- 11 Aralık 2018
- 42.721
- 265.367
- 598
Babam da sokak satıcısı.. Evde değil.. Kendi harçlığını çıkarıyor... Yani burda tüm şartları tüm yaşanmışlıkları konuşamıyoruz.. Yüzeysel.. Beni yargılamanın için aynen benim geçtiğim yollardan geçmeniz lazım, benim ablamın yaşadıklarını yaşamanız lazım... Tabi ki iki üç gün haftada temizliğe de gider idare edebilecek işleri yapar ki ablam çok çalışkandır tek başına ev tuttu.. Alınan odunları tek başına taşıdı tek başına eğitimli mesleki kadınların yapamadığını yapıp boşanma davası açtı... Benim sorum sosyal devletten yardım alması gereken şartları taşıyor, bu sosyal devlet görevlileri ne akla hizmet neyine güvenip De boşanıyorsun diyebiliyor, yardımı onaylayacakları yerde..
Anneniz ikisine birlikte baksa? Çok mu yorulurBırakacak kimse yok işte.. Kreşe bıraksa çok küçük ki onu karşılayacak parası yok.. Bi mesleği yok.. Çocuk baksa desek.. Küçük çocuğu var diye kimse vermiyor yeterince ilgilenemez diye.. Annem benim bebeğime bakıyor ben de ücretini veriyorum hem kreşe verip hem onlara ekstra yardım edemem diye..
Gece gündüz çalışacak öyle mi.. Ne ara bebeğini emzirecek.. Pardon yapmasaydı dimi.. Ee yaptı.. Bebek mi çeksin celebesini.. Azzz insafff..
Yardımi onaylarlar /onaylamazlar bilemiyorum ama ablanizin evini ziyaret eden görevlilerin bu şekilde bir çıkış yapması çok saçma...ablanizla aralarında bir laf atışması olmus gibi sankiBabam da sokak satıcısı.. Evde değil.. Kendi harçlığını çıkarıyor... Yani burda tüm şartları tüm yaşanmışlıkları konuşamıyoruz.. Yüzeysel.. Beni yargılamanın için aynen benim geçtiğim yollardan geçmeniz lazım, benim ablamın yaşadıklarını yaşamanız lazım... Tabi ki iki üç gün haftada temizliğe de gider idare edebilecek işleri yapar ki ablam çok çalışkandır tek başına ev tuttu.. Alınan odunları tek başına taşıdı tek başına eğitimli mesleki kadınların yapamadığını yapıp boşanma davası açtı... Benim sorum sosyal devletten yardım alması gereken şartları taşıyor, bu sosyal devlet görevlileri ne akla hizmet neyine güvenip De boşanıyorsun diyebiliyor, yardımı onaylayacakları yerde..
Hayır durumu görüp heralde.. Otur evinde kocanı çek ne derse boyun eğ en azından eve para getiriyor demek istemiş.. Bilmiyor ki çocuklara bakan, eve para getiren bi koca yok zaten..Yardımi onaylarlar /onaylamazlar bilemiyorum ama ablanizin evini ziyaret eden görevlilerin bu şekilde bir çıkış yapması çok saçma...ablanizla aralarında bir laf atışması olmus gibi sanki
tek çocuğum var 7 yaşında 2 ay anca emdi bizim canımız yok tabiiii.allaha guvenıp sağlıklı olmasını diliyorum hayatı boyunca sadece ne üzüleceğim.11 aylık bebek daha ne emecekmiş anlamadım.Siz de yokusa sürmeyin..
Ablanizin çocuklarının hiç biri mi okula gitmiyor?
Anneniz sizin değil de onun çocuklarına neden bakmıyor? Hastalık eyvallah ama babanız da var. En azından günde 4-5 saat bakabilirler. Ablanızda yarim gün temizlik işleri yapar.
Tek evde kalırlar, masraf azalır. .
Siz hala 11 aylık bebeğin meme emmesi derdindesiniz. Şartlar değişti. Emzirmek güzel tamam da yapacak birsey yoksa bağlayıcı değil. E bunları söyleyince komik duruyor hayatta kalıp geçim derdi varken emzirmeyi düşünmeniz.
Sanki her şey toz pembe de insanlar size zorluk çıkarıyor gibi davranıyorsunuz
Sacmalamislar ....dediğim gibi yardımı onaylarlar/onaylamazlar bilemem ama orda olus nedenleri ziyaret ettikleri kişinin bosanmamasini sağlamak değil ...çok uzulduler ise yardımı onaylasinlar,yok gerekli şartları zaten tasimiyorsam şahane hayatım var demek ki kime ne? Ablanın hakkında hayırlısı olsunHayır durumu görüp heralde.. Otur evinde kocanı çek ne derse boyun eğ en azından eve para getiriyor demek istemiş.. Bilmiyor ki çocuklara bakan, eve para getiren bi koca yok zaten..
Gece gündüz çalışsın dedikleri için onu söyledim.. Siz en azından gece evinize geliyorsunuz dimi.. Makul bir şey mi bu.. Gece gündüz hiç çocuklarıyla ilgilenmeyen olacak iş mi.. Hiç uyumasın mı.. Biyolojik olarak bir insanın uyumadan yaşaması mümkün mü.. Lafı saçma sapan yerlere çekmeyin.. Benim de çocuğum var emzirdim de ama hem gece hem gündüz çalışmadım.. Makul çalışma saatlerim var.. Uyuduğum bir zaman dilimi var.. Konuşmak için konuşmayın..tek çocuğum var 7 yaşında 2 ay anca emdi bizim canımız yok tabiiii.allaha guvenıp sağlıklı olmasını diliyorum hayatı boyunca sadece ne üzüleceğim.11 aylık bebek daha ne emecekmiş anlamadım.
Bu koca eve para getirmiyorsa yiyecek içecek bez vs vs bunları hep siz mi sağlıyorsunuz bu zamana kadar nasıl idare ettiler kocası hep mi böyleydi yakın zamandan beri mi böyle benim memleketim küçük bir ilçe hatta koydu sonra ilçe oldu ama orda bile yardım almanız bir kaymakamlığa gidip durumu anlatmaya bakıyor hatta birsürü çocuk parası alan var diye duydum benHayır durumu görüp heralde.. Otur evinde kocanı çek ne derse boyun eğ en azından eve para getiriyor demek istemiş.. Bilmiyor ki çocuklara bakan, eve para getiren bi koca yok zaten..
gece gunduz çalışsın diyen kimmiş ben rastlamadım herkes makul çözümler sundu ben de dahil hatta alabıleceği yardım yerlerini söyledim çocuklara okul yardım etmeye mecbur bir sürü bağış alıyorlar bizlerden bu işler için çünkü.bizim sınıftada var aynı durumda velii eşi yok işi yok 3 çocuğu var devletin yardımı artı okul ve bizim şahsi yardımlarımızla gül gibi bakıyor çocuklarına .burda fazla yuklenıldi haklsın ama 11 aylık bebek emmesinmi anladım ben ona kızdım emmesi gerekmiyor çünkü artıkGece gündüz çalışsın dedikleri için onu söyledim.. Siz en azından gece evinize geliyorsunuz dimi.. Makul bir şey mi bu.. Gece gündüz hiç çocuklarıyla ilgilenmeyen olacak iş mi.. Hiç uyumasın mı.. Biyolojik olarak bir insanın uyumadan yaşaması mümkün mü.. Lafı saçma sapan yerlere çekmeyin.. Benim de çocuğum var emzirdim de ama hem gece hem gündüz çalışmadım.. Makul çalışma saatlerim var.. Uyuduğum bir zaman dilimi var.. Konuşmak için konuşmayın..
Emmesi gerekmiyor da ne demek biz mi karar vereceğiz buna anne çalışsa bebeği yine emzirebilir biraz empati lütfen kendi çocuğunuz olsa emmesin der miydinizgece gunduz çalışsın diyen kimmiş ben rastlamadım herkes makul çözümler sundu ben de dahil hatta alabıleceği yardım yerlerini söyledim çocuklara okul yardım etmeye mecbur bir sürü bağış alıyorlar bizlerden bu işler için çünkü.bizim sınıftada var aynı durumda velii eşi yok işi yok 3 çocuğu var devletin yardımı artı okul ve bizim şahsi yardımlarımızla gül gibi bakıyor çocuklarına .burda fazla yuklenıldi haklsın ama 11 aylık bebek emmesinmi anladım ben ona kızdım emmesi gerekmiyor çünkü artık
Vallahi onu anladığım için yazdım fakat sizde çalışşın demişşiniz konu sahibi çalışmaya karşı galiba mandıra filozofu filmindeki gibiNe kadar kırıcı ve dalga gecer gibi gulmeli emojiler koyularak yorumlar yapilmis bosuna dememisler tok açın halinden ne anlar ki.
Konu sahibi kaymakamliga başvursun fakirlik maasi ve cocuk maasi var saglik ocagina gidip basvursun aşi maasi da var kucuk bebek bir yasini geçene kadar belki bu sekilde idare eder sonra hepiniz yarim günlüğüne ablaniz calismasi lazim buyuk sehirlerdemisiniz bilmiyorum ama apartman temizlerek hem istedigi gunleri ayarlayarak calisir hem cocuklarina uygun saatleri ayarlar.
Rabbim ablanin yardımcısı olsun bir insan duşmeye görsün tekme atan cok olur
Çalışmaya karşı olsam kendim çalışmam ya gerçekten çok saçma yorumlar yapıyorsunuz.. Bence de çalışsın haklısınız.. Ama evde 4 çocuk annem gidemem diyor bunlar okula gidiyor evde soba var.. Hadi bi kaza oldu, evi yaktılar sobayı devirdiler, bıçakla oynadılar başlarında biri olmadan olur mu diyorumm... Annem bakamam diyor ben çalışıyorum diyorum....Vallahi onu anladığım için yazdım fakat sizde çalışşın demişşiniz konu sahibi çalışmaya karşı galiba mandıra filozofu filmindeki gibi
Yani bu adam yıllardır -4 çocuk için 7yıl gibi hesapladım- hiç mi evine bakmadı , hiç mi çocuğuna bakmadı , hiç mi kira fatura ödemedi ?Slm kızlar.. Daha önce konu açmıştım ablamla ilgili..Çok sorumsuz bir eşi vardı bizimle görüşmesini istemeyen evin hiçbir masrafını karşılamayan, sürekli fatura ödememekten elektrik kesintilerine neden olan.. Ablam ın canına tak etti bana bir faydası yok diyerek boşanma davası açtı, aynı zamanda sosyal yardımlaşma başvurdu zira 4 çocuğu var biri 11 aylık o yüzden çalışamıyor da.. Gelmişler eve bakmaya.. Yok neyine güvenip boşanıyorsun yok bilmem ne diye abuk sabuk konuşmuşlar.. Şu an aylardır uğraşıyor hala yardım almış değil.. Biz aramızda yardım ediyoruz da durumu çok iyi olan biri de yok.. Hepimiz kiracıyız falan, annemle babamın emeklisi de yok bi yandan onlara bakıyoruz kardeşler olarak.. Tıkandı kaldık ya ne yapabiliriz.. 4 çocuk mevzusuna girmeyin kızlar olan olmuş zira.. Odun falan geçen ay ben aldım bu soğukta perişan oldular.. Yardım verilmesi için daha ne olması gerekiyor..
Valla ablacığım her türlü kötü ihtimal annen ablan baban evdeyken de olur ne yapalım herseye bir kılıf buluyorsun akıl istiyorsun herkes aynı şeyi söylüyor sen inatla savunuyorsun ne diyeyim Allah aydınlığa çıkarsın sizi böyle düşünüp sürekli böyle yaparsanız çıkış yolu bulamazsanız.Çalışmaya karşı olsam kendim çalışmam ya gerçekten çok saçma yorumlar yapıyorsunuz.. Bence de çalışsın haklısınız.. Ama evde 4 çocuk annem gidemem diyor bunlar okula gidiyor evde soba var.. Hadi bi kaza oldu, evi yaktılar sobayı devirdiler, bıçakla oynadılar başlarında biri olmadan olur mu diyorumm... Annem bakamam diyor ben çalışıyorum diyorum....
Ablanız 5 boğaza bakmakla yükümlü , bu durumda siz alacaksınız çocuğunuzu anneniz ablanızın çocuğuna bakacak ablan da çalışacak. Siz istiyorsunuz ki benim düzenim bozulmasın. Olur mu öyle şey çok düşünüyorsanız ablanızı çocuğunuza baktıracaka birini bulun ablanız çalışsın.Bırakacak kimse yok işte.. Kreşe bıraksa çok küçük ki onu karşılayacak parası yok.. Bi mesleği yok.. Çocuk baksa desek.. Küçük çocuğu var diye kimse vermiyor yeterince ilgilenemez diye.. Annem benim bebeğime bakıyor ben de ücretini veriyorum hem kreşe verip hem onlara ekstra yardım edemem diye..
++1000000Siz de yokusa sürmeyin..
Ablanizin çocuklarının hiç biri mi okula gitmiyor?
Anneniz sizin değil de onun çocuklarına neden bakmıyor? Hastalık eyvallah ama babanız da var. En azından günde 4-5 saat bakabilirler. Ablanızda yarim gün temizlik işleri yapar.
Tek evde kalırlar, masraf azalır. .
Siz hala 11 aylık bebeğin meme emmesi derdindesiniz. Şartlar değişti. Emzirmek güzel tamam da yapacak birsey yoksa bağlayıcı değil. E bunları söyleyince komik duruyor hayatta kalıp geçim derdi varken emzirmeyi düşünmeniz.
Sanki her şey toz pembe de insanlar size zorluk çıkarıyor gibi davranıyorsunuz
Valla yorumları okumadan yazmıştım++1000000
Ne desek olmaz olmaz diyor konu sahibi
Ne dememizi bekliyor anlamadim.
Getir cocukllara biz bakalim ablan calissin .desek yine hayir diyecek. Cocugu emziriyor diycek
Konu sahibu ablam calismasin cocuklara baksin birisi de getirsin her ay 2 bin 3 bin maas versin ablama.derdinde sanirim ama yok oyle birsey
Kizacak bana konu sahibi simdi ama ne desek olmaz diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?