Gebeliğe Hazırlık Ocak-Şubat-Mart Bat'ını Bekleyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Gece gece uyku tutmadı hamilelik takvimi uygulaması indirdim acaba diye okuyorum 5 gün var bata ama geçen ay ilk defa 25 gün olmuştu bu ayda erken yumurtladıysam tutmuş olabilir göğüslerimi kontrol ediyorum yumuşaklar hala

Bugün adet olmam gerekiyor olmadım kızlar sabah test yaptım malesef negatif ama olcak gibide ağrım var adetim normalde hiç şaşmaz kafam karışık

Hanımlar içinde bulunduğum durum itibariyle bu gruptaki arkadaşların beni anlayabileceğini düşünüyorum. Ayrı konu açmaya gerek duymadım.
Yaklaşık bir buçuk yıllık evliyiz. Bu ay korunmayı bıraktık. Eşim çocuk konusunda kararsız kalmıştı ama sonradan istediğini söyledi. Ben istiyordum onun da istediğine emin olunca korunmayı bıraktık. Yani bu ilk ayımızdı. Ama eşim önceki zamanların aksine cinsel anlamda uzak davrandı bana. Çok seyrek birlikte olduk. Yumurtlama zamanlarım falan boşa gitti hep diye düşünüyorum. Başarısız olan birkaç girişim de oldu. Ve bu durum benim canımı çok sıkıyor. Hem çocuk istiyorum diyor. Hem bir çaba göstermiyor. Leylekler getirecek sanki. Ben de çok üzerine gitmedim ama içten içe üzülüyorum.
Normal mi bu durum? Var mı benzer şeyler yaşayanlar?

Çok normal yaşadığın durum bence evliliğiniz yeni eşinizin siZin yaşınız kaç? Erkekler biraz daha geç ister bebeği yani tam adepte olamazlar ve siz bu ay işte bugünlerde yapıcaz falan diye takvime göre gidip biraz eşinizi sterse sokmuş olabilirsiniz. Bizde ilk bebek istediğimizde bende işte bugünler yapucaz yapmamız gerek falan diye sıkmıştım o ayda hamile kalmıştım ama erkekler hemen idrak edemiyor ve bebeğimin kalbi durduğunda kürtaj oldum kürtaj olacağım haberini verdiğimde ağladı ve bem şimdi anladım çocuk istediğimi demişti. Biraz zaman normal bunlar

Eşinin ve senin yaşınız kaç? kadınlar daha çok duygusal yaklaşıyorlar böyle konulara erkekleri siz kadar istekli görmediğiniz de suçlamak doğru olmaz hazır hissetmeye bilir korka bilir vs.

Erkekler hemen hazır olamıyorlar istiyorlar mı kesin karar da veremiyorlar 2. Ye başladığımız ay tutacak sandı biz böyle iyiydik ya dedi tam hazır değil sanırsın işte ama adet olduğumu öğrenince benden çok üzüldü her ay yumurtlama günümde hiç oralı olmuyor ki çoğu ay kaçtı bile 6 ay oldu bekliyoz öyle ayı tam değerlendirmek için

Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum. Bu 4. Ayımız olacak, eşime de görev gibi hissetmesin diye bugün yapcaz vs dememeye gayret ettim ama çözdü artık o da günleri :) Resmen naz yapıyor. Bir de günde 15 saat haftasonları dahil çalışıyor. Hatta bu akşam "biraz da sen peşimden koş bakalım, zaten benim çalışmam lazım" dedi. Yumurtlamayı doğrudürüst değerlendiremeyeceğim diye endişe ediyorum ama sıkboğaz etmek de istemiyorum onu. Tabii o kadar ateş ölç, ovu testi yap, nar suyu iç vs emek harca ama böyle boşa gidecek olması can sıkıcı.
Yaşımız 34, daha fazla zaman kaybetme lüksüm de yok. Eşime kalsa mutlaka 2 çocuk istiyor. Nasıl olacaksa bu şekilde

Ben 27 eşim 32 yaşında. Aslında sırf üzerinde baskı olmasın diye öyle takvim olayına girmedim. Kendi akışına bırakayım istedim ama yine de bu durumdayız maalesef

Eşinin ve senin yaşınız kaç? kadınlar daha çok duygusal yaklaşıyorlar böyle konulara erkekleri siz kadar istekli görmediğiniz de suçlamak doğru olmaz hazır hissetmeye bilir korka bilir vs.
Yaşlarımız 27 ve 32. Evet ilk etapta benim kadar kendini hazır hissetmesini beklemiyorum ama çocuk istediğine ikna olmuştum açıkçası. Baya hevesli gibiydi. Şimdi bu şekilde davranması beni allak bullak etti.

İlk başta kararsızlık yaşadı sonra istiyorum dedi. Hatta baya hevesli gözüküyordu. Hâlâ da çocuk konusu açılsa hevesli gibi ama icraate gelince birşey yok. Bu çelişkiyi anlayamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…