- 21 Nisan 2011
- 899
- 650
- 303
- Konu Sahibi papatya_sever
-
Aslında ben bu durumu düzelir diye kabul edip bir iki aydır akışına bırakmıştım öğretmenine de söyledim tatilini sıkılarak huzursuz geçirsin istemiyorum ödev konusunda sıkmıyorum Artık dedim ama öğretmeni sağolsun ayda iki üç kere arayıp neden ödev yapmadığını soruyor hala ! Eleştiriniz Öner'iniz varsa söyleyin durum bu dedim ama kendilerinin bir yardımı da olmadı.
Bende hemfikirim sizlerle bende öğretmene anlam veremiyorum benim yapabileceğim birşey kalmadı artık yapmıyorsun diye kızamam sık Boğaz edemem her zaman yapsın diye de vaadde bulunamam o yüzden ben artık bıraktım sizde ödeve göre değerlendirmeyin genel başarısına bakın dedim !
Bugün aradığında oğlumun yapmayı unuttum dediğini söyledi ,gelince oğlumla konuştum ; unuttun demi kesin unuttun unuttum de falan demiş çocuğa çok mantıksız değil mi ? Halbuki oğlum sıkıldım bunaldım yapmak istemedim demiş:))
Cocugu yalana tesvik eden ogretmenBende hemfikirim sizlerle bende öğretmene anlam veremiyorum benim yapabileceğim birşey kalmadı artık yapmıyorsun diye kızamam sık Boğaz edemem her zaman yapsın diye de vaadde bulunamam o yüzden ben artık bıraktım sizde ödeve göre değerlendirmeyin genel başarısına bakın dedim !
Bugün aradığında oğlumun yapmayı unuttum dediğini söyledi ,gelince oğlumla konuştum ; unuttun demi kesin unuttun unuttum de falan demiş çocuğa çok mantıksız değil mi ? Halbuki oğlum sıkıldım bunaldım yapmak istemedim demiş:))
Üçüncü yılı henüz çok genç maalesef bende saygımdan ötürü hiç tavrımı bozmadım ona da rahatlatacak şekilde konuştum hepYa ciddiyim öğretmenlere karşı aşırı bir saygım vardır ama bu öğretmende ciddi bir problem olabilir mi ? Rahatsız heralde. Cinlerimi tepeme topladı. Böyle öğretmenler çocukları okuldan itiyorlar işte. Kendini eğitimci zanneden insanlar yüzünden çocuklar daha 6-7 yaşında uzaklaşıyorlar herşeyden. En önemli eğitim zamanı olan ilkokulda öğretmenin iyi olması büyük hazine. Bence siz hocayla gereken şekilde konuşun. Hala böyle absürt devam ederse gidin şikayet edin.
Şuan işin o kısmı var ben bundan da rahatsız oldum bunu nasıl aktarayım ona kırmadan .Cocugu yalana tesvik eden ogretmen
O zaman tecrübesiz diyebiliriz. Fakat bu demek değildirki aldığı eğitim buna müsade eder. ASLA! birincisi ödev konusunda onun size değil sizin ona soru sormanız gerekir. İkincisi yalan konusu ciddi anlamda çok sıkıntılı bir durum. Bu tekrarlanırsa çocuğunuzun kişiliği bu şekilde bile şekillenebilir aman dikkat. Gerekirse okula gidip belli bir zaman ayırıp yada dışarda herhangi bir yerde detaylı bir şekilde öğretmenle konuşun. Yalan mevzusunu özellikle. Sert konuşun ama kırmadan. Belki düzelir öğretmenin tavrıda.Üçüncü yılı henüz çok genç maalesef bende saygımdan ötürü hiç tavrımı bozmadım ona da rahatlatacak şekilde konuştum hep
Hani ilk bilmem kaç sene ödev verilmiyor falan diyorlardı? Bu vesileyle sorayım, öğretmen arkadaşlar da aydınlatır belki...Merhaba birinci sınıfa giden bir oğlum var.Sınıfta genel olarak başarılı arkadaşları ile uyumlu isteyerek gidiyor okula , ama maalesef yılın başından beri bir ödev sorunumuz var .Ya eksik ya yarım yamalak yada hiç yapmıyor ödevlerini.Her türlü dili kullandım sürekli konuşuyorum ilgileniyorum da ama çözemiyoruz.Bugün yine öğretmen aradı neden yarım dedi,oda anlam veremiyor gayet iyi sınfıta neden böyle yapıyor anlamıyorum diyor .Ödev yapması için vaatler de bulunmam gerekiyor (havuza gideriz , avm ye gideriz , oyuncak alırız gb) .Ama ben birşey karşılığında yapsın istemiyorum ,ucunda birşey olunca 6 sayfa ödevi yarım saatte yapıyor ama yarım sayfalık bi ödevi üç gün de yapmak istemiyor .Yapmadığı ödevler hep Türkçe dersinden matematik ödevlerini beş dk da bitiriyor .Ödevin sorumlulukları olduğunu yapması gerektiğini ona nasıl anlatabilirim ? İstememesinin nedeni ne olabilir fikriniz öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim ..
Nasıl sabırlı kalabiliyorsunuz ablacım ya. Ben delirdim burda siz söyledikçe. Hiç tahammülüm yok öğretmenlerin bu tutumlarına ya. Ciddi bir şekilde hocanın uayrılması gerekiyor. Gereken yere artık neresidir bilmiyorum müdürmü olur yardımcımı olur orasını öğrenip durumu bildirin. Gerekirse sınıfını değişin. Yalan nedir ya !!!Başka konularda oldu yıl içinde ben oğlum böyle birşeyden bahşediyor diye birşey ilettiğimde klasik bazı cümleler yine, çocuklar bu yaş grubunda hayalci olabiliyor her söylediklerine doğru diyemeyiz ama oğlum yalan söylemez diye ısrar ediyorum yine bir kıvırma çevirme lafları çocuk uyduruyor demeye getiriyor ve çocuğumun haklı olduğu ortaya çıktığında kem küm ediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?