Odasını ayırmakta geç mi kaldım acaba

ben çocuğumu avrupai tarzda aileden soğuk şekilde büyütmek istemediğim için şuanda kendi odası olmasına rağmen bizim yatak odamızda beşikte yatırıyorum ki ayrı bir keyif alıyorum.asla gece bizim yatağa gelmek istemedi ona o yatağın kendisinin olduğu bu yatağın ise baba ve bana ait olduğunu ,eğer babamız gündüz yoksa onunla birlikte uyuyabileceğim bir yatak olduğunu kendisine bir şekilde öğrettim.asla gözümden ayrı koyamamak ,sevgimden ,güvenimden uzak kalmasını istemiyorum.özel doktorumuz bana odasını 9 aylıkken ayırmam gerektiğini söyledi ama ben doktorumuzun sürekli yurtdışındaki eğitimlerden hareket ederek bizlerede çocuklarımızı yetiştirmede o bilgileri söylemesi beni bildiğimden şaşmamayı öğretti.içimden gelenlerin başkalarının ögrettiklerinden daha mutluluk verici olduğunu bildiğim için hala benim odamda beşiğinde yatıyor.ilk zamanlarda emzirdikten sonra hemen yatağına koy kokuna alışmasın ,seni bırakmaz diyorlardı hatta doktorumda öyle demişti,ben onu emzirirken koklardım ,emzirdikten sonra da sarar sarmalardım neden sevgimden yoksun atayım beşiğe uyusun ki ,kucağımda uyusun ,ne zaman uyuyacak diye oğluma sevgi aşıladım.ve mahrum etmedim kucağımda dolandım ,ha şimdi 3.5 yaşında artık minik bir bebek değil dolu dolu yaşadık bebekliğini şimdide ,odasından ayırmadan önce her gece üzerini örtmek ,gül yüzüne elimi dokundurmak ,terini elimle silmek bana ayrı bir zevk veriyor.bu zamanları bir daha ne zaman yaşayacağız arkadaşlar.
şimdi ikinci bebeğime hamileyim ,hatta diyorum oğlum kardeş doğunca sen nerede yatacaksın diyorum ,arabalı yatağımda yatacağım diyor ,ben bazen sende beşikte yatarsın mesela öğlen eğer kardeşin uyumazsa sen uyursun o zaman olabilr i diyorum tamam diyor .yani akış geçen zamanda çocuklarını bu kadar kasmayın elbet ayrı yatıcaklar.onlar isticek bunu benim oğlumun arada istediği gibi.
ve biz hep babamızla ,annemizle uyurduk ilkokula başladığımda ilk gün okula bile babam çingilinde götürmüştü o yüzden hiçbirşeyi mahrum etmiyorum çocuğumdan.
anlatmak istedim umarım faydalı olurum.

ben çocuğumu avrupai tarzda aileden soğuk şekilde büyütmek istemediğim için şuanda kendi odası olmasına rağmen bizim yatak odamızda beşikte yatırıyorum ki ayrı bir keyif alıyorum.asla gece bizim yatağa gelmek istemedi ona o yatağın kendisinin olduğu bu yatağın ise baba ve bana ait olduğunu ,eğer babamız gündüz yoksa onunla birlikte uyuyabileceğim bir yatak olduğunu kendisine bir şekilde öğrettim.asla gözümden ayrı koyamamak ,sevgimden ,güvenimden uzak kalmasını istemiyorum.özel doktorumuz bana odasını 9 aylıkken ayırmam gerektiğini söyledi ama ben doktorumuzun sürekli yurtdışındaki eğitimlerden hareket ederek bizlerede çocuklarımızı yetiştirmede o bilgileri söylemesi beni bildiğimden şaşmamayı öğretti.içimden gelenlerin başkalarının ögrettiklerinden daha mutluluk verici olduğunu bildiğim için hala benim odamda beşiğinde yatıyor.ilk zamanlarda emzirdikten sonra hemen yatağına koy kokuna alışmasın ,seni bırakmaz diyorlardı hatta doktorumda öyle demişti,ben onu emzirirken koklardım ,emzirdikten sonra da sarar sarmalardım neden sevgimden yoksun atayım beşiğe uyusun ki ,kucağımda uyusun ,ne zaman uyuyacak diye oğluma sevgi aşıladım.ve mahrum etmedim kucağımda dolandım ,ha şimdi 3.5 yaşında artık minik bir bebek değil dolu dolu yaşadık bebekliğini şimdide ,odasından ayırmadan önce her gece üzerini örtmek ,gül yüzüne elimi dokundurmak ,terini elimle silmek bana ayrı bir zevk veriyor.bu zamanları bir daha ne zaman yaşayacağız arkadaşlar.
şimdi ikinci bebeğime hamileyim ,hatta diyorum oğlum kardeş doğunca sen nerede yatacaksın diyorum ,arabalı yatağımda yatacağım diyor ,ben bazen sende beşikte yatarsın mesela öğlen eğer kardeşin uyumazsa sen uyursun o zaman olabilr i diyorum tamam diyor .yani akış geçen zamanda çocuklarını bu kadar kasmayın elbet ayrı yatıcaklar.onlar isticek bunu benim oğlumun arada istediği gibi.
ve biz hep babamızla ,annemizle uyurduk ilkokula başladığımda ilk gün okula bile babam çingilinde götürmüştü o yüzden hiçbirşeyi mahrum etmiyorum çocuğumdan.
anlatmak istedim umarım faydalı olurum.

ayy çok tatlı cnmm yaa bence o sevgiyi hissettrdikten sonra bi sorun kalmaz bebiş annesi istediği için bile yapar. çünkü biliyo senin dediğini yaparsa onu öpüceksn sevgi gösterceksinçç:17::16:

ayy çok tatlı cnmm yaa bence o sevgiyi hissettrdikten sonra bi sorun kalmaz bebiş annesi istediği için bile yapar. çünkü biliyo senin dediğini yaparsa onu öpüceksn sevgi gösterceksinçç:17::16:
evet canım çünkü zaman çok çabuk geçiyor keşkelerin içinde olmaktansa herşeyi dolu dolu yaşayıp çok güzel bebeklik ve çocukluk dönemi geçirdik evladımla demek gibisi var mı?mesela bazen dizimiz oluyor bakıyorum sıkılıyor ,hadi kalk seni oyun alanına götürelim diyorum hemen kalkıyor üzerini giyiyor ,koş koş arabaya ,geldik geldi diye seviniyor o an dünyalar benim oluyor.herşeyden fedakarlık etmeyi bilmeliyiz.bazen herşeyi doktorların istediği gibi yapmak doğru gelir ama ben hiç bir zaman başka söze gerek duymadım,hep içimden ne geliyorsa onu yaptım.hep korkardım 2 . bebekte oğlumla aram nasıl olacak diye.kreşe giderken bir beni bir de göbeğimi öpüyor ,düşünüyorlar ,herşeye akılları yetiyor biraz zaman lazım.3 yaşından sonra konuşarak halledilmeyecek şey yok.herşeyi ödül haline getirmekte iyi değil.bazen ona karşılıksız verdiğini bilicek.beni üzdügü zaman kızmıyorum ,bir daha ne zaman cocuk olacak diyorum bırak kırsın döksün,yaşasın güzelce cocukluğunu diyorum.
yanlışta yapıyor muyum bilmiyorum ama ben geçmişe döndügümde çok güzel bir cocukluk dönemi yaşadğımı biliyorum .o yüzden bırakın nefesini hissedin o odada,bırakın sizle uyumak istediğinde alın kucağınıza koklayın.Allahım evlatlarını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin herkese.

seni alkışlıyorum çokk tebrk ediorm bitanem:46::46::46::38:

inşallah Allahım zamanı geldiğinde bu güzellikleri görmeyi tatmayı bizede nasip eder :nazar:

Son düzenleme:
seni alkışlıyorum çokk tebrk ediorm bitanem:46::46::46::38:

inşallah Allahım zamanı geldiğinde bu güzellikleri görmeyi tatmayı bizede nasip eder :nazar:
amin canım rabbim tüm isteyenlere yaşatsın bu güzellikleri .oturdum oturdum sabah oldu :52: ben kaçtım iyi geceler tatlım.

arkadaşlar bu konuyla ilgili epey bi rivayet var ya.kimi yerde 2 yaşına kadar ayırmayın dio,kimi yerde 8-9 aylıkken ayırın dio..oğlum 6.5 aylık ben bu haftasonu kendi odasında,kendi yatağında uyutmayı denerim diodum ama sizin yazdıklarınızı görünce vazgeçtim sanırım çünkü sizin çocuklarınız daha büyük olmasına rağmen tam olarak ayırmamışsınız.
gece 2 kere uyanıyorum emzirmeye.saatleri belli.zaten odasında yattığında uyuyamam o gece kesin :) gözlerini başka bi yerde açınca korku duyarmı?çok mu erken sizce odasını ayırmak için?:44::44:

arkadaşlar bu konuyla ilgili epey bi rivayet var ya.kimi yerde 2 yaşına kadar ayırmayın dio,kimi yerde 8-9 aylıkken ayırın dio..oğlum 6.5 aylık ben bu haftasonu kendi odasında,kendi yatağında uyutmayı denerim diodum ama sizin yazdıklarınızı görünce vazgeçtim sanırım çünkü sizin çocuklarınız daha büyük olmasına rağmen tam olarak ayırmamışsınız.
gece 2 kere uyanıyorum emzirmeye.saatleri belli.zaten odasında yattığında uyuyamam o gece kesin :) gözlerini başka bi yerde açınca korku duyarmı?çok mu erken sizce odasını ayırmak için?:44::44:

Ben araştırırken aşağıdaki yazıdan etkilendim ve hiç te geç kalmadığımı daha zamanı gelmemiş diye düşündüm

Kendinizi 2 yaşında bir çocuğun yerine koyun, gece yalnız başına karanlık bir odada uyanması, ağlaya ağlaya anneye sesini duyurması veya ağlaya ağlaya annenin yanına gelmesi ne demek? Ya da annenin hemen yanındaki bir yatakta uyanıp anneyi buluvermesi duygusal olarak ne demek? Kendinizi 1-2 yaşında bir çocuk gibi düşünüp hayal ederek farkı hissetmeye çalışın.

Çocuğunuzun sizin odanızdan ayrılma zamanının hangi zaman olduğuna, çocuğunuza ve kendinize bakarak kendiniz karar vermelisiniz. Çocuk anneden ayrılacak kadar anneye doymuş mu? Yoksa odası ayrıldığında sürekli yanına gelmek isteyecek şekilde aç mı kalmış?

Son düzenleme:
vallhi benim oğilumda 18 aylık evin durumundan dolayı odamız yok yatağında bizima yatak odamızda yatıyor oturduğum odayı ona oda yapmak niyetim ama henüz erken gibi geliyor burda biçok arkadaşta öyle demiş zaten şuanda ayrı odada yatmaya hazır değil zaten ayırsamda sıkıntı çekeriz gibi ama şöyle daha çok aklı erdiği bir mznada belki önümüzdeki yaz 2,5 yaşında gibi ayırmak niyetim ama bakalım durum neyi gösterir ben hiç rahatsız değilim bizimle yatmasından gelip bnizimle yatmak gibi bir durum hiç yaşanmadı bizde bindebir gelir ozmanda mutlaka bir huzursuzluğu vardır ama bizimle yatmak istemelerindeki sebebi en annelerede bağlıyorum çünkü çevremde biçok anne var bebğiyle nimicikten ihtibaren yatağında yatan sonrada isyan ediyorlar kesinlikle alıştırmakla alakalı sanırım bu durum

ben mi biraz sert ya da yanlış düşünüyorum acaba ya? çocuk 5 yaşına gelince de uyanır uyanmaz annesini yanında görmek ister,görünce hoşuna gider..
zaman geçtikçe,anneye bağlılık arttıkça oda ayırmanın zorlaşacağını düşünüyorum.2 yaşına gelen bi çocuğun aklı başında.asıl o zaman "beni bıraktılar"düşüncesine kapılabilir diye düşünüyorum. 1yaşını doldurmadan ayırırım odasını gibi gelio.

Back
X