Gebeliğe Hazırlık Ocak-Şubat-Mart Bat'ını Bekleyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım buradaki hamilelerin hepsine oluyor o. Bende de var. Hemde dayanılmayacak gibi oluyor bazen. İçini ferah tut. Kese büyüdüğü için olabilir.
İnaan cok panik yapıyor hele kesesi kücük olduğu için iğne yapılanları okuyunca iyice korktum bana yapılmadı diye... Ay şu ilk üç ayı bir atlatsak gerisi kolay gbi geliyor
 
Kızlar adetlerim duzensiz en fazla 10 gun gecikmisti ama hic bu kadar gecikmemisti 20 gun oldu 8 gun once kan testi yaptirdim 0.30 negatif ama iki gundur ara ara adet sancisi cekiyorum oldum saniyorum seffaf akinti geliyo adet sokturucu icmek istemiyorum gecen ay doktora gittim yumurtaliklarin gayet iyi hic bi problem yok dedi ondan sonrada adet gormedim zaten tekrar test yapmali miyim
 
Merhaba, yaklasik 2 yildir bebek icin ugrasiyorum. Butun testler normal,hsg normal,esimin testleri normal.en son 4 kutu klomen kullandim ve yine adet oldum.doktor 3 ay kendi haline birak dedi. Hormon tetslerim vs en son temmuz ayinda bakilmisti. Baska doktora gidip her sey silbastan yenilemek gerekir mi su asamada.dusunmeden edemiyorum.basindan gecen arkadaslardan bu noktada yardim bekliyrm. Tesekkur ederim
 
Yapıskan alıntıyla hafıf kahvelık geldı benden yannıye oluyo bu korkuyorum artık

Progestan aliyormusun canım. Çalışıyorsun, bence istirahat etmen gerekiyor. Şu aşamada bir hafta izin alsan belki şu dönemi atlatırsın.

Bata 8 gün var sol göğsüm acıyor sanki sağda bişi yok önceki aylarda sadece dolgunluk olurdu acıma olmamıştı sevineyim mi

Göğüsler bazende hiç ağrımıyor. Benimkinde hiç his yoktu. Geçen aylarda da simsizladi. Ama gebelik olmadi. Ben mide bulantısını baz alıyorum en çok hamilelik belirtisinde. Diğer ağrılar adette e gebelikte e oluyor.
 
Binim ilkibde hiç bulantı vs olmadı ilk 6. Haftada başladı bulantı yada 7 filandı ilk göğüslerim baya büyümüştü hiç inmedi
 

Günde 1 taneden bişey olmaz canım. O bir bardak nar suyu diyor bir bardak nar suyu için 2-3 nar lazım.

Şimdi doğal progesteron diyor. Düşük riski olanlara da progesteron veriliyor anlamadım bu işi. Benim anladigim tutunmayı sağlıyor rahmi kalinlastirarak.. Rahim duvarını nasıl olcturdun ki? Bende progesteron testi yapmadan progestan verdi. Belki yeterli bilmeden. Valla bu doktorlar ne yapıyor anlamış değilim.
 
Ay ben kesip kesip limon yiyom bazen tuzlayıp kim bilir kaç kere yedim iki üç limonu aynı anda.. Hiç bilmiyordum
zaten anne de değil çocukta kanının sulu olmasına tansiyonun hep düşük olmasına neden oluyor. Ben bizzat örneğiyim bunun. Annem deli gibi ekşi aşermiş bana hamileyken dilim dilim limon yemiş. Şimdi benim kanın sulu, o yüzden kanamalarım zor durur pıhtılaşma geç oluyor. Kaza falan yaşarsam sıradan insanlardan daha fazla hayati riskim oluyor yani. Burun kanamasından durmayıp acillik olan biriyim ben düşün :)
Hemde tansiyonum doğuştan düşüktür. 5-10'u geçmiyor tansiyon. Ve işin kötü tarafı limona bende bayılıyorum. Ama çok tüketemiyorum elim kolum uyuşmaya başlıyor halsizlik geliyor durduruyorum kendimi. Herşeye limon sıkan biriyim ben. :)
 

Canım ne duruyorsun yapsana test, bakalım neymiş.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…