Off ki ne off..

Canim ben dedim gece gunduz calissin diye
Ama lafin gelimi dedim

Yani gunduz temizlige gider gerekirse gece de oturur el isi yapar ne bileyim birsey yapar gerekirse.

4 cocuk var ortada.

Ama ben bunlari neden dedim?

Konu sahibi dolayli yoldan ablam.asla calisamaz 4 cocuk var kucugu emziriyor dedigi icin.

Emziren anneler nasil calisiyor
Sagiyor sutu birakiyor calisiyir
Ama yok konu sahibinin derdi ablasinin calismamasi.

Tamam da ablanıza ayda ne kadar veriyor olabilirsiniz yani asgari ücret değildir. Siz çocuğu kreşe verin onun çocuklarına anneniz baksın yanlarına yerleşsin. Asgari ücretle bir markete bile çok rahat girer bak bütün para çocuklarına kalır. Devlet de kimseye oturduğu yerden o kadar para veremez. Eli ayağı tutuyor çocuk doğuracak kadar da sağlıklı çok şükür. Kimsesiz de değil.

Emziriyormus calisamazmis ablasi.

Aynen . Çözümse çözüm işte . Sanki ablasına 2000 lira veriyor. Halbuki kadın çocuğunu annesine bıraksa 1800-2000 lira maaş alır

anladım aynı fikirdeyiz zaten sizle ve çoğu uyeyle hem yardım alsın hem çalışsın dıyoruz 4 çocuğun geleceği ne olacak gün bulup gün yenirse annannemin deyimiyle .kanunlar her gün değişiyor ona güvenerek ömür geçer mi 3 kuruşa

Siz okumadınız heralde saçma sapan yorum yapmayın ben anneme para vererek baktırıyorum..zaten çocuğum kreşe gidiyordu düzenimi bozdum diye bin kere yazdım.. Annem ona verdiğimi ablama veriyor.. Ben anneme getiriyorum o bir yere gidemem diyor.. Ben ona götürüyorum diye bakıyor.. Ben kreşe vereceğim parayı ablama vereyim diye Düzenimi Bozdum.. Düzen diyorsunuz ya..

Aynen . Çözümse çözüm işte . Sanki ablasına 2000 lira veriyor. Halbuki kadın çocuğunu annesine bıraksa 1800-2000 lira maaş alır

Anne bakamazmış bel fıtığı varmış. Konu sahibinin bebeği bel fıtığına iyi geliyor ama ablasının bebeği fıtığı iyice azdırıyormuş. O yüzden annesi şifalı toruna bakmayı seçmiş.

Emziriyormus calisamazmis ablasi.
Tabi çalışamaz. 11 aylık bebek günde kaç kere emecek ek gıda alırken çok da emmiyorlar. Kırkı çıkan bebekleri bırakıp çalışanlar var gece gündüz süt sağıp .ama armut piş ağzıma düş daha kolay tabi.

Ev yapımı reçel, turşu, kurabiye vs yapıp para kazananlar da var. Ablanız bu tarz şeyleri de zorlayabilir

Arkadaşım ben bebeğimi anneme getiriyorum.. Ablam 4 çocuğu alıp anneme gelemiyor üçünün okulu var annem gidemem diyor.. Ayrıca bi iş de bulmuş değil.. Ülkenin işsizlik bilançosu da ortada.. Sorun küçüğü tek değil.. O tek olsa zaten, sorun 4 tane olması..

Yorumlari okurken gerildim yahu sosyal yardim almak icin ne gerekli diye sormus aile elinden geleni yapiyor 400-500 lira da ekstra fayda saglayacaktir bunu istemeleri abesmi yahu illaki ilerleyen zamanlarda bir yolunu bulur rayina oturtacaklardir zaten

Yaw garibim anneanne 4 çocuğa nasıl baksın?
50 yaşından sonra işin yoksa kızının ahmaklığının bedelini öde.

Çocukları okula bırakır, sonra küçüğü anneye bırakır, gider merdiven siler, temizlik yapar yarım gün. Dönüşte küçüğü alır, diğerlerini okuldan alır evine gider.
Ama siz buna da bi olmaaaz, öyle değil o işteee, yapamaz ablaaaam cevabı verirsiniz kesin.

Ben Türkçe konuşmuyor muyum.. Sorun küçüğü değil.. Sorun 4 tane olması.. Tek güvenip onları bırakmaması, annemin de gidemem demesi, okuldan dolayı onların da gelememesi..daha sayamadığım bir çok sebep.. Ayrıca benim sorum görevlilerin tavrıydı konu nerelere çekildi..

Zaten skntili bir süreçten geçiyorsunuz bir de burda kendinizi ifade etmeye çalışarak yorulmayın bence

Ne yaşadığınızı en iyi siz biliyorsunuz ailedeki dinamitleri de biliyorsunuz. Hepimiz hayatta birçok zorlukla karşılaşıyoruz ama bazı krizlerde çok handikap oluyor, onlari da aile disindakiler anlayamiyor. Biz sadece aklımıza gelen fikirleri söylüyoruz, yoksa tabi ki bizlere yansımayan başka durumlar muhakkak vardir.

Kendinizi yormayin burda laf anlatmaya çalışarak:). Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…