odami degistirmeli miyim sinsi oda arkadasi

Konuyu öyle bir saptırıyorsunuz ki haklı çıkmk için baya zorluyorsunuz. Cirillanın ne demek istediği gayet ortada.
Ve evet sırf avukat diye kimse durduk yere saygı hak etmiyor. Saygıyı hak eden karakterdir onun da kariyerle alakası yok
Bilim saygıyı hak etmiyor doğru. Arkadaşına yarandin tebrikler.

Dövülmekle okumusluğun alakasi nedir? Kimse kimseyi dövmemeli zaten okumus olsun olmasin insan dövülmez, hayvan dövülmez. Iyice sacmalardan secmeler yani.
Saygidan kastimda dayak atmak degil. 🤨

Özel hayat ve iş hayati ayri seyler diyorum daha basit nasil anlatabilirim benim türkce yetmiyor. Anlamazsaniz da kalsin 😄 Hoscakalin
Alıntı yaptığım cümlelerini açıkla buyur buyur

çıkardığınız notların ücretini isteme şekliniz çok değişik. hatırlasın diye notlara bi bakayım demek ne alaka ki? notlar şu kadar tuttu kanka istersen ibanla da atabilirsin 🥰🥰 demek zor olmamalı. aylaar sonra gündeme getirince haklıyken haksız konuma düşersiniz bu hep böyle olur. ya vaktinde isteyeceksin ya üzerine soğuk su içeceksin

Mesaj atarken mor kapakli yaptirdim ücret su kadar tuttu diye yazsanız bukadar dertlenmez aranız bozulmazdi

taa en başta ‘parayı hatırlasın dıye notları görmek istediğimi belirten bi msj attım ertesi gün’ demişsiniz. İşte tam o gün sıcağı sıcağına arkadaşm 300, 500 artık şu kdr ₺ tuttu buda benim iban haberın olsun diyecektiniz. Neden açıkça istemiyorsunuz anne babası mısınız ? Net olun direkt olun çekıncek bişey yok. Ayrıca durumu hemen kavrayıp şak diye şunu da diyebilirdiniz , bunlar bana çok ağır gelecek sırtım çok ağrıyor gitmem uğramam gereken yerler var şimdi taşıyamayacağım.. bukdr basit.

azimli istikrarli basarili genc bi insanim her seyim kiskanilabilir
Enginarcığım, daha giden paranı boşa giden zamanını nasıl geri alacağını isteyeceğini bilemeyip iletişim konusunda buraya konu açıp yardım istiyorsun? Üstüne bu şekılde sana ablalık yapıp fikir beyan eden onlarca kadına sınavda yaptığın netlerle ego mu taslıyorsun? Çocuk musun sen? Komik

Sizi kırmak hiç istemem ama ben bu tarz insanları çok yorucu buluyorum, bu mesajda yazdığınız kadar bir kez para meselesini mesajlaşırken yazsaydınız ya bu kadar dert ise. Kaldı ki dediği gibi aranızda bişeyler alma verme gibi paslaşmalar varsa not parası çok önemli miydi gerçekten. Bilmiyorum ya hayat size de zor çevrenizdekilere de, bu kadarı fazla geliyor bana. Biraz akışında yaşamak lazım

tesekkur ederim nasil hukukcu olcaksin diye linclediler kendimi aptal hissettim 😂😂
Güzelim aptal değilsin tabiki sadece 20 yaşındasın toysun , insan tanımıyosun böyle böyle tanıyacaksın işte, bu kız gibi çeşit çeşit tipler girip çıkıcak hayatına, kimi kazık atacak kimi iyi niyetini suistimal edecek, önemli olan ders çıkarman, aynı hataya düşmemen. Yani bunun avukatlıkla çok alakası yok daha öğrencisin zaten yolun başındasın. Meslektede pişeceksin zamanla.
Öğrencilik hayatında kan görünce bayılan doktorlar var sonradan cerrah oluyolar mesela sende insan tanıya tanıya çelik gibi olacaksın

Bilim saygıyı hak etmiyor doğru. Arkadaşına yarandin tebrikler.
"Bilim insani" kimligi ile "insan" kimligi ayni sey degil.
Babam doktor oldugu icin hastanelerde, doktorlarin elinde buyudum. Mesleki olarak, "bilim insanı" olarak hepsine saygim sonsuz. Ama karisini defalarca aldatan, bara gidebilmek icin evde sebze meyveyi kasten saklayip curudukten sonra "bunlari niye çürüttün" diye kasten kavga cikaran arkadasina sirf doktor oldugu icin "insan" olarak saygim yok.

Meslegini icra ederken herkes saygiyi hak eder. Önlüğünü, cübbesini cikardigi an gorecegi saygi mesleginden bagimsizdir.

Not: cirilla arkadasim degil :D

türkiyenin en güzel yerlerinden birinde hukuk kazandim. marmara hukuk 3. sinif ogrencisiyim. hic sinifta kalmadım. mezuna da kalmadim. 21 yasima yeni agustosta gircem. zaten erken yasta mezun oluyorum derslerim de kotu degil geciyorum sinifi alttan da dersim yok. onun harici sürekli spor yapan fitness yapan, her hafta 1 kitap bitiren, ingilizcemi kendi kendime c1 düzeyine cikarmis bi genc kizim. gelecegim ve kendim icin cok emek veriyorum. iyi bir hukukcu olcagimdan da eminim. arastirmayi ogrenmeyi cok seviyorum. lisede insanlarla konusurken kekelerdim. cok asosyaldim. kotu de bir aile dinamigim var. suan gayet insanlarla normal bi sekilde konusabiliyorum. cok fazla arkadas cevrem var. kendimi bu yonde gelistirdim. tabi sosyallesirken onceden sosyallesmedigim icin birtakim sorunlarla bas basa kaliyorum ve hassas bi yapim oldugundan biraz uzuluyorum. ama kendimi bu kadar degistirip gelistirebilmisken hayır deme sorunumu da hayli hayli cozup gelistirebilecegime inaniyorum. sizin gorusunuzu merak ettim yazarken. neden bana boyle yapti diye uzuldum. sizin de boyle insanlar hukukcu olmamali demeniz bir genc kizin bu kadar emegini hayallerini yikmak gormemek. o kadar ugraslar verdigim hukuk fakultesini en kisa zamanda bitirecegim. hayallerimden de vazgecmeyecegim
Önceki mesajıma ek olarak bunu görünce yazmak istedim, ben mesleki hayatınızda başarısız olacağınızı düşünmüyorum. Bu kadar detaycılık ve hassaslık işinize bile yarayabilir, ama zor biri olmak işte. Benim kardeşim de böyle. İnşallah atanırsın ablacım falan diye konuşurken "beni düşündüğün için diyosun dimi atanamazsam suçlu hissedersin diye değil" falan demişti birkaç gün bebeğimi oynatmaya yardım ettiği için sjsjsjd. Heeeer konuda böyle. Garip bir içinden düşünme hali. Ne gerek var ki.

"Bilim insani" kimligi ile "insan" kimligi ayni sey degil.
Babam doktor oldugu icin hastanelerde, doktorlarin elinde buyudum. Mesleki olarak, "bilim insanı" olarak hepsine saygim sonsuz. Ama karisini defalarca aldatan, bara gidebilmek icin evde sebze meyveyi kasten saklayip curudukten sonra "bunlari niye çürüttün" diye kasten kavga cikaran arkadasina sirf doktor oldugu icin "insan" olarak saygim yok.

Meslegini icra ederken herkes saygiyi hak eder. Önlüğünü, cübbesini cikardigi an gorecegi saygi mesleginden bagimsizdir.

Not: cirilla arkadasim degil :D
Demek istediğim buydu benim de. Çalıştığım hastanede bir doktor kadın hastaların memeleri hakkında saçma sapan yorum yapan birisi. Ben bu adama sırf doktor diye saygı mı duyacağım? Gördüğüm yerde kafamı çevirip selam vermiyorum o verdiğinde de almıyorum. Bunun gibi bir sürü örnek verilebilir. Kişileri kariyerinden bağımsız, karakterleri ile puanlayıp ona göre davranıyorum. 🤷🏻‍♀️

Eger bana notlari da cikartir misin dediginde yok deve, az ye de kendine bir hizmetci tut deseydin hic basin agrimazdi. Buraya da konu acip ablalarindan azar isitmezdin. Bu sana ders olsun. Bize burda cirlama, cat cat yapistir o kiza dersini ver . Odani da degistirme haspam kendi degistirsin. Hayır Parasini da gectim den bir baskasinin bilmem kac kilo notlarini nasil tasirsin. Sen Hamal misin?

üzgünüm ama meslek hayatındaki başarın mezun olduğun üniversite ve okul başarınla ölçülmüyor. hele ki avukatlık mesleğinde. kitabi bilgilerle, ayt, tyt’de başarı yapmak, üniversitede yemeden içmeden çalışıp mezun olmak kolay bir sey demiyoruz. ama mesleki hayata seni hazırlamaz diyoruz.

bazı meslekler bazı karakterleri ister. mesleğe başladığınızda kimi nasıl savunacaksınız? danısanınızdan paranızı imalarla, aylar sonra mı isteyeceksiniz?

başarılı avulatları bir izleyin.

1 ay içinizde tuttunuz da ağzınızı açıp fotokopilerin parasını ver diyemediniz ya hu! neyi allayıp pulluyorsunuz. üniversite sınavında abcde değil de konusmanız istenseydi büyük ihtimalle şu an ön lisans kazanmıştınız, o da belki.

ama napacaksın. eğitim sistemi de bu. aylarca odalara kapanıp, sosyallikte. uzak sınava çalışıyoruz.. sadece sınavı gececek kadar ama. fazlasına gerek yok… NEDEN EĞİTİM GÖRÜYORUZ?? -E SINAVLARI GEÇMEK İÇİN!
çoktan seçmelilerle, sıfır yorum ile üniversitelere gidiyoruz, mezunlar her yıl gırlaaa.. ama bir mesleğinde yetkin, hakkıyla yapan insan binde bir.

merhaba universitede hukuk okuyorum. 3. sinif ogrencisiyim yurtta kaliyorum. yurdumla okulum arasi mesafe 40 dk. 20 dk marmaray 20 dk yurume mesafesinde. yurtta oda arkadasimla sohbet ederken dedim ki bizim okulun ordaki fotokopiciye gitcem (orasi ucuz ve cok guzel cekiyor) ben de nezaketen disari cikarken "bir sey ister misin" dedim. bi anda bana ceza ve ticaret pratigi cikarir misin dedi. bi anda şok oldum nezaketen sormustum. neyse yolda giderken umarim unutur dedim içimden. bi anda marmarayda 235 sayfa ticaret 70 sayfa ceza pratigi atti. ben sok oldum hay basima bela aldim demeye basladim icimden. bilerek "oha 235 sayfa mı" yazdım. kanka zahmet etme istersen gibisinden bir sey yazmasini bekledim. yazmadı. işte ticaret a4 olsun ceza a5 olsun falan dedi. dedim tamam. kendi bacagima sıktım diyorum icimden. not yerine gittim. sıra vardı sıra bekledim. kendi ve onun notlarini cikarttim. onun notlarina spiral taktirdim. abilere talimat verdim şu a5 şu a4 olcak diye. o notlarin basinda bekledim. kırtasiyecide bir 30 40 dk bekledim. o sirada ona mesaj atiyorum cikariyorum seninkileri gibisinden. o da bakmadı mesajıma notlari cikardim. fotograf attim bak seninkilere mor kapak yaptirdim diye. mesajima baya sonradan dondu. cok tatli olmus tesekkur ederim dedi. hala parasini teklif etmedi. ben o gun kadikoye gittim. onun ve kendi notlarimi tasiyordum. sirtim agriyor zaten. hala para teklifi gelmedi. ben 9da yurda geldim. bi baktim bu sevgilisiyle bulusmus 12de gelir. notları onun masasinin ustune biraktim. ona bir mesaj attım dedim ki "senin ceza pratiğinle benimki farklı galiba ben 150 sayfalik ceza pratigi cikardim degis tokus edip okuruz olmadi" gibisinden ona hatirlatici bi mesaj attim. gece 12de he olur yazdı. ben 12de uyuyordum. sabah uyandim, hala notlarin parasinı teklif etmedi. ben de sasirdim kac kez ona mesaj atmisim notlarla ilgili nasıl teklif etmez diye dusundum. sabah uyaninca ona aldigim notları kutuphanesine kaldirdigini gordum. yani gormus. sabah yine para teklifi gelmeyince ona hatirlatma amacli sana cikardigim notlara bakabilir miyim dedim. o da gosterdi. ben de bakıp ona geri verdim hala para teklifi yapmadi ve yuz yuze tesekkur etmedi. ben böyle şok oldum. aradan 1 ay gecti. tabi bu 1 ay boyunca benden de faydalanmaya devam etti. 200 tllik hukuk notlari grubuna girmemis benim telefonumdan not bulup kendine attı. ayrıca benim kutuphanemdeki esya kitabinin fotokopisini cekebilir miyim dedi. tamam dedim. bi kere de ona 15 hafta ses kaydi notu vermistim ceza hukuku icin. o da bana ben ona haftalari okuyup okuyup verince dedi ki "ben de sana kendi cikardigim ceza notunu veririm" dedi. tamam dedim ben de. neyse ceza hukuku sinavi onceki gunu beni aradı. dedi ki "hani sen bana not cikarmistin ya" dedi. ben de notlarin parasini teklif etcek herhalde dedim. ama dedi ki " bana not cikardigin gün kendine 150 sayfalik baska bir ceza notu cikarmistin onu bana atar misin" dedi. ben bi sok oldum hala para teklifi yok. ona 300 sf not cikarmisim. babamin hayrina mi cikardim orda o kadar sira beklemisim spiral yaptirmisim o kadar yol gidip tasiyip getirmisim. sonra ben ona 150 sayfalık notu attım. onu aradım. dedim ki " sana 150 sflik notu attim sen de bana kendi cikardigin ceza ozel notunu vercektin" dedim. bi anda "hmmmm ben ama 3 sf cikardim hic detayli degil" dedi. boyle garip bi ses tonuyla dedi. sonra ben de "bisey olmaz olsun" dedim o da "aksam yurtta gosteririm" dedi. akşam oldu. yurtta suratima bakmiyor. göstermedi notunu. hicbirsey de demedi. sanki bu konusma hic yasanmamis gibi yaptı. benim de iyice sinirim bozulmaya basladi. ayrica surekli kendisi bizim ne yaptigimiza oda icinde neye ne kadar calistigimiza kadar da didik didik inceliyor iyice rahatsiz olmaya basladim ondan. sonra onla konusmaya karar verdim. dedim ki " hani ben sana not cikarmistim ya" o da bi anda "ne notu? sen bana not mu cikardin? hangi not?" falan demeye basladı. şoka girdim cunku 2 gün once beni arayıp "sen bana not cikarmistin ya hani" diyor. en sonda 2 dk sonra "hee" dedi. dedim ki "ben o gün oraya kadar gittim. sira bekledim. yol yaptim gittim tasidim. vaktimi harcadım. maddi ve manevi bir emek verdim. sen orda bana onun parasini bile teklif etmedin. ne de tesekkur ettin. ben kendimi cok kullanilmis hissettim ve kirildim" dedim. bi anda sinirlenmeye basladi. dedi ki "unutmusumdur ne var yani? sen de etut odasina girerken kapiyi kapamayi unutuyorsun. ben sana bisey diyo muyum? ayrica bunu 1 ay boyunca icinde saklamissan kendi icinde bir eksiklik var demektir" dedi. ben de sok oldum. "kendi icinde eksiklik var ne demek ne alaka" dedim. o da dedi ki "ben senin meyveli yogurdunu bile yiyince gidip sana meyveli yogurt aliyorum sana para mi kitlemeye calisiyorum manyak misin sen" diye bagirdi. ben de dedim sen benle nasil boyle konusuyorsun. kirildigimi dile getirdim sadece dedim. o da bi anda bagirmaya basladı. bana dedi ki "senin aldigin notlara bakmadim bile" yalan soyluyor cunku ben onun kitapliginda benim ona aldigim notların yiprandigini altini cizdigini ve okudugunu gormustum. ben de ona dedim ki "zaten hep ben sana not veriyorum sen hic vermiyorsun" bi anda bana dedi ki " cunku ben kitaptan calisiyorum. sizin de gotunuz yiyosa kitaptan calisin" ben de nasil boyle konusuyorsun dedim. bi anda bana bagirarak "hadi hadi don onune dersini calis sinavim var" diyerek bagirdi. ben de sinirlendim odaya gidip agladım. bi insan nasil 2 gun once ona aldigim notu hatirlayip sonradan hatirlamaz? ayrica 300 sflik not biri sana aliyorsa unutur musun? neden aldigin notlara bakmadim zaten diye yalan soyluyor baktigini gordum. niye bana oyle bagirdi ve hakaret etti? odami degistirmeli miyim sizce? odada izleniyormus gibi hissediyorum. valizime kitap koydugumu arkadas ortaminda herkesin icinde soyledi. ve odada 5 dk spor hukuku kitabini elime alinca arkadas ortaminda seni gordum sen cok calistin spor hukuku kitabini eline aldin falan demeye basladi. ben de boyle gozetleniyormus ve kullaniliyormus gibi hissettim. sinsi ve kurnaz buluyorum onu asiri. sizce odami degistirmeli miyim?
Huzur önemli.imkanin varsa odanı değiştir.

merhaba universitede hukuk okuyorum. 3. sinif ogrencisiyim yurtta kaliyorum. yurdumla okulum arasi mesafe 40 dk. 20 dk marmaray 20 dk yurume mesafesinde. yurtta oda arkadasimla sohbet ederken dedim ki bizim okulun ordaki fotokopiciye gitcem (orasi ucuz ve cok guzel cekiyor) ben de nezaketen disari cikarken "bir sey ister misin" dedim. bi anda bana ceza ve ticaret pratigi cikarir misin dedi. bi anda şok oldum nezaketen sormustum. neyse yolda giderken umarim unutur dedim içimden. bi anda marmarayda 235 sayfa ticaret 70 sayfa ceza pratigi atti. ben sok oldum hay basima bela aldim demeye basladim icimden. bilerek "oha 235 sayfa mı" yazdım. kanka zahmet etme istersen gibisinden bir sey yazmasini bekledim. yazmadı. işte ticaret a4 olsun ceza a5 olsun falan dedi. dedim tamam. kendi bacagima sıktım diyorum icimden. not yerine gittim. sıra vardı sıra bekledim. kendi ve onun notlarini cikarttim. onun notlarina spiral taktirdim. abilere talimat verdim şu a5 şu a4 olcak diye. o notlarin basinda bekledim. kırtasiyecide bir 30 40 dk bekledim. o sirada ona mesaj atiyorum cikariyorum seninkileri gibisinden. o da bakmadı mesajıma notlari cikardim. fotograf attim bak seninkilere mor kapak yaptirdim diye. mesajima baya sonradan dondu. cok tatli olmus tesekkur ederim dedi. hala parasini teklif etmedi. ben o gun kadikoye gittim. onun ve kendi notlarimi tasiyordum. sirtim agriyor zaten. hala para teklifi gelmedi. ben 9da yurda geldim. bi baktim bu sevgilisiyle bulusmus 12de gelir. notları onun masasinin ustune biraktim. ona bir mesaj attım dedim ki "senin ceza pratiğinle benimki farklı galiba ben 150 sayfalik ceza pratigi cikardim degis tokus edip okuruz olmadi" gibisinden ona hatirlatici bi mesaj attim. gece 12de he olur yazdı. ben 12de uyuyordum. sabah uyandim, hala notlarin parasinı teklif etmedi. ben de sasirdim kac kez ona mesaj atmisim notlarla ilgili nasıl teklif etmez diye dusundum. sabah uyaninca ona aldigim notları kutuphanesine kaldirdigini gordum. yani gormus. sabah yine para teklifi gelmeyince ona hatirlatma amacli sana cikardigim notlara bakabilir miyim dedim. o da gosterdi. ben de bakıp ona geri verdim hala para teklifi yapmadi ve yuz yuze tesekkur etmedi. ben böyle şok oldum. aradan 1 ay gecti. tabi bu 1 ay boyunca benden de faydalanmaya devam etti. 200 tllik hukuk notlari grubuna girmemis benim telefonumdan not bulup kendine attı. ayrıca benim kutuphanemdeki esya kitabinin fotokopisini cekebilir miyim dedi. tamam dedim. bi kere de ona 15 hafta ses kaydi notu vermistim ceza hukuku icin. o da bana ben ona haftalari okuyup okuyup verince dedi ki "ben de sana kendi cikardigim ceza notunu veririm" dedi. tamam dedim ben de. neyse ceza hukuku sinavi onceki gunu beni aradı. dedi ki "hani sen bana not cikarmistin ya" dedi. ben de notlarin parasini teklif etcek herhalde dedim. ama dedi ki " bana not cikardigin gün kendine 150 sayfalik baska bir ceza notu cikarmistin onu bana atar misin" dedi. ben bi sok oldum hala para teklifi yok. ona 300 sf not cikarmisim. babamin hayrina mi cikardim orda o kadar sira beklemisim spiral yaptirmisim o kadar yol gidip tasiyip getirmisim. sonra ben ona 150 sayfalık notu attım. onu aradım. dedim ki " sana 150 sflik notu attim sen de bana kendi cikardigin ceza ozel notunu vercektin" dedim. bi anda "hmmmm ben ama 3 sf cikardim hic detayli degil" dedi. boyle garip bi ses tonuyla dedi. sonra ben de "bisey olmaz olsun" dedim o da "aksam yurtta gosteririm" dedi. akşam oldu. yurtta suratima bakmiyor. göstermedi notunu. hicbirsey de demedi. sanki bu konusma hic yasanmamis gibi yaptı. benim de iyice sinirim bozulmaya basladi. ayrica surekli kendisi bizim ne yaptigimiza oda icinde neye ne kadar calistigimiza kadar da didik didik inceliyor iyice rahatsiz olmaya basladim ondan. sonra onla konusmaya karar verdim. dedim ki " hani ben sana not cikarmistim ya" o da bi anda "ne notu? sen bana not mu cikardin? hangi not?" falan demeye basladı. şoka girdim cunku 2 gün once beni arayıp "sen bana not cikarmistin ya hani" diyor. en sonda 2 dk sonra "hee" dedi. dedim ki "ben o gün oraya kadar gittim. sira bekledim. yol yaptim gittim tasidim. vaktimi harcadım. maddi ve manevi bir emek verdim. sen orda bana onun parasini bile teklif etmedin. ne de tesekkur ettin. ben kendimi cok kullanilmis hissettim ve kirildim" dedim. bi anda sinirlenmeye basladi. dedi ki "unutmusumdur ne var yani? sen de etut odasina girerken kapiyi kapamayi unutuyorsun. ben sana bisey diyo muyum? ayrica bunu 1 ay boyunca icinde saklamissan kendi icinde bir eksiklik var demektir" dedi. ben de sok oldum. "kendi icinde eksiklik var ne demek ne alaka" dedim. o da dedi ki "ben senin meyveli yogurdunu bile yiyince gidip sana meyveli yogurt aliyorum sana para mi kitlemeye calisiyorum manyak misin sen" diye bagirdi. ben de dedim sen benle nasil boyle konusuyorsun. kirildigimi dile getirdim sadece dedim. o da bi anda bagirmaya basladı. bana dedi ki "senin aldigin notlara bakmadim bile" yalan soyluyor cunku ben onun kitapliginda benim ona aldigim notların yiprandigini altini cizdigini ve okudugunu gormustum. ben de ona dedim ki "zaten hep ben sana not veriyorum sen hic vermiyorsun" bi anda bana dedi ki " cunku ben kitaptan calisiyorum. sizin de gotunuz yiyosa kitaptan calisin" ben de nasil boyle konusuyorsun dedim. bi anda bana bagirarak "hadi hadi don onune dersini calis sinavim var" diyerek bagirdi. ben de sinirlendim odaya gidip agladım. bi insan nasil 2 gun once ona aldigim notu hatirlayip sonradan hatirlamaz? ayrica 300 sflik not biri sana aliyorsa unutur musun? neden aldigin notlara bakmadim zaten diye yalan soyluyor baktigini gordum. niye bana oyle bagirdi ve hakaret etti? odami degistirmeli miyim sizce? odada izleniyormus gibi hissediyorum. valizime kitap koydugumu arkadas ortaminda herkesin icinde soyledi. ve odada 5 dk spor hukuku kitabini elime alinca arkadas ortaminda seni gordum sen cok calistin spor hukuku kitabini eline aldin falan demeye basladi. ben de boyle gozetleniyormus ve kullaniliyormus gibi hissettim. sinsi ve kurnaz buluyorum onu asiri. sizce odami degistirmeli miyim?
Sizde de hata var ve hatanız karşınızdakinden az değil. Not çıkarmak ne kadar tutuyor bilmiyorum ama ben 300e yakın sayfayı 100-150tl arasına çıkartıyorum. Bence bu veya buna yakın bir para için 1 ay boyunca kin tutmak normal değil. İma ettim diyorsunuz ama hiç parasıyla ilgili bir şey ima etmemişsiniz. Sana çıkardığım notlara bakabilir miyim vs demenin parayla ilgisi yok. Direkt o gün şu kadar tuttu, müsait olduğunda verirsin gibi bir şey deseniz zaten verirmiş.
1 ay boyunca 3 kuruş için kendinizi yemişsiniz. O an paranı vereyim demeyen bir daha hiç demez zaten. Belki notların sizden olduğunu düşündü, belki para aklına bile gelmedi ya da amacı beleşe getirmekti. Ne olursa olsun siz direkt parama kondun muamelesi yapmışsınız ve haksız durumuna düşmüşsünüz.
Açıkçası kim kime 1 ay önce harcanan 200 civarı bir paranın lafını açıp, kullanılmış hissettim dese karşıdaki çıldırır zaten, öngörmek zor değil. Resmen kavga aramışsınız karşınızdaki de alttan almayınca ağlayan siz olmuşsunuz.
Parayı bu kadar sorun eden biriyseniz ders olsun, bir daha kimse için gözden çıjarmadığınız parayı harcamayın ve alacağınızı vaktinde istemeyi öğrenin.

Kusura da bakmayın ama hiç hukukçu gibi bir üslubunuz, iletişim beceriniz yok. Yazım hatalarıyla dolu yazdıklarınız. Karşısındakine 1 ay sonra ancak para mevzusu açabilen ve bunu yaparken yine kelimelerini seçemeyen birinin pek başarılı olacağını düşünmüyorum.

Hukukçu bir ablan olarak naçizane tavsiye vermek isterim. Bunun gibilere şaşırma hatta bağışıklık kazansan iyi olur zira meslekte hâkim, savcı, avukat hangisi olursan ol muadillerine çokça rastlayacaksın. Bir kere dünya fazla inceliği, zarafeti kaldıran bir yer değil, hele ki hukukçuluk hiç değil. Bugün basit şeylere susarsın ayıp olmasın dersin yarın stajyer avukatlık için görüşmeye gidersin utanmadan "biz para vermiyoruz" derler. Yetmez bir de "hatta senin bana para vermen lazım yanımda tecrübe kazanacaksın" diye seni manipüle edip hakkını yerler. Avukat olursan hukuk bilginden çok esnaflık kabiliyetlerinle müvekkil toplayacaksın en azından ilk etapta. Paranı istemek ayıp bir şey değil. Bugünden çekinir, utanırsan yarın öbür gün sen müvekkile değil müvekkil sana lafını geçirir, peşinde dolandırır durur. Hâkim olursun personelle arandaki mesafeni koruyamazsan işini savsaklar.

Bak balım herkes saygıyı ve düşünülmeyi hak etmez. Daha çok gençsin, nahifsin bu olaya üzülme artık. Vaktinde vermediğin cevabın sonradan bir anlamı olmaz fakat bu gibi olaylardan ders çıkar. Kendi hakkını savunamazsan çok ezilirsin. Bir de insanlardan niyet okuması yapmalarını bekleme. Çoğu insan dümdüz yüzüne söylediğini bile bazen anlamıyor ki söyleyemediğini nasıl düşünüp anlasın? Kimseye de nezaketen bir şey ister misin diye sorma. Nezaket ve kibarlık boynunun borcu değil. Karşındakine cömertçe koşulsuz sunabileceğin kadar basit değerler de değil. Hak etsin önce. Yediği yoğurdun yenisini alıyormuş, bir zahmet alacak. Bir mekana gittiyseniz herkes kendi yediğinden sorumlu olacak. Fotokopinin parasını daha odadan çıkmadan isteyeceksin imâ yaparak değil. Zira böyle şeylerin aranızda lafının olmayacağı bir maddi refahta değilsiniz şu an ikiniz de. Öğrensiniz ve öğrencilik döneminde böyle milletten otlanmaya çalışan bunu da kendince akıllılık zanneden şark kurnazları fazladır. Kendi sınırını çizmeyi bil. Böyle her çirkefleşip cırlayan için de gözyaşını dökme.

Bir aydır düşünüp duruyorsun kendini de sıkıntıya strese sokuyorsun. Parayı geç kendine yaşattığın şu kötü hisse değer mi? Herkese hak ettiği seviyeden hitap edeceksin. Bencil ve düşüncesiz birine ince düşünceli yaklaşmanın hiçbir mantıklı tarafı yok. Bundan sonra da ne düşünüyorsan ne söylemek lazım geliyorsa o an söyle bu olayda en büyük hatan bu. Kendine daha fazla yüklenme ama bundan sonrası için artık daha mesafeli ol. Kendi emeğini değersizleştirme. 🙏🌸

çekingen birisiniz sanırım. bir sınıf arkadaşımın daha konuşkan ve girişken olmasını yazın çalışmasının sağladığını gördüm. bir yerde çalışın yazın, insanlarla nasıl iletişim kuracağınızı öğrenin.

Back
X