Oda arkadaşı sorunu

yazı asmakta cozum olmaz oylesıne
kendı ustune alınmaz
acık acık canım ıstersen daha sık dus al ınsanın kokusu kendıne gelmez bız senınle aynı ortamı paylasıyoruz arkadasız bunda kırılma gucenme olmaz demelısınız
bunu dırek demedıgınız surece duzelmeyecek

Önceden odayi haftasonlari temizlemeye anlaştık ama Sonra aramızda anlasmazlik cikti o yuzden olmaz yani

Ay aslında çok dogru bi cümle bu da olabilir

Belki de boyle yapmak gerekli

Önceden odayi haftasonlari temizlemeye anlaştık ama Sonra aramızda anlasmazlik cikti o yuzden olmaz yani
Nasıl bir anlaşmazlık peki? Kabul edilmedi mi temzilik yapılması? Yapmıyor musunuz temizlik?
Yani eğer bu yola gelmiyorsa çok üzgünüm ama önce temizlik yapalım diye konuşun, orda itiraz ederse size de söylemek için fırsat olur. "Sen çok dikkatsizsin ve kokuyorsun dahasi da bu bizim sağlığımız için de sorun" diye langır lungur dalın konuya.
Ama altını çiziyorum "eğer temzilik yapmayı kabul etmezse" yoksa söylenmez öyle larp diye yazık.

Belki de boyle yapmak gerekli

Aynen böyle yapmak lazım, sizin rahatsızlığınızı düşünüyor mu arkadaşınız? Düşünmüyor. Siz niye onun kırılmasını önemseyesiniz? Zaten üstü kapalı almış uyarıyı, salak değilse gayet de anlamıştır ama işine gelmemiş, sizi de umursamamış. Söyleyin ya; "Arkadaşım daha önce söyledik incinme kırılma diye, yumuşata yumuşata kırk takla attık anlattık; ama bir yere kadar, kokuyorsun ve rahatsız oluyoruz. Kendine bi çeki düzen ver, midemiz kalkıyor ya" deyin bunu. Kırılsın, ağlasın, hırslansın. İyilik bile yapmış olursunuz, bazı tipler ancak bu dilden anlıyor.

Cnm benim bak ben bu yüzden evlat sahibi olmak için ne acılı operasyonlar geçirdim.
Sen istediğin kadar çamaşır suyu ile temizle, o WC ye girdiğinde onun oturduğu klozeti bile çamaşır suyu ile sil ve WC ye çamaşır suyu dök ondan sonra gireceksin.
Annem sinir krizleri geçirdi bu başıma gelenlerden dolayı ilk operasyonumda ölümden zor döndüm. Her idrar yolu enfeksiyonu belirtileri vermez, benim gibi yıllar içinde organlarını maç eder koyar köşeye, benim o kadar ilerlemiş ki karacigerimin alt kısmı daha karın zarına yapışık. Doktorum ameliyattan çıktı problemleri giderdim fakat karaciğerin de yapışmış yarın öbür gün ameliyat olursun başka bı nedenden bil dedi.
Temizlik ve medeniyetten yoksunsa gitsin ev tutsun kendine pis pis otursun.
Benim evime misafir gelinde valla arkasından WC yi kırklıyorum. Birde Berf in WC ye takılan hijyen topları varya ondan alın ( diğer markaların hemen eriyor ) arkadaslarinizla ortak alın çok pahalı değil, hemen erimiyor ve her şifon çektiğinde hijyen sağlıyor. Çok memnun kalirsin. Bak kaç insan bir arada yaşıyorsunuz.

Tuvaleti benle esim tek kullanıyoruz ama sabah uyanınca o yıkıyor çamaşır suyuyla gece uyumadan önce de ben yıkıyorum.
Bazı insanlar gerçekten çok pis.

Abla simdi biz kyk yurdunda kaldığımız için oda temizliği yapılıyo hafa ici iki günde bir baska yurda geçen 4. Oda arkadaşımız senenin basında dedi ki hafta sonları vileda süpürge vs alip biz de temizlik yapalim mi herkes tamam dedi sonra ben başka yurda geçen arkadaşla yapiyodum 2li şekilde o arkadaş bi haftasonu depresyon gibi bisey geçirdi kotu oldu diye ben tek başıma yaptim temizliği hafta ici de diğer 2li gurup oda da ceviz yediği için oda kirlendigi için hafta ici yaptı temizliği haftasonu yine temizlik sırası bana geldi ama benim birlikte temizliği yaptığım arkadaş o hafa ici oda da kalmadı sadece dus alip cıktı falan. Pazartesi de sınav haftasiydi ben de oda da tektim kızlara mesaj attım kızlar ben tek yapmak istemiyorum tekrardan hem sınavlar var falan dedim benimle temizliği yapıcak kızda ben pisletmedigim odayı temizlemek zorunda değilim falan dedi diğer kızlar da bana kızdı biz sıramızı yaptik bi senin mi sınavın var diye sonra yariyil tatili geldi benimle temizliği yapicak kiz baska yurda geçti falan diğer kızlar da yapmak istemedi ben kendi kendime yapiyorum artık temizliği zaten eve çıkıcam seneye inşallah uzun oldu insallah anlatabilmisimdir

Yazı asıp 2 günde 1 duş alınacak yazılmaz ki. Bence gün aşırı arkadaşa ya senin saçın yağlanmış duş al bence falan diyin öyle öyle alışır belki. Diğer durumlar içinse mantıklı olan yazı asmak

Yurt günlerim aklıma geldi. kız odanın ortasında donunu bırakıyordu. Varın siz hesaplayın. Yanımızda soyunuyordu malesef bişey yapamadık çektik 1 yıl. Eğer laftan anlayacak biriyse alın karşınıza konuşun.

O böyle rahat ediyorsa ister imayla ister açık açık söyleyin utanacağını sanmıyorum. En fazla birkaç hafta dikkat eder sonra gene aynı hale döner. Temizlik alışkanlıkları pek kolay değişmiyor maalesef. Siz beklentilerinizi düşürün; duş alması nevresim değiştirmesi filan geçtim klozet temizliğini kafasına kaka kaka yaptırın gerisi zor yani

Ay böyle temizlikten yoksun insanları neden yurda alıyorlar. Başkasının sağlığıyla oynuyorlar klozet dışında normal tuvalet yokmu ya mikrop kaparsınız.

Bende KYK da kaldım ve her hafta nevresim değişimi zorunluydu imza ile yenisini aliyoduk oradan müdüre takip ediyordu .Tabi 15 yıl önceydi ...
Yani en kotu ne yapın. Bikiyomusunuz haftada bir gün işte hep birlikte oda temizliği yapıyoruz bahanesiyle nevresimleri değiştirin o da sizinle hareket etsin ama .Mesela birgün kendinize bakım gunu ilan edin işte hadi bugün duş alıp kas biyik vs temizkigimizi yapalım diye ..aklıma başka birşey gelmedi.Ben direk söylerdim yüzüne yalnızken ,toplu yaşıyoruz ortak alan olduğu için tenizligimize dikkat etmemiz lazım diye ama herkes hoş karşılamaz böyle bahaneyle yapın

o kiz basina pasagindan utanmiyoda siz pasakli oldugunu demeye mi utaniyosunuz
bence gayet uyarici bir sekilde ifade edin

seni çok iyi anlıyorum ben de kyk yurdunda kaldım oda arkadaşı işkencesini iyi bilirim. odanızı değiştirin. kesin ve net. yeni taşınacağınız odaya da bi gidip konuşun temizlik kuralları vs. yi.

Banyonun pisligi ve kokması bunlara katlanamazdım herhalde..

Aha da benim konum yaşadığının aynısını bende yaşamıştım uni de. 3 kişi kalıyorduk. Bir tanesi Acayip pis bir kızdı. Kokuyordu ve yıkanmıyordu. Kapalı olduğu icin odaya gelince pardesüsüne teri siniyordu ve sürekli odada kaldığı icin koku gitmiyordu. Ben ilk başlarda anlayışla karşıladım sonuçta hepimiz terliyoruz vs diye ama bir baktım kız yıkanmıyor. kız sadece abdest alıyor ama duş yapmıyor zaten kapalıyım sacım da cok yağlanmıyor diye. Deodrant sağlıksız diye kullanmıyordu. Bir kaç kez laf arasında söylemişti. Sonra benim odama gelen arkadaşlar bana söyledi ki sizin odanızda bir koku var biz giremiyoruz diye. O an bende kayış koptu. Yarım dönem sonunda diğer oda arkadaşımla toplandık işte duş almak cok güzel su bedava ztn gir çık oh fln diyordukanlamıyordu. Ben üşeniyorum diyordu habire. En sonunda ben düşündüm nasıl kırmadan bunu cozerim diye. Sevgilisi vardı o yoldan yürüdüm. Dedim ki kız olarak hani sevgilinin yanına giderken parfüm fln kullan hoşlanır dedim allah affetsinmesela giyimine dikkat et cok terlediğini söylüyorsun ya hani belki erkek arkadasın kokusunu alabilir fln dedim. Ben arkadaşımla görüşeceğim gün duş alırım parfüm sıkarım fln dedim. Beraber gidip parfüm alalım bende alcam ztn fln dedim. Gittik parfüm aldık duş almasını söyledikten sonrA da dusunu da aldı. Evet koku vardı hala ama eskiye oranla cok azalmıştı. Pardesüsünü kuru temizlemeye fln verdik beraber. Hem kırmamıs oldum hemde sorun çözülmüştü cok şükür. Bir yılın sonunda ztn ayrı odaya çıkmıştım

Ugrasmayin kavga çıkarın odasını değiştirirler.siz sağ o selamet. Böyle bir hak vardi sanırım. Başka odaya gecirebiliyorlar. İstemiyoruz deyin . Anlatın tekrar . Dilekçe verin . KYK da kalanlar daha iyi bilir

Okurken pis koku burnuma geldi.
4 yillik yurt hayatımda boyle nice tiplerle oda paylastim.
Sen ne dersen de fayda etmez .Bir insanin icinde olacak.Itelemeyle uyarmayla olmuyor maalesef .Tecrubeyle sabit .
Hakliyken haksiz düşersin boyle durumda .
Sizofren bir oda arkadaşım vardi.Asla yurtta camasir atmaz 2 ay bavulda biriktirir evine götürürdü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…