- 7 Şubat 2019
- 1.761
- 4.033
- 83
- 31
- Konu Sahibi kurabiye123
-
❤Ne demek canım herşey gönlünce olsun inşallah ❤☺
Anlamiyo abla neler dedik hadi bak sen de dus al yorgunluğun gecsin falan üşeniyorum diyoBanyodan çıktığınızda odadakilere genel bi seslenseniz mi kızlar banyo sıcacık siz de girin diye? Diğerleri yok ben yeni yaptım falan derse direkt o arkadaşa sen gir o zaman soğumadan dersiniz. Doğrudan konuşmak zor olur belki ama bu göndermeleri anlar belki.
Aynen bu cümleyi kullanıcam cok mantikli söylediniz tesekkur ederimyazı asmakta cozum olmaz oylesıne
kendı ustune alınmaz
acık acık canım ıstersen daha sık dus al ınsanın kokusu kendıne gelmez bız senınle aynı ortamı paylasıyoruz arkadasız bunda kırılma gucenme olmaz demelısınız
bunu dırek demedıgınız surece duzelmeyecek
Sahur yaparken ağzını sapirdatiyodu 2kere uyardım devam etti cok az yiyebildim sahur yapamadım doğru dürüst insan gibi uyarilmaktan anlamiyo bazı insanlarAynen böyle yapmak lazım, sizin rahatsızlığınızı düşünüyor mu arkadaşınız? Düşünmüyor. Siz niye onun kırılmasını önemseyesiniz? Zaten üstü kapalı almış uyarıyı, salak değilse gayet de anlamıştır ama işine gelmemiş, sizi de umursamamış. Söyleyin ya; "Arkadaşım daha önce söyledik incinme kırılma diye, yumuşata yumuşata kırk takla attık anlattık; ama bir yere kadar, kokuyorsun ve rahatsız oluyoruz. Kendine bi çeki düzen ver, midemiz kalkıyor ya" deyin bunu. Kırılsın, ağlasın, hırslansın. İyilik bile yapmış olursunuz, bazı tipler ancak bu dilden anlıyor.
Giden arkadaşta tangalarini yıkayıp banyo da veya peteğin üstünde burakuyidu sudyenini de komodinin üstündeydi surekliYurt günlerim aklıma geldi. kız odanın ortasında donunu bırakıyordu. Varın siz hesaplayın. Yanımızda soyunuyordu malesef bişey yapamadık çektik 1 yıl. Eğer laftan anlayacak biriyse alın karşınıza konuşun.
Bi umut bu yaştan sonra öğrenir eğitim.ogretim heryerdedir diyerektenO böyle rahat ediyorsa ister imayla ister açık açık söyleyin utanacağını sanmıyorum. En fazla birkaç hafta dikkat eder sonra gene aynı hale döner. Temizlik alışkanlıkları pek kolay değişmiyor maalesef. Siz beklentilerinizi düşürün; duş alması nevresim değiştirmesi filan geçtim klozet temizliğini kafasına kaka kaka yaptırın gerisi zor yani
Odamızda bi tane var abla ya Ama burdaki uyarılardan sonra bi kutu camasir suyu ve camasir suyu katkılı cif aldim. Hafta da bugun temizliyodum ben gorevlilerden haricen artık klozetin içine de dokucemAy böyle temizlikten yoksun insanları neden yurda alıyorlar. Başkasının sağlığıyla oynuyorlar klozet dışında normal tuvalet yokmu ya mikrop kaparsınız.
Keske hala öyle olsa ama cok kalabaligiz hafta bi gün camasir yikatma halkımız var nevresim de 10 gun de bir. Oyke yapalim en kotu uyarınca anlamazsa hadi değiştirelim falan dicem cocuk gibiBende KYK da kaldım ve her hafta nevresim değişimi zorunluydu imza ile yenisini aliyoduk oradan müdüre takip ediyordu .Tabi 15 yıl önceydi ...
Yani en kotu ne yapın. Bikiyomusunuz haftada bir gün işte hep birlikte oda temizliği yapıyoruz bahanesiyle nevresimleri değiştirin o da sizinle hareket etsin ama .Mesela birgün kendinize bakım gunu ilan edin işte hadi bugün duş alıp kas biyik vs temizkigimizi yapalım diye ..aklıma başka birşey gelmedi.Ben direk söylerdim yüzüne yalnızken ,toplu yaşıyoruz ortak alan olduğu için tenizligimize dikkat etmemiz lazım diye ama herkes hoş karşılamaz böyle bahaneyle yapın
Ay bu pis kızları anlamıyorum bizimde lisede öyle bi kız vardı sınıfa girince iğrenç kokardı. 4sene katlandık. Şimdi düzelmiş sanırım daha iyi görünüyor. Yada kuru şampuanla yağlı saçlarını kapatıyordur bilemedim :)))Herkese iyi haftasonları
Kadınlar kulübü çok değişmiş umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Sizlere danışmak istediğim konu ben bir kyk yurdunda kalıyorum 4kisilik oda da 3 kişi kalıyoruz şuan odamızdaki bi arkadaşımız çok pis resmen hafta da bir dus aliyo kız kokuyo komidinini bile silmiyo hic klozette surekli kıllar ve toz oluyo o pis arkadaş yüzünden diğer arkadaşımla dedik ki 1. Yılıdır bilmiyordur guzel söyleyelim sey dedik "kızlar banyolarımıza dikkat edelim daha sık dus alalim hem su bol bol karışan eden yok " falan üşendigini soyledi biraz düzeldi derken simdi 2. Donem oldu yine ayni nevresimlerini bile pek değiştirmiyo. 1.Donem idaredeki memurlara da söyledik konuştular mi naptilar bilmiyoruz biz simdi diğer arkadaşımla artık açık açık konusma ya karar verdik ama hem çekiniyoruz hem utanıyoruz konuşamıyoruz ne yapmamız konusunda sizlerden fikir almak istedik konuyu acacagimdan haberi var.
Şimdiden yorum yapan fikir veren herkese çok teşekkür ederim.
Aslında bu kural konusu senenin basında yapilsasuper hareket5 yıllık üniversite hayatımın 3 yılını kyk da kalmış biri olarak. ilk sene 12 sonraki 2 yıl 6 kişilik odalarda kaldım. Oda da tuvalet banyo olmasını bırakın bir katta 4 tuvalet vardı kullanan 50 kişi :) Gerisini sen düşün artık. Ama şöyle ki odamızın kuralları vardı. Daha önce de yurtta kaldığım için oda arkadaşlarımızla belli kurallar koyup odada dolaba asmıştık herkes görüyor ve kurallara uyuyordu. Son senemizde birinci sınıf olan bir arkadaş geldi. Açtığı çorabı en son kahvaltı masasında bırakınca çıldırıp gayet net bi şekilde kendini toplaması gerektiğini pis eşyaları, yatağı vs. herşeyi söyledik. O da yaptığının bir kıza yakışmadığını anlayınca kendini baya düzeltti. Sonrasında daha dikkatli hale geldi. Kesinlikle oturup konuşun ve kuralları belirleyin.
Aynen oyle 4kisi küçücük oda da iste..Ay çok fena. Allah kolaylık versin. Üniversite ortamı işte asker ocağı gibi herkesin huyu,alışkanlığı farklı. Açık açık anlatacaksınız çare yok.
Namaz kiliyo aslinda abdest de almasa hic su.degmicek kizaAy bu pis kızları anlamıyorum bizimde lisede öyle bi kız vardı sınıfa girince iğrenç kokardı. 4sene katlandık. Şimdi düzelmiş sanırım daha iyi görünüyor. Yada kuru şampuanla yağlı saçlarını kapatıyordur bilemedim :)))
Tek kelime ile iğrenç. Açık açık konuşun. Ortak odalarda kalıyorsunuz kyk da size çok yardımcı olmazlar yani özel gibi onu hemen başka yere alamazlar. O yüzden konuşmaktan başka çare yok. Sabah akşam onu mu koklayacaksınız? Banyo yapmayan biri acaba tuvalette taharet alıyor mu bilemedim!?!?
Aa şaşırdım. Iyi de namaz kılmak için temizlik lazım. Temiz çamaşır temiz kiyafet. Temiz bir vücut. Enteresan .Namaz kiliyo aslinda abdest de almasa hic su.degmicek kiza
Temizliğin imandan olduğunu hatırlatın arkadaşınıza. Haftada bir duş alan kişi kılına tüyüne bile dikkat etmez ki buda günah. Olmaz müslüman kişi banyo kişisel temizliğine daha dikkatli olmalı ibadet yapmak için. Böyle olmazzzNamaz kiliyo aslinda abdest de almasa hic su.degmicek kiza
Ay abla ya çok üzüldüm ama senin yazından sonra camasir sulu çifle camasir suyu aldim bugun hergun içine de donucem hafta da bir yıkamak yetmez gerçekten. Kızı da uyaricaz bakalım umarım olumlu sonuc aliriz. Bi de o toplardan alıyoruz ama pahali ya geliyo biraz ama o markayı da denicemCnm benim bak ben bu yüzden evlat sahibi olmak için ne acılı operasyonlar geçirdim.
Sen istediğin kadar çamaşır suyu ile temizle, o WC ye girdiğinde onun oturduğu klozeti bile çamaşır suyu ile sil ve WC ye çamaşır suyu dök ondan sonra gireceksin.
Annem sinir krizleri geçirdi bu başıma gelenlerden dolayı ilk operasyonumda ölümden zor döndüm. Her idrar yolu enfeksiyonu belirtileri vermez, benim gibi yıllar içinde organlarını maç eder koyar köşeye, benim o kadar ilerlemiş ki karacigerimin alt kısmı daha karın zarına yapışık. Doktorum ameliyattan çıktı problemleri giderdim fakat karaciğerin de yapışmış yarın öbür gün ameliyat olursun başka bı nedenden bil dedi.
Temizlik ve medeniyetten yoksunsa gitsin ev tutsun kendine pis pis otursun.
Benim evime misafir gelinde valla arkasından WC yi kırklıyorum. Birde Berf in WC ye takılan hijyen topları varya ondan alın ( diğer markaların hemen eriyor ) arkadaslarinizla ortak alın çok pahalı değil, hemen erimiyor ve her şifon çektiğinde hijyen sağlıyor. Çok memnun kalirsin. Bak kaç insan bir arada yaşıyorsunuz.
Insan.surekli surekli uyarmaktan sıkılıyo yaYazı asıp 2 günde 1 duş alınacak yazılmaz ki. Bence gün aşırı arkadaşa ya senin saçın yağlanmış duş al bence falan diyin öyle öyle alışır belki. Diğer durumlar içinse mantıklı olan yazı asmak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?