Gebeliğe Hazırlık Ocak-Şubat-Mart Bat'ını Bekleyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ama o gebelik belirtisi de ayni zamanda benimde 11 gun war ama goguslerim farkediler derecede buyumaye basladi ilk hamilelligimde de bole cok erkeen baslamasti
Hamilelik ve regl belirtisi ayni oluyor bnde ki belirti adetten bnce o anlamda dedim canim hamislik belirtisi deil yani

benim bat 6 dedim ama mesela arkadaşlar oynuyor beni adetim 28-32 gün arası yani bat a 4 ıla 6 gun

günaydınlar,
takvime göre bata 3 gün var ama iki aydır her ayın 15 inde oluyorum,geçen ay 4 gün gecikmeli oldum,bu ayda 15 inde olursa daha 6 gün var ,önceki gün kan testi yaptırdım 0.31 çıktı.

Canim benim dunden beri akintim kesildi
Yin3 pecetem beyaz.progesteronu almadim.zaten kesilmisti.sence kullanayim mi yine de.

Merhabalar acaba bugün de güzel haberler var mı diye okuyorum yazılarınızı Allah isteyen herkese versin artsın bebiş sayılarımiz tutunsunlar annelerine sımsıkı anneleri onları hiç bırakmaz zaten

Kizlar soyle bi yazi okudum .lh testiyle gebeligini bhcg testinden daha once ogrenen oldumu? “
Biyokimyasal yapı olarak bakıldığında HCG hormonunun alfa (α) ve beta (β) olmak üzere iki ayrı alt grubu (sub-unit) vardır. Alfa HCG, kanda dolaşan LH (Lüteinizan hormon) ve TSH (Tiroid Stimulan Hormon) ile oldukça benzer yapıdadır.”

kızlar kan pıhtılaşması sonucumu bugun aldım.
2 genimde mutasyon varmış ,her şeyde bi hayır vardır şimdi de diyorum ki iyi ki olmamış bu ay diyorum olsa yine kaybedecektim belki de.
test kağıdımda gebelikten üç ay önce gereken takviyeleri almanız yazıyor.
yani ben bu bebiş çalışmalarına en az 2 ay ara vermeliyim .
her şeyde vardır bi hayır.
MTHFR C677T Mutasyonu: MTHFR enzim aktivitesini azaltarak kardiyoserebrovasküler hastalıklar için önemli bir risk faktörü sayılan hiperhomosisteinemi ve homosisteinüri oluşumuna neden olmaktadır (12). Homosistein konsantrasyonundaki artış ise tromboembolizm, ateroskleroz, koroner arter hastalığı, preeklampsi, nöral tüp defektleri ve inmeye neden olabilmektedir.
Homozigot 677TT: Tromboz riskini 2-3 kat arttırdığı bildirilmiş olup (9), tekrarlayan gebelik kayıplarında önemli rolü olduğu bildirilmiştir (11).
PAI 4G/5G Mutasyonu: PAI-1 konsantrasyonu yükselmesiyle fibrinolitik aktivite bozulmaktadır ve trombotik olaylara yatkınlık artmaktadır (18).
PAI 4G/4G: Tromboembolizm, fetal kayıp, IUGR, preeklampsi (19) ve MI riskini arttırmaktadır (20).
PAI 4G/5G: Özellikle protrombin gen mutasyonu ile birlikte görüldüğü durumlarda tromboz riskini arttırdığı (21) ve erken dönem gebelik kayıplarına neden olduğu bildirilmiştir (22).
şu ikisi varmış bende

Aaa cok az kalmis test yaptin mi
Test yapmadım canım. Utandım eczaneden almaya, çok küçük bir ilçedeyim. Dün internetten sipariş verdim ama haftaya gelir zaten adet olurum o zamana kadar olacaksam. 2 gün önce hastaneye acile gittim kan testi için ama sevkim gerekiyormuş yapmadılar. Benim de canım sıkıldı adetimi beklemeye karar verdim.

Gecmis olsun .iki ay goz acip kapayana kadar gecer metk etme.saglikli bir gebelik getirsin sana bu iki ay

Yaaa ne warki utanicak sen alamiyosan bi komsumdan falan rica et.belirti falan warmi bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…