Oda arkadaşı sorunu

Banyodan çıktığınızda odadakilere genel bi seslenseniz mi kızlar banyo sıcacık siz de girin diye? Diğerleri yok ben yeni yaptım falan derse direkt o arkadaşa sen gir o zaman soğumadan dersiniz. Doğrudan konuşmak zor olur belki ama bu göndermeleri anlar belki.

Anlamiyo abla neler dedik hadi bak sen de dus al yorgunluğun gecsin falan üşeniyorum diyo

Aynen bu cümleyi kullanıcam cok mantikli söylediniz tesekkur ederim

Sahur yaparken ağzını sapirdatiyodu 2kere uyardım devam etti cok az yiyebildim sahur yapamadım doğru dürüst insan gibi uyarilmaktan anlamiyo bazı insanlar

Giden arkadaşta tangalarini yıkayıp banyo da veya peteğin üstünde burakuyidu sudyenini de komodinin üstündeydi surekli

5 yıllık üniversite hayatımın 3 yılını kyk da kalmış biri olarak. ilk sene 12 sonraki 2 yıl 6 kişilik odalarda kaldım. Oda da tuvalet banyo olmasını bırakın bir katta 4 tuvalet vardı kullanan 50 kişi :) Gerisini sen düşün artık. Ama şöyle ki odamızın kuralları vardı. Daha önce de yurtta kaldığım için oda arkadaşlarımızla belli kurallar koyup odada dolaba asmıştık herkes görüyor ve kurallara uyuyordu. Son senemizde birinci sınıf olan bir arkadaş geldi. Açtığı çorabı en son kahvaltı masasında bırakınca çıldırıp gayet net bi şekilde kendini toplaması gerektiğini pis eşyaları, yatağı vs. herşeyi söyledik. O da yaptığının bir kıza yakışmadığını anlayınca kendini baya düzeltti. Sonrasında daha dikkatli hale geldi. Kesinlikle oturup konuşun ve kuralları belirleyin.

Bi umut bu yaştan sonra öğrenir eğitim.ogretim heryerdedir diyerekten

Ay böyle temizlikten yoksun insanları neden yurda alıyorlar. Başkasının sağlığıyla oynuyorlar klozet dışında normal tuvalet yokmu ya mikrop kaparsınız.
Odamızda bi tane var abla ya Ama burdaki uyarılardan sonra bi kutu camasir suyu ve camasir suyu katkılı cif aldim. Hafta da bugun temizliyodum ben gorevlilerden haricen artık klozetin içine de dokucem

Keske hala öyle olsa ama cok kalabaligiz hafta bi gün camasir yikatma halkımız var nevresim de 10 gun de bir. Oyke yapalim en kotu uyarınca anlamazsa hadi değiştirelim falan dicem cocuk gibi

Ay çok fena. Allah kolaylık versin. Üniversite ortamı işte asker ocağı gibi herkesin huyu,alışkanlığı farklı. Açık açık anlatacaksınız çare yok.

Ay bu pis kızları anlamıyorum bizimde lisede öyle bi kız vardı sınıfa girince iğrenç kokardı. 4sene katlandık. Şimdi düzelmiş sanırım daha iyi görünüyor. Yada kuru şampuanla yağlı saçlarını kapatıyordur bilemedim :)))
Tek kelime ile iğrenç. Açık açık konuşun. Ortak odalarda kalıyorsunuz kyk da size çok yardımcı olmazlar yani özel gibi onu hemen başka yere alamazlar. O yüzden konuşmaktan başka çare yok. Sabah akşam onu mu koklayacaksınız? Banyo yapmayan biri acaba tuvalette taharet alıyor mu bilemedim!?!?

Aslında bu kural konusu senenin basında yapilsasuper hareket

Namaz kiliyo aslinda abdest de almasa hic su.degmicek kiza

Namaz kiliyo aslinda abdest de almasa hic su.degmicek kiza
Temizliğin imandan olduğunu hatırlatın arkadaşınıza. Haftada bir duş alan kişi kılına tüyüne bile dikkat etmez ki buda günah. Olmaz müslüman kişi banyo kişisel temizliğine daha dikkatli olmalı ibadet yapmak için. Böyle olmazzz

Ay abla ya çok üzüldüm ama senin yazından sonra camasir sulu çifle camasir suyu aldim bugun hergun içine de donucem hafta da bir yıkamak yetmez gerçekten. Kızı da uyaricaz bakalım umarım olumlu sonuc aliriz. Bi de o toplardan alıyoruz ama pahali ya geliyo biraz ama o markayı da denicem

Eskiden benim kaldığım oda arkadaşlarım da çok dağınıklardı. Sürekli ben onları düzene teşvik ettim beraber yapa yapa sonra baya bi yol kat etmişler di. Ama tabi kişisel temizlik için açıkça söylemekten başka çare yok bence.

I
Insan.surekli surekli uyarmaktan sıkılıyo ya bi de koca kız utanıyoruz artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…