Off ki ne off..

Son bir care daha var, bosanmayacak.. 4 cocugu yaparken nasil sabrettiyse cocuklar biraz daha buyuyene kadar daha sabredecek.. ya da velayetleri babaya verecek.. ya da hepiniz komple okula yakin ucuz bir eve cikacaksiniz, servis parasi olmayacak.. yardim parasi bebegin bezine bile yetmez..

Adamın eve maddi bi getirisi yok zaten.. Ablam çocuklarına bakmıyor diye dava açtı..

Gece gündüz çalışacak öyle mi.. Ne ara bebeğini emzirecek.. Pardon yapmasaydı dimi.. Ee yaptı.. Bebek mi çeksin celebesini.. Azzz insafff..

Evleri birleştirsinler.
Fakat olan olmuş diye birşey yok yani.
Adam başından beri sorumsuz bir adam da ablanızın ondan kalır yanı yok. Sırf zevk için 4 çocuğa kıyılmış. Durumu süper insanlar 2 çocuğu yapmak için 1000 kere düşünüyorlar,ablan hiç düşünmeden doğurmuş.
Devlet yardım etmez. Niye etsin? Eli ayağı tutuyor,çalışmak zorunda,benim annem nasıl çalışıyorsa,bu durumda olan insanlar nasıl çalışıyorsa çalışmak zorunda. Hayır yani bir engeli falan mı var? Çalışamaz mı? Yoo gayette çalışabilir. Benim annem küçük kardeşimi bana bırakıp gece 12'lere kadar mesaiye kalıyordu. İmkansız değil yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gece gündüz çalışacak öyle mi.. Ne ara bebeğini emzirecek.. Pardon yapmasaydı dimi.. Ee yaptı.. Bebek mi çeksin celebesini.. Azzz insafff..
Canim anliyorum da....

Yani cozum istiyorsun da cozum icin cok fazla sey yok.

Sen de biraz insafli davran o zaman cocugunu krese ver annen ablaninkilere baksin ablan da gunduz belli saatlerde calissin o zaman.

Simdi bunu yazacaktim
Bosanmasin
Madem 4 cocul yapti sorumsuz adamdan.
Sabretsin duzenini bozmasin
Esinin ailesine baski uygulasin ablan
Onlardan yardim istesin biktirana kadar
Cocuklar buyuyunce de bakar yoluna

Canim anliyorum da....

Yani cozum istiyorsun da cozum icin cok fazla sey yok.

Sen de biraz insafli davran o zaman cocugunu krese ver annen ablaninkilere baksin ablan da gunduz belli saatlerde calissin o zaman.
Ya ben çocuğumu istemeyerek kreşten aldım sırf kreşe vereceğime ona verebileyim diye.. Annem gidemem çocuklara bakamam diyor sağlık problemleri var.. Ablam da çocukların okulu olduğu ve annemlerin evi çok küçük olduğu için gitmiyor annemlere.. Ee ben de en azından kirasını ödemek adına yavrum kreşten aldım.. İnsaflı olduğum için.. Çocuğumun sosyolojik gelişiminde çok yeğenlerimin bir ev düzeni olabilsin diye..

Simdi bunu yazacaktim
Bosanmasin
Madem 4 cocul yapti sorumsuz adamdan.
Sabretsin duzenini bozmasin
Esinin ailesine baski uygulasin ablan
Onlardan yardim istesin biktirana kadar
Cocuklar buyuyunce de bakar yoluna
Onları da denedik aile çocuğumuz hayırsız ne yapalım bizde de yok diyor.. Ve zaten bu adam baksa evine ablam boşanmaz.. Eve getirdiği para sıfırrrr...

Allah yardimcisi olsun ablanin
Benim aklima baska care gelmedi

evde yapılabilecek bir iş yapsin. veya babanlarin yanina tasinsin

Anneniz sizin çocuğunuza bakıyor zaten.ablanizinkinede bakar o arada arkanızda çalışır.yardım içinde bisey demiyorum yani yapılsa iyi olur.ama en iyisi kendi geliri olsa daha iyi olur

Yargılamayı.. İnsafsızlık suçlamayın yeter...

Siz de yokusa sürmeyin..
Ablanizin çocuklarının hiç biri mi okula gitmiyor?
Anneniz sizin değil de onun çocuklarına neden bakmıyor? Hastalık eyvallah ama babanız da var. En azından günde 4-5 saat bakabilirler. Ablanızda yarim gün temizlik işleri yapar.
Tek evde kalırlar, masraf azalır. .
Siz hala 11 aylık bebeğin meme emmesi derdindesiniz. Şartlar değişti. Emzirmek güzel tamam da yapacak birsey yoksa bağlayıcı değil. E bunları söyleyince komik duruyor hayatta kalıp geçim derdi varken emzirmeyi düşünmeniz.
Sanki her şey toz pembe de insanlar size zorluk çıkarıyor gibi davranıyorsunuz

Babam da sokak satıcısı.. Evde değil.. Kendi harçlığını çıkarıyor... Yani burda tüm şartları tüm yaşanmışlıkları konuşamıyoruz.. Yüzeysel.. Beni yargılamanın için aynen benim geçtiğim yollardan geçmeniz lazım, benim ablamın yaşadıklarını yaşamanız lazım... Tabi ki iki üç gün haftada temizliğe de gider idare edebilecek işleri yapar ki ablam çok çalışkandır tek başına ev tuttu.. Alınan odunları tek başına taşıdı tek başına eğitimli mesleki kadınların yapamadığını yapıp boşanma davası açtı... Benim sorum sosyal devletten yardım alması gereken şartları taşıyor, bu sosyal devlet görevlileri ne akla hizmet neyine güvenip De boşanıyorsun diyebiliyor, yardımı onaylayacakları yerde..

Başvuru numaranız varsa onunla ve görüşme gününüzün tarihi ile bimer e yazın. Gelen görevlilerin haddini astigini, üslup sorunları olduğunu, değerlendirme konusunda taraflı olabileceklerini vs..
Gelen görevlilerin haddi değil bu doğru
Öte yandan her gün neler görüyorlar, ablanizin durumunu bu şekilde degerlendirip bunları söylemiş olabilirler.
Ki haklılık payları var burada yazılanlara bakılınca.
Devlet yardımı ile kira evde 4 çocuklu ablanızın gecinmesi çocukça bir hayal.. gerçekçi bulmayip buna yorum yapmışlar bence..

Görevlilerin yorumlarına bakmayın. Zıtlaşmasın ki işi yokuşa sürmesinler. He desin geçsin. Bir dilekçe almışlar mı? Yardım alıp alamayacağı ne zaman belli olacak? Diğer çocukları 36 aydan büyükse anaokuluna başlayabilir. Küçüklere de anneniz bakar, çok zor olmaz belki. Temizlik işi yorucu ama işini iyi yaparsa ve güvenilir olursa gerçekten çok iyi para var.

Anneniz çocuklara baksın ablanızda ise girip çalışsın. Bu kadar zor değil bence yardım istemek yerine önce bi iş Falan arasaydiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…