- 21 Nisan 2011
- 899
- 650
- 303
- Konu Sahibi papatya_sever
-
Ailecek yapamıyoruz çünkü eşim iki satır birşey okumaz sadece telefonunda oyun oynar (oraya girmek istemedim onla bile mücadele etmeye çalıştım olmuyor ps den en fazla telefona düşürebildik çıldırtıyor beni ).Okula başlamadan öncede vardı görevleri ama onları da yapmıyordu iki senedir birçok yol denedim odasını toplaması düzenli olması ile ilgili hatta onunla ilgili bile konu açmıştım tablo sistemini önerdiler onuda devamlılığını getiremiyoruz olmuyor olmuyor .Anne burası benim odam karışma ben böyle mutluyum diyor .Ben toplamazsam odasını Halkalı çöplüğüne dönüşüyor İnanın adım atamıyorduk ,artık illallah ettim oturma odasını iptal edip orayı oyun odasına çevirdim bütün oyuncakları oraya koydum .Yatağı ört falan dediğimde sanki beni duymuyor gibi davranıyor.Bilemiyorum, bence çocuğa sorumluluk bilinci kazandırıncaya kadar hakkınız değil. 8'de tv kapatıp ailecek elinize kitap-gazete alsanız mesela? Yine dinlenmiş olursunuz ayrıca çocuk için dikkat dağıtıcı bir şey olmaz.
Yapılmayan ödevler konusunda öğretmenin tutumu nedir?
Bir de çocuğunuzun okula başlamadan önce sorumlulukları var mıydı? Misal oyuncaklarını toplamak, yatağını toplamak, pijama katlamak gibi basit görevler onun mu? Daha önce görev verilmemişse ilkokulda ödev sorumluluğnu kazandırmak kolay olmuyor.
Ailecek yapamıyoruz çünkü eşim iki satır birşey okumaz sadece telefonunda oyun oynar (oraya girmek istemedim onla bile mücadele etmeye çalıştım olmuyor ps den en fazla telefona düşürebildik çıldırtıyor beni ).Okula başlamadan öncede vardı görevleri ama onları da yapmıyordu iki senedir birçok yol denedim odasını toplaması düzenli olması ile ilgili hatta onunla ilgili bile konu açmıştım tablo sistemini önerdiler onuda devamlılığını getiremiyoruz olmuyor olmuyor .Anne burası benim odam karışma ben böyle mutluyum diyor .Ben toplamazsam odasını Halkalı çöplüğüne dönüşüyor İnanın adım atamıyorduk ,artık illallah ettim oturma odasını iptal edip orayı oyun odasına çevirdim bütün oyuncakları oraya koydum .Yatağı ört falan dediğimde sanki beni duymuyor gibi davranıyor.
Evet onu yapıyor evdekileri çiçekleri sulamasını istiyorum kardeşi ile suluyor keyifle .Başka neler yapabilirim ?Çünkü sizin verdiğiniz sorumluluklar gereklilik değil
Çiçek alın sulasın sulamazsa ölür ama yatağı örtmezsen bir şey olmaz ki
Ya da oyuncaklar dağınık olursa en fazla bulamaz vs vs
Çocuk düz mantık ile bakıyor zira
Sıkmayın Can'ınızı o da öğrenir yakında
Balık alabılırsınız, cım adam alabılırsınızEvet onu yapıyor evdekileri çiçekleri sulamasını istiyorum kardeşi ile suluyor keyifle .Başka neler yapabilirim ?
Evet onu yapıyor evdekileri çiçekleri sulamasını istiyorum kardeşi ile suluyor keyifle .Başka neler yapabilirim ?
Köpek almak istiyor balık alalım dedim o sıradanmış ama alalım katkısı olacaktır ikisi içinde , köpek daha iyi fikir diyor benim de fobim var köpek ısırdığı için ve apartmanda yaşıyoruz :)Balık alabılırsınız, cım adam alabılırsınız
Sonuna kadar evet son cümle hayır :) sohbet ettim dün ben gerçekleri öğretmenime söyledim konuyu kapatalım mı artık anne dedi !bence oğlunuz ödevin ona bir şey katmadığını düşünüyor
yapsam da bir faydası yok modunda
ben dinledin öğrendim bunu öğretmene de göstermem gerekmiyor gibi
ona biraz sohbet arasında iyi bilsek de iyi olsak da başkalarına bunu göstermemiz gerektiğini vs de anlatın
nasihat değil de sohbet gibi
mesela okulu anlatıyor mu
benim oğlum en çok öğretmenin tahtada ders anlatmasını seviyormuş
yeni konuya geçelim tahtada ders anlatsın diyor
aynı tarz alıştırmaları yapmayı sevmiyor
ya da işte okuyor sorunun cevabını söylüyor ama bir de oraya yazmak zor geliyor
aynı işi iki kere yapmış gibi oluyor
çünkü erkek çocuklar yazmaktan hoşlanmıyor biraz da
hemen yazayım diye hafif karalıyor ben de okunmuyor deyince silip yazmak daha da sıkıyor o zaman kızıyor
ama ödevi yine de bitirip gidiyor
danısmanlıga gıdıyoruz bıraz fıyatı yuksek ama onerıyorum, cocukların kısılık karakterlerınede bakıyorlar. Onerırım acıkcası. okudugum seyler bende acıkcası sızde bır sorun oldugunu dusundurdu ama , yanı cocukta bır sorun veya farklılık olması bana gore en son sırada uzgunum amaŞimdi ben birkaç saattir araştırma içine girdim ve pedagog randevusu almak için yaptığım birkaç görüşme de danışman ,bu hareketlerinin üstün zeka belirtisi olduğunu, test yapmamızı önerdiler ,hem davranış bozukluğu ile ilgili danışmanlık alıp hem de zeka testi yaptırmaya karar verdik.
Bende de vardır muhakkak buna kızmam üzülürüm ve elimden ne geliyorsa değiştirmek için çocuğuma faydalı olmak için yaparımda .Danışman bizi de buna göre yönlendirir herhalde bu konuda ?danısmanlıga gıdıyoruz bıraz fıyatı yuksek ama onerıyorum, cocukların kısılık karakterlerınede bakıyorlar. Onerırım acıkcası. okudugum seyler bende acıkcası sızde bır sorun oldugunu dusundurdu ama , yanı cocukta bır sorun veya farklılık olması bana gore en son sırada uzgunum ama
buarada cocuk muhtemelen onu yap bunu yap gorev almaktan yılmıs durumda dıyede dusunuyorum sureklı dırektıf alıyor cunku
Yok canım estağfurullah bende lise mezunuyum bizde bu süredir danışmanı gidiyoruz oradan anladığım şu biz anneler çok açık göz olmalıyız. Mesela cocugun dıger standart cocuklardan farklı bır cocuk ıse zeka olarak demıyorum ama kesınlıkle bazı cocuklar zor , ve bunu anlayıp hemen aksıyon almalıyız bunu dusunuyorum. Yoksa cok cabaladıgınız zaten yazı dılınızdede bellı , danısman sızı yonlendırır buaradaBende de vardır muhakkak buna kızmam üzülürüm ve elimden ne geliyorsa değiştirmek için çocuğuma faydalı olmak için yaparımda .Danışman bizi de buna göre yönlendirir herhalde bu konuda ?
İşte tam da dediğiniz gibi sürekli direktif veren sürekli ödev ödev diyen bir anne olmak istemediğim için şuan çöZüm arıyorum , benim için tek önemli şey çocuklarım ve eşimin evimizde huzur içinde akşam geçirsinler .Evimiz onların mutlu olduğu ,huzur bulduğu ortam olarak kalsın zihinlerinde .Bu konu evde huzursuzluğa yol açtığı için düzeltmem gerekiyor.Lise mezunu bir insanım sizler kadar ufkum açık olmayabilir bunun için çırpındığımıda eski konularıma göz atarak görebilirsiniz .
Bende üstün zekadan öte farklı ve zor hareketli olduğunu kabul ettim hep şimdiye kadar anlayışla yaklaştımda çoğu zaman ama şuan ki tabloda yanlış yaptığım birşeyler olduğu açık .Yok canım estağfurullah bende lise mezunuyum bizde bu süredir danışmanı gidiyoruz oradan anladığım şu biz anneler çok açık göz olmalıyız. Mesela cocugun dıger standart cocuklardan farklı bır cocuk ıse zeka olarak demıyorum ama kesınlıkle bazı cocuklar zor , ve bunu anlayıp hemen aksıyon almalıyız bunu dusunuyorum. Yoksa cok cabaladıgınız zaten yazı dılınızdede bellı , danısman sızı yonlendırır buarada
zaten o kadarını bılıyor olsaydık bızde ooohoo neler olurduk neler. Danısamana gıdın derım gercekten daha guzel yuzlesıyor ınsanBende üstün zekadan öte farklı ve zor hareketli olduğunu kabul ettim hep şimdiye kadar anlayışla yaklaştımda çoğu zaman ama şuan ki tabloda yanlış yaptığım birşeyler olduğu açık .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?