Ocak & Subat 2014'de hamile kalmak isteyenler : )

merhaba hosgeldin canım...ne güzel kızın kac yasında?

hmmm ne güzel Allah kızını sana bağışlasın yanına da en kısa zamanda bir kardeş nasip etsin inşallah.. hep beraber hamişliğe giden yolda elele

Allah bagislasin canim insaAllah ikinci bebegin cok bekletmeden gelir
Heyecanimizi birlikte paylasalim insaAllah

teşekkürler inşallah sizlerede nasip olur..

1,5 yaşında kızım.

inş bebegin tez zamanda gelsin göbüşüne inş

kızlar peki benim bu hala devam eden kasık ağrım ve göğüslerimin yastık gibi yumoş olma hali ne ola ki :26: ben sanırım bir doktora görünsem iyi olacak belki de bi problem var ..

kızlar aksama ne yemek yapsam...daha yapmadımda

şöyle kolay pratık ne yapabılırım fikir verecek olanlar:26:

kızlar peki benim bu hala devam eden kasık ağrım ve göğüslerimin yastık gibi yumoş olma hali ne ola ki :26: ben sanırım bir doktora görünsem iyi olacak belki de bi problem var ..

Canim bu ay ilk ögrendigim sey 'hastalik' düsüncesini aklimizdan siliyoruz :)
Sonrasinda ablam bana söyle demisti 'daha yasin genc illa ki yumurtaliklarin calisiyor ve bu yüzden bir seyler hiss ediyorsun'..
Gögüslerinde ki yumosluga gelince adet döneminde daha önce hic olmuyormuydu acaba?
Ben cok az da olsa biraz daha dolgunlastikalrini hiss ediyorum adet döneminde..
Sonra yine 'sönüyorlar'..

böyle durumlarda konservelerimden çıkarıveriyorum ben. varsa onlardan yapabilirsin canım yanına da şöyle domatesli kıymalı soslu bir makarna süper olur

yok canım hiç böyle olmazdı ben de dün namaz kılarken farkettim ellerimi bağladığımda yumuşak birşeyin üzerine koyuyormuşum gibi oluyor çok entrresan :26:

şöyleeee derin bilgili olan bir hatun aranıyor acil sorularım var kızlar :)

1. si sperm ne kadar sürede yumurtaya ulaşır?

2. si akıntı şeffaf oldugunda yumurta çatlamak üzere mi yoksa yumurta çatlamış mı demektir?

yok canım hiç böyle olmazdı ben de dün namaz kılarken farkettim ellerimi bağladığımda yumuşak birşeyin üzerine koyuyormuşum gibi oluyor çok entrresan :26:

Canim korkutma kendini..
Iyi düsün..
Ben yinede normal adet belirtisi olarak düsünüyorum yazdiklarini..
InsaAllah öyledir..

Bak benimde bugün randevum vardi sabah aradim iptal ettim :)
Gecenlerde buyuk kaynim geldi konusuyorduk hastaliklarla ilgili..
Bazi insanlar hastalik hastasi olmus dedi..
Güldüm evet ben dedim

En ufak biseyde direk en kötüsü aklima gelirde genelde
Ama dedigim gibi doktora gitmedim..
Adetimde geldi gecikme olmadi..
InsaAllah hersey yolundadir düsüncesiyle calismalara devam bakalim sonuc ne olacak :)

inşallah canım. doğru söylüyorsun birşeyim yoktur. amaan boşvereyim

Canim malesef derin bilgiye sahip degilim :)

InsaAllah cevaplayabilen vardir bende merak ettim simdi :)

canım bu benim 7.denememdi ama nasip olmadı

o zaman 2 macun hazırlıyoruz eşiminkine çörek otu atmıyoruzzz

kuzum aynen benim eşimde yemiyordu ama bu sefer dün çok üzülünce o macunu yapalım dedi kendisi

kuzum pratik olarak en güzeli bulgus pilavı ayrann ohhh misss

öyle çok derin bilgim yok ama biryerde okumuştum kaliteli olan spermler yolculuğa çıkarmış bizde. bu dan10 saat falan sürüyordu diye kalmış aklımda.

bakıyorlar ki üzülüyoruz başka çareleri yok napsınlar yazık ama gerçi onlar da en az bizim kadar üzülüyor ben bunu sezdim dün :/ belli etmiyorlar biz daha da üzülmeyelim diye..

bir de bakın şöyle bir yazı oldum belki faydası olur

Sperm ve yumurta hücresinin döllenme öncesi ve sonrasındaki hareketleri hakkında bazı bilgiler:
- Ovulasyon yani yumurtlama gerçekleştikten sonra yumurta hücresinin tüp içerisine geçmesi 2-3 dakika alır.
- Zigot (sperm ve yumurtanın birleşmesinden oluşan hücre) tüp içerisinde ortalama 3 gün kalır, bu esnada rahim (uterus) içeirisne doğru ilerler. Yani yumurtlama olayından 3 gün sonra zigot (artık adı blastokist'tir) rahim içerisinde olur.
- Zigot rahim içerisine doğru bölünerek ilerlediği için içerisinde boşluk içeren bir hücre topluluğu halini alır buna blastokist adı verilir. Blastokist rahim içerisine vardıktan ortalama 3 gün (2-4 gün arası) sonra rahim içerisine yapışır, buna implantasyon denir.
- Yani toplamda yumurta hücresi salındıktan sonra döllenme, tüp içerisinde rahime doğru ilerleme ve rahim duvarına yerleşme aşamalarında 6 günlük bir süre geçer.
- Bu nedenle kanda B-HCG denilen gebelik hormonunun tespit edilmesi yumurtlamadan sonra en erken 6. günde mümkün olur hatta çoğunlukla yumurtlamadan 8-10 gün sonra tespit edilebilir.

Son düzenleme:
Cipsim ben bu gün ilk defa kiymali pide deniycem :)
Yanina da corba..

Bakalim olacak mi..

ayyy dene canım dene ben genelde haftasonları yapıyorum çok güzel oluyo

böyle durumlarda konservelerimden çıkarıveriyorum ben. varsa onlardan yapabilirsin canım yanına da şöyle domatesli kıymalı soslu bir makarna süper olur

güzel fikir tatlı tesekkür ederim..garnıturlu makarna yapsam mı ki ....konserve olarak anca o varda

iyi düşünelımde kötüyü cagırmayalım canlar

canım bu benim 7.denememdi ama nasip olmadı

kuzum pratik olarak en güzeli bulgus pilavı ayrann ohhh misss

hayırlısı olsun canım ya

ayy evet soyle patatesli bulgur oh misss

tesekkürler hanımlar tarifler içiin

süpersin canım teşekkürler söyldklerini yapıcam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…