Ödev yapmak istemeyen oğlum

Ailecek yapamıyoruz çünkü eşim iki satır birşey okumaz sadece telefonunda oyun oynar (oraya girmek istemedim onla bile mücadele etmeye çalıştım olmuyor ps den en fazla telefona düşürebildik çıldırtıyor beni ).Okula başlamadan öncede vardı görevleri ama onları da yapmıyordu iki senedir birçok yol denedim odasını toplaması düzenli olması ile ilgili hatta onunla ilgili bile konu açmıştım tablo sistemini önerdiler onuda devamlılığını getiremiyoruz olmuyor olmuyor .Anne burası benim odam karışma ben böyle mutluyum diyor .Ben toplamazsam odasını Halkalı çöplüğüne dönüşüyor İnanın adım atamıyorduk ,artık illallah ettim oturma odasını iptal edip orayı oyun odasına çevirdim bütün oyuncakları oraya koydum .Yatağı ört falan dediğimde sanki beni duymuyor gibi davranıyor.

Offff yazdıkça içim şişti ve karar verdim pedagoga götüreceğim kesinlikle kendi başıma bu şartlarda üstünden gelemiyorum .sağolun zaman ayırdığınız için

Çünkü sizin verdiğiniz sorumluluklar gereklilik değil

Çiçek alın sulasın sulamazsa ölür ama yatağı örtmezsen bir şey olmaz ki

Ya da oyuncaklar dağınık olursa en fazla bulamaz vs vs

Çocuk düz mantık ile bakıyor zira

Sıkmayın Can'ınızı o da öğrenir yakında

Evet onu yapıyor evdekileri çiçekleri sulamasını istiyorum kardeşi ile suluyor keyifle .Başka neler yapabilirim ?

Evet onu yapıyor evdekileri çiçekleri sulamasını istiyorum kardeşi ile suluyor keyifle .Başka neler yapabilirim ?

bence oğlunuz ödevin ona bir şey katmadığını düşünüyor

yapsam da bir faydası yok modunda

ben dinledin öğrendim bunu öğretmene de göstermem gerekmiyor gibi

ona biraz sohbet arasında iyi bilsek de iyi olsak da başkalarına bunu göstermemiz gerektiğini vs de anlatın

nasihat değil de sohbet gibi

mesela okulu anlatıyor mu

benim oğlum en çok öğretmenin tahtada ders anlatmasını seviyormuş

yeni konuya geçelim tahtada ders anlatsın diyor

aynı tarz alıştırmaları yapmayı sevmiyor

ya da işte okuyor sorunun cevabını söylüyor ama bir de oraya yazmak zor geliyor

aynı işi iki kere yapmış gibi oluyor

çünkü erkek çocuklar yazmaktan hoşlanmıyor biraz da

hemen yazayım diye hafif karalıyor ben de okunmuyor deyince silip yazmak daha da sıkıyor o zaman kızıyor

ama ödevi yine de bitirip gidiyor

Sonuna kadar evet son cümle hayır :) sohbet ettim dün ben gerçekleri öğretmenime söyledim konuyu kapatalım mı artık anne dedi !

Şimdi ben birkaç saattir araştırma içine girdim ve pedagog randevusu almak için yaptığım birkaç görüşme de danışman ,bu hareketlerinin üstün zeka belirtisi olduğunu, test yapmamızı önerdiler ,hem davranış bozukluğu ile ilgili danışmanlık alıp hem de zeka testi yaptırmaya karar verdik.

danısmanlıga gıdıyoruz bıraz fıyatı yuksek ama onerıyorum, cocukların kısılık karakterlerınede bakıyorlar. Onerırım acıkcası. okudugum seyler bende acıkcası sızde bır sorun oldugunu dusundurdu ama , yanı cocukta bır sorun veya farklılık olması bana gore en son sırada uzgunum ama

buarada cocuk muhtemelen onu yap bunu yap gorev almaktan yılmıs durumda dıyede dusunuyorum sureklı dırektıf alıyor cunku

Bende de vardır muhakkak buna kızmam üzülürüm ve elimden ne geliyorsa değiştirmek için çocuğuma faydalı olmak için yaparımda .Danışman bizi de buna göre yönlendirir herhalde bu konuda ?
İşte tam da dediğiniz gibi sürekli direktif veren sürekli ödev ödev diyen bir anne olmak istemediğim için şuan çöZüm arıyorum , benim için tek önemli şey çocuklarım ve eşimin evimizde huzur içinde akşam geçirsinler .Evimiz onların mutlu olduğu ,huzur bulduğu ortam olarak kalsın zihinlerinde .Bu konu evde huzursuzluğa yol açtığı için düzeltmem gerekiyor.Lise mezunu bir insanım sizler kadar ufkum açık olmayabilir bunun için çırpındığımıda eski konularıma göz atarak görebilirsiniz .

Yok canım estağfurullah bende lise mezunuyum bizde bu süredir danışmanı gidiyoruz oradan anladığım şu biz anneler çok açık göz olmalıyız. Mesela cocugun dıger standart cocuklardan farklı bır cocuk ıse zeka olarak demıyorum ama kesınlıkle bazı cocuklar zor , ve bunu anlayıp hemen aksıyon almalıyız bunu dusunuyorum. Yoksa cok cabaladıgınız zaten yazı dılınızdede bellı , danısman sızı yonlendırır buarada

Bende üstün zekadan öte farklı ve zor hareketli olduğunu kabul ettim hep şimdiye kadar anlayışla yaklaştımda çoğu zaman ama şuan ki tabloda yanlış yaptığım birşeyler olduğu açık .

Bende üstün zekadan öte farklı ve zor hareketli olduğunu kabul ettim hep şimdiye kadar anlayışla yaklaştımda çoğu zaman ama şuan ki tabloda yanlış yaptığım birşeyler olduğu açık .
zaten o kadarını bılıyor olsaydık bızde ooohoo neler olurduk neler. Danısamana gıdın derım gercekten daha guzel yuzlesıyor ınsan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…