Senin sütün az, doymuyor çocuk" der doktor. Şaşırır. Başka bir gün sütünü sağar pompayla. Bir bakar ki sütü çok aslında. Ama diğer gün, fazla pompalamaktan tahriş olmuş göğüslerle emziremeyince hoooooop başa döner hikaye: Mama takviyesi. Bebek, mamayı yer ve doyar ama annesine doyamayınca yine emzirme macerası başlar.
Sabah 7.30 emzirme. 9.00 yine emzirme. 11.00 emzirme ve mama. 14.00 emzirme ve mama. 17.00 emzirme ve mama. 20.00 emzirme. 22.00 emzirme. 23.00 mama...
Alt değiştirme, mama suyunu ısıtma, mama yedir, biberonu yıka, su kaynat, kaynamış suya koy biberonu, kirli bezi bıraktığın yeri bul, çöpe at, elini yıka, gazı var galiba, gazını çıkar, kendine çay koy, o uyuyunca içersin, gazı çıkmaz ama yine acıktığını anlayınca emzir, emzirme 25 dk sürdü. Şimdi çayını nereye bıraktığını bulmaya çalış. Ağladı. Sırtına kadar çiş yapmış. Bütün kıyafetlerini değiştir. Yatır. Annen "Hadi bugün yıkamıycak mıyız?" diyor. Suyu ısıt. Banyo malzemelerini topla getir. Ek radyatörü çalıştır, oda ısınsın. Yeni giyeceği kıyafetleri hazırla. Bütün kıyafetleri tekrar çıkar. Yıkandı, kurulandı. Ama yine acıktı. Emzir ki uyusun rahatça. Emzirdin ama doymadı. Mama suyu ısıt, biberona koy, ölç, besle. Gazını çıkar. Altı kirlenmiş yine. Altını değiştir. Sen de acıktın, yemeği ısıt, ye. Bir yerlerde bir çayın vardı senin ama nerede? Boşver artık. Uyu uyu uyu... Onunla beraber sen de uyu...
Ev kadınlarına ve tüm annelere büyük ödüller ve sürpriz hediyeler verilmeli! Yok ben anne oldum, bana verilsin diye demiyorum, gerçekten bana verilmese de tüm annelere verilsin. Önceden bebek bezleri kazanlarda kaynatılırmış filan. O annelere ne yapmalı bilmiyorum. Allah iki dünya saaddeti versin. Biz evde 2 artı bir kişiyiz ve yetmediğini hissediyorum. Bir de ben "İlle de herşeyi ben yapıcam" diyen biri değilim oysa. Şımarık mıyım neyim? Niye böyle oluyor? Bir de, ne olursa olsun evime yapışmışım, başka yerde olmayı asla tercih etmezdim. Geçenlerde bir arkadaşım diyordu ki "okuldaki çocuklarla uğraşmak kolay da, evde kendi çocuğunda uğraşmak zor geliyor". Okuldaki çocukları almayayım şimdilik. Evim güzel. Yalnızca şaşırıyorum. İnsan bu kadar yorulur ama bu kadar da memnun olur mu? Şimdi bana deseler, sen bu çocuk işini bırak, bak sana şöyle bişey verelim, hayatta kabul etmem. Nasıl bir şey bu? Ana yüreği dedikleri bu olsa gerek:)
canım 8-9 ocakta iki kere aşılama yapıldı 7 gün falan oldu 22 ocak adet tarihim -tatlicadiarzu-
canım ya sen doktora falan gitmedinmi 48 gün çok fazla yaa bir ilacı falan yokmu adet söktürücü
hımmmm....
ayy inşaaalllaaaahhhhhh güzel şeyler içindir şişkinlik falan... allah bir minicik tanecik koymuştur belki göbişine..
rabbim hepimizin dualarını kabul etsin.. hayırlı evlatlar versin bizlere :Saruboceq:
ahh canım benim..gitmez olurmuyum... 31. günü kan testi yaptırdım negatif çıktı... doktorumu aradım.. 1 hafta bekle dedi..geç döllenmeye karşı.. olmazsan gel dedi.. olmadı mafoldumben gittim muayene etti.. klasik pcos.. progestan verdi bitince 1 hafta içinde adet olcaksın dedi.. içtim bitti ama hala adet yokkk... acaip şişkinim.. göğüsler feci ağrıyo.. belin kopuyo... ama hala kanama başlamıyoooo =((((
canım inşallah tez zamanda güzel haberler alırsın :Saruboceq:
ya kızlarr bende de kasık ağrıları ve çok fazla şişkinlik varr sürekli bir sızlama var kasıklarımda ya acaba bu ilaçlardan mı oluyoo ya görmezden gelmeye çalışıyorum sürekli ama ciddi ciddi rahatsız ediyo beni yaa bi fikir verin offff yaaa
mugiş ne güzel bi yazı ya ben de ööle anne olmak istiyorum
Kızlar ben bugün bir iş teklifi aldım... henüz eşimle konuşmadım ama bakalım hayırlısı belki çalışmaya başlarım.
lapaci;
canım bugün iyiyim sıcak su torbası iyi geldi sabah uyanmamak istesemde gayet iyiyim
sizler nasılsınız bakalım?
mugişim inşallah tatlım. ben hep erkek istiyorum aslında istemek değil de sanki öyle olacakmış gibi geliyor. babasıyla onu yanyana düşünüyorum.
ama olmadı bu ya da sanırım. hiçbi farklılık hissetmiyorum.. normal adete yakın hallerim işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?