Doğuma Hazırlık OCAK ayında doğum yapacaklar nerdesiniz

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
selam kızlar :) bende kuvvetle muhtemel 1 ocakta kucağıma alıcam bebişimi. plesantamız biraz aşağıdaymış bu yüzden dr normalle sezeryan arasında gidip geliyor ama sezeryana daha yakın. 1 ocağa kadar bekleyelim gelmezse yılbaşında alalım dedi. 2013 ün ilk bebeklerinden olucaz :)
gece uykularım 1.5 saatte bir wc ihtiyacı yüzünden bölünüyor, bacaklarımım üst tarafları fena ağrıyor yürümekte bile zorlanıyorum sanki bacaklarım ve kasıklarım 2 yandan ayrılıyor...
bende bebek heyecanı çok ama kaygı daha fazla nası olcak, nası emzircem, nasıl bir anne olucam, oğlum nası olucak.... bir sürü soru beynimi tırmalıyor ve kaygıdan heyecan yaşayamıyorum bile sizde durum nası?

Merhaba kızlar geceler bana kabus gibi oldu walla uykum var ama yatamıyorum çok sıkıntı basıyor, midem sürekli yanıyor, duygusallık zaten hat safhada, göbüşüm gerilmekten çürük gibi ağrıyor kremler yağlar hiç fayda etmiyo artık, bebek aşağıya inmedi koca göbüşüm kaburgalarıma baskı yapıyor, yatarken ne sağa dönebiliyorum ne de sola ..... BU hafta çok sancı çekiyorum ama düzensiz olduğu için bişi yapmadım En son nst de sancılar bi kaç kere 100ü buldu walla. Bizim bebişimiz 1 hafta önden gidio muhtemel doğum tarihi 4 - 8 ocak arası ama doktor sancıları görünce yılbaşında da doğurabilirsin dedi yatak istirahati verdi.

Amaaaa bunlar tabiki de bebeğimiz için onlar için herşeye katlanılır sonuçta anne olmak hiç kolay değil dimi? eşimle heyecanımız başladı artık doğsun istiyoruz hayırlısıyla

Nst de 100 cok fazla degil mi ya
Benimki 2 kere 70 I bulmustu ama doktorum onemsemedi..
Bende bazen hic uyuyamiyorum..uykusuz tekrar uyaniyorum..

merhaba arkadaşlar
bende ocak başı doğum yapacağım..bugün itirbariyle 36+0 olduk.dr um ocak 3-4-5 olabilir dedi doğum..sezeryan olacak..erken gibi geldi bana.. bu cuma yine görecek suyunda azalma veya kasılma artışı görürsek alırız belki bu cuma bile dedi..erken mi bilemedim ben yaa???????

benim doktorum hala söylemiyor daha erken diye bni zorla normal doğurtacak herhalde ben kendi isteğimle istiyorum sizde mi kendi isteğinizle yoksa zorunlu sezayen mi:44::44:

benim de sezaeryen olacak ama zorunlu benimki.tüp bebek olduğu için daha ilk günden doğum tarihi belliydi.38. haftada 24 ocak tarihinde olacak.şimdilerde karar verme vaktidir senin için.bir dahaki randevuda sor bakalım ne diyecek

Allah izin verirse normal olucak dogumum..
Derin biraz erken gibi ama cok da degil yani.38 haftalik dogum yapacaksin yani.30-40i bekletenler var AMA bence gereksiz sikinti.son gunler zor geciyo..
Nst de sancilar kac cikarsa ciksin duzenli olmasi sartini ariyorlar galiba..yoksa 100 sanciyla dogum olur yani..

Grip oldum arkadaşlar fenalardayım... çok tedirginim son zamnlara kadar gel tam yumurta kapıda grip ol.. Neyse pembu kuzumla rabbime sığındım birde pastil ve ıhlamur limonla atlatmaya çalışıyorum.... Ayrıca dün akşam sanırsam halk arasındaki değimle nişan geldi beni aldı ağlama 36 hafta daha çok erken değilmi diye sabahı zor ettim aman doğumum başladı diye..herşeyin hayırlısı tabi dr. Aradım evet gelmiştir dedi sancın falan yoksa perşembeye randevumuz bekleyelim dedi önemli bişey olduğunu sanmıyorum dedi biraz rahatladım sizlerde de doğum belirtileri başladımı? çok heyecanlıyım ama çok korkuyorum aysuasya benimde doğumum normal olcak ilk bebeğim benim sendeki durumlar nasıl? Bu arada derin benim arkadaşım 35+3 de sezaryan oldu bi sıkıntı yaşamadı senin 38 haftaya denk geliyor bence sıkıntı yapma allahın izniyle hiçbirşey olmaz sevgiyle kalın öpüldünüz...

geçmiş olsun canım. ben de yaklaşık 1 ay kadar önceydi sanırım hasta olmuştum, çok ağır değildi ama halsizlik kırgınlık burun akıntısı falan vardı. ben süt ısıtıp içine bal koyup içtim her gün, bi kaç günde kendime geldim, çok ii geldi. arada giren ama çok rahatsız etmeyen bel ağrısı, adet ağrısı gibi kasık ağrısı ve de bebeğimin aşağı tarafa yaptığı baskı harici doğum belirtim yok, yalancı sancı falan bilmiyorum hiç, farketmedim, pek gelesi yok sanki. aslında böyle sayınca çok şikayet gibi oldu ama dediğim gibi rahatsız edici seviyede değil, hamileliğimin ilk aylarındaymışım gibi hala en belirgini çok çabuk yorulmam ee o da olsun o kadar, maşallah diyim de tekrar

evet canım ilk bebeğim.inmedi hala

Fadiming yazmistim ama yine yazayım ilk kizimda son gün bile inmedi asagiya telaş yapma..
Ayrica bebegin asagi inmesini belirti olarak görmüyorum ben,cunku bu gebeligimde en asagi 2 aydir bebegim kalıcı olarak asagida.e hani nerede dogum?
Sammer kizim olmasa daha az yorulacam ama kizim olunca surekli yat asagi,kalk yukarı cok yoruluyorum..belim kopuyor resmen 1 aydir 10 dk yurusem 2 km yürümüşum gibi ayaklarim belim agriyo..bu bel agrisi beni oldurecek
Ayrica sammer bendende su geldi 34 haftalikken,rahim agzinda aciklik var doktor 1-2 cm dedi.telaslandim geldi geliyo diye hala tık yok:)
Nisan cok belirleyici birsey degil aslinda en kuvvetli belirti sanci ve su gelmesi..
Ama nisan gelince de yakin zamanda dogum olmasi lazim.emin misin nisan olduguna?en fazla 2 gün sürer nisandan sonra..

bilmiyorum ki eminde değilim aslında nette okudum bir bayan tarif etmiş sanki beni tercüme etmiş ve iki hafta sonra doğum yapmış... aysuasya öle deme beni telaşlandırma ayrıca geçmiş olsun arkadaşım peki yavaş yavaş su sızmıyormu hamilelik başlıbaşına yaşam mücadelesi hemde tek kişilik değil iki kişilik verilen mücadele... çok zor arkadaşlar anne olmak iki heceden ibaret değilmiş.. annemi şimdi çok iyi anlıyorum rabbim hepimize yardım etsin bu arada bu hafta bende albüm yani ödemler olmaya başladı bunlar gerçi tatlı şikayetler inş. kucağımıza alınca bebeklerimizi tüğm sıkıntılarımızı unutucaz öle diyorlar ve öyle olsun istiyorum sağlıcakla kalın...

saol canım bende okadar kollarken kendimi nasıl oldu bilemedim limonlu ıhlamur ve pastille atlatmaya çalışıyorum bende bu arada benimde yalancı sancılarım olmuyor o yönden rahatım çok şükür bunlar tatlı şikayetler rabbim başka dert vermesin inş.

benimde bebeğim beklerse ocak annelerindenim sizlere sormak istediğim bi kaç bişey var ben yanıma bir gecelik 2 pijama takım aldım birde süslü bir geceliğim var onu koymak istemedim aslında ekru renk kirlenir kan v.s olur diye bir gecelik yeterlimi sizce.

canım benim ilk doğumum olacak allahın izniyle inş. ikinci doğumları olanlar daha iyi bilirler ama bende çantama 1 gecelik ve bir pijama takımı koydum sanırım yeterli olur diye düşünüyorum

Kizlar iki takım yeterli eger çok evhamliysaniz bi tane de tek alt rahat bir eşofman koyabilirsiniz ama gerek yok..bezi fazladan koyabilirsiniz.ben 3 tane bebek bezi koydum kendime,bir iki tane de yoğun ped koydum.
Bebeğime de 5 tane koydum bez..terlik goturmemistim ilk dogumumda bu sefer onu da koydum..çorap koyun tabiki kendinize de,patik de koyabilirsiniz..
Simdilik aklıma gelenler bunlar..

Sammer nisan oldugunu düşündüğün sey nasil birşeydi?
Kanli miydi bi tarif etsene..

canım sümüksü kıvamda sarımtrak olark geldi ilki ikincisi de yine sümüksü ama bu sefer açık kahve tonları gibiydi ve bu sabah yine geldi bu gelen daha koyu kahve rengi bilmiyorum kızlar dr. gidicem ama allttan muayne edicek diye gidemiyorum çünkü müsait değilim kuaför randevumda yarın bugüne çekemedim çünkü tatil günleri bilmiyorum çok evhamlı bir insan olarak içim içime sığmıyor... korkuyorum gece rüyamda doğuruyordum..durumum iki ucu otlu değnek

doktordan geldim şimdi moralim bozuldu doktor zayıf dedi.2700 civarında doğar şimdi doğsa dedi.zaten başından beri 10 gün geriden gidiyor ama bi sağlık sorunu yok olabiliyormuş öyle diye takmadım hiç.benim bebiş acaba ultrasonda 40 haftalık olunca mı doğacak yoksa son adet tarihime göre günüm dolunca mı? çok mu zayıf ya niye öyle dedi bu adam

Cok kucuk degil ki yine normaldir sadece sinira yakındır bence.benimki de hemen hemen o kadardır bence..
Canim adet tarihine göre doğar..ilk gebeligin oldugu icinde 40 haftayı doldurman muhtemel.ama tâbi doldurmayabilir de..bebek bu işi belli olmaz eltim ilk Dogumunu 38+1 de yapti..
Takma kafana sağlıklı olsunda.kilosu önemli degil..
Sammer telaslanma tam nisan degil o kirmiziya yada pembeye dönünce gidersin..bende daha tık yok:)
Adacayi icicem sonunda:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…