- 20 Ekim 2016
- 2.530
- 1.430
- 83
Kadın Doğum'a bile Dahiliye bakıyor burda canım. 1 tane doktor var o da uzmanmış güya, ne özel hastanesiAlmıyorum dediğin halde yazmadı yani. Çok ilginç yaa. Başka bir doktora bu sonuçlarla gitmeni tavsiye ederim bir an önce. Geç kalmadan gidersen basit bir ilaç tedavisiyle istenilen düzeye inecektir. Olmazsa özelde bir doktor tercih et. Daha ilgili oluyorlar.
Umarım canım. Haberdar edersin bizi de.
Yok canım salçalı sade şehriye çorbası :) tadı normal geldi bana ama emin olmak için size sorayım dedim. Diğer forumlarda cevap gelmeyecekti ondan buraya yazayım en iyisi dedimKıyma et vb bişey yoksa tadı da değişmemişse ye canım bişey olmaz.
Canim ayni ilactan ben kullaniyorum benim tsh 7.25 ti 13 gun icinde 3.49 a düştü ama doktorum engeller demedi diger hormon lara da baktı hepsi dengeliymis çünkü buda dusunce cok iyi bi düşüş dedi ama kutu bitesiye kadar içicem 100 mg likti benim ki etkili bir ilac beslenmene yediklerine de dikkat et emin ol kisa surede düşüş oluyorTSH'nin ne olduğunu bile eve geldim de ben araştırdım canım. El yazısıyla b-hcg ve TSH sonuçlarını yazmışlar el kadar bir kağıda. TSH'nin normal değer aralığını bile yazmamışlar, kendim araştırıp buldum onu da.
O kadar önemliymiş ki bu troid gebelikte. Dediğin gibi gebeliğin 1. Trimester'ında 2.5 ve altında, 2. ve 3. Trimester'ında ise 3.0 ve altında olması gerekiyormuş. Allah korusun akıl ve gelişim geriliği, boy kısalığı ve düşükle bile sonuçlanabiliyormuş gebelik.
Benimki normal aralıklarla ama gebelik isteyen biri olarak değil. TSH değeri benimkinden az olanlara bile en azından 25mcg dozunda Eutyrox ya da başka bir troid ilacı veriliyormuş. Bunların hepsini kendim aradım buldum.
3 tüp kan ve idrar aldılar. Biyokimya, T3, T4, homografi ve TİT için. Kağıtlara bakmadan gebelik yok diyip yolladı. İşin garip yanı, 2 kez troid ilacı alıyor musun diye sorması...
Ooo masallah canim benim ne guzel insallah bu ay aliriz guzel haberini yumurtlama gununu takip et mutlaka simdi icin de rahatlamistir hemen gelir bebegin benim ki 27 subat canim bat tarihim insallah doktora gerek kalmadan gelir bebegimİyiyim canm bende 9şubat ta rahim filmi çektirdim şükür temiz çıktı eşiminde spermogram yaptırdık onda da her şey normal... bu ay da deneyin olmazsa önümüzdeki ay tedaviye başlarız dedi bekliyoruz tatlım hayırlısı olsun inşallah. Senin bat ne zaman canm? Akışına bırakalım bakalım ne olacak diyorum stres yapmamaya çalışıyorum ama unutulmuyor valla
Bak demistik sana cok sukur canim benim cok sevindim darisi bizlere olsun insallah.Gozun aydin canimmm demistim bak hadi hayirli olsun artik artar gider merak etme :)
Kadın Doğum uzmanı olmaya gerek yokki bunu bilmek için. İlaç yazmak için. tsh ne kadar düşük olursa (tabi iyice düşük olması da sıkıntı) o kadar çabuk oluşur gebelik. Özellikle 1-2 arası değerlerde. Tsh hormonunun yüksekliğinde yumurta yapısı bozuluyormuş. Sen daha bi ilgili doktora git.Bu seviyeyle gebelik durumunu da araştırdım. Bazıları gebelik oluşur, değer normal seviyelerde yüksek değil diyor, bazıları ise gebeliğin oluşması zor diyor. Hiç birşey anlamadım.
Sonuçları götürdüm ve gebeliğe engel bir durum var mı diye sordum. Gebelikten çok hormonlar için gitmiştim zaten. Biz burdan bakmıyoruz, bu sonuçlarla belli olmaz Kadın Doğuma gidip oradan baktıracaksın dedi doktor. KD burada yok tabii...
Evet canım ilaçla düşüyormuş.Canim ayni ilactan ben kullaniyorum benim tsh 7.25 ti 13 gun icinde 3.49 a düştü ama doktorum engeller demedi diger hormon lara da baktı hepsi dengeliymis çünkü buda dusunce cok iyi bi düşüş dedi ama kutu bitesiye kadar içicem 100 mg likti benim ki etkili bir ilac beslenmene yediklerine de dikkat et emin ol kisa surede düşüş oluyor
İcin rahat olsun benimde suan en sin geçen hafta 3.49 du ilaci kullaniyorum suanda biraz daha düşmüştür tahminimce doktorumun bana dediğine gore suan tsh engel gözükmüyor Gayette güzel di degere inmis 3 ay kendiliginden hamile kalmaya calis olmazsa 1 yil olunca tekrar gel dedi. İcin rahat olsunCanim ayni ilactan ben kullaniyorum benim tsh 7.25 ti 13 gun icinde 3.49 a düştü ama doktorum engeller demedi diger hormon lara da baktı hepsi dengeliymis çünkü buda dusunce cok iyi bi düşüş dedi ama kutu bitesiye kadar içicem 100 mg likti benim ki etkili bir ilac beslenmene yediklerine de dikkat et emin ol kisa surede düşüş oluyor
Amin canım size de güzel bir bebiş nasip etsin inşallahhh :)Masalllah canım Allah hayırlı geçimler versin yuvaniza bebisle dahada neselendirsin inşallah :))
Yani canim imkanın varsa baska bi doktora çik o ilaci kullan faydasi cok olcak goreceksin tsh icin nasl beslenmen gerekiyor onlara da bak mesela doktor bana kesinlikle iyotlu tuz kullanmicaksn bundan sonra dedi benim tsh yi yukselten iyotlu tuzmus ilac kullanmasamda yemeklerde iyotsuz tuz kullancam artikEvet canım ilaçla düşüyormuş.
Benim doktor hiç bir sonucuma bakmadı. Troid ilacı kullanıyor musun diye 2 kere sordu o kadar. İnsan verir madem soruyorsun.
Bilgi için teşekkürler canım.Kadın Doğum uzmanı olmaya gerek yokki bunu bilmek için. İlaç yazmak için. tsh ne kadar düşük olursa (tabi iyice düşük olması da sıkıntı) o kadar çabuk oluşur gebelik. Özellikle 1-2 arası değerlerde. Tsh hormonunun yüksekliğinde yumurta yapısı bozuluyormuş. Sen daha bi ilgili doktora git.
U Umudumbitmedi_ arkadaşımız da da aynı sıkıntı vardı düşünce hamile kaldı. Ona da danışabilirsin.
Aminnn kuzum inşallah benim son 3 ay artik kenligimden hamile kalmam icin 1 yil olunca doktor baska arastirmalar yapacakAmin canım size de güzel bir bebiş nasip etsin inşallahhh :)
Bende iyotlu tuz kullanılmalı diye okumuştumYani canim imkanın varsa baska bi doktora çik o ilaci kullan faydasi cok olcak goreceksin tsh icin nasl beslenmen gerekiyor onlara da bak mesela doktor bana kesinlikle iyotlu tuz kullanmicaksn bundan sonra dedi benim tsh yi yukselten iyotlu tuzmus ilac kullanmasamda yemeklerde iyotsuz tuz kullancam artik
Kadın Doğum'a bile Dahiliye bakıyor burda canım. 1 tane doktor var o da uzmanmış güya, ne özel hastanesi
Bende oyle biliyodum canim ama bazilarnda iyot fazlaligi olurmuş bende de oyle galiba doktirumda sağolsun çok bilgili ilgili biriydi kadin dogum dr. Da dahiliyede tsh yi felan bende bilmiyodum hic bak umudumbitmedi_ de tsh yüksekti dustu hamile kaldiBende iyotlu tuz kullanılmalı diye okumuştumsağlık ocağında ki hekime gitsem olur herhalde.
Sağlık ocaginda aile hekimine git bütün testleri yaptır gor canim ama aile hekimi tsh ilacini yazmaya bilirBende iyotlu tuz kullanılmalı diye okumuştumsağlık ocağında ki hekime gitsem olur herhalde.
Erzurum'da Muş sınırında 3 köyün birleşmesinden sonra ilçe yapılan 28.000 kişilik bir ilçedeyim canım eşimin görevinden dolayı.Canim nerdesin ki sen doktor tek oyle
Tamam canım anladım. İyi bir doktora denk gelmişsin ne güzel. Allah doktorun da hayırlısını versin.Bende oyle biliyodum canim ama bazilarnda iyot fazlaligi olurmuş bende de oyle galiba doktirumda sağolsun çok bilgili ilgili biriydi kadin dogum dr. Da dahiliyede tsh yi felan bende bilmiyodum hic bak umudumbitmedi_ de tsh yüksekti dustu hamile kaldi
Sağlık ocağından sevk edildim zaten hastaneye test için. Ne yapıyorlar anlamadım.Sağlık ocaginda aile hekimine git bütün testleri yaptır gor canim ama aile hekimi tsh ilacini yazmaya bilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?