Yok canım hormon testlerimde sorun yok. Hiç olmadı son testlerim de bir kaç ay önce yapıldı doktor yine bir sıkıntı görmedi. Bende de fsh;7,8/ lh:6,6/e2 60/prolaktin 13/ tsh 0,48.. bende kanal tıkalı olduğu için olamıyordu dedi doktor bundan sonra o sorun da kalktı bakalım neler olacak :)Senin yumurtlama problemin var galiba canim.ondan pko demek istiyor.çünkü insülin direnci pko ya sebep oluyor ve yumurtlamayı engelliyor.
Benim lh 2.89 .fsh ise 5.89.
Bunlarda bi sıkintı yok.vajinal bakinca hagif pko var dedi.
Kilom zaten var.ama onunla ilgisi yok.tshım yüksek.kıllanma problemim yok.çenemde 1 2 tane çikıyor o kadar.
Adetim de düzenli.yumurtlamam da bi sıkıntı yok.sadece alttan yumurtalikta bi kac kistlesmis yumurta gördü heralde.
Progesteronum da 10 çikmistı.normal dedi.
Ama insülin direncim var galiba.baktirmadim ama.sekerim yazim 105 ti.tatlidan sonra tuzlu.tuzludan sonra tatliya saldiriyorum.sekerli seyleri cok seviyorum.
İnsülin direnci (açlık kan şekerixaçlık insülini)/405 formülü ile hesaplanır. Değer 2,5 üstü ise direnç var denir.Senin yumurtlama problemin var galiba canim.ondan pko demek istiyor.çünkü insülin direnci pko ya sebep oluyor ve yumurtlamayı engelliyor.
Benim lh 2.89 .fsh ise 5.89.
Bunlarda bi sıkintı yok.vajinal bakinca hagif pko var dedi.
Kilom zaten var.ama onunla ilgisi yok.tshım yüksek.kıllanma problemim yok.çenemde 1 2 tane çikıyor o kadar.
Adetim de düzenli.yumurtlamam da bi sıkıntı yok.sadece alttan yumurtalikta bi kac kistlesmis yumurta gördü heralde.
Progesteronum da 10 çikmistı.normal dedi.
Ama insülin direncim var galiba.baktirmadim ama.sekerim yazim 105 ti.tatlidan sonra tuzlu.tuzludan sonra tatliya saldiriyorum.sekerli seyleri cok seviyorum.
Değerlerin güzel canim.maşallah diyelimm.Yok canım hormon testlerimde sorun yok. Hiç olmadı son testlerim de bir kaç ay önce yapıldı doktor yine bir sıkıntı görmedi. Bende de fsh;7,8/ lh:6,6/e2 60/prolaktin 13/ tsh 0,48.. bende kanal tıkalı olduğu için olamıyordu dedi doktor bundan sonra o sorun da kalktı bakalım neler olacak :)
Endokrin kan değerleri üzerinden bir insülin direnci hesaplıyor ama kilo alınca direnç haliyle artıyor çünkü kan şekerleri bozuluyor, kilo verince direnç geçiyor. Çok kilolu olmak yumurtlama olmadan adet görmeye neden olabiliyor diyor doktor ama o zaman da hormon testlerim iyiydi.
Evet aslında endokrin testlerim de yazıldı ama araya ameliyat girince yaptıramadım. Bence şu an epey düşmüştür.Değerlerin güzel canim.maşallah diyelimm.
Kanallar da acıldıgına göre gelsin bebişler:)
Bide sen kilo vermistin epeyce.insülin direncin de düser.inş tez vakitte ikizlerin olur canim.
Ins düşmüştür.bu ay hergün çalışın.boş gün geçmeyin.Evet aslında endokrin testlerim de yazıldı ama araya ameliyat girince yaptıramadım. Bence şu an epey düşmüştür.
İnsülin direnci modern çağın hastalığı :) yediklerine dikkat edip, spor yapsan kalmaz zaten :) insülin direncinde şekerli şeyler yenildiğinde ki bu yapay şeker olmayacak mesela meyve olacak, onlarla mutlaka protein verilir kan şekeri hızlı çıkmasın diye. Sen de böyle tüketmeyi dene bence. Gece ara öğünün meyve değil protein olsun bir de.. süt yoğurt kefir gibi..Benim aclık kan sekerim 95.
Insülini bilmiyorum.burda bakılmiyor ilçe diye.ama kesin vardir bende.
Sekerli ne varsa ağzima dolduruyorum.çok oburum çok.iştahim çok var
Her gün çalışmak iyi bir şey değil de gün aşırı olabilir.yumurtlamadan 4-5 gün sonra da tatile geleceğim Türkiye’ye. Öyle geç yumurtlama falan istemiyorum bu ay :) zaten hiç de geç yumurtlamadım, kurulu saat gibi diyeceğim de bir kere 2 gün erken olmuştu sadece :) umarım ikimiz için de güzel bir ay olur. Bize düşen stres yapmamak gerisi bence basit engeller :)Ins düşmüştür.bu ay hergün çalışın.boş gün geçmeyin.
Ah şu pis iştshim nerde zararli bisey var onu ister.ama artik dikkat etmem lazim.senin yazdıklarini yapim bi deneyim canim.ins ise yarar da düsér.İnsülin direnci modern çağın hastalığı :) yediklerine dikkat edip, spor yapsan kalmaz zaten :) insülin direncinde şekerli şeyler yenildiğinde ki bu yapay şeker olmayacak mesela meyve olacak, onlarla mutlaka protein verilir kan şekeri hızlı çıkmasın diye. Sen de böyle tüketmeyi dene bence. Gece ara öğünün meyve değil protein olsun bir de.. süt yoğurt kefir gibi..
jHer gün çalışmak iyi bir şey değil de gün aşırı olabilir.yumurtlamadan 4-5 gün sonra da tatile geleceğim Türkiye’ye. Öyle geç yumurtlama falan istemiyorum bu ay :) zaten hiç de geç yumurtlamadım, kurulu saat gibi diyeceğim de bir kere 2 gün erken olmuştu sadece :) umarım ikimiz için de güzel bir ay olur. Bize düşen stres yapmamak gerisi bence basit engeller :)
İyi geceler canım ben de yatayım artık. Görüşürüz .Ah şu pis iştshim nerde zararli bisey var onu ister.ama artik dikkat etmem lazim.senin yazdıklarini yapim bi deneyim canim.ins ise yarar da düsér.
j
Doğru söylüyorsun canim.stres yedi bitirdi bizi.
Duan kabul oldun ins.Rabbim yuvanı tatlı bebeklerle taçlandırsin
Ben yattim canim.sana iyi geceler.öptüm yanaktan.
Yumurta catlayinca oluyor canımKızlar bugün sümüksü beyaz ve hafif uzayan akıntı farkettim , yumurtlamış mı oluyorum acaba
Yumurtlamanın etkileridirKızlar dünden beri göğüslerimde sızı var damarlar parmak kalınlığında olmuş şişmiş dün hafifti bugün daha da arttı yumurtalama 1 günmü oluyo acaba bat a daha 12 gün var sebebi ne olabilir acaba? ??
Bat a 9 gün çıkması hamilelik belirtisi olmaz ama belli de olmaz tabiAynı benimki gibi ama benim bata 9 gün varken böye çıktı anlamadım şimdi hamilelik mi oluyor
Gelmedi mi daha hadi inşaAllah ben tekrarlanmadım testi yarın bat yarını bekliycem ama senin bat geçti canım sen tekrarla benceH hayalim mucize benim mi testimde bir çizgi var canım, tam anlamadım
Yok canımmmm artık benim negatif görecek halim kalmadı. Beklerim adet olmazsam doktora giderimGelmedi mi daha hadi inşaAllah ben tekrarlanmadım testi yarın bat yarını bekliycem ama senin bat geçti canım sen tekrarla bence
Ben de predictor early dan sonra depresyona girdim bir daha o testi yapmıycam zati çok pahalıHayalet çizgi bile yok ..ben bu işe yokum izninizle depresyona gidiyorum ben
Gerçekten çok zormuş ya ucuz bi test olsa derim belki yanlıştır bunda umut da kalmıyorBen de predictor early dan sonra depresyona girdim bir daha o testi yapmıycam zati çok pahalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?