Gebeliğe Hazırlık Ocak-Şubat-Mart Bat'ını Bekleyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
İnaan cok panik yapıyor hele kesesi kücük olduğu için iğne yapılanları okuyunca iyice korktum bana yapılmadı diye... Ay şu ilk üç ayı bir atlatsak gerisi kolay gbi geliyor
Aynen herkeste olan şu sıradan sancı bile aklımı başımdan aldı

Ya limon deme bana.
Bende nefret ederim.midem bulanır.
Ekşiyi hiç sevmem.eksi elma mandalina portakal hic yiyemem.eksi bisey olursa çöpe atarım.

Yeni başladı akşamüstü belki yarın da diğerinde olur damar göremedim ilkinde göğüslerim baya büyümüştü o kaldı sadece aklımda
Bekle bakalım biraz. Damarlanma önemli bi belirtiymiş ama bende hassasiyetin ikinci günü oldu.

Ben ölçtürmek için gitmedim canım. Alttan muayene oldu. Endometrium'u 11.7 git asistanına dedi. Ne olduğunu bildiğim için anladım güzel bile dedim içimden, peşinden açıkladı doktor rahim duvarı kalınlaşmış kendini gebeliğe hazırlamış rahim dedi. Tabi bu kimyasal diyen doktor :) ama progesteronum yumurtlamadan 7 gün sonra 24tü ordan belli yani rahim duvarının kalınlaşmakta olduğu.

Akşam ağrıdı geçti canım kanama falan yok suan
Süper canım. Herşey yolunda o zaman. Bebek yer hazırlıyor kendine:) Ufak kahverengi lekelenmeler olursa korkma. Gayet normal bişey. Sancı çok olursa ve giderek artarsa bi de kanama başlarsa o zaman sıkıntı. Ama sende durum böyle değil çok şükür.

O ney ki hiç duymadım. Alerjik bişeyse hiç bişeye alerjim yok.
Hayır canım bir virüs kedi dışkısı iyi pişmemiş yada çiğ et ve topraklı sebzelerden geçiyor. Kan tahliliyle baktırması lazım her gebenin diğer kızamıkcık sarılık rubella gbi buna da bakılıyor. benim direncim yok yani daha once kediden etten yada çiğ sebzeden bana bulaşmamış bunun için gebelik boyunca ayda bir kan verip baktırmam lzm tedbir için. Eğer vürusu hamileyken kapar ve tedavi olmazsa hasta bebeği almaları bazen en sağlıklı sonuç oluyormuş ciddi birşey yani.

Sen mi yazmıştın canım. Görmemişim valla. Herkeste biliyormuş bi ben bilmiyormuşum :) olsun rabbim korur sonraki günlerde daha dikkatli olurum. Başka ne var kullanılmaması gereken. Limon maydonoz roka duydum bi de.
Canım bende tarçın biliyorum ama doğru mu bilmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…