- 21 Ekim 2017
- 2.495
- 1.794
- 48
Doktorun dogru gidiyor tedavide canim sorun yok yani. Yapilmasi gerekeni yapiyor. Yalniz rahim filmi acisiz bisey degil oyle diyolar ama ben omrumde abartmiyorum oyle bi agri yasamadim anestezisiz kesinlikle yaptirma. Ben filmden sonra hamile kaldim ayni ay canim :) bu arada yazamadim kusura bakma komsuya cikmistimDr da rahim filmi çekicez dedi ama klomenden sonra mı bilmiyorum. Acısız bi işlem dedi zaten. Tüplerine bakmamız lazım dedi.
Dr um bni geçen ay adetin 3. günü gel kist var mı rahimde polip var mı bi bakalım dedi. Aslında gitme taraftarı değildim adetliyken ama dr um adetliyken daha iyi gözükür dedi ikna etti bni neyse gittim. Sonra adetimden 12 .günü gittm 13 mm di. 16 . Günü çağırdı 18 mm olmuştu ertesi günde iğneyi vurdurttu
Canim birlikte kullanmanda sakinca olucagini sanmiyorum zaten doktorunda kullan demis onun herangi bi yan etkisi yok. Sonucta doktor kontrolundesin surekli degilmi bence dene inofolicIkisi de yumurta gelistiriciyse daha çok gelişmesin sonra. Doktor bizim için önemli olan 400 mcg folik asit alman, onu da kullanabilirsin dedi. Bu ayda keşke klomen i kullansaydım. Bu ay yumurtlama da bir sorun var gibi hissediyorum. Ovulasyon testleri bi tuhaf yaparken hafif silik 3-4 saat geçince koyulaşıyor. Geçen ay klomenden sanırım yumurtlama ağrısı bayağı şiddetliydi. Büyük ihtimalle ben her ay adet olduğumda fazla büyümeyen yumurtam çatliyordu. Çünkü benim âdetlerim sancılı olmaz hafif geçerdi.
Canim ben 2 ay bekledim kendiliginden olmasini kisa bi sureydi ama gittigim doktor acele ettigim icin surec hizli olsun diye klomene basladi baktik yumurta olusmadi ilk ay. Sonra 2.ayda cok gelismemisti 3.ay ancak guzel yumurtam olustu oda klomenle tabiki. Yani yumurtlamada sorun varsa pko oluyor canim biz oyle anladik. Yalniz benim adetim falan duzenliydi genelde pko olanlarda duzensiz oluyor ondanda anlasilabiliyor ultrasonda inci gibi dizili yumurtaciklar oluyormus ondanda anlasiliyor canim pko.Hilal coban canım senin pko nasıl teşhis edilmişti benim şuan adetimin 27. Günü ve hala yumuş olmadı
Bu testler LH hormonunu algılıyor canım. Östrojen farklı.Canım bence yanlış çünkü yumurta büyüdükçe östrojen hormonu artıyormuş bizde bu testle bunu tespit ediyoru yumurta bırakıldığı an tüplere, düşüyormuş o hormon o yüzden de silikleşiyor.
Doktora mı inanayım internete mi bilemedim :) neyse önceki düzende devam 2 günde bir. Kaçırmam bu şekilde :)İnternettede öyle yazıyor
Canım östrojen hormonu artınca lh de ani bir artış oluyormuş. Bu testte onu tespit ediyormuş bak bi sonraki mesajımda resim attım. Nasıl ne zaman olur kısmını okuBu testler LH hormonunu algılıyor canım. Östrojen farklı.
Aynen canım kolay gelsin :))Doktora mı inanayım internete mi bilemedim :) neyse önceki düzende devam 2 günde bir. Kaçırmam bu şekilde :)
hepimize canımAynen canım kolay gelsin :))
Ben çok üzülüyorum ya çünkü icimde bı bebek hasreti varİnşallah canım. Ben çok kahretmiyorum canım kendimi ya. İnsanlar yıllarca uğraşıyor. Allah bilir vereceği zamanı diyorum geçiyorum. Yani bata kadar hevesleniyorum üstüne düşüyorum ama regl olunca kısmet diyorum geçiyorum.
Canım benim bildiğim kadarıyla bende netten araştırdım yumurtlama olduğunda lh tavan yapar catladiginda siliklesir yani koyuyu gördüğü gün ve ertesi günde garanti olsun diye ama koyuyu gördükten sonra akşama kalması pek anlam ifade etmiyor çünkü yumurta çok kalite li ise yaşıyor ki bunu da bilemeyiz en garantisi koyu olan gün ama benim geçen ay o gün tutmadıBana doktor 2 günde bir yumurtlamaya yakın ilişkiye başlayın koyuyu gördüğünde ister bırakın ister devam edin dedi. Burdan anladığım koyuyu gördükten sonra çokta bi şans olmadığı.
Hatta şöyle bir cümle kurdu, test koyu olduğunda yumurtlaman olmuştur içerde onu karşılayan spermler olmalı dedi. Ben doktorun yalancısıyım:) size söyleyen de mi doktor canım ? Nasıl oluyor anlamadım. Ben ovülasyon olayına bu ay başladım. Doktordan duyduğum ve internetten okuduğum kadar biliyorum.
İki aya bir adet görüyorum ve doktor biseyin yok dedi kabullen emiyorum bu cevabı 4 aydır da deniyoruz yokCanim ben 2 ay bekledim kendiliginden olmasini kisa bi sureydi ama gittigim doktor acele ettigim icin surec hizli olsun diye klomene basladi baktik yumurta olusmadi ilk ay. Sonra 2.ayda cok gelismemisti 3.ay ancak guzel yumurtam olustu oda klomenle tabiki. Yani yumurtlamada sorun varsa pko oluyor canim biz oyle anladik. Yalniz benim adetim falan duzenliydi genelde pko olanlarda duzensiz oluyor ondanda anlasilabiliyor ultrasonda inci gibi dizili yumurtaciklar oluyormus ondanda anlasiliyor canim pko.
Iki ayda bir adet gormeye nasil biseyin yok diyor yahu ben anlamiyorum bu doktorlari. Canim once hap verip duzene sokar adetini tabi once nedenini arastirmasi hormonlara flaan bakmasi gerek. Sonrada cocuk istiyosan bunun icin tedaviye baslamasi gerek. Hangi sehirdesin bence doktorunu degistir mutlaka o nasil doktormus oyle ilk adetin duzenlimi diye soruyolar sacmalamis o.İki aya bir adet görüyorum ve doktor biseyin yok dedi kabullen emiyorum bu cevabı 4 aydır da deniyoruz yokacaba pko mu var bende diyorum
Doktorun dogru gidiyor tedavide canim sorun yok yani. Yapilmasi gerekeni yapiyor. Yalniz rahim filmi acisiz bisey degil oyle diyolar ama ben omrumde abartmiyorum oyle bi agri yasamadim anestezisiz kesinlikle yaptirma. Ben filmden sonra hamile kaldim ayni ay canim :) bu arada yazamadim kusura bakma komsuya cikmistim
Korkman icin soylemedim tabiki herkesin bunyesi farklidir gulum ama inan ben oyle bi agriyi hic yasamadim zaten sonrasinda fenalik gecirdim hem tansiyonum dustu hem bayildim. Ama cok sukur ki cektigim aciya degdi. Doktorlar agrisiz bisey diyolar ama pek inanmaAyyyyy tırstım canım yaa. Bnde rahim filmi çektirirsem anestezili çektiririm zaten.
Anladım canım. Galiba doktor yumurtamın ömrünü bilmediği için garanti olsun diye öyle söyledi. Benim yumurtam kesin az yaşıyordur :)Canım benim bildiğim kadarıyla bende netten araştırdım yumurtlama olduğunda lh tavan yapar catladiginda siliklesir yani koyuyu gördüğü gün ve ertesi günde garanti olsun diye ama koyuyu gördükten sonra akşama kalması pek anlam ifade etmiyor çünkü yumurta çok kalite li ise yaşıyor ki bunu da bilemeyiz en garantisi koyu olan gün ama benim geçen ay o gün tutmadı
Korkman icin soylemedim tabiki herkesin bunyesi farklidir gulum ama inan ben oyle bi agriyi hic yasamadim zaten sonrasinda fenalik gecirdim hem tansiyonum dustu hem bayildim. Ama cok sukur ki cektigim aciya degdi. Doktorlar agrisiz bisey diyolar ama pek inanmaonlara gore normal tabi
Anladım canım. Galiba doktor yumurtamın ömrünü bilmediği için garanti olsun diye öyle söyledi. Benim yumurtam kesin az yaşıyordur :)
Muayene ile alakasi yok canim benimde cok agrisiz gecer muayene ama adeti agrili olanlarda daha agrili oluyor rahim filmi deniliyor. Dedim ya bunyeye gore degisir ben cok okudum oncesinde burda hic agri hissetmedim diye yazanda vardi bayildim diyende. Yani nasip isi birazda agri esigine bagli benim normalde adetimde feci sancili olur kivranirim ama bu onun bin katiymis ciktigimda bi daha adetim sancili demicem demistimAyyyy dr bi de demez mi sen çok rahat muayene oluyosun sende sıkıntı olmaz. Muayene eder gibi oluyo zaten dedi. Gelde bana sor dr yumurtslarıma bakarken sağ sol tarafa bakarken acayip acıtıyo sesimizi çıkartmıyoruz tabii
Daha belli değil canım. Heyecanla bekliyorum :)Kız hamilemisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?